Tömeges szerverlefoglalás Magyarországon

Oldal 1 / 10Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itthon is mûködik az adathordozók ilyetén megadóztatása, de egyelõre ezt kompenzálják azzal, hogy magánhasználatra legálisan tölthetsz le filmet és zenét.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Elnezest kerek mindenkitol, ha koztudott dolgot mondanek, de sajnos, leven nem otthoni lakos, nem tudom, Magyarorszagon hogy mennek a dolgok. Csak egy altalam erdekesnek tartott dolgot szeretnek elmondani.
Kb. 5 evvel ezelott Kanadaban vasaroltam egy doboz ures cd lemezt. A blokkot nezegetve feltunt rajta egy tetel, ugynevezett "audio levy". A vetelaron es a forgalmi adon tul. Mivel addig errol az ugyes kis dologrol nem hallottam, hat, visszamentem, es megkerdeztem, mi is akar ez lenni. Keszsegesen felvilagositottak, hogy ezt azert kell kifizetnem, mert -mint tudjuk- a cd-re felirhatok zenet, vagy egyeb vedett tartalmat is, ezt adoztatjak meg. Mintha mast, mondjuk a sajat fotoimat, egyeb szellemi tulajdonomat nem is irhatnam fel. Arrol az aprosagrol nem is beszelve, hogy ha veszek egy meregdraga cd-t, dvd-t, vagy szoftvert, arrol jogom van masolatot kesziteni, kulonos tekintettel arra, hogy a cd/dvd lemez kulonosen serulekeny adathordozo eszkoz. Hiaba, bunosnek szulettunk, az artatlansag velelme meg a magyar BE.-ben is alap. Akkor ki a bunos?
Mas kerdes, amit mar oly sokan megirtak, kozvelemeny-kutatasok igazoltak, miert is nem mukodhet a valo eletben? Nevezetesen az, ha a netrol letoltok valamit, es tetszik, ugyis megprobalom az eredetit megszerezni, mert olyan hulye vagyok, hogy hiszek abban, hogy az jobb. Mert az. A filecserelgetes szerintem igenis csak jo, foleg a meglopottaknak. Mert tobben fogjak ismerni, kovetkezeskeppen tobben mennek el a koncertre, moziba, etc. Tessenek olyan, igazan eredeti dolgot csinalni, amit megeri megvenni. Addig meg oruljenek a tisztelt eloadok, ha valaki veszi a faradtsagot, es egyaltalan meghallgatja oket.
"jósolhatatlan, hogy mennyi ideig fog tartani a vizsgálat"
És még a "tiszta" szerverek tulajdonosai örüljenek, ha a jogalkalmazók nem ajándékozzák oda a cuccaikat a sáros szerverek tulajdonosainak.
Mint ahogy az én "drágám" miatt lefoglalt gépemet neki ajándékozta az ügyész (ki tudja, milyen gondolattól vezérelve), a bíró. A kb 80 db tiszta(!), személyes adataimat tartalmazó CD és DVD lemezeimet meg tõle(!) kobozták el, mintha nekem semmi közöm se lenne ahhoz, ami az enyém. (e-vita.blog.hu/2007/11/02/ugyeszi_ajandek_pedofilnek) Érdekes lenne tudni további részleteket pl. a lefoglalási jegyzõkönyvekrõl: mennyire tartják be a Be vonatkozó passzusait, pl. egyedi azonosítóval ellátnak-e mindent? Az adattartalomról készítettek-e azonnal leltárt? Vagy pl. kiadásukkor veszik majd észre, hogy hoppá! Hiszen ebben a "gépházban" vincseszter is van! Hát akkor vissza az egész. mégse adjuk ki. (e-vita.blog.hu/2007/10/20/isteni_poen)
Saját megtörtént esetem, ill. másokat érintõ intézkedésekrõl szóló hírek alapján állítom, hogy IT eszközök tekintetében az ügy- ill. bûnjelkezelés rendkivül slendrián, jogszerûsége is vitatható. Nem a Be pontos szabályai, hanem valamiféle fûnyíróelven alapuló szokás ("hagyomány") szerint járnak el, mert az nekik sokkal kényelmesebb, kevesebb munkával jár. És mert a jogszenvedõk örülnek, hogy nem még jobban csesznek ki velük, hát kussban vannak, nem tesznek panaszt. így persze, hogy ez a szokás betonozódott be a jogalkalmazókba.
Ez a rendõrségi paráztatás egyik formája, verd szét a tömeget, oszdmeg és uralkoggy és egyéb elnevezéseken több ezer éve ismert fogalom.Ha már jó elõre beparáztatják a TVben "hivatalos" közleményként a lamereket, hogy:
"szervereket foglaltunk le, le ne tõccsé, mer elkapunk ÍPÉ címed alapján Öcsi !Inkább vedd meg szépen a bótba a CD-t és akkor a rendõrbácsik is kapnak majd jó sok lóvét a zsírfejû kiadóktól" - torrent szervert lefoglal6ják , encryptFS-t fognak rajta találni amit dekódolni fognak 83+-1 trillió év múlva, vagy ha volt olyan pancser az admin hogy nem encryptFS-t használt akkoris maximum a RAM-ban lévõ logok alapján lehetne egyáltalán az elkövetõket nyomonkövetni kikapcsolásig.<#finom> Ezt jól tudják az okostojás internet rendõrök is, hogy semmi esélyük és semmi értelme felvenni a küzdelmet a cyberterroristák ellen, mert olyan pájpokon kereszül nyomulnak hogy az okostojásnak fingja se lehet róla hogy mi a f*sz van.<#zavart1>
Ezért a legkézenfekvõbb : beparáztatás , tömegoszlatás és megfélemlítést használják.

