220
-
szasz85 #45 ezt csak 1x kell megvenni péntek -
aateks #44 Oké, de ki az aki nem saját (vagy befektető) pénzéből finanszírozza a saját bizniszét. A probléma ott leledzik, hogy bizonyos csoportok( a BSA, Artisjus és társaik) erős lobbitevékenység árán(vagy esetleg vesztegetés???) útján elérték, hogy a szerzők és a jogtulajdonosok -KIADÓK- érdekei jogszabályokban legyenek képviselve és az ilyen jogokat megsértőkre különösen nagy büntetési tételek legyenek kiszabhatóak, ezzel is az elrettentést erősítve. Kérdem én, mikor várhatunk el hasonló szigort más bűntettek vagy bűncselekmények elkövetőivel szemben? Például a fogyasztók érdekeit sértő cselekmények esetében? Ha a windowsod rosszul működik, kihez mehetsz reklamálni? Ja hogy elfogadtad az EULA-t amiben leírták, hogy ŐK aztán semilyen felelősséget nem vállalnak. Ezért miért nem jár büntetés? -
winnie #43 a flame után vissza az eredeti támához, bár iq kérdése, de hátha a további ideodaanyázás magánlevélben folytatódik és itt pedig lehet a razziáról beszélni és arról, hogy mi lesz torrent és ftpszerverekkel. -
winnie #42 ne bántsd. "Regisztráció időpontja: 2007. 11. 09."a frissregekkel tisztelettudóan érdemes bánni és nem hivatkozni arra, hogy frissregek. bele fognak ők is rázódni a netezésbe. (valszeg új gép, új net, ilyesmi.)
-
winnie #41 "igen, és azt is úgy, hogy letöltöd, majd bezsebelek... pontosan azt csinálod mint a ftp fizetős dolgok, csak te még pofátlanul is hazudsz össze vissza"
mit zsebelsz be?
kiábrándítalak. 1. a flame-ért nemsokára mindenkettenkapunk az sg-s osztályfőnöktől egy fekete pontot. 2. nem hazudtam. (visszaolvastam, te hazudtál többször. "oldalad" "bevételem van" - komolyan, bár így lenne. bár így lenne...)
"pontosan azt csinálod mint a ftp fizetős dolgok, "
hmm, lássuk csak. a fizetős ftp dolgok a userektől KÉRnek pénzt. az, aki az adesense-szel, az a google-től KAP pénzt. etz megint nem akartam leírni, azt hittem tiszta. (persze meglehet, én látom rosszul a dolgot, ez esetben meghajolok.) -
#40 azért örülök, hogy mindig mosolyra fakaszt egy-egy hozzád hasonló arc. :) az internet nagy találmány kérem szépen, beépített udvari bolondok mindenfelé. -
#39 Ja szerintem is sokkal olcsóbbá lehetne tenni egy játékot, ha közvetlenűl a forgalmazó oldaláról le lehtne szedni (ahogy ezt egyre több cég csinálja lásd Paradox Victoria kieg 5 dolcsi). Én is úgy vagyok vele, hogy a francnak kell a dvd a francnak kell a csiri-viri doboz meg kézikönyv. Ezeknek köszönhetően legalább 40%-al kerűl többe a termék. Ja hogy a cégek még több pénzt akarnak leszedni a vásárlókról? Egyéni szociális probléma. -
winnie #38 hű, ez már nagyon OFF:)
izé, te vezetted le, hogy van bevétel, ha engem kérdeztél volna, el is felejtem az ilyen blokkolható szövegdobozokat. (az persze meglep, hogy nem blokkolsz reklámot, tisztább az élet tőle.)
amúgy nyilván nem szúr szemet - kinek szúrna? leginkább a tévéket zavarhatja, de ők még reklámoznak is. (hopp, jaj, bevétel. nem az enyém? pech.) ha szemet szúr, akkor bűnhődni kell, mese nincs.
