104
  • Mike
    - kevés gép van a rendősrségen, mert a rendőrség szegény, soxor papírra sem tellik
    - otthonra is kell gép

miért kéne a vinyó mint bizonyíték? tárgyalásra bármilyen vinyó jó, kivültől nem állapítod meg mi van rajta
  • aDannyBoy
    nagyjából érzed a lényeget :)
  • HUmanEmber41st
    Nekem az jött le a cikkből, h a p2pszerverekkel nem tudnak mit kezdeni ( mi a f*sznak foglatuk le -kérdi magától az okos rendőr bácsi- mikor azon jó esetben csak trackerek vannak, de az is titkosítva, olvashatatlanul.)
    Nagyon ügyesen elkaptunk 3 SMS web üzemeltetőt, meg büszkén elvittünk 1-2 FTP proxit is. A sok Terás igazi gépeket, meg úgyis hiába keressük, mert a büdös életbe' meg nem találjuk.
    Nagy hűhó semmiért, hát sajna civil áldozatok is vannak, de ugye mi arról nem tehetünk...bla bla bla...
  • Pluskast
    Roszban vagy apáddal vagy anyáddal, feljelented a BSA-nál, hogy illegális szoftver van a gépén. Eszem megáll.....
  • Pluskast
    Igen kb ennyi a joga. Meg osztja a sztálinista és rákosista dumáját a honlapján. Nézd meg. Tiszta ávó-s dumájuk van.

"Illegális szoftverhasználatról van tudomása? Amennyiben arra gyanakszik, hogy valamelyik munkatársa, kollégája vagy korábbi munkahelye olyan szoftvert használ, amelyre nincs licence, hívja a helyi BSA irodát a megadott telefonszámon vagy jelentse be az interneten keresztül. A bejelentés csak pár pillanatig tart, és az Ön adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, sőt akár névtelen bejelentést is tehet."

• FoodLFG
    Az nem úgy van ám.
    Mert a processzor cache-ében is hihetetlen mennyiségű illegális tartalom lehet (a memóriákról már nem is beszélve). Csak te ezt nem tudod, mert nem béesás vagy.

Ja, hogy neked GeForce 8800 Ultrád is van 768MB memóriával?
    Te.. te dubai-i szájberterrorista 0.0
  • Lokids
    Opeca: Nem. Arra céloztam, hogy a szolgáltató egy szerveren futtat több dolgot.
    Elég rossz kihasználtsága lenne egy szervernek, ha csak 1 dolog futna rajta.
    FTP mellé simán beférnek a cégek legális cuccai.
  • Darth Sith
    RAID 1-10 tömb esetén mivel érdemes titkosítani a vinyókat? Vki elmagyarázhatná, hogyan is működik ez a titkosítás móka, vagy legalább egy link segítségével
  • Sanyix
    Azt nem értem, hogy ezek a hülye idiótáknak miért nem tűnik fel, hogy a vinyón van az adat, nem az egész számítógépben. Mi a fasznak viszik el az egész gépet, ha csak a vinyón van a lényeg?
  • azirafael
    Kiváncsi vagyok hány rendőrbácsinak fog ezek után otthon atomreaktor zümmögni a nappaliban.... Végülis a vádemeléshez elég csak a vinyó a gépből, a profi hűtés, proci, memória mehet a közösbe :)
  • strogg
    Elég baj az neked (vagy a cégednek) ha ilyen inkopetens rendőrök jönnek ki, akik hozzá sem szagolnak a témához, inkább elviszik a gépeket a "szakértői vizsgálatra".
  • opeca
    Egyáltalán mi az a BSA?
    Miféle jogosítvánnyal rendelkező szervezet?

Mihez van joga? Eendőrt hívni? Mert azt a négy elemis tahó is tud:)
  • strogg
    A BSA ellen a legjobb ellenszer a szabad szoftver, és freeware software. azzal nem tudnak mit kezdeni, és egyszerűen a célpontok számával egyenes arányban áll az erejük. a a megbízók észreveszik, hogy a BSA fenyegetettség miatt az emberek elkezdenek más alternatívákat keresni mint amit a megbízó cég forgalmaz, hidd el egy gyorsvonat sebességével fogják majd rövidre a BSA pórázát.
  • kecskeszeme
    A BSA-t meg ideje lenne bemocskolni valami illegális szoftver-használatos témával. Kizártnak tartom, hogy ne lenne megalapozott.
    De az alap "zaklatás" kategória szintén gond nélkül a nyakukba varrható, ugyanúgy, mint az ASVA-'nak. ..i.,
  • kecskeszeme
    Persze, hogy a rendőrök is emberek. (Sokszor éppen ez a baj a rendszerrel...) Ráadásul sokszor olyanok, mint a szokásos "éjszakai rosszfiúk", csak még a "törvény erejével" is fel vannak vértezve...
    A kisebb stikliket szerintem is el lehet nézni nekik, de olyat nem kéne elengedni semmi pénzért, aki mások életével játszik - gondolok itt a 200km/h-val száguldozóra.
  • strogg
    Én a rendőröktől semmi jót nem várok, mert már nem arról szól a történet, hoyg értem vannak, az én pénzemből.
    Egyszerűen az adófizető neve "kuss", mert ő a rendőr, és ha beszólsz odacsap.
    :((( Ez a hozzáállás nem csak a tüntetésekre érvényes mint látható.
  • opeca
    Tehát volt egy legális szerver, egy adott cégé, és a csúnya ftp-sek feltörték és az erőforrásokat igénybe vették az adott szerveren?
    Ugye viccelsz?

