89
-
opeca #49 Nincs itt szó lázadásról.
Csak a folyamatos hülyítés ellen szólalok fel.
"de nem tudom komolyan nem értem azt hogy azzal hogy valaki tudja a nevem, hogy mikor születtem a mail címem esetleg az msn címem de azt én nem írtam be meg a telefonszámomat sem de tegyük fel hogy igen , nah most akkor ezzel hogy lehet visszaélni?"
Ennyi sem kell hozzá:D
"most komolyan ez csak annak nem jó akinek valami vaj van a füle mögött"
Nah ez egy baromság. ilyen alapon minden, az utcán veled szembejövő emberkének megadhatnád a nevedet, hátha valamelyik ipse a te volt osztálytársad, tanárod volt, mégsem teszed, miért? Mert vaj van a füled mögött?
Lószart, azért nem, mert nem tartozik mindenkire.
Nemrégen volt egy eset, hogy számos politikust bejelöltek egy adott névvel, aztán utána a nevet és a képet is emgváltoztatták és máris elég kényelmetlen helyzetbe kerültek a politikusok, hiszen mindneki láthatta, hogy az ismerőseik között egy olyan szervezet van, amit ők, saját maguk számára nem tartanak kívánatosnak és ennek egy kifinomultabb variációjával akár még zsarolni is lehet.
-
#48 épeszű ember nem mutogatja mindenki emberfiának a telefonszámát, meg írja foglalkozáshoz hogy drogdealer. ha van ilyen, akkor az meg nem az iwiw hibája, hanem az ápolóké. -
roliika #47 3 Terra byte adat ez 1,5 millió felhasználó esetén, csak a képek.
Bár ha vas fejlesztésre költenének 60-80 milliót, lenne 96 terra helyük, és 32*3,5GHz számoló kapacitásuk, valamint 128 giga ramjuk. Ez már csak elég lenne... -
Rena11 #46 de nem tudom komolyan nem értem azt hogy azzal hogy valaki tudja a nevem, hogy mikor születtem a mail címem esetleg az msn címem de azt én nem írtam be meg a telefonszámomat sem de tegyük fel hogy igen , nah most akkor ezzel hogy lehet visszaélni? főleg hogy ezt csak az láthatja akit akarok
de nem érdekes lássa mindenki és akkor ?
most komolyan ez csak annak nem jó akinek valami vaj van a füle mögött -
Rena11 #45 én értem a lényeget lázadni kell minden ellen és hangosan kiabálni hogy ez nem tetszik az nem tetszik
ha nem tetszik akkor alkoss valami jobbat ami biztonságosabb egyszerübb jobb
-
opeca #44 Vagy te nem érted a lényeget:D -
opeca #43 Nekem az egyik ismersöm a Parlamentbe dolgozott mint biztonságtechnikai tanácsadó, hát hadd ne mondjam, hogy teljes mértékben elzárkózik, bármiféle iwiw-ezéstől:D -
Rena11 #42 nagyon gyenge érvelés -
gpeeter #41 Mikor még nem olvastam el a te írásodat, akkor nekem is pont ez jutott az eszembe. :D
Az iwiw volt az első, és sokaknak (az egyszerű useroknak) örökre ez is marad az egyetlen (ugye pont mint az említett freemail). -
#40 En meg még mindig azt mondom, hogy az a szánalmas, hogy 2007-ben mindenki csak úgy felpakolja a személyes adatait a netre, had lássa mindenki... -
opeca #39 Ha tartod az emberkékkel a kapcsolatot akkor simán. Ha meg nem, akkor úgyis egy kényszeredett diskurzus lesz az egész találkozóból.
Leugatom, miért ne tehetném meg?
Ha téged hülyének néznek, és hozzájárulsz egy olyan adatbázishoz, amihez boldog boldogtalan hozzáfér, attól én még felhívhatom a figyelmet arra, hogy itt a látszat ellenére egy hiteles adatbázis kiépítése folyik.
Mit gondolsz, miért erős rendőri kísérettel szálították át az iwiw-es szervereket a Dataplexbe?
