A BRFK a csütörtöki razziáról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Úgyhogy inkább ne írogass ilyen baromságokat.
Kezd a faszom tele lenni a programozókkal. (v.ö.: "Nehéz többmagos procira játékot fejleszteni.")
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"Tanuláshoz pedig van rengeteg ingyenes software, pl. nem kell office-t megvenni, lehet használni Open Office-t; programozni tanulni a visual studio ingyenes változata, vagy gcc, etc.. is megteszi; Photoshop helyett van ingyenes Gimp.."
A helyzet tehát egyértelmû: ha nem lehetne ingyen letölteni, akkor se venném meg. Akkor tehát miért fáj, ha használom? A helyett, hogy örülnének, hogy mondjuk a munkahelyen támogatnám az fizetõs szoftverek megvásárlását... (Bár, ha jobban belegondolok, a Photoshop-ot nem használom, mikor kipróbáltam volna nem ment a törés... maradtam a gimpnél 😄)
Ha a word meg nem campusos lenne, akkor az OpenOfficet hírdetném 😄
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Egyébként ezzel ahogy azt mindenki tudja csak a szarnak adtak egy pofont. Lesz helyette másik, vagy másnak hajtva a hasznot, vagy ugyanannak a pacáknak.
Hogy mennyire etikus a dolog, azt döntse el mindenki, aki fizet nekik és letölt, aszerint az, aki szerint meg nem az, hát ne fizessen. Ha sokan etikátlannak tartják, és nem fizetnek akkor nem lesz ilyen dolog.
Amígy viszont van ... lásd fent.
Nem mellesleg pedig manapság annyi hulladék szar játék jön ki, amiért vétel lenne pénzt adni, hogy ihaj ... kivéve az elmúlt mondjuk 2 hónapot, amikor végre játszható gáma is megjelent.
Util ügyben meg szvsz támogatni kéne a warezt. Komolyan kétlem, hogy a az emberek nem férnének hozzá mondjuk a photoshop-hoz warez, megvennék sok-sok pénzért. És ha nem veszik meg, elkezdik használni a GIMP-et. Aztán amikor felnõnek, és elkezdenek dolgozni nem azt mondják, hogy vegyük meg a PS-t mert azon jó dolgozni, hanem hogy rakjunk linuxot és gimp-et a gépeinkre.
Nagyon megszívnák a BSA támogató gépek, ha NEM lenne warez. SZVSZ.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Persze mindenkinek szarúl esik, hogy a BT-t kiiktatták. De a tevékenység attól még jogellenes volt és lesz is. Függetlenûl attól, hogy te fizetõs oldalról szerezted be vagy ingyen. Magát a kiadó céget anyagilag eleve megkárosítottad azzal, hogy nem fizettél a termékéért, plussz még a szellemi terméket is jogellenesen használod a kiadó hozzájárulása nélkül. Többek között ezt hívják lopásnak. Szóval aki torrentezik és ilyen jellegû progikat szed le vagy ezt elõsegíti az számoljon ezzel a kockázattal.
http://webisztan.blog.hu/2007/11/12/torrentrazzia_a_rendorseg_reagal
Fortuna fortes adiuvat.
mit zsebelsz be?
kiábrándítalak. 1. a flame-ért nemsokára mindenkettenkapunk az sg-s osztályfõnöktõl egy fekete pontot. 2. nem hazudtam. (visszaolvastam, te hazudtál többször. "oldalad" "bevételem van" - komolyan, bár így lenne. bár így lenne...)
"pontosan azt csinálod mint a ftp fizetõs dolgok, "
hmm, lássuk csak. a fizetõs ftp dolgok a userektõl KÉRnek pénzt. az, aki az adesense-szel, az a google-tõl KAP pénzt. etz megint nem akartam leírni, azt hittem tiszta. (persze meglehet, én látom rosszul a dolgot, ez esetben meghajolok.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
izé, te vezetted le, hogy van bevétel, ha engem kérdeztél volna, el is felejtem az ilyen blokkolható szövegdobozokat. (az persze meglep, hogy nem blokkolsz reklámot, tisztább az élet tõle.)
amúgy nyilván nem szúr szemet - kinek szúrna? leginkább a tévéket zavarhatja, de õk még reklámoznak is. (hopp, jaj, bevétel. nem az enyém? pech.) ha szemet szúr, akkor bûnhõdni kell, mese nincs.
(amúgy jó vagy rossz hír, nem tudom, de ilyet szabad csinálni, sõt, amióta mondjuk az index fõoldalas cikkjeiben torrentlinkek jelentek meg, pláne.😊
szóval, vissza a ONkályhához. aki törvénytelen dolgot csinál, hulljon, aki nyerészkedik warezbõl, az meg pláne.
igen, és azt is úgy, hogy letöltöd, majd bezsebelek... pontosan azt csinálod mint a ftp fizetõs dolgok, csak te még pofátlanul is hazudsz össze vissza.