Hogy a szegény lamernek megse fordujjon a fejében hekkerkedést tanulni, mert a végén még õ lesz az okosabb és neki fog a zsebébe több lóvé kerülni.
Már megint nem megy:D
Többet nem, mint igen...

fireball
már megy:D

aprilia etx-cross simson schwalbe-streetfigter

Mi van az N-core-ral? Nem megy.

Nahh most volt a parlamentben éppen hogy 1 mdf-es képviselõ feltette a kérdést hogy miköze a BSA-nak a cégek szoftvereihez...erre az államtitkár azt a választ adta hogy SEMMI köze hozzá és felszólította a BSA-t a tevékenységük befejezésére! Ennyi...

Asus P5W DH Deluxe alaplap, Core Duo E6300 proci, 2 GB Geil Ram, Geforce 7950GT vidkari...

Engem is érdekelne :) mikor megy újra a Bithu
Mikor indul újra a Bithumen nem tud valaki vmi nfót?
vopy
elcsitultak a kedélyek,haza mentek a legények...megint gyõzött a magyar mentalizmus,mindenki békésen szedi tovább szedi a "kincseit", jóvan a..
3 nap minden csoda :P :P:P a téma megy a irattárba LOL

children of the revolution

Majd ha halvány lila fogalmad lesz a dolgokról akkor politizálj! Egyébként itt tényleg tilos!:)

darksun
"bár ha belekalkulálják a másolás miatti veszteséget máris több"

Ez jópofa. Vki megmutathatná nekem azt a táblázatot ami alapján eldöntik egy meg sem jelent anyagról, hogy azt hányan szerzik majd meg illegálisan, abból hány venné meg ténylegesen

Szerintem meg az ilyen kis csírákat kéne feljelenteni mint te. Azér illegális meg warez, mert ír egy megjelent sorozatról? Ha én irok a pl a Barátok közt szappanoperáról akkor én warezolok? Elmondom neked kisfiam, hogy a warez azt jelenti, hogy ingyen szerzel meg egy jogvédett tartalmat. Mivel a sorozatjunkie.hu csak egy egyszerû blog, ahol a kedvenc sorozatairól írnak, ezért az nem warez. A google Ad se warez te nagyonhülye! Ennyire sajnálod tõlük azt a kevés pénzt. Inkább szólj apucinak, hogy adjon már neked. Õk legalább tesznek azért a teljesen legális pénzért amit kapnak.