Remélem gyanítod. Nekem nincs takargatni valóm, de nem szeretem azt az érzést, hogy kiszolgáltatott vagyok. -
exatly #38 Esetleg ki lehet tenni egy hivatkozást ahová feltöltöd lol -
Balintka1 #37 És 2 mb iwiwen a fotóalbum. Ez ám kapacitás 2007-ben :)) lol. -
Rena11 #36 de az osztálytalálkozó a lényeg hanem hogy nem kell mindent leugatni ha nem tetszik ne nézz oda -
Rena11 #35 de rossz vagy
megnézem hogy 20 éves éretségi találkozót ha meg kellene szervezned akkor az meddig tartana?
-
Csaba42 #34 Kb. valahogy így, de én a sok hülye spam-adatlapi zargatás miatt töröltem magam. -
opeca #33 Osztálytalálkozó?:D
Hagyjad már!:)
Még ha évente is rendezed, akkor is évente egyszer lehet venni a fáradtságot és körbeszólni telefonon, vagy msn-en, mailen az embereknek, ha meg kevesebbszer rendezitek, akkor meg még inkább.
De ha neked ér annyit az a 15 perc időspórolás annyit, hogy kitedd magadat a kockázatnak, akkor csináld:) -
exatly #32 Nekem semmi bajom az iwiw-el, nem is lassú, esetleg kétszer kell kattintani, ha nem csinál semmit. És tökéletesen betölti a szerepét, nem szükséges csili-vili felület meg ezerféle blogírkálás mindenhová. -
Rena11 #31 Olvasgatom itt miket írtok:) nektek aztán semmi sem jó nektek a kőkorszakban kellene élnetek az biztos jó lenne
2 követ üdogetve nem tudom mit kritizálnátok akkor meg a kövek formája nem tetszene :)
-
Robi000001 #30 Némileg könnyebb megrendezni egy osztálytalálkozót úgy, hogy az osztály 70%-80%-a fenn van az iwiw-en :) -
Rena11 #29 hülyeséget beszélsz ha valaminek nem érted meg a lényegét inkább maradj csöndben
igaz sokan a főként 18 év alattiak a cejemüket meg egyéb lelki bajukat reklámozzák
de még töben vannak akik rég nem látot osztálytársakat találnak meg
vagy olyanokról nézhetszt meg a képeket akiket nem láttál monduk 10 éve
én nem mondom hogy annyira jó dolog az iwiw de azt kijelenteni hogy divat az azért kicsit erős mert messze nem az a korosztály diktálja a divatot akik divatként kezeli -
Robi000001 #28 Az iwiw szerintem is eléggé alulfejlett. Lehet azt is mondani, hogy nem kell a külföldi nagyokkal összehasonlítani, de magyarországi viszonylatban is jobb szinte bármelyik konkurense. Amit újdonságként beharangoznak, már minden meg van csinálva a konkurenseknél.
A facebook-kal (meg a myspace-sel) csak az a bajom, hogy gyakorlatilag nincs ismerősöm rajtuk... mert mindenki az iwiw-en nyomul csak... -
opeca #27 Az iwiw-ben sem a program, hanem az adatbázis a lényeg. Nevetséges, hogy képes egy rakás ember felregisztrálni, és egy cseppet sem azvarja, hogy egy két rosszakarója esetleg iszonyat mód keresztbe tehet neki azokkal az infókkal, amiket iwiw-en megtudott.
A parlamenti képviselőknek direkt el is mondták már anno, hogy nem ajánlják az iwiw-et, mert erősen komrpmitálhatóvá válik tőle az ember, függetlenül attól, hogy amúgy semmi takargatnivalója sincs.
És ti gyermekeim mit csináltok? Felregisztráltok, hogy megtaláljátok az öcsikéteket, mind a kettőt.
Hát én azt ajánlom, mindneki húzzon le onnan, mert szarra sem jó.
Ha a haverjaiddal akarsz dumálni ott az msn, skype stb. stb., akivel nem tartod a kapcsolatot, azzal nincs is értelme, akivel emg igen, azt nem kell megtalálnod. -
Komolytalan #26 iwiw olyan mint a freemail: megvette a t-online, mikor már elég részesedése volt, azóta is messze ez a leg.szrabb ingyenes mail szolgáltató, mégis csomóan használják. Pedig mail címet könnyebb is váltani, mint egy iwiwet másra (ismerősök ugyebár). -
sathinel #25 Mindíg borultam az iwiw-en. kicsit emo-s gyerekeknek tünnek akik nagyon nyáladzanak rá. Még mindíg nem látom semmi értelmét. Sokan azt hozzák fel hogy jól lehet reklámozni dolgokat. Ehh reklámok, kéretlen levelek?