(amúgy jó vagy rossz hír, nem tudom, de ilyet szabad csinálni, sőt, amióta mondjuk az index főoldalas cikkjeiben torrentlinkek jelentek meg, pláne.:)
szóval, vissza a ONkályhához. aki törvénytelen dolgot csinál, hulljon, aki nyerészkedik warezből, az meg pláne. -
gabr #37 "de nyilván havi párezer forint adsense"
igen, és azt is úgy, hogy letöltöd, majd bezsebelek... pontosan azt csinálod mint a ftp fizetős dolgok, csak te még pofátlanul is hazudsz össze vissza. -
gabr #36 "nem az én oldalam és nem, abból sem láttam egy fillért sem, nem az én asztalom"
Gratulálok, legalább elismerted, hogy van bevétel... ;) Nem baj, engem nem érdekel, majd szemet szúr valakinek elöbb utóbb... -
fflx #35 hat a cikkbol szamomra az derul ki, hogy a rendorseget csak a fizetos warez zavarja... az, hogy a nem fizetoseket miert buzeraljak, az valoszinu csak a magukat "jogvedoknek" nevezo szervezodeseknek koszonheto. de szamukra mar az is eleg nagy lepes, hogy ha csak arra az idore leallitjak ezeket a szervereket, amig a hazai igazsagszolgaltatas majd szolgaltat valamit. -
winnie #34 persze, ha törvényt sértek és nyerészkedek, akkor nekem is hullanom kell - sírni nem fogok, kivétel nincs. (nincs kivétel, de nyilván havi párezer forint adsense és sokezer forint felhasználótól elkért pénz nem egyenértékű.)
-
winnie #33 ja, vagy úgy. kérdezz, ha valamit nem tudsz:)
nem az én oldalam és nem, abból sem láttam egy fillért sem, nem az én asztalom. (és hogy szép lenne? hááát. majd lesz, de nem most:)
"azt pedig kétlem, hogy a legujabb, pár napja levetített PB, Heros, és még két tucat sorozat vadonatúj részeit megvásárolnad dvd-n..."
le lehet tölteni az ilyesmit. legálisan is. (gondolom nem új infó, de ha nem oszt meg az ember, akkor szabad. azt hiszem. bár ez nem jellemző.)
amúgy heroes-t nem nézek, a pb-t letöltöm, de az dvd-n is megvan (sajnos csak évadok végén jelenik meg.) - minden mást töltök, de akkor szerintem ott a félreértés, hogy én nem illegális letöltésből szerzek bevételt, hanem, hmm, az illegális letöltéről való írásból? (mint az index vagy az sg és más oldalak - vagyis írni szabad) (azért megnéztem, az utóbbi 25 bejegyzésből egynek van warez eredete. az nem is rossz arány, nemde?)
"ne nézzél már hülyének mindenkit, te is warezből nyeréskedsz!"
bocs, ha így jött le, sorry a többiektől. nem nézek hülyének mindenkit, csak téged - de a warez nyerészkedés távol állam tőlem. -
Remetix #32 Tehát úgy gondolod, hogy te inkább adnál előre pénzt a fejlesztőknek, hogy majd X év múlva adják neked a játékot, ami aztán vagy fog tetszeni, vagy nem, vagy elkészül időben, vagy nem. És persze segítenél a fejlesztőknek szerezni egy tesztelő társaságot pár hónapra, gépekkel együtt. Ugyanis ez az ami miatt meg kell fizetned a játékoknál a kiadókat is. Ők előre finanszírozzák a fejlesztést, vállalják a rizikót, hogy a játék nem lesz sikeres, hogy csúszik a fejlesztés, nőnek a költségek menet közben.. -
gabr #31 Én az oldaladon lévő goggle ad-ból beszélek... azt pedig kétlem, hogy a legujabb, pár napja levetített PB, Heros, és még két tucat sorozat vadonatúj részeit megvásárolnad dvd-n... ne nézzél már hülyének mindenkit, te is warezből nyeréskedsz! -
winnie #30 "Ez is vicces, hogy pont te beszélsz "hulljanak-ról", amikor egész szép havi bevételed van az illegális sorozatok letöltéséből... hmmm?"
ööö, bazz. akkor azt valaki lenyúlja:) sajnos/szerencsére soha nem volt bevételem illegális letöltésből, max kiadásom (dvd, adsl, áram, stb.), de legalább sms-ért és ftp-ért sosem fizettem. torrentről minden szedhető elvileg.