cSuwwi
azért ne felejtd el, hogy van rajta egy magyar szinkron is, amit ugyanúgy ki kell fizetnie a forgalmazónak. az igaz, hogy ettõl még nem a kétszeresét kéne érte kérni, ez a balkáni viszonyoknak megfelelõ. úgy 13-15 körül lenne reális sztem, bár ha belekalkulálják a másolás miatti veszteséget máris több. mondjuk sztem aki fan, nem éri be másolt dvdkkel, megveszi az eredetit

shit happens

mondjuk én nem nagyon foglalkozom illen dolgokkal.....egyedül eMule-al töltök le néha ezt-azt....az meg nem tudom hova sorolható :):):):)
Mondjuk én azt csinálnám egy kiadó helyében hogy feltöröm a sáját játékom és úgy terítem a neten illen FTP vagy torrent oldalakon...és enyím a zsé :):):) Vagy lehet hogy van is illen csak senki nem gondol rá....:):):)
CybeRick
"Amúgy a rendõrség saját mérése szerint az akció hatására 20-30 százalékkal csökkent a hazai fájlcserélõk forgalma."

És egy kis háttérzönge:
"A warez megállíthatatlan: az utóbbi idõk egyik leginkább várt játékát már 10 ezernél is többen töltik egyszerre. /CRYSIS/ "

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Barney Tech
b*******g az a*** , mit vár , hogy vegyük meg eredetinbe a lemezeket , ilyen kormánnyal esélytelen a dolog.

Minek a Bithu? Itt is megtalálsz mindent és még arány se kell.
http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=bdwteam&id=1183319282
valsz mert így is flame van és ugathatott valami szerv hogy cenzúzázzák a hozzászólásokat. Vagy nemtom miért éri meg eldugni én is csak google-ben találtam meg ismét a fõoldalon nem találom.
Hová tûnt ez a cikk a fõoldalról?

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Megnézted a #422 hozzászólás linkjébe?
Abban mi az álom? Azok egyszerû tények.
ez nem politizalas, ez verlazitas ami mindenkiben megmozgatja az indulatokat, es ennek nem lesz mindig csend a vege. reszemrol ennyi. azt is irhattam volna h "k*rva*ny*tok" de ezt celzatosabban akartam.
Amirõl talán még nemigen esett szó...

Én nem sajnálom se a kiadókat, se a színészeket, se a zenészeket... Ha tudnátok, mi folyik pl 1 filmforgatás alatt, senki nem úgy vélekedne, ahogy... Volt némi (háttér)információm a híres Eragon forgatásakor/forgatásáról, és az elpazarolt (10, 100??? ki tudja???)többmillió forintokról... Fizetett, több10000 forint/éjszakás, soha igénybe nem vett szállástól kezdve, exdrogdíler szállásszervezõn keresztül, kamu, fiktív számlákon át, helyi vállalkozóknak ki nem fizetett többtízmillió forintokig, volt ott minden, ami "szem-szájnak ingere"... És ez csak amit a "kishalak" engedtek, engedhettek meg maguknak... Akkor mit csináltak a "fejesek"??? Nem csoda, ha többezer forintért kell aztán adni a DVD-t, cd-t, hogy az ilyen tömeges lopásokat, sikkasztásokat, egyebeket "fedezni lehessen" anyagilag... de mint tudjuk, nincs az az összeg, ami 1x el ne fogyna... Olyan ez, majdnem, mint a jóindulat... Az pedig a vásárlóközösségnél is fogyóban van... Majd elfelejtettem, romlott kajáról (http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=18030 : "Neve elhallgatását kérõ informátorunk szerint nem a munka, hanem a hús volt büdös, így...") ..., a feketemunkásokról, statisztákról meg ne is beszéljünk... névsorolvasáskor még a rendõrök is találtak volna 1-2, vagy inkább 20-30 körözött emberkét...
Szeretném kihangsúlyozni minden kedves jogvédõ pártinak,h a SZERZÕIJOG SÉRTÉS NEM LOPÁS!!! Lopás az,ha elveszem más tulajdonát úgy,h az nem lesz többé az övé.Ha warezolok,akkor csak msáolok,tehát nem károsítok meg senkit!! Hülye felfogás az,h ha nem tudtam volna letölteni,akkor megvettem volna. Úgy gondolják a jogvédõk,h a vásárlóerõm a szerzõket illeti?? Ennyi erõvel ha cd-ket vennék,akkor beperelhetnének a pékek,h a pénzbõl amúgy kenyeret vettem volna...legyen matrica a cd-ken,kapajanak fizetéskiegészítést a pékek is:D
vopy
örülj kölyök..dj :D

fasszság amit irsz,ha már ingyen adják a cuccokat akkro sztem ennyi hasznuk legyen belõle h a egy kurva reklámot raknak az oldalra!vagy neked ugyanaz mikor kuldesz X forintért smst és az a te pénztárcádbol megy nekik vagy annak a pénzét kapják meg aki hirdetett náluk?ha neked ugyan az a kettõ akkro te.....vagy:D
"Pedig mindenki ellen van esély, ha a törvény melletted áll és szerintem ez így van."MVIPKING,ezt te mikor álmodtad?<#szomoru1>
DjDano
Majd ha halvány lila fogalmad lesz a dolgokról akkor politizálj! De NE ITT, mert itt TILOS!

tommyg
hm ncore nem megy...csak nem??????

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Lefoglalják a cuccot, bekerül egy raktárba, aztán az "éppeni" illetékesek onnan értékesítik tovább a nagy munka hevében és persze biztos csak véletlenül, meg elvesznek stb... :D Mindenki ügyeskedik, próbál megélni. NA ennyit errõl is.
Mardel
ergo bithu és minden nem fizetõs torrentoldal (van fizetõs MOon?)

HD torrent oldal, lehet regisztrálni az odalra, de semmit nem ér, mert az oldalon nincsenek torrent fájlok az oldaltatalma felkerült a pro-sms.hu oldalra ahol krediteket lehet venni smsért
Alap
100 credit » 240ft + Áfa (Br. 288ft)
Haladó
200 credit » 400ft + Áfa (Br. 480ft)
Mester
400 credit » 800ft + Áfa (Br. 960ft)
Profi
800 credit » 1600ft + Áfa(Br. 1920ft)
vagy banki átutalásért... <#csodalk>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Az allam hatalom tehet mindenrol, nem csak itt mas teruleteket is behaloznak, olyan betarthatatlan szankciokkal, amibe konnyen beleesel, illetve akadalyoz a szorakozasban, mindezt koszonhetjuk a LOBBInak, amibol aztan az osszes f*ssz*po jol eltengeti a napjait... Mi meg fizethetunk a gyoccerert meg a dokiert, meg a filmekert eus arakat (ha nem tobbet, mint az elobb is olvashato volt)

Mivel keves a fizetes nalunk, nehez a megelhetes, ezek a szabalyok betarthatatlanok, es rovidesen polgarhaboruba torkoll az egesz figyeljetek meg. Warezosok, gyogyszerellenes szervek stb karoltve fogjak legkozelebb gyujtogatni a parlament hazat, a politikusokat pedig villanyoszlopra kotve fogjak megalazni. En mar varom ezt a napot, addig toltok le par filmet h elussem az idot...
Láttátok az nCORE Online felhasználók listáját? LOL:D

Igazad van, ha fizet nem lop, orgazda.
Nem várom. Tudom és ismerem az utat mire az userhez kerül.
A Szemétség közben van.
Ingyen megszerzed, és pénzért árulod, a sok hülye meg fizet érte és csodálkozik, amikor megbüntetik érte.

Ennyi és nem több. Nem kell belemagyarázni semmit abba amit írok. El kell olvasni, meg kell érteni és véleményezni. Nem belemagyarázni.
Itt az a baj, hogy amit te is látsz, a torrent az a warez scene legalja... minden torrent oldalra legutoljára kerülnek ki a cuccok. Ha vannak jó kapcsolataid, (és mondjuk egy idõsebb IT kollégára gondolok), biztos vagyok benne, hogy nem nagy ügy szerezni elérést egy nagyobb FTP szerverre, vacak havi pár ezer forintért...