Biztonsági szempontból az volt a gondjuk vele, hogy pl egy céget akar valaki feltörni, vagy kémkedni szeretne, akkor elég fellépni, megnézni kik dolgoznak ott, merre szeretnek mászkálni, bulizni, kik a barátaid, stb. ipari, és egyébb kémkedéseket ez rohadtul megkönnyíti. Nem gézabácsi adataival lenne gond aki csanádröcsögén lakik. Azzal nem lehet semmit kezdeni. De mikor politikusok, egyébb fontos helyen dolgozó emberek szinte kipakolják magukat, akkor nem nehéz megtalálni őket.
-
Alec #24 szvsz egyetlen iwiw usernek sincs igazából szüksége az iwiw-re mégis ott lógnak mert divat, mert a szomszéd is fent van stb..
ez az egész nem attól függ, hogy ténylegesen szüksége van-e rá.. plazma tv-re sincs midenkinek szüksége mégis megveszik mert akciós.. -
endale #23 A Facebook-on az zavart főképp, hogy vagy négyszer kérdezett rá a gmail-es jelszavamra mire kitöltöttem a profilt. Persze tudom, ha akarják úgyis elolvassák a leveleimet, de akkor is fura, hogy egy jelszót ki kellene adnom egy harmadik félnek, akiről azt sem tudom, hogy kicsoda. -
#22 Egyébként az átlag iwiw felhasználónak sosem lesz szüksége a Facebook szolgáltatásaira, akinek meg igen, az regisztrál a Facebookon. Ennyire egyszerű. -
#21 viszont el tudnek kepzelni egy olyan dolgot mint a gportal... ahol modulokat tehetsz az oldalra.. oda ahova te akarod azt teszel bele amit akarsz stb...
Facebooknak ez a lényege, többek között (bár nem a gagyi - szintén tréonlájnos - G-portált kell alapul venni)
miért jó, hogy önként kiadjak magamról nagyon, nagyon sok személyes infót
Mint például hogy milyen háziállatod van? Ezt megtudja a hatalom és rádküldi az ÁVH-t? Hagyjuk már ezt a személyiségi jogi szarságot, minél többen vannak a rendszerben, annál kisebb porszem egy-egy tag. Egyetlen sor vagy egy hatalmas táblázatban, semmi több. Vagy te az utcára is félsz kimenni, hátha a rendőrök meglátnak? -
gabr #20 Az iwiw-et a facebook-al összehasonlitani olyan mint mondjuk magyarországot amerikával... -
#19 nem mindenki titkosügynök, hogy el kelljen rejtenie a dolgait a világ elől. (egyébként azt adsz meg, amit akarsz.) -
#18 Nem értem továbbra sem, hogy miért jó, hogy önként kiadjak magamról nagyon, nagyon sok személyes infót. Ez ilyen önkéntes big brother -
#17 Az iwiw tetűlassú, b*sznak fejleszteni normális irányba, mégis ez a legnépszerűbb. Én is használom, bár már csak akkor lépek be, ha jön az emil, hogy üzenet jött, vagy valaki bejelölt. Egyszerűen hányingerem van a lassúságától, meg a hibáitól.
Én személy szerint szívesen látnék az iwiw újításai között olyan dolgokat, mint ami ezen a facebook-on van. Az még belefér. No és az sem lenne utolsó szempont hogy NORMÁLISAN MŰKÖDJÖN.
Myspace nekem sem jött be, bár zenekaroknak meg ilyesmiknek jó megoldás, hogy ott is promótálhatják magukat. -
#16 teljesen meg vagyok elegedve az iwiw el.. jo persze... neha lassu.. neha tokom tele van a buzi korlevelekkel.. neha azzal hogy egy jo csajrol csak belyegnagysagu foto van:D
MySpace hanyadek.. volt akuntom.. toroltettem magam.. minden majomnak csili-vili oldala volt.. majomnigger zene duborgott, ilyenolyan szines hatter.. olvashatatlan szinu betukkel.. mindenhol mozgo gifek meg szarsagok...