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
Gratulálok, legalább elismerted, hogy van bevétel... 😉 Nem baj, engem nem érdekel, majd szemet szúr valakinek elöbb utóbb...
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
nem az én oldalam és nem, abból sem láttam egy fillért sem, nem az én asztalom. (és hogy szép lenne? hááát. majd lesz, de nem most😊
"azt pedig kétlem, hogy a legujabb, pár napja levetített PB, Heros, és még két tucat sorozat vadonatúj részeit megvásárolnad dvd-n..."
le lehet tölteni az ilyesmit. legálisan is. (gondolom nem új infó, de ha nem oszt meg az ember, akkor szabad. azt hiszem. bár ez nem jellemzõ.)
amúgy heroes-t nem nézek, a pb-t letöltöm, de az dvd-n is megvan (sajnos csak évadok végén jelenik meg.) - minden mást töltök, de akkor szerintem ott a félreértés, hogy én nem illegális letöltésbõl szerzek bevételt, hanem, hmm, az illegális letöltérõl való írásból? (mint az index vagy az sg és más oldalak - vagyis írni szabad) (azért megnéztem, az utóbbi 25 bejegyzésbõl egynek van warez eredete. az nem is rossz arány, nemde?)
"ne nézzél már hülyének mindenkit, te is warezbõl nyeréskedsz!"
bocs, ha így jött le, sorry a többiektõl. nem nézek hülyének mindenkit, csak téged - de a warez nyerészkedés távol állam tõlem.
ööö, bazz. akkor azt valaki lenyúlja😊 sajnos/szerencsére soha nem volt bevételem illegális letöltésbõl, max kiadásom (dvd, adsl, áram, stb.), de legalább sms-ért és ftp-ért sosem fizettem. torrentrõl minden szedhetõ elvileg.
(persze attól, hogy bevételem lene, még hullhatnak, nem? de amúgy komoly az infó? engem akkor most átvág valaki és nem fizet?)
Szerintem meg warez.
Egyébként _kizárólag_ a szellemi termékért kifizetném azt a cca. 1000-1500 forintot, amit egy játék eladásából a fejlesztõk látnak. Nekem nem kell mûanyag korong, nem kell papírfecni, nem kell gagyi DVDtok. Nem kell az infrastruktúra, ami az egészet elõállítja, és eljuttatja a boltba. Nem kell a reklám.
Egy dolog kell: DVDiso.
A "kockázatot" meg vállalom.
De ha már itt tartunk, csak olyan programok miatt baszogatják az embert, aminek van képviselete. BSA, Artisjus(vagy hogyatökömbe írják). Tehát néhány magyar elõadó MP3-aiért, meg a microsoft-adobe-autodesk termékekért baszkodnak meg, a többit meg visszaadják. Haver belefutott egy ilyenbe, csak némi pénzbünti, meg egy eredeti XP lett a következménye. Pedig lefoglaltak nála párszáz DVDnyi filmet, zenét, meg játékot. Visszakapta mindet.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Másik pont: ha valahol olcsóbban adják, akkor mindenki onnan veszi, pláne mivel EU-n belül nincsenek vámhatárok (bár az amazon.de néha nem tud errõl, ilyenkor jön a képbe az eBay 😊).
Az meg hogy egy játék túlértékelt, az nézõpont kérdése. A játékfejlesztõ cég szempontjából nem, ugyanis egy komolyabb cucc fejlesztése is több (2-5) év, igen jelentõs példányszám kell ahhoz hogy egyáltalán visszajöjjön a beleölt pénz (itt most a leading-edge játékokról beszélek). A profit "meglepõ" módon itt is a terjesztõknél realizálódik, ez az amin elõbb-utóbb változtatni KELL. (Pl. A sony lazán elõírja mennyit kell kérni egy játékért, és a fejlesztõi licenszeket visszatartja, hogy az árakat mesterségesen magasan tartsa; de a PC platform egy kicsit máshogy néz ki...) A fizetõs részen teljesen osztom Remetix véleményét, a régi játékok fillérekért hozzáférhetõek (ebay-t preferálom mert lusta vagyok, kiszállítással 2-3e körülre jön ki; de biztos van olcsóbb is, Pl.), gyengébb vasakon is elfutnak, ugyanazt a játékélményt nyújtják mint akkor.
Az audionál dettó a terjesztés-marketing viszi a nagy pénzt, ennek lecserélésére viszont már egyre több és több élõ, legális alternatíva van. A videonál egyelõre még kevesebb a lehetõség (leginkább a méret miatt), de az is ugyanazon az úton halad mint a audio.
Azt írtam, hogy külföldön, leginkább nyugatra, egy minimál v. átlag fizetésbõl az emberek megtehetik/megtehetnék, hogy megveszik a gémeket eredetiben. Ezzel szemben itthon ugyan ez a réteg nemigazán.
Az, hogy én mit tehetek meg meg mit tudok megfizetni az egy teljessen más dolog. Egy szóval se siránkoztam amiért én nem tudok megvenni bármit is.
