89
  • Benjaminhu
    #89
    Ezzel a programmal gyorsan es egyszeruen ossze tudjatok gyujteni az iwiw ismeroseitek adatait:
    http://benjamin.hu/2007/11/15/export-tool-iwiwhu/
  • flashdesigner
    #88
    mi az az iwiw??? valami kifinomult, modern 3/3-as ÁVH-s besúgók dolgát megkönnyítő rencer, amit ráadásul a pancser tölt ki?
    ez már majdnem olyan jó mint a lottó , neked "bármikor bejöhet" , _nekik_ viszont minden héten "bejön" a zsebükbe több csillió pezeta, amit a sok pancser befizet, olyanok akik sosem voltak kombinatórika órán, talmud órán pedig végképp nem. (vagy legalábbis itt mossák tisztára az APEH által kisajtolt lóvét, amit aztán eltáncitáncikáznak Kubában meg Szingapúrban)
    facebook-ot nem ismerem.
    myspace: nem kell meghívó , kultúrált egyedi profilt készíthetsz magadnak, ami végülis egy WEB-es alkalmazás lényege. a kamu neved alapján pedig a több mint 200 millió luserből a kutyát nem fogja érdekelni ki vagy.
  • Worki
    #87
    Vajon miért üldözési mániásak itt az emberek, hogy nem merik kiírni a nevüket sem?!
  • Rage47
    #86
    igen :)
  • aDannyBoy
    #85
    megoldódott közben? mert sokaknak sikerült :)
  • Romel
    #84
    Az egyetlen normálisan használható magyar közösségi oldal a myvip. Viszonylag (relatív) kevés buggal rendelkezik, ellenben az iwiw-vel szemben, ami lassú, lassú, lassú, bugos, .... szar. Amilyen gyorsan "berobbant" szerintem épp úgy felejthetővé is válhat. De meg is érdemli... felvásárolja egy bazi nagy cég, leszarja és voilá :) Így kell süllyesztőbe dobni egy kezdetben jónak tűnő ötletet.
  • xizor
    #83
    A név hatalom...
  • Rage47
    #82
    mármint az sg.hu olvasókhoz :)
  • Rage47
    #81
    nemtok csatlakozni vmiért. nincs Join this Group gomb.
  • Rage47
    #80
    Én megnézem ezt a facebookot most :)
  • NessieGraf
    #79
    Ja! És az iwiw, a myvip és a tvn egybegyurma.
  • NessieGraf
    #78
    Az iwiw adatok alapján már sokan megtaláltak, akik előzőleg eltúntek és hiányoztak az életemből.

    Viszont: lassú, kezelhetetlen, agyonbonyolított, tele van spammel. A keresés használhatatlan. És nagyjából semmi fontos az egész.

    Ha üzenetet kapsz, még a belső üzenetek megnézése esetén is több lépcsőben lehet eljutni pl. egy ismerős jelölés küldőjéhez.

    Abszolút mértékben egyetértek azokkal, akik szerint ezt a rendszert nem rendszerfejlesztők, hanem kódolók csinálták. Egy normális rendszerterv ráfért volna. De sajnos erre egyikünket se fogják felkérni. Maradnak a jól bevált körnél = 0.
  • archkoven
    #77
    Egy átlagembernél ugyan mi a faszt kezdene bárki is azzal az információval, hogy hol dolgozol, hova jártál iskolába, kik voltak az osztálytársaid, kik az ismerőseid, hogy néz ki a barátnőd/feleséged, mi a kutyád neve, hova jársz szórakozni, stb?
    Ha valaki valamit nem akar elárulni akkor nem írja bele a profiljába, ha pedig akkut üldözési mániája van akkor nem is regisztrál, hanem bezárja az ajtót, magára húzza a paplant és remeg hogy meg ne találja az ÁVH.
  • szvini
    #76
    hát azért myvip, abban is vannak ötletek, de ott is van hiányosság, talán ha a kettőt összegyurnánk tartanánk valahol :)
  • szvini
    #75
    na most nagyon nincs igazad, fel is sorolok pár dolgot:
    - a javascriptet csak minimálisan megjelenítésre, html DOM barmolásra stb. szabad használni üzleti logika csak a szerveren lehet, javascriptben nem
    - a php-t rohadt könnyen lehet törni, sőt a teljes php kódot le lehet húzni a szerverről.
    - a szerver oldali javanak és a javascriptnek semmi köze egymáshoz, a JSP-nek és a java scriptnek még úgy se. A lassúságot sem a JSP- okozza, hanem valszeg a rossz rendszer tervezés, az architekturális hiányosságok...