(persze attól, hogy bevételem lene, még hullhatnak, nem? de amúgy komoly az infó? engem akkor most átvág valaki és nem fizet?) -
#29 Hajrá, tedd ezt.
Szerintem meg warez.
Egyébként _kizárólag_ a szellemi termékért kifizetném azt a cca. 1000-1500 forintot, amit egy játék eladásából a fejlesztők látnak. Nekem nem kell műanyag korong, nem kell papírfecni, nem kell gagyi DVDtok. Nem kell az infrastruktúra, ami az egészet előállítja, és eljuttatja a boltba. Nem kell a reklám.
Egy dolog kell: DVDiso.
A "kockázatot" meg vállalom.
De ha már itt tartunk, csak olyan programok miatt baszogatják az embert, aminek van képviselete. BSA, Artisjus(vagy hogyatökömbe írják). Tehát néhány magyar előadó MP3-aiért, meg a microsoft-adobe-autodesk termékekért baszkodnak meg, a többit meg visszaadják. Haver belefutott egy ilyenbe, csak némi pénzbünti, meg egy eredeti XP lett a következménye. Pedig lefoglaltak nála párszáz DVDnyi filmet, zenét, meg játékot. Visszakapta mindet. -
bakagaijin #28 Dany007, Mo-n az adófizetők fele minimálbéren "él", legalábbis annyi után adózik (forrás: APEH).
Másik pont: ha valahol olcsóbban adják, akkor mindenki onnan veszi, pláne mivel EU-n belül nincsenek vámhatárok (bár az amazon.de néha nem tud erről, ilyenkor jön a képbe az eBay :)).
Az meg hogy egy játék túlértékelt, az nézőpont kérdése. A játékfejlesztő cég szempontjából nem, ugyanis egy komolyabb cucc fejlesztése is több (2-5) év, igen jelentős példányszám kell ahhoz hogy egyáltalán visszajöjjön a beleölt pénz (itt most a leading-edge játékokról beszélek). A profit "meglepő" módon itt is a terjesztőknél realizálódik, ez az amin előbb-utóbb változtatni KELL. (Pl. A sony lazán előírja mennyit kell kérni egy játékért, és a fejlesztői licenszeket visszatartja, hogy az árakat mesterségesen magasan tartsa; de a PC platform egy kicsit máshogy néz ki...) A fizetős részen teljesen osztom Remetix véleményét, a régi játékok fillérekért hozzáférhetőek (ebay-t preferálom mert lusta vagyok, kiszállítással 2-3e körülre jön ki; de biztos van olcsóbb is, Pl.), gyengébb vasakon is elfutnak, ugyanazt a játékélményt nyújtják mint akkor.
Az audionál dettó a terjesztés-marketing viszi a nagy pénzt, ennek lecserélésére viszont már egyre több és több élő, legális alternatíva van. A videonál egyelőre még kevesebb a lehetőség (leginkább a méret miatt), de az is ugyanazon az úton halad mint a audio. -
Dany007 #27 Na akkor mégegyszer.
Azt írtam, hogy külföldön, leginkább nyugatra, egy minimál v. átlag fizetésből az emberek megtehetik/megtehetnék, hogy megveszik a gémeket eredetiben. Ezzel szemben itthon ugyan ez a réteg nemigazán.
Az, hogy én mit tehetek meg meg mit tudok megfizetni az egy teljessen más dolog. Egy szóval se siránkoztam amiért én nem tudok megvenni bármit is. -
kow83 #26 -
kow83 #25 Azt nem értem, miért kellett ezeket a szervereket magyarországon tárolni? -
Dany007 #24 De még mindig nem magamról beszéltem. Nehéz megérteni ? Direkt írtam hogy a min.bérből, meg átlag fizuból egyedül élők...Vagy akár akik még nem rendelkeznek normális jövedelemmel mondjuk diákmunka stb....
De mi köze az egésznek ahhoz hogy ki olvas és ki irogat ide ? Ez sokkal több emberről szól mint akik ide irogatnak... -
Dany007 #23 Azt vágom :) De az mért lesz jó nekik ? Akkor se fog mindenki rohanni a boltba és játékot venni xD Vagy bármi mást. -
gabr #22 Onnan talán, hogy egy minimálbéres, aki egyedül él, az nem számitógépezik, megjobban nem internetezik, és megjobban nem az jár az eszében, hogy milyen hardware kell neki, hogy jobban mennyen a crysis, mint pl neked! -
Dany007 #21 pfff :D a kető teljessen más dolog. De ha ezt se tudod felfogni :)
Meg mondtam hogy nem feltétlen magamról beszélek... Olvasd már el mégegyszer... -
gabr #20 Ez is vicces, hogy pont te beszélsz "hulljanak-ról", amikor egész szép havi bevételed van az illegális sorozatok letöltéséből... hmmm? -
Dany007 #19 Honnan veszel ennyi baromságot (kispofám) ? :D
Mért álltalánosítasz ? Én direkt megírtam az átlagkeresetről v. minimálból élőkre gondoltam.
Egy szóval nem mondtam hogy akik együtt élnek, és még szülő is segít, azok ne tudnák megvenni! Ekkora baromságot. Honnan veszed, hogy aki ide irogat az mennyiből él meg ? Pff
Olvasd el megint mit írtam! Aki egyedül él, és nem 150-200 ezret keres, az normál megélhetés mellett nemigazán teheti meg hogy ennyit kiad egy játékra. Ennyi.
"Már ne haragudj kispofám, de aki ide irogat, az minumál bérből, és nem segélyekből él! "
Honnan a fenéből veszed ezt ? Csak vagyonnyilatkozattal lehet belépni az Sg.hura ? Meg mi köze ennek az én írásomhoz, hogy ki irogat ide? -
winnie #18 amúgy riszpekt a zsaruknak, hulljanak a fizetős oldalak. reméljük a többi megússza, de hát, aki ilyesmivel foglalkozik, az vállalja a lebukás beszélyét is. -
gabr #17 Ja, és az még szánalmasabb, hogy videókártyát képes vagy venni 100e-ért, processzort 50e-ért, közben meg itt sírsz! -
winnie #16 "És mit akarnak mindezzel elérni?"
komolyan nem tiszta? olvass utána. visszaszorítani a warezt. -
gabr #15 "az NEM minumál bérből, és nem segélyekből él!" -
gabr #14 Már ne haragudj kispofám, de aki ide irogat, az minumál bérből, és nem segélyekből él! Két(egy férfi+nő)ember, akik együtt élnek(és még nem beszéltem a szülők segítségéről, stb...), azoknak az együttes átlagkerese úgy havi 250-300e forint, amiből azért kijön mondjuk havonta egy eredeti játék! Ez a hsz-ed úgy szánalmas ahogy van! -
Riddick #13 Biztos megpénzelték a zsarukat a jogvédők,hogy kari előtt ne tudjanak tölteni az emberek! De,arra biztos nem gondoltak a zsaruk,hogy akkor ők honnan fognak tölteni,ha lekapcsolnak mindent??? Pfffffffff -
feamatar #12 itt arról van szó leginkább hogy igánybe veszed a szolgáltatást, tehát hallgatod azt a zenét, játszod azt a játékot, nézed azt a filmet. Ha egy boltból elviszel egy biciklit és használod, akkor nem mondhatod azt hogy amúgy sem vetted volna meg.
És ráadásul nem csak 12 ezer forintos játék van, vagy 4-5 ezer forintos cd illetve 4-5 forintos DVD... egy Kill Bill pl 990 Ft!!!! Itt is virít a polcomon egy Age of Empires Collectorsal 2500ért(2 gáma+2 kieg megér ennyit) meg még sorolhatnám.
Egyébként azt viszont meg kell hagyni hogy amelyet némely kiadók művelnek minden téren pofátlanság. -
Remetix #11 Ha nincs pénz játékra a gép mellé, olcsóbb, régibb gépet kell venni, és régebbi, sokszor már szinte ingyen beszerezhető játékokkal játszani.
Tanuláshoz pedig van rengeteg ingyenes software, pl. nem kell office-t megvenni, lehet használni Open Office-t; programozni tanulni a visual studio ingyenes változata, vagy gcc, etc.. is megteszi; Photoshop helyett van ingyenes Gimp..
-
#10 "illegális tartalom [...] terjesztése engedélyköteles tevékenység"
LOL
Hol lehet ilyen engedélyt beszerezni? -
Dany007 #9 Mellesleg kb 5 évente veszek gépet :P És nem egyedül élek nem egy fizetésből, így jóval több marad magamra. Viszont ha én is egyedül élnék, még cigit se tudnék venni nemhogy gépet meg játékot...az üdítőről meg már rég lemondtam =/ -
Dany007 #8 Én elő is rendeltem a Crysist :) 13 ezerért :) -
Péntek #7 "Intel Core2Duo E6600 3Ghz (oc) - MSI p965 Platinum - 2Gb Kingston DDR2 1Ghz (oc) - MSI 8800GTS 640Mb (630/1600/960)"
Erre persze van pénz -
Dany007 #6 És mit akarnak mindezzel elérni? Amíg nem volt szélessávú net, se torrent, se smsweb, addig se vettem egy darab audio Cd-t se játékot. Régebben mi cserélgettük az ilyet haverok között. Zenéket, filmetek, gémeket stb... Akkorse volt és most sincs 5-10 ezer Ft egy játékra... Szal ha beszüntetnék az egész filecserélős mizériát, akkor se lenne érdemben több hasznuk, mert a legtöbb ember azért tölt mert nem tudja megvenni vagy sajnál rá annyi pénzt.
Amúgy nemtom mit várnak.
Sajnos egy magyar átlagfizetésből nem teheti meg az ember, hogy kiad 12 ezret egy játákra, vagy akár több játékra többet, rendes megélhetés mellett. Direkt nem azt írtam, h magyar minimálbérből, mert abból még megélni se lehet, nemhogy játékot venni.
Mert ugye egy játék v. Audió Cd angliában is (kb) annyiba kerül, mint itthon csak ugye ott kb 5x (pontossan 4,8 valamennyivel) több a minimálbér, és az mégcsak a minimál bér nem az átlag.
Szal az átlagember szempontjából megérthető, hogy sokan inkább letöltik.Nem tehet róla, hogy ez a szerencsétlen ország gazdaságilag annyira visszamaradott, hogy egy minimálbérből össz 5 új játékot lehetne megvenni...
Egy másik fórumon vetette fel egy illető, hogy eleve hogy lehet 200milliós vagyoni hátrány megállapítani, amikor meg se tudják határozni, hogy hány ember töltötte le, és az még hánynak adta tovább stb... Arról nem is beszélve, hogy ez csak egy feltételes módban értendő dolog. Mármint azt feltételezi ezek szerint, hogy ha az a sok ember nem töltötte volna le, akkor boltban megveszi, és ebből jön ki a vagyoni kár.
De épp ez a lényeg, hogy a sok letöltőnek talán az 5%-a vette volna meg boltban, de sz.tem még annyi se... Nemtom milyen jogon állapítanak meg így 200milliós vagyoni hátrányt.
Ha "kovács pista" 15éves tanuló rajzolgatni akar egy komolyabb programban mint a Paint, akkor mondjuk letölti a Photoshopot. De ha nem tudná letölteni se adna ki érte 3-400 ezret !
Inkább a gyilkosok felkutatására meg nagyobb közbiztonságra öszpontosítanának ilyen marhaságok helyett.
Ha meg a szegény kiadók annyira szarban vannak a warez miatt akkor jelentsenek csődöt!
Nagyon érdekes, hogy 3-4 éve is már olyat lehetett hallani, hogy a nagyobb magyar kiadók csődközelbe kerültek és nemtom milyen fellépést követeltek már évekkel ezelőtt is a hatóságoktól a filecserélők ellen. Hát érdekes, azóta se hallani hogy tömegével mennek csődbe a kiadók. És ha azt veszzük, hogy "mekkora kár" érte/éri őket mostanában, akkor csak bele kell gondolni, hogy 5-10éve mekkora óriási hasznuk is lehetett.
De mondom, ha annyira szarban vannak ez miatt, akkor menjenek csődbe, szünjön meg a magyar zeneipar. Azt kész. De erőssen kétlem hogy ez bekövetkezne.