A BRFK a csütörtöki razziáról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
érdekes módon ezek a dolgok általában nem a lopás kategóriájába tartoznak, csak a jogvédõk szeretik a másolást lopásnak minõsíteni
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
De õszintén ki az isten f.sza beszélt itt az it szektorrol? MAgyarországon a népesség 0.1%a dolgozik az it szektorban. A maradék 99.9% meg mit csináljon? Haljon éhen? Tudom ám az érved, miért nem tanult it-snak. Csakhogy ha a maradék 99.9% is az it szektorban dolgozna, akkor a te it-s béred nemhogy bruttó 150 nem lenne, hanem még a bruttó 50-et sem érné el.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
olyan ez mint a hús szagáért pénzt kérni
Arról volt szó hogy mennyi pénzbõl lehet megélni magyarországon és hogy mennyibõl tudsz venni szoftvert. Ha te bruttó bérrõl beszélsz annak kurvára nincs köze ahhoz hogy mennyit tudsz kifizetni szofverre vagy számitógépre, lévén hogy ott a te jövelemed nettó részébõl tudsz fizetni.
Csak hát olyan hülye vagy mint a seggem, gyanitom hogy nemhogy diplomá dhanem még érettségid sincs, sõt erõs érzésem van hogy még azt sem tudod melyik a nettó és melyik a bruttó.
Mindenesetre tapasztalatgyüjtés gyanánt (ha majd leestél a helikopterrel) majd menj be a boltba és vedd meg a bruttó 150 forintos kenyeret bruttó 150 forint jövedelmbõl. Csak szólj hogy ottlegyek mikor odaadok a pénztárosnak a nettó 70 forintod hogy tessék itt a bruttó 150 forintos kenyér ára...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Jogilag sem lopás.
Hányszor, háynféleképpen akarod hallani?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
jellen pillanatban a sziftverek pl. nagyon speciális termékek, pl. nincs réjuk semmiféle garancia. ha mergveszed nem a tied. mutass nekem még egy terméket a piacon, emlyik ezt megengedheti magának
másrészrõl ma már - ha szigorúan vesszzük a törvényeket - a népek pl. nem énekelhetnek a fionóban, csak ha kifizetik a jogdijat. És akkor is csak saját szerzeményt, mert különben licenszelniük is kéne a dalokat, mert mondjuk teszem azt, gondolom egyet, és megveszek egy csomó népdal tulajdonjogát
és dúdolni, és fütyörészni is tilos, mivel az is reprodukció, másolás
miért csak az eszközökkel történõ másolást tiltjuk?
sõt
megveszem a keringõ lépéseinek jogát, és akkor csak az keringõzhet aki fizet, és az összes tánctanát, diák bûncselekményt követ el, amikor éppen tanuilja a tánclépéseket
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
pedig pont azért használtam ezt a példát, mert szerintem jó analógia. hamis tanúzás és kegyes hazugság esetén is arról van szó, hogy elmondhatnád az igazat, de inkább mást mondasz. lopás és másolás esetén is arról van szó, hogy megvásárolhatnád az árut, de inkább máshogy jutsz hozzá.
én nem azt akarom mondani, hogy a másolás bizonyos esetei nem illegálisak, mert azok. és igazából még valamilyen szinten köze is van a másolásnak a lopáshoz, de egyszerûen nem egyenlõ vele.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Akkor ez mi?
arról is beszélhetünk hogy az államnak mi éri meg jobban:
a) megveszed a nagy külföldi szoftverházak szioftvereit, áfát megkapja az állam, de a bevétel végsõ államása külföldön van, ergo a BSA, ASVA leginkább amcsi cégek érdekeit védi és az állam ehhez aszisztál
b) benzint veszel a szoftver árán
+1 beszélhetnénk a börtönbüntetésrõl is: megéri az államnak egy ilyen pitiáner dolog miatt (az állam és védett cégek szempontjból az általad okozott fiktív kár minimális, hogy emiatt téged bebörtönözve, adófizetõbõl, hajléktalant és segélyen élõt csináljon, nem beszélve a börtönéveid alatt fizetett ellátásodért, tehét ha így vesszük az államnak is van elmaradt haszna, azt meg akkor fizesse meg az ASVA
mindenestre szerintem vagyoni eszközök hiányában nem tudsz vagyoni hátrány okozni, abban az esetben ha fizikailag nem loptál el semmit, max a tulajdonos elmaradt haszna jelenik meg
kiváncsi vagyok mit mondana erre egy ügyvéd
Ezt most komolyan kérdem, érdekel, ki mint vélekedik errõl.
Igen, a lopás, az lopás.
A szerzõi és szomszédos jogok megsértése meg szerzõi és szomszédos jogok megsértése.
Kettõnek semmi köze egymáshoz, különben úgy hívnák, hogy lopás minõsített esete.
Egyes, leülhetsz. (Remélem nem jogot tanulsz/gyakorló jogász vagy.)