    SZoval msot csak ennyit írok neked, szoval el temetheted magad a PHP-ben.
  • Suffering
    #74
    a MYVIP a kirly szerintem. bár amikor lesz magyar nyelv a facebookon akkor mindneki átmegy arra majd.
  • QuippeR
    #73
    ha akarnám, most is el tudnám verni kétszáz évre előre minden pénzemet olyasmire, ami érdekel, pár reklám már nem változtat ezen.
  • Migege
    #72
    Csak nehogy az legyen, hogy megalkotják és túlköltekezed magad a sok téged érdeklő reklám miatt... Egyébként meg ízlések és pofonok.
  • Migege
    #71
    Az a poén, hogy csak amiatt mentem fel, mert jött ez az üzenet, hogy Béla üzenetet küldött 2x és már idegesített :D
  • aDannyBoy
    #70
    chat.hu-n chatelni ősi... szokás :)
  • aDannyBoy
    #69
    Facebook in your language
    Arra még szerintem várhatunk kicsit,
    hamarabb megtanulsz te angolul :)
  • QuippeR
    #68
    őszintén szólva én örülnék, ha tampon meg hüvelygomba reklámok helyett jó kis RPG-k, fantasy és scifi könyvek meg társasjátékok reklámait tolnák az arcomba non-stop.

    persze az álcázott reklám az már gusztustalan, nem is találkoztam még vele spamen kívül szinte sehol. (aki chat.hu-ra megy meg megérdemli.)
  • QuippeR
    #67
    (ha nem tudod mi a különbség a JavaScript meg a JSP között, akkor érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy talán nincs elég információd a megalapozott vélemény-nyilvánításhoz.)
  • Migege
    #66
    Itt a pont. Ezekkel a közösségi oldalakkal nem is az a baj, hogy kigyűjtenek rólad infókat, hanem hogy rövid úton megtalálhatják az ismerőseid. Kitalálják, mit szeretsz és akkor jönnek a vásárlóra optimalizált reklámok, vagy kihasználnak, mert mondanak 3 nevet, akikről tudják, hogy régen ismerted őket és lehet, hogy elhiszed, hogy valami köze van hozzá és jobban elhiszel neki dolgokat. A chat.hu gyenge próbálkozása most, hogy a reklámokat úgy állítja be, mintha ismerősödtől jött volna az üzenet. Kis ügyeskedéssel és egy közösségi oldal adatainak felhasználásával továbbfejleszthetik és máris megszületik a reklámok új generációja.
  • heyman8909
    #65
    ha magyar lesz, akkor megyek
  • InfectedMann
    #64
    iWiW -ről: Kár volt levenni a logo -ból az BETA feliratot. Inkább Le kellett volna cserélni egy APLHA feliratra mert kb. ebben a stádiumban van még az oldal. Ez mostani újítás, hogy ilyen mikro méretű lett minden. 1280*1024 -ben alig látok valamit az oldalból. Mi a fasznak kellett 1024*768 -ra optimalizálni? Azért mert a sok vaksi fasz azt használja?
    Amúgy arra jó az iwiw, hogy egy-egy bulria összerszervezzek haverokat stb., de másra nem igazán mivel ezt email -ben is megtudnám tenni.
    Hiába is regélnek nekem oldalakat, hogy a JavaScript így meg úgy, a hülye is beláthatja, hogy PHP -ben sokkal jobban lehetett volna optimalizálni az oldalt és sokkal könnyebb lenne fejleszteni. Ezért nem történik semmi az iwiw háza táján mert nem látják át a JSP oldalakat. Ezért a sok behalás, lassúság stb. Az meg nagyon sokba kerülne ha esetleg átprogramoznák az egészet PHP alapokon. Itt lett elkúrva az egész iwiw, hogy egy kevésbé elfogadott és ismert "szabványt"/programnyelvet választottak.
    Az a baj, hogy sajnos az iwiw lett mostmár az alapértelmezett közösségi oldal és többi és egyben ezerszer jobban magyar közösségi oldalra szarnak rá az emberek.
    A cikk nagyon jó volt arra, hogy megmutassa, hogy mennyire le van maradva az iwiw attól, hogy igazi közösségi oldalnak nevezhessük.
  • aDannyBoy
    #63
    nyilván nem fogom minden nap felhívni az összes barátomat, hogy este mit csinálunk vagy ki hogy van, egyszerűbb megoldások ha vannak, akkor miért ne használnád

    például viszonylag ritkán indulok vidékre gyalog, pedig úgyis le lehet menni, Petőfi is úgy jött fel pestre, de mióta van autó meg távolsági busz, inkább azokat választom, baje
  • kisgabo
    #62
    szerintem az összes ilyen site életveszélyes.