Nem, itt fizikálisan fingjuk nem volt a zsaruknak, hogy mit kapjanak ki. Persze az ügyeletes rendszergazda biztos tudott volna nekik segíteni,de gondolom megint mellényeskedtek, hogy majd ők, csak ők...

Nem a céllal van a gondom, ahnem ezzel a sz@ros hozzáállással, amit a magyar rendőrség már kurvára természetesnek vesz, holott bizony baromira nem az.

Ne hibázzon, ne vegyen ki rossz szervert, ne rúgdosson földön fekvőt, ne hajtson át a piroson mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül, mert kurvára nem a törvény emberéhez méltó.

És a magyarázat, az is bosszantó: így elkerülhetetlen volt néhány ártatlan áldozat

Egyrészt nem lett volna elkerülhetetlen, másfelől meg mi az,h ogy ártatlan áldozat? Vazz, ha én rendszergazdaként rossz szervert resstartolok, akkor leordítják a fejemet és azzal kezdem, hogy sűrűn mea culpa-zok, ez meg úgy beszél róla mint valami G. I. Joe.

Jó, majd a cég bepereli őket kiszámláznak nekik pár milát, amit persze majd megint az adófizetők pénzéből fognak kifizetni:(
  • strogg
    a híresztelésekkel ellentétben igenis kimennek magán userhez. Több ismerősöm járt már úgy, hogy a BSA kiment céghez, megtette a feljelentést mert illegal szoftverek voltak, erre házkutatást tartott a rendőrség az alkalmazottaknál is.
  • opeca
    Nálad azért járhattak mert valami jóakaród feljelentett. Mert arra kimennek.
  • Foga
    Végfelhasználókhoz nem mennek. Örülök neki! Akkor nálam mi a faszért jártak?
  • roliika
    Na mind1 a lényeg, hogy tényleg csak azokat piszkálják most akik rászolgáltak, és ez tettszik, na meg a hozzáállása a rendőrségnek, most nekem pozitívank tűnik. Végülis ha belegondolunk, bármit csinálnak valakinek rossz lesz, hiszen ezért rend őrök, nem?
  • strogg
    LOOOL.
    A neten a gépeket egymás mögé toljuk, hogy ha szemben áll velük a suer ne lássa a másodikat sem. Még véletlenül sme IP címet maszkolunk, mert az IP címet nem azért találták ki, hogy pontosan tudjuk melyik gépről van szó, hanem azért, mert olyan kurtajül hangzik az 192.168... Pontosan ezért találták ki a gépnevet is... Lehet vele villantani.
    A zsaruk tényleg csak földön fekvőket tudnak ütni, mert máshogy (szemmel láthatóan ) nem értenek...
  • Lokids
    Opeca: Arra nem gondoltál, hogy úgy értik, hogy az adott szerver 20 különböző dolgot szolgál ki, és aközül csak az egyik az ftp?
  • opeca
    Persze az a fölé kimaradt, dezső dandárőrnagy sem látott még rackszekrényt.
  • opeca
    "Kérdésemre, hogy mi a helyzet a lefoglalt ártatlan szerverekkel, szintén kulturált válasz érkezett, hiszen többnyire arról volt szó, hogy ügyes jóemberek teljesen legális szerverek közé, mellé, alá, mögé rejtették portékájukat, így elkerülhetetlen volt néhány ártatlan áldozat."

Hátmilyen balfasz magyarázatot is már régen olvastam. Nem tudják megkülönöztetni a szervereket egymástól?
    Mi van akkor ha alá, mögé rejtették???
  • rapidshareacc
    úgyúgy ^^
  • JTBM
    Nekem is egy interneten generált 128 karakteres jelszavam van a HDD-re, amit szvsz. soha az életben nem tud megjegyezni senki sem. Persze én tudom hogy hogyan lehet hozzáférni a jelszóhoz, amit ki lehet szedni belőlem. De ha törölném, akkor annyi lenne a HDD-nek.

Nekem veszett már el ilyen jelszavam és bár megpróbáltam feltörni a védelmet, de esélyem nem volt rá... Egy törő program kiírta, hogy a hátralevő futásidő néhány milliárd (v. még több 10 az x.-en) év. ;-)))
  • cooldoc
    Na, azért. Kérem vissza a Bithument!
  • opeca
    "az hogy te nem hallasz razziákról nem azt jelenti hogy nincsenek! miért mindig a rendőröket kell bántani, amikor nem ők sértik meg a törvényt, hanem egyes ftp tulajdonosok??..."