3 normalis ismerosom nem volt fent de nem is erdekelt.. persze kaptam naponta leveleket hogy juujj kattints ide es beszelgessunk kamcsin, meg vetkozok is neked.. stb.. ja persze.
iwiw en meg van 200 baratom... 99%at szemelyesen ismerem!!! semmi csiricsare szarsag.. csak annyi amennyi kell.. ki mit csinal.. merre lakik par foto oszt kesz.. minden atlathato... nem zorog a niggerzene.. nincsen rozsaszin hatter sarga betukkel.. minden fasza minden lathato.. nekem kurvarabejon!
viszont el tudnek kepzelni egy olyan dolgot mint a gportal... ahol modulokat tehetsz az oldalra.. oda ahova te akarod azt teszel bele amit akarsz stb...
lehetne 15-20 kulonbozo arculat.. pl aszfaltcsikos az autobuziknak. meg cicas a lanyoknak mittom en.. nah egy olyat el tudnek kepzelni... de tul sokan vannak az iwiw en ahhoz hogy atmenjek mashova...
myvip en tetszik hogy csoportokba tehetem a kepeimet.. meg tobbet is tudtam feltolteni... de negyedannyi ismerosom nincs ott.. szal nem zaklat.. iwiw rulez.. jo lenne ha valamit csinalnanak magukkal de nem hianyolom a myspace stilust. szal oda azert ne jussanak el. -
Alec #15 "A sebbességről meg a sok idióra "télapó fanklub" és hasonló nem valós marhaság tehet..."
inkább az, hogy valami hozzád hasonló nagyon okos tervezhette az adatbázist -
hypno #14 Az iwiw felhasználók jó része már attól zizegni kezdett, amikor olyan álhírek röppentek fel, hogy az NBH onnan nyomozza le az emberek kapcsolatait.
Most képzeljetek el egy amerikai oldalt, ahol elég nemzetbiztonsági érdekre hivatkoznia a hatalomnak ahhoz, hogy szó szerint bármit megtehessen az egyénnel.
Ja hogy az akkor is amerikai? -
aDannyBoy #13 ...azt a választ kaptuk, hogy azért mert inkább a Facebook modellt követik, ahol a lényeg a személyes adatbázis...
...Ennyiben körülbelül ki is merült a közös front az iWiW-vel, mivel az utóbbi a szolgáltatásbeli fejlődésben lefagyott...
a magyarországi tagok száma és a szolgáltatás minősége fordítottan arányos egyelőre, de attól még mindkettő egy social networking site marad -
#12 Az a facebook milyen gagyi már... ugy látszik nektek csak a sebesség számít.
Hát a hírek alapján mos kezd csak beindulni. Én nem tudom te mit nézel vagy olvasol (cseh kettő?), de mostanában a csapból is az F.B. folyik. A sebesség meg nagyon is számít. A Google oldalak nem hiába egyszerűek, és gyorsak. Ez az egyik alapja a sikeres szolgáltatásnak.
Mellesleg épp most vannak újjítások az IWIW-en, ugyhogy nagyon rosszkor jött ez a cikk...
Éjjen! Olvas el ezt a cikket. Ebben is idézték az újításokat. Azért nem semmi, hogy itt külön hír, hogy vannak újdonságok az iwiw-ben. Pedig ezek a szolgáltatások már alapból benne voltak a többiben.
A cikkel kapcsolatosan annyi még hogy az IWIW és a FaceBook nem egy súlycsoport, szóval nem sok értelme volt összehasonlítani. -
aDannyBoy #11 az aláírásodat tudnám javasolni elolvasásra :) -
#10 Az a facebook milyen gagyi már... ugy látszik nektek csak a sebesség számít.
Mellesleg épp most vannak újjítások az IWIW-en, ugyhogy nagyon rosszkor jött ez a cikk...
A sebbességről meg a sok idióra "télapó fanklub" és hasonló nem valós marhaság tehet... aki ilyet létrehoz azonnal törölném az accountját!