    az emberek önkéntesen feltárják a kapcsolatrenszerüket, kipakolják a személyes adataikat /iskolák, munkahely, elérhetőség / felrakják magukat fényképpel, aput, anyut, kutyát.

    amerikának más dolga sincs / vagy más kiváncsiaknak / mint arhiválni, és figyelni.

    néha előfordulhat rosszindulatú keresés is az iwiwen.

    nekem is volt pár száz ismerős, felvett, irtam neki: dejó hogy látlak... nem is válaszolt. minek ezeket gyűjteni?
  • grobs
    #61
    Amiota a foniciaiak feltalaltak a telefonkonyvet, a telefonszammal valo visszaeleshez nem szukseges iwiw.
  • smv
    #60
    Gondolom milyen barátok lehetnek ha nem beszélsz velük x évig, illetve fingod sincs, hogy merre járnak, avagy csak iwiwen tudsz velük beszélni...
  • Robi000001
    #59
    És még ha csak Magyarországon szóródnának szét... London ... Luxemburg ... Dortmund ... Leicester ... Essen ...
    Nekem megéri a kockázatot, hogy tudjam hol vannak barátaim/ismerőseim
  • smv
    #58
    De nem csak a neved, születési dátumod és mailcímed tudja. Egy rendesen kitöltött adatlap esetén (amit igen sokan kitöltened rendesen) nickedhez társíthatja az adatokat, így bármilyen fórum hozzászólás alapján megtalálhat. Nomost ezekután megnézheti a pontos lakcímed, tartózkodási helyedet, munkahelyed adatait, állataid számát/nevét, családi állapotodat, következtetni tud az anyagi helyzetedre, kedvenc honlapjaid címét, esetleg még a vásárlási szokásaidra is. Fotók alapján beazonosíthat, megtudja, hogy milyen zenét szeretsz, milyen szórakozóhelyekre szeretsz járni. Ezután jön csak a dolog móka része, és utánnanézhetsz az összes felvett ismerősének is, így komplett képet alkothatsz egy vadidegenről is. Kikkel szeret barátkozni, mik a közös pontjai, mi vonza a másik nemben stb. És még sorolhatnám. Na ez az aggasztó.

    Arról nem is beszélve, hogy iwiwen keresztül egy egyszerü kamu accountal "régről ismersz nememléxel?" sokkal több adatot lehet kiszedni pluszba még bárkiből is, mintha csak megdobnád egy maillal. Mert elhiszik, hogy tényleg ismered.

    Azért hagy ne mondjam, hogy ennyi adattal azért már elég sok dolgot lehet kezdeni... Persze ez nemcsak a rendszer hibája, a fő gond az emberek butaságából ered, akik tényleg ész nélkül minden adatukat kiírják az iwiwre.

    És persze a beszólások elkerülése végett: igen ezek olyan adatok, melyeket máshonnan is össze lehet szedni. Node a wiw és társai azért ezt a folyamatot lényegesen gyorsítják.
  • Gerygrey
    #57
    persze 50 éve is megoldották valahogy az osztálytalálkozókat