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
Én is kiváncsi lennék arra a hivatalos kimutatásra ahol azt állítják hogy a magyar átlag bér 150 ezer Netto!
A hamis tanuzás és kegyes hazugság között nem igazán látok logikai össze függést (De ha konkrétabban elmondod akkor lehet tudom mire akartál gondolni) Az hogy meg a másolás az egyenlõ a lopással az is nézõpont kérdése. Legálisan másoltad? Akkor nincs semmi gond. A szerzõ tudta nélkül? Lopás.
Félre értések elkerülése végett én nem lekezelésbõl vagy nagyképûségbõl írtam neked választ csak egyszerûen szeretek beszélgetni😊
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
gabr: "A magyar átlagfizetés 150e/hó" csak az nem mindegy hogy ezt nettóban vagy bruttóban érted? Mert ha bruttó akkor ebbõl nem kapsz túl sokat. Ha nettó (amit nem hiszek) akkor meg elég csalóka. Nem akarom elemzni a fõvûros - vidék fizetés beli különbözöségét. Ha valaki keres 500.000-et havonta azon elfér pár ember minimálbérrel mire kijön a 150.000-es átlag.
Viszont pont tegnap küdtem végig a Cod4-et, kb 4-5óra alatt. Pedig nem siettem. És tényleg nagyon jól összerakott kitalált játék volt. Csak sajnos rövid. Nagyon rövid. És lehet, mondom csak , lehet, hogy nem ér meg 12 ezret az, hogy 5 óta és teheted is a polcra. Jó persze ott a multi, de nem mindenki szeret multizni. Aki igen annak persze, megéri!Naná 😊
A másik meg az audio Cd-k. Ugye manapság tele vannak a boltok a "csinált" "sztár" zenészek albumaival. Ami kb úgy néz ki hogy valami csoda folytán sláger lesz egy számuk, lehet a jó reklámkampány miatt(pl megasztár) vagy mert tényleg jó, aztán gyorsan gyártanak a slágerhez még 10, talán 15 számot, és kiadják egy albumban hogy pénzt kereshessenek vele.
Aztán aki megveszi, annak lehet hogy abszolút nem tetszik a többi szám, így tehát nem nagyon éri meg azt a 4-5-6 ezer Ft-ot. Persze ha tetszik neki, akkor többször is meghallgathatja, így akár tartósabb szórakozás lehet mint egy játék.
Tehát tény, hogy mindegyikben sok munka van, de egyéntõl függ, hogy mennyire éri meg.
A harmadik meg a célközönség. Most a játékoknál. Manapság már egyre feljebb tolódik a határ, és egyre több 30+ éves is játszik rendszeressen és költ rá.
Ezzel szemben sz.tem a játékosok túlnyomó része 13-25 éves közé tehetõ, vagyis (hangsúlyozom nem az összes, csak a nagyrésze, mielõtt valaki belekötne) a potenciális játékosok nagyrészének nincs fix jövedelme.
És akkor jön az apuci anyuci talán megveszi, hanem akkor spórolgat rá szerencsétlen, vagy pedig letölti.
Bár a teljesen szubjektív magán véleményem az, hogy e tárgyban egyszerûen átvettük valamelyik EU-s ország normarendszerét. Az, hogy ez lobbi tevékenység folytán került be a törvényekbe nos az lehetséges nem tudom.
Több probléma van ezzel:
- Fura lenne egy olyan törvény, ami csak akkor vonatkozik rád, ha van pénzed.
- Annak idelyén a Settlers-nek valamelyik része kijött valami újfajta védelemmel. Beszéltem olyannal, akinek az volt az elsõ játék, amit eredetiben megvett, merthogy nem tudott szerezni egy mûködõ törést. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy akik most a tört játékokkal játszanak, nem vennének eredeti játékot.
- Ha nem is annak a softwarenek a fejlesztõi veszítenek az ügyön, amit ellopnak, hanem sokszor a low budget játékok/programok fejlesztõi. Akiknek az olcsóbb, de rosszabb minõségû cuccait nem veszik meg azok akik inkább a jobbat ellopják.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Mit tiszteljek abban akinek nincs agya?
Majd ha felnõsz és lesz AGYAD akkor esetleg tárgyalhatunk. Szegény szüleidnek is jobb igy hogy nem látják mi lett belõled...
hamistanúzás és kegyes hazugság.
mindkettõ hazugság? igen.
mindkettõ aggályos etikailag? igen.
azonos mértékben etikátlanok? nem.
az egyik fél mindkét esetben a másik fél rovására cselekszik? nem.
társadalmilag azonos mértékben elfogadott a két dolog? nem.
hamistanúzás = kegyes hazugság? nem.
az egyetlen különbség, hogy a lopás és a szerzõi jogok megsértése is bûntetendõ egyes esetekben(!), míg a kegyes hazugság tudtommal nem.
a lopás nem egyenlõ a másolással, maximum hasonlítanak egymásra, és bármilyen hülye indokokkal is próbálja bemagyarázni valaki, hogy ugyanolyan, mintha Ferrarit lopnának, sosem lesz igaz ez a badarság. tessék azzal érvelni, hogy illegális, és akkor még igazad is van.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
MA a magyar átlagbér nettõ 80 ezer forint/fõ! Hogy jött ki neked a 300?
az ország 2/3a minimálbérbõl és és nem azért mert abból húde jól kijön. Hanem mert nincs más lehetõség. És még a szar minimálbéres állásra is 100xos a túljelentkezés.