Álszentség. Jah, még soha nem sértett törvényt a rendőr mi?
    Ugyanmár, lehet, hogy a rendőrcsókának otthon fullon van a gépe ilyen oldalkról származó illegális cucokkal.

Persze itt sem a végfelhasználkat kapkodják össze, de akkor is álszent dolognak tartom ezt az egészet.

Nem fogják már fel,hohgy egy ilyen razzia senkit sem érdekel?
    Ha minden nap lenne, az sem érdeklne senkit sem?

Van egy warezoldalgyűjtemény, ahonnan filmeket lehet letölteni. Minden héten eltűnik egy weboldal, mert az ASVA figyelmezteti őket, aztán meg megjelenik helyette kettő másik:D
  • Sir Quno Jedi
    Ne legyetek már hülyék! Nem tudják kiszedni belőlem a jelszót, ha én sem ismerem. Épeszű ember komolyabb célra tökéletesen megjegyezhetetlen jelszót és usb kulcsot is használ (meg ami még eszébe jut). Ha megsemmisítem a jelszót tartalmazó eszközt (legyen az egy papírcefni, amit lenyeltem/felgyújtottam, vagy egy file) és/vagy nincs nálam az usb kulcs, akkor akár meg is ölhetnek, akkor sem tudok nekik segíteni, mivel ÉN sem tudok többé belépni/helyreállítani a rendszert. Ennyi. Csak a hülye hagyja, hogy olyan infó birtokában legyen, amit kiszedhetnek belőle akaratán kívül (mert megteszik).

Amúgy pl. a Kürt is gyárt ilyen HDD partíció védő okosságokat (jelszó+usb kulcs), aminek folytán a HDD tartalma csak mák mások számára. Ééés persze ezt még lehet fejelni ezzel-azzal (mert nyilván van benne sajnos kiskapu).
  • Mike
    agyon nem vernek
    csak annyira, hogy nem szeretnél előzetesben maradni
    meg igérnek fűt-fát
    aztán majd ott baszol rá, amikor az lesz a vád amit elfecegtél a zsekáknak
    ahogy olvasom, a rendőrség vádalkut sem tud veled kötni, max az ügyészség
    olyanról is olvastam amikor a zseka ügyvédnek adta ki magát
  • QuippeR
    ha agyonvernek, az nem jogi következmény

egyébként valóban így igaz, sőt még erőszak sem kell, csak az ijesztgetés. (Kafka - A per című műve jut erről eszembe.)
  • Mike
    rád tudnak azért ijeszteni, meg kicsit megvernek, esetleg a cellatársak vernek meg az előzetesben, szal el tudják érni, hogy bármit bevallj, akár azt is hogy tojást tojsz
  • Mike
    mostani legújabb hogy addig húzzák a nyomozást, míg a dolog el nem évül
  • QuippeR
    javítson ki egy joghoz értő ember, ha tévednék, de elvileg magad és családtagjaid ellen nem kell vallanod (jelszót sem), és ennek tudtommal semmilyen jogi következménye nem lehet. (habár messze vagyok attól, hogy a joghoz hozzá tudjak szagolni.)
  • Mike
    a másolt FIFA08 Orbán Viktortól van, de ő le fogja tagadni még azt is hogy ismer :D
  • Mike
    nem vagy köteles magad ellen terhelő vallomást tenni
    ergo az lesz a vádban, amit fecsegsz
    a rendőr meg nem a barátod

[zugügyvédet olvas]
  • JTBM
    Technikailag egyébként egyszerű a dolog. Kell egy jogtiszta Windows (ha valaki Windows-t használ), ami fut egy nem titkosított drive-on, a letöltött anyagot pedig rá kell tenni egy titkosított drive-ra. Mivel a letöltésnél úgyis a net lesz a kis keresztmetszet, ezért a titkosítás okozta teljesítmény csökkenés elhanyagolható.

Nálam ennél egy fokkal bonyolultabb rendszer van, az első, jogtiszta Windows-t szinte soha nem használom és van a gépemen még 3 OS, amik viszont mind legalább részben titkosítottak, jelszó nélkül nem is látszanak v. nem indíthatóak.
  • magus
    ha már ott vannak a szerverek szerezhetnének accot pár ftp-re nekem is nem csak a pici fiuknak
  • JTBM
    Nekem rengeteg rendőr barátom van, ismerem a módszereiket, még a nagyobb fogásaikról is tudom, hogy hogyan kapták el a tetteseket. A rendőröknél is vannak nagyon rafkós emberkék, akiknek a hobbijuk a rendőrködés és mindent megtesznek azért, hogy elkapják a bűnözőket. (Ők "normál" nyomozók, akik pl. fegyveres rablókat és gyilkosokat kapnak el, nem P2P emberkéket...)

Ha nálam lenne egy géplefoglalás, akkor azt mondanám, hogy a H: drive tegnap még tök jól ment, nem értem, miért nem megy ma, biztos megsérült a lefoglalás során. Mivel feltörni úgysem tudják, ezért jobb híján el fogják fogadni a sztorimat...