104
-
#24 Rendőrségi IT "szakértő" ??
Az egyiket ismerem,most dagad a melle.... A szaktudása?
Hol van éberéknél annyi pénz, hogy megfizessenek egy (akár átlagos tudású) szakértőt.... -
#23 aztmondod elfelejtetted ^^ a szavadat nem tudják meghazuttolni :D -
lammaer #22 Azért érdemes belegondolni abba is, hogy ha kicsit is van valami IT szakértő a rendőréknél, akkor tudni fogja hogy ehhez kell egy jelszó, és nem nehéz kitalálni, hogy vajon a te gépedhez ugyan ki tudhatja a jelszót. Utána meg jöhetnek az nyomozók,ügyvédek,jogászok, hogy egy kicsit rád ijesszenek ilyen "ha nem mondod meg a jelszót, különeljárást indithatunk ellened a nyomozás szándékos hátráltatásáért, amivel akkor is megszivod ha egyébként nem is lennél bűnös" stb stb.
Ha jogász vagy és értesz hozzá akkor ok, de - magamból kiindulva - nekem, akinek sose volt dolgom a rendőrségen nem lenne nagy a pofám a rendőrségi kihallgatáson, hogy "úgyse mondom meg a jelszót hülye rendőr".
Lehet hogy csak túl paranoid vagyok és a rendőrségnek ilyesmire nincs kapacitása és rafinériája, de ha mégsem... -
Yv@n #21 Esélyesebb a raid5, és ha raid config nincs belementve az superblock-ba, hanem külön config fájlból szeded amikor a raidet összeállítod, emellé esetleg egy alap titkosítást is teszel az egyes particiókra, akkor rakd össze ezen adatok ismerete nélkül.
Elég hosszan el fogsz játszadozni vele. -
JTBM #20 RAID-et lehet pl. titkosítani. Ha az be van kapcsolva, akkor semmit az égadta világon nem kezdenek a szerverrel.
Nekem az egyik HDD van titkosítva. Kicsit macerás mindig belemásolni a 128 karakteres jelszót indításkor, de az biztos, hogy a NASA-n kívül más nem fér hozzá az adataimhoz. ;-))) -
akron #19 "A rendőrségnek dolgozó szakértők ...
a makulátlan múlt mellett a megfelelő iskolai végzettség és szakmai tapasztalat is követelmény"
Huh!!! Nekem Pécsen volt egy ügyem, ahol a szakértő a százados nő (aki a nyomozást vezette) férje volt! És egy ismerős gépén beárazta egy warez csapat file listáját is :)) Ennyit a szakértelemről! Gusztustalanok. Ismertem a helyi rendőrkapitányt is, aki addig a barátom volt. Tudom, hogy több tucat másolt CD-je és rengeteg (szintén nem legális) játék programja van. És még ő röhögött rajtam, hogy megint egy jó fogást csináltak! -
tproli #18 Népszavazzuk meg! :) -
#17 "ahol a bonyolult RAID megoldások miatt nehezen visszaállítható az eredeti tartalom."
Miért is? Elvitték a szervert, benne a feltételezhetően RAID 1 vagy RAID 10 tömbökkel. Senki nem választotta szét, vagy tévednék? -
#16 "amikor nem ők sértik meg a törvényt, hanem egyes ftp tulajdonosok?"
Pénzért warezt árulókat én sem sajnálom, pusztuljanak, de nagyon, mondom NAGYON naív vagy, ha azt hiszed, hogy a rendőrök meg teljesen tiszták.
Nem egy rendőr ismerősöm van, köztük olyan is, már rég nem az utcákon bóklászik.
Egyik kocsijában ha 20 másolt audio cd nem volt, akkor egy sem és persze hevesen érdeklődött, hogy a Madonna xy albumat honnan tudná lewarezolni. Az otthoni gépén és laptopján egy fia legál szoftver sincs, akárcsak a másik rendőr ismerősömnél, meg a harmadiknál. A korrupciót meg talán már nem is kell említenem. Egyes helyeken, ha van nálad elég pénz a 200km/h-át is megúszod.
De tudod mit? Kit érdekel? Csinálják, ők is emberek, plusz azért a vicc pénzért amit hó elején felvesznek, mellette meg akár nap, mint nap az életüket teszik kockára... hát megértem. Itt nem wrz a legnagyobb baj, meg nem az, hogy xy mit másol. Sokkal magasabb szinten kellene az igazi nagy halakat megbüntetni.
Tipikus eset idehaza: Milliárdokat tüntetsz el pár év háziőrizet. Pár millió tűnik el, sok év börtön. A politikusokról nem is beszélve... na ott kellene raziát tartani. -
Riddick #15 Hajrá Bithu! A zsaruk meg a tolvajokat,rablókat, gyilkoskat fogdossák ne a torrent szervereket ,ugyanis röhej ,hogy az adónkból befolyó összegeket ilyenre pocsékolják! -
#14 Korrekt a jó édes anyukájuk az.
A mi a rektes faszért kellett egy teljesen legalálisan működő online rádió szerverét lefoglalni? 2 felé fizetnek jogdíjat, de úgy látom ezeknek a retkeknek ez sem elég.
Mindegy mostmár szerdán újra indulnak egy új szerveren, de azért ez akkor is felháborító.
Kurvára oda figyelhette volna, hogy mi a faszt foglalnak le.
Még, hogy 1.5 hónapos feltérképezés.
Mondjuk az korrekt ahogy a torrent oldalakkal kapcsolatban nyilatkoztak, de az egyáltalán nem korrekt, hogy nem figyeltek oda arra, hogy milyen legális szervereket foglalnak le. -
#13 lol
-
#12 Lehet beszúrni Youtube videót a fórumba? Eddig nem is tudtam.
Egyébként jó a cikk, végre nem csak a ködösítés meg a pánikkeltés. -
#11 Korrekt cikk és korrekt rendőrség :) -
#10 "emiatt talán érdemesebb mindenkinek a modernebb torrentmegoldások felé mozdulnia. Ez amellett, hogy ingyen van, jogilag is sokkal tisztább a helyzete." Itt van egy apró ellentmondás..
A leírtak alapján, gratulálni tudok a rendőrség mnunkájához ( nem vicc! ), tényleg korrektül állnak a dologhoz. Nem a felkészületlenségük, és a csak azért is megmutatjuk stílus látszik. -
#9 Ennek a csajnak szar a frizurája. -
Cat #8 -
Unreal1942 #7 Akinek gépe van otthon az mind! -
#6 Végre valaki elforgatta normálisan ezt a képet az első oldalon. ;) -
#5 Erre csak azt tudom mondani hogy aki ész nélkül csinálja meg is érdemli.
Kiváncsi lennék , hogy 5-böl hány rendör használ,hallgat,néz olyat amit mindenki más. Szerintem meglepődnél te is. -
samuzsolt #4 az hogy te nem hallasz razziákról nem azt jelenti hogy nincsenek! miért mindig a rendőröket kell bántani, amikor nem ők sértik meg a törvényt, hanem egyes ftp tulajdonosok??...
pl: egy időben nagy divat volt a cd/dvd másolás pénzért... hát, úgy nagyjából 1/3a működik még ezen másoló bázisokból! mert igaz hogy csak a legnagyobb, több milliós fogásokról hallasz, de rengeteg helyre mennek és viszik el a gépet! -
Sirus86 #3 Gondolom most 1-2 évre megint csend lesz...
A rendőrség túl lusta,hogy gyakrabban balhét csináljon... -
#2 nagyobb a füstje mint a lángja.. ennyi -
tunyo902 #1 Nem lehet tenni ez ellen semmit!!!!!!!!