Bocs de rád csak egy szó megfelelõ: hülye beképzelt fasz.
Ha a körhintára felültetés nem rendíti meg egy család anyagi helyzetét, akkor lehet bûnözésrõl beszélni.
Ha egy éhezõ ételt lop, az nem bûn.
Ott van a legtobb illegalis tartalom.
::: http://www.keksz.net | photo&videoportal
Pl a Team Fortress 2-ot sem vettem volna meg neten, mert
1) el kellett volna menni erte
2) lenne egy plusz dvdm vhol a lakasban
Igy mi volt?
Unatkoztam szombaton, nezegettem h mit tud a jatek, paypallal megvettem, masfel ora alatt lejott es jatszottam. Semmi kulcsin, csak a jatek.
Ha kell backupot keszitek, de ha nem akkor is orokre az enyem marad, barhova barmikor letolthetem...
Ebben lenne a jovo!
::: http://www.keksz.net | photo&videoportal
Az a gond hogy szegény szarjankó gabr (bocs de aki ilyen hülye arra nincs más szó) szülei valószinüleg valamelyik újgazdag érából való (esetleg kóka nem rokonod?) akik azt hiszik hogy a magyar nettó minimálbér 100 ezer forint a helikopter meg kötelezõ juttatás...
Elsõ kérdésem gabr:
ha minden adathordozó után jogdijat fizetek (még a kibaszott fényképezõgép ram után is) mondván hogy biztos lopott audiovizuális dolgot másolok rá, akkor milyen elven akarnak megbüntetni ha tényleg azt teszek rá? Soroljam még hülyegyerek?
Amit mondani akarok az az hogy a különbözõ akciók révén gyakran sokkal olcsóbban hazzá lehet jutni a cuccokhoz mint odahaza. Mondjuk kettõt ennyi meg ennyiért ill. három játékot ennyi meg ennyiért típusú akciókban.
A másik az amivel eggyet értek hogy a csomagolás meg a reklám meg még az öreg ördög tudja mi mennyivel drágítja a szoftvert. Nem tudom mért nem terjed az a fajta kereskedelem a játékpiacon hogy 17ezer a bolban a játék de mondjuk a hivatalos oldaláról letölthetõ 12-ért. Gondolom érthetõ mire gondolok.
BH2002. 301. II. A szerzõi vagy szomszédos jogok megsértése vétségének elkövetési magatartása a jogdíj megfizetésének elmulasztása, amelyet az a természetes személy valósít meg, akinek kötelessége lett volna a fizetési aktus teljesítése, és az közömbös, hogy a jogdíj megfizetése kinek a vagyonát terhelte volna
aztán
BH2000. 288. II. A szerzõi és a szomszédos jogok megsértését valósíja meg, aki a saját számítógépének a lemezére (winchester) a más számítógépi programját és a hozzá tartozó dokumentációkat (szoftvereket) viszi át, amelyekért szerzõi díjat nem fizet, és e tevékenységével összefüggésben a szoftverek szerzõinek vagyoni hátrányt okoz (1978. évi IV. törvény 329/A. §).
És a Btk. szerint mi is a lopás?
316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
Ha te bármilyen programot a kiadó engedélye nélkül szerzel meg (nem fizetted ki a vételárat) akkor azt jogtalanúl tulajdonítottad el, ergo lopást követtél el.
Másrészt ha az étkezéshez próbáljuk hasonlítani a software-ek használatát, akkor az olcsó/freeware az lenne amikor a helyi kifõzdében eszel, vagy fõzöl magadnak ahelyett, hogy mondjuk a Gerbaud-ban eszel valami tortát. Az elõbbieket meg sokkal inkább teszem, mintsemhogy bemenjek egy flancos étterembe, és aztán fizetés nélkül távozzak, ami az illegális letöltés evéses megfelelõje lehetne.
Nem igazán értem, miért játszod itt a hülyét... te, ti letöltitek a sorozatokról készült illegális release cuccost(torrentról, ftp-rõl, tök mindegy), aztán írtok róla ezt azt, majd a bannerból pénzt termeltek. Az én meglátásom szerint ez nem éppen tündibündi dolog, pontosan olyan mint bármilyen warezbõl származó pénz! És már látom, ahogy mivel ebbe nem tudsz beleközni, elkezdesz félre beszélni...
Egyébként megát a szervert én nem adtam volna oda... max a háttértárolót... A többinek semmi köze nincs a tartalomhoz.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB