Tömeges szerverlefoglalás Magyarországon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a saját fajtáját kiírtaná egy kis fejvakargatásért.
... tervezet egyéb pontjai szerint az FBI egy legalább 10 fõbõl álló külön csoportot hozna létre az ilyen ügyek felgöngyölítésére. Hongkongban és Budapesten (nem tévedés, a magyar fõvárosban) koordinátorok tevékenykednének, elõsegítve a nemzetközi elõírások betartatását, emellett pedig évente 20 millió dollárral fedezné az FBI és a minisztérium költségeit a számítógépes bûncselekmények felderítésében. szóval innen fúj a szél ?!
children of the revolution
Elegünk van belõle, hogy magukat jogvédõnek nevezõ szervezetek élõsködnek rajtunk, miközben csak a saját zsebüket tömik!
Elegünk van belõle, hogy saját maguk hozzanak törvényeket (illetve megpróbálnak nyomást gyakorolni a törvényt alkotókra ebbõl a célból)!
Elegünk van belõle, hogy a hatályos törvényeket, jogszabályokat kiforgatják, átértelmezik, sok esetben félrevezetõ módon hivatkoznak rájuk!
Elegünk van belõle, hogy saját ajánlásokat, értelmezéseket, javaslatokat, nyilatkozatokat próbálnak jogszabályként beállítani!
Elegünk van belõle, hogy sokszor megtévesztõ módon, hatóságként tetszelegve lépnek fel!
Elegünk van belõle, hogy a hatóságot is megtévesztve, félrevezetve keltenek félelmet és okoznak kárt!
Elegünk van a hazudozásból, hogy törvénytelennek állítanak be olyan dolgokat melyek nem azok!
Elegünk van az élõsködésükbõl, a fenyegetõzõ propagandából!
Mit is csinálnak ezek a szervezetek?
Azt mondják, "jogot védenek". Mégis, kinek a jogait? Milyen jogot?
A saját jogaikat, mely sokszor csak az õ hagymázas álmaikban született gondolat. Egyre több szerzõ, mûvész is belátja, hogy egyszerûen élõsködnek csak rajtuk, és minden emberen.
Miközben "jogot védenek" sárba tapossák a többi ember jogait!
Elegünk van ebbõl!
Mégis miféle jogról beszélnek?
Mi nem akarjuk megfosztani a szerzõket, mûvészeket azoktól a jogoktól melyek az általuk létrehozott alkotáshoz, ötlethez fûzi õket!
De mirõl is szólna ez eredetileg? Arról, hogy a szerzõ, mûvész stb. által létrehozott dolgot más ne tüntethesse fel sajátjaként, ne húzhasson hasznot belõle.
Arról szól, hogy a társadalom közös szellemi tulajdona gyarapodjon. Hiszen így biztosított, hogy ne legyen érdeke valakinek inkább megtartani magának az alkotását.
Mára viszont ez az egész valami eltorzult, beteges dologgá változott, amely egyenesen az eredeti cél ellen fordult!
Elegünk van belõle, hogy minket, akik azt tesszük, ami a társadalom egyik alapját jelenti, vagyis hogy a közös szellemi tulajdona valójában közös legyen, pont azok támadnak, akiknek feladata lenne ennek elõsegítése! Mi nem nyerészkedni akarunk, csak közkinccsé tesszük!
Elegünk van belõle, hogy rövidlátásuk miatt nem veszik észre (mert nem akarják észrevenni), hogy éppen azokat zaklatják, azokat fordítják maguk ellen, akikbõl élnek!
Elegünk van!
Ha neked is eleged van, tedd közzé ezt a kiáltványt minden általad elérhetõ helyen! Tedd ki minden oldalra, üzenõfalra, fórumba, blogba amit elérsz! Hívd fel rá ismerõseid, barátaid figyelmét!
Valamint azért, hogy észrevegyék, saját eltartóikat zaklatják, bojkottot hírdetünk:
2007 november 16-18 közt ne vásárolj, ne kölcsönözz CD-t, DVD-t, VHS-t! Egyáltán, ne vegyél semmilyen adathordozót! Ne vegyél szoftvert! Ne menj moziba!
2007 november 16-18 közt ne támogasd a "jogvédõket" semmilyen formában!
children of the revolution
Tudjátok azért forr fel a vérem, mert tudatosan, jól megtervezett, egyben rendkívül aljas módon hálózák be a világot. Elszegényítik, tudatlanságban tartják az embereket, bizonyos országokat, rétegeket, majd megcsillantják a lehetõséget, és irreális feltételeket szabnak azok eléréséhez. Mint a drogdíler, elõször "ingyen" adják, (szemethunynak), majd amikor már megfertõztek, függõvé tettek mindenkit akit csak lehetett, megpróbálják behajtani az általuk kreált sarcukat. És ha nem tudom elérni, megfizetni többek közt a fent említettek miatt, de annyi eszem van, ha nem lopok mégjobban lemaradok, még nagyobb hátrányba kerülök, akkor közönséges tolvajnak neveznek. Mondja már meg nekem valaki, hol van az egyenlõség a paraszt péküzem-kenyérérték kontra filmstúdiók, színészek stb-termékük, vagy egészségügy-betegek kontra zeneipar elõadók-kiadványaik között? Bilgeci mi a 12345 123456789 adja még mindig 50 ezerért a winfosát, talán nem térült még meg a 0 befektetése? Vagy csak spontán, "piac diktál" és akkor lehetek erkölcstelen is, elegendõ az ár magasan tartásához? "Tisztesség, Emberség, Becsület" ezek a szavak már semmit nem jelentenek, sõt! Szégyen használni, ezzel élni. Még az is megeshet, h. tiltólistán vannak, és amikor a "mehet" -re kattintok, eltünnek a sûllyesztõbe. Én azt mondom, senkinek se legyen lelkiismeretfurdalása, semmivel sem rosszabb ember azoknál, akik fentartják, üzemeltetik ezt a gerinctelen rendszert.
Rájöhetnének hogyha olcsón adnák az eredeti cuccaikat, mindenki megtudná fizetni talán, lehet annyit nem tudnának legyártani egy filmbõl amennyi elfogyna. De hogy ezek mekkora parasztok.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
SMSWEB, FTP és trsa-i. Ha jól sejtem az van mint a hubunknál anno. Jöttek egy ftp szerverért aminek a sávját használtuk mi is. Mivel ott volt már csomizták is be. Meg mérték be a bérlõt hátha van még máshol is hasonló szeretetcsomagja. Hostos gépeknél még szebb a képlet. Bye
Jössz nekem a freewebes oldalakkal. Asszem egyik sem torrent szervernek hírdeti magát. Nem követel kötelezõ (aránytartás) feltöltést stb.
Igen, a BSA/ASVA-tól kapom a fizum. Csak nem értem akkor miért vitték el anno a dc-s szerverünket. Ezeket ki csinálja az acc-ommal:
Üdv.: NemPublik (Tag), Pontjaid: 13, Arány: 3.242 Fel: 203.84 GB Le: 62.88 GB
Szia NemPublik !
* Kilépés
* Infopanel
* Letöltés
* Feltöltés
Letöltött:43.23 GB
Feltöltött:285.20 GB
Arány:6.597
Welcome NemPublik Last seen 10 Nov 2007 15:22 (< 1 min ago) Client uTorrent/1.75 . Uploaded 24.00 GB Downloaded 7.14 GB Share ratio 3.36 Class Resident (csak zene)
Otthonról, hagyományos netkapcsolattal. Semmilyen seeder szerver nem segített rá. Biztos unatkoztam azért tõtikéztem fel.
Persze legegyszerûbb belemagyarázni. Ebbe is bele lehet. Részemrõl leírtam a véleményem.
Ezt a kommentet se kellene elküldenem. Páran ismerik a nickem. tudják melyik oldalon közlegénykedek.
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
azért még a crysis-t hadd vigyem végig 😄
Asus Maximus III For,IC i5,GTX570,8gb memo,750W Corstáp,kb 10TB HDD,256 Cors SSDCorsair Obsidian ház, Dell 24\'\', Saitek X52,Logitech g15,g13,Micr. G9x SWTOR - Diehard
Asus Maximus III For,IC i5,GTX570,8gb memo,750W Corstáp,kb 10TB HDD,256 Cors SSDCorsair Obsidian ház, Dell 24\'\', Saitek X52,Logitech g15,g13,Micr. G9x SWTOR - Diehard
"Dehogynem oszt. Pl a torrent file-okat. Azok nélkül nehezen menne a fel/letöltés."
es meg mit? mert a .torrent file miert is torvenybeutkozo? ha a fajlcsere elosegitese a vad, akkor pereld be szepen az osszes ingyenes tarhelyszolgaltatot, az im szolgaltatokat, az e-mail szolgaltatokat, meg a tobbi nepszeru csatornat...
A barmok már most is minden adathordozóra rárakják a saját kis hasznukat, mert úgyis illegális dolgot fogsz rá másolni. Tehát ha vannak akik munka, családi videó, képek miatt vásárol dvd-t akkor õ is fizeti a letöltésekért a +pénzt nekik.
A büntetõeljáráshoz számos olyan elv kapcsolódik, amely az eljárás résztvevõinek, így a terhelteknek, sértetteknek, tanúknak a jogait rögzíti. Ezek közül kiemelkedõ jelentõségénél fogva az Alkotmány is szabályozza az ártatlanság vélelméhez, továbbá a védelemhez való jogot. Olyan alapvetõ jogokról van szó, amelyek ma már nemzetközi követelmények. Az Európai Emberi Jogi Konvenció 6. § (2) bekezdése kimondja, hogy minden bûncselekménnyel gyanúsított személyt mindaddig ártatlannak kell tekinteni, amíg bûnösségét a törvénynek megfelelõen meg nem állapították.
Ezt máris megszegték, hisz alapból mindenki rohadék bûnös, és az egész országgal fizettetnek ki mindent. És még ne legyek kiakadva? Amerika seggét nyaljuk rendesen és még a törvényeket is úgy alakítjuk hogy nekik legyen jó???? Egyszer lehúznak minket aztán megbüntetnek megint, pedig már lehúztak azzal a pénzel amit azért róttak ki mert úgyis lopott anyagot fogsz másolni.
Most csak szerintem rohadékok vagy ez jogilag rendben van??????
Fortuna fortes adiuvat.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Akkor én is a tisztánlátás miatt! Tehát, ha én letöltök egy albumot pl, és azt tárolom a gépemen, esetleg kiírom CD-re, akkor az ilyen formán rendben!? De mi van a játékokkal pl? A helyzet ugyanez, csak magamnak töltöm le, nem árulom, nem csinálok vele semmit! Programokra úgytudom más vonatkozik, nem?
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ, 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI NX8800GT-T2D512E-OC, Samsung 2232BW
szal ha én egy akármilyen ingyenes pingvin disztribúciót letöltök torrent segítségével, annak hivatalos oldaláról, ne adj' isten azt még vissza is merészelem osztani, akkor én jogsértõ volnék?<#wilting>#wilting> neeeeeh...
ezt csak a tisztánlátás végett^^
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Mindenkinek meg van a dolga a láncban. A jogalkotónak, hogy törvényt hozzon, a „jogvédõnek”, hogy felhívja a figyelmet a jogszerûtlenségre, a rendvédelmi szerveknek, hogy kivizsgálják, a bíróságnak hogy döntsön.
Nincs ebben semmiféle misztikum. Egyet kell tudnod: kinek az érdekeit sérted és mekkora mértékben. A többi csak mese. Gondoljatok bele, hogy mennyire faramuci a helyzet: Megint nem a BSA lépett, pedig az általuk képviselt termékeket nevesítve védik a jogszabályok és sokkal egyértelmûbben bizonyíthatóak a szabály/törvénysértések.
Kezdjetek el matekozni egy kicsit.
Ez a terület itt éves szinten milliárdokat mozgat meg minden oldalon (net, hardver, emeltdíjas sms, szoftver, film, zene), most éppen az egyik csapat kihúzott a másik zsebébõl pár millió (esetleg százmillió) forintot. Lecseng a dolog, újra visszaáll minden a régi kerékvágásba és már csak a blogokból emlékezünk a dologra.
Addig semmilyen formában nem lesz itt rend, amíg az anyagi dolgok nem kerülnek elrendezésre. Akár így akár úgy. Egy példa a megoldásra: Minden számítógép alkatrész és szerzõi jogi terméket, megjelenítõ készüléket (beleértve a szemüveget is 😊 ) el kell látni matricával, a net után átalánydíjat fizetni és akkor csönd lesz. Ezeket, az összegeket, ha jól határozzák meg, nem lesz észrevehetõ nagyságú a végterméken, viszont akár 15 – 17 mrd Ft-t is elérheti, ami már valószínûleg elég lenne arra hogy erõs tárgyalási alap legyen.
Hogy miért nem lesz ez soha rendbe téve? Azért mert a rend sérti egyesek érdekeit (megszûnik a munkája, megszûnik a mutyizás, nem lehet lopni stb..) és általában azokét, akik döntési helyzetben vannak.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Miért kell ócsárolni a jogvédõket? Mert csináltak vmit ami húdenemjó nekünk? Ez a "munkájuk"
Egyébbként várható volt egy ilyen megmozdulás. Miért is?
elkezdtek gombamód szaporodni a magyar torrent oldalak
ráadásul megjelentek a seeder szerverek amik ugye a még gyorsabb cserét, letöltést segítik elõ
sok ftp-t üzemeltetõ barom mail spamekkel hívta fel a figyelmet a szerverére, szal nem csodálkozok.
Annyi az smsweb oldal itthon már, mint égen a csillag.
Nem kell félreérteni nem asva-s/p.art/a.just/bsa/facomtudjamikmég embere vagyok. Csak látom az erdõt.
Ez intézményekhez lenne kérdésem. Ha letöltök egy filmet (én mint 1xû felhasználó) honnan tudjam, h az jogvédett?
Lehet az épp egy home video is a youtube oldalról. Ha letöltök egy mp3 számot, tudnom kell, h az nem egy demo, radioadás
(pl elektro rádiók szabadon terjeszthetõvé, hozzáférhetõvé teszik a Dj-k adásban játszott szettjeit)
Mint "egyszerû felhasználó" letöltögetek mindent ami érdekes és INGYENES!!
Járjak be velük a jogvédõ hivatalba? Netán külön iskola tanít meg felismerni? Mert "egyszerû felhasználó"-nak
nem szóltak mikor szerzõdött egy netszolgáltatóval, h nem árt profinak lenni a büntetõjogban, szerzõi jogban, vagy
csak oldalakat nézegessek, mail-ezzek.
Mikor hajlandóak konkrétumokkal elõállni? Nemcsak a népbutítás a bilincses plakátokkal + tvadásokkal.
Mikor lesznek hajlandóak gatyába rázni az ide vonatkozó törvénykezéseket? Mikor lesz KONKRÉT felvilágosítása
az "egyszerû felhasználó"-nak? A "ne tölts le semmi olyant ami jogvédett" kicsit se segítõ.
ezt meg csak hallkan: kiváncsi lennék a szolgáltatók mivel adnák el a magas sávú csomagjaikat ha nem lenne
filecsere, töltögetés, stb.
egyébként a majomparádé is lehalt😞
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
Ami a lényeg röviden: Semmi se lesz már a régi...
Fogják már fel, hogy ez olyan mint egy kiskanállal szedni a tengerbõl a vizet, hátha elfogy.
Én töltök le továbbra is.
Pirateclub is ennek a naplopó féregbandának esett áldozatul???
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E