    50 éve még nem voltak ennyire mobilisak az emberek, mint most. Aki érettségikor Bivalybasznád, röcsögei utca 17-ben lakott, az nagy valószínűséggel a 10 éves osztálytalálkozóra szóló meghívót is megkapta oda. Manapság mindenki költözik össze-vissza, egy-egy jobb állás reményében, vagy bármi más okból. Legalábbis az én generációm teljesen szétszóródott az országban 5 év alatt.
  • szvini
    #56
    Csak az a baj, hogy annyian vannak az iwiw-nél, hogy már szinte midnenki lusta máshova beregelni :), meghát jo magyar mentalitás, jó nekünk az OTP meg a takarékszövetkezet :D, persze tényelg vana mikor jo, de hát van választék és van jobb is.
  • szvini
    #55
    nem hiszed, de ugy néz ki tényleg csak ennyire képes :D
  • szvini
    #54
    az iwiw mindig is egy nagy fos volt, persze kezdetben nagy ujdonság volt meg ajaj, de azota szerintem olyan gyötrelmesen kevés ujdonságot tartalmaz hogy az szörnyű. Aminek persez nem is ujdonságnak kellene lennie, hanem elvárásnak, hogy alap dolgoknak megfeleljen, pl: a tetű lassuság megszüntetése, az idétlen levél küldő, szar forum, meg a limitelt feltöltés (ami röhelyes 2 mega, persze sok ezer tagnál lehet már az sok helyet jelent, de manapság pff, nem kifogás), meg viddeobol is csak egyet lehet belinkelni, meg a szar kéretlen levelek, meg noname regelők, meg kalapszar adminok, meg tudja még mi, persze a myvip se job annyi reklám van már hogy ki sem látszik az oldal, szerencsére vannak fasza reklám blokkolók, igy lehet orvoslni a helyzetet.
    Persze mielőtt valai fejemhez vágja "mért nem törlöm ki magam akkor", 1 belépni is havi egyszer ha szoktam és sokszor akkor is csak várok olyan gyors, lehet csak én fogok ki mindig rossz időt. Meghát minden hülye ott van, bele értve engem is és ki lehet használni, hogy szinte mindeki megad magárol már mindent, tisztelet a kivételnek, és néha jol jön ha kutakodni kell.

    De mondom, ott a sok külföldi, oldal, annyi ötletet el lehetne emelni, még gondolkodni sem kellene, csak hát én nem tudom hogy pénzt nem áldoznak, vagy csak lusták a fejlesztésre, mert igy egy nagy kalap fos az egész.

    Na most nem is szidom azt a fost tovább, majd ha eszembe jut még valami írok.

    Szóval konluzio, azaz iwiw tényleg ugy, de ugy levan maradva, ahogy ezt már más is emlitette, hogy ezzela tempoval, soha nem hozza be senki.

    Emlékszem, az volt még a szép cikk amikor irta az sg hogy van sablon, hogy saját ilyen szájtot csináljunk kattintások alatt
  • sathinel
    #53
    telefonszámmal egyszerűen. halottam már olyanról hogy pl fiúnak melegoldalra felraktak egy hirdetést a telefonszámával. Eltudod képzelni milyen mikor egy csomó elég pikáns üzenetet, meg fura hívást kapsz?
  • turul16
    #52
    Az iwiw ugy van megtervezve ahogy konyvekben es az iskolakban tanitjak. Azert olyan amilyen. Hasznalnak egy-ket extrat is, de az meg mindig klaszikus megoldas.
  • Robi000001
    #51
    telefonon? - igen, van egy lista a telefonszámokról... de kb. 10% ha él még
    msn? - egy osztálytárs sincs benne a listában
    mail? - kb. 10 osztálytársamnak tudom az email-címét (10 éve még nem volt igazán elterjedve ugyebár... meg amúgy az is szokott változni néha)
    Személyes találkozók? – 10 % van ugyanabban a városban...
    De persze 50 éve is megoldották valahogy az osztálytalálkozókat (néhány heti levelezéssel :)

    Amúgy meg pontosan tudom, milyen adataimat osztottam meg. Ezeket az adatokat némi utánajárással más úton is meg lehetne szerezni. De mivel tudom, hogy meg vannak osztva, nem fogok meglepődni, ha valaki fel is használja őket.
  • Komolytalan
    #50
    Aki ismeretlen jelölését elfogadja, az így jár. Szerintem abban semmi rossz nincs, hogy mondjuk a lakóhelyem, születési időm, sulijaim, végzettségem, stb felrakom, mivel ezeket vadidegeneknek is elküldöm pl önéletrajzba. Szóval ennyi erővel vesszenek az önéletrajz gyűjtögető fejvadász cégek, mert milyen visszaélés már részükről, hogy hogy jobb munkahelyet találnak neked. Ezekkel visszaélni nem lehet - ennyi.
    Alapvetően az ötletet meg lehet kérdőjelezni, de nem találsz mégegy szolgáltatást a levelezésen kívül, amit ennyien használnának. Akármelyik fórum pl egy marginális kis sz.r az iwiwhez vagy myviphez képest. Vagyis szükség az van rájuk, más kérdés hogy bármelyiken volna még mit spanolni, viszont ebben kiemelkedik az iwiw, mivel azt teljesen újra kellene írni, kezdve új adatbázis tervezésével, amiben majd bekonvertálják valahogy a jelenlegi adatokat.