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
De mi köze az egésznek ahhoz hogy ki olvas és ki irogat ide ? Ez sokkal több emberrõl szól mint akik ide irogatnak...
Meg mondtam hogy nem feltétlen magamról beszélek... Olvasd már el mégegyszer...
Mért álltalánosítasz ? Én direkt megírtam az átlagkeresetrõl v. minimálból élõkre gondoltam.
Egy szóval nem mondtam hogy akik együtt élnek, és még szülõ is segít, azok ne tudnák megvenni! Ekkora baromságot. Honnan veszed, hogy aki ide irogat az mennyibõl él meg ? Pff
Olvasd el megint mit írtam! Aki egyedül él, és nem 150-200 ezret keres, az normál megélhetés mellett nemigazán teheti meg hogy ennyit kiad egy játékra. Ennyi.
"Már ne haragudj kispofám, de aki ide irogat, az minumál bérbõl, és nem segélyekbõl él! "
Honnan a fenébõl veszed ezt ? Csak vagyonnyilatkozattal lehet belépni az Sg.hura ? Meg mi köze ennek az én írásomhoz, hogy ki irogat ide?
komolyan nem tiszta? olvass utána. visszaszorítani a warezt.
És ráadásul nem csak 12 ezer forintos játék van, vagy 4-5 ezer forintos cd illetve 4-5 forintos DVD... egy Kill Bill pl 990 Ft!!!! Itt is virít a polcomon egy Age of Empires Collectorsal 2500ért(2 gáma+2 kieg megér ennyit) meg még sorolhatnám.
Egyébként azt viszont meg kell hagyni hogy amelyet némely kiadók mûvelnek minden téren pofátlanság.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Tanuláshoz pedig van rengeteg ingyenes software, pl. nem kell office-t megvenni, lehet használni Open Office-t; programozni tanulni a visual studio ingyenes változata, vagy gcc, etc.. is megteszi; Photoshop helyett van ingyenes Gimp..
LOL
Hol lehet ilyen engedélyt beszerezni?
...Falu... hátétépé kettőspont per per falu pont me
Erre persze van pénz <#circling>#circling>
Amúgy nemtom mit várnak.
Sajnos egy magyar átlagfizetésbõl nem teheti meg az ember, hogy kiad 12 ezret egy játákra, vagy akár több játékra többet, rendes megélhetés mellett. Direkt nem azt írtam, h magyar minimálbérbõl, mert abból még megélni se lehet, nemhogy játékot venni.
Mert ugye egy játék v. Audió Cd angliában is (kb) annyiba kerül, mint itthon csak ugye ott kb 5x (pontossan 4,8 valamennyivel) több a minimálbér, és az mégcsak a minimál bér nem az átlag.
Szal az átlagember szempontjából megérthetõ, hogy sokan inkább letöltik.Nem tehet róla, hogy ez a szerencsétlen ország gazdaságilag annyira visszamaradott, hogy egy minimálbérbõl össz 5 új játékot lehetne megvenni...
Egy másik fórumon vetette fel egy illetõ, hogy eleve hogy lehet 200milliós vagyoni hátrány megállapítani, amikor meg se tudják határozni, hogy hány ember töltötte le, és az még hánynak adta tovább stb... Arról nem is beszélve, hogy ez csak egy feltételes módban értendõ dolog. Mármint azt feltételezi ezek szerint, hogy ha az a sok ember nem töltötte volna le, akkor boltban megveszi, és ebbõl jön ki a vagyoni kár.
De épp ez a lényeg, hogy a sok letöltõnek talán az 5%-a vette volna meg boltban, de sz.tem még annyi se... Nemtom milyen jogon állapítanak meg így 200milliós vagyoni hátrányt.
Ha "kovács pista" 15éves tanuló rajzolgatni akar egy komolyabb programban mint a Paint, akkor mondjuk letölti a Photoshopot. De ha nem tudná letölteni se adna ki érte 3-400 ezret !
Inkább a gyilkosok felkutatására meg nagyobb közbiztonságra öszpontosítanának ilyen marhaságok helyett.
Ha meg a szegény kiadók annyira szarban vannak a warez miatt akkor jelentsenek csõdöt!
Nagyon érdekes, hogy 3-4 éve is már olyat lehetett hallani, hogy a nagyobb magyar kiadók csõdközelbe kerültek és nemtom milyen fellépést követeltek már évekkel ezelõtt is a hatóságoktól a filecserélõk ellen. Hát érdekes, azóta se hallani hogy tömegével mennek csõdbe a kiadók. És ha azt veszzük, hogy "mekkora kár" érte/éri õket mostanában, akkor csak bele kell gondolni, hogy 5-10éve mekkora óriási hasznuk is lehetett.
De mondom, ha annyira szarban vannak ez miatt, akkor menjenek csõdbe, szünjön meg a magyar zeneipar. Azt kész. De erõssen kétlem hogy ez bekövetkezne.