Melleseg TE azt várod, hogy legyen egy publikus, teljesen ingyenes torrent oldal, mi? Minden új film/játék azonnali letöltéssel? Hol élsz te? Szerinted a csapatok ingyen törnek fel játékokat, filmeket? Hát egy fenét! Aki legelöször feltöri a játékot, az igencsak sok pénzt keres vele, lévén az õ portékája kerül fel elöször a nagy, ISMÉTLEM nagy nemzetkõzi szerverekre(nem szar torrent oldalra), amire azért fizetnek elõ a fizetõs FTP szerverek gazdái(mondjuk a magyarok is), hogy onnan terítsék a piacot, és arra a nagyobb szerverre nem havi 3e/hó a díj, hanem 50e/hó... aki azt hiszi, hogy egy játék azért lesz feltörve, mert olyan jó buli, az egy hülye!

az sg fórum hivatalosan is a neten lévõ legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

#422 egyszerûen lopunk? nézd meg hová mutat ez a hozzászólás és mit vetettem fel. Minden adathordozón rajta van az a + pénz hogy te úgyis másolni fogsz rá. Ha nem lenne kollektív büntetés még megérteném hogy ugatnak, de azok akik dolgoznak, családi fotókat, videókat mentenek rá azok is kifizetik ezt az összeget. Aztán kimennek hozzád és megbüntetnek azért amiért már egyszer kaptál büntit??? ember ha azt nézem én jogosan töltök le mert egyszer már kifizettem hogy lefogok tölteni. Tehát fogják be a pofájukat, vagy szüntesség meg a kollektív büntit az egéssz országra, és akkor ugathatnak.
vopy
felelõségre vonni a betonon legeltetett marhát,hohy nem ad tejet?! abszurdum!

gulyás csere!!!

vopy
Amíg ez a kormány többszörösét elrabolja a néptõl,nincs felelõségre vonási joga!!! mint ahogy mi is tehetetlenül nézzük az ország tönkretételét,az egészségügy szándékos szétrombolását,stb...addig semmi joga nincs ezen a téren lépni

Teljesen egyetértek Darksunnal.
Többször, több helyen leírtam a véleményemet és felajánlottam a segítséget hogy álljunk ki a torrentért is. Süket fülekre talált a dolog, sõt. A DC fronton se sikerült az összefogást megteremteni teljes mértékben, mert ott is mint a torrenten, mindig van pár IQ bajnok, pénzéhes takony akik képesek tönkretenni szinte mindent és még élvezik is a dolgot.
Jó lenne, ha a felhasználok is magukba szállnának egy kicsit, és elgondolkodnának azon hogy miért is fizetnek illegális dolgokért. Talán ha nem fizetnének, akkor nem lenne ilyen „ipar” a háttérben.
De hát ugye belemagyaráznak mindent, pedig tudják, hogy ezzel egyszerûen LOPNAK.
Most meg megy a para.
Miért nem veti ki magából a közösség ezeket, az alakokat és oldalakat? Mert nincs közösség, mindenki csak hõzöng de, ha tenni kéne akkor nagy kuss van és lapítás.

http://bittorrentportal.hu/index.php?q=node/3830

Pedig mindenki ellen van esély, ha a törvény melletted áll és szerintem ez így van.

http://www.jot.matrixhub.hu
Ezt is sikerült kiharcolni.
darksun
jók = jól ..sry

darksun
Nem kell amerikáig menni. Eljött hozzánk az EU.
Mármint az áraink EU-sak (sõt) fizetésünk balkáni. Húú de jók jártunk :(

darksun
Profi ftp üzemeltetõk szintén nem naplóznak semmilyen adatot. Nem véletlen zárt, regisztrált acc-tal érhetõek csak el. Ugye acc-ja meg annak lesz aki tõlük kap (vagy hacker:).

BaliBoy
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>
Teljesen igazad van. Néha még nekem is szokott lelkiismeret furdalásom lenni de az ilyenek láttán az utolsó mikrocseppig elmúlik és a helyét átveszi vmi kényszer szerûség 'kedves' embertársaim bántalmazására. szóval:
amazon.com - A Gyûrûk Ura Trilógia 12 lemezes bõvített kiadása - 64$=11e ft
a legõtvarosabb, fos magyar online bolt - A Gyûrûr Ura trilógia 12 lemezes bõvített kiadása - 24e ft!!!!!!!!!!!
Sõtt ha az amazonon még a Mátrix trilógiát is hozzá rendelem, még akkor is 7e ft-al jobban kijövök mintha itthon csak a GYU trilógiát veszem meg!!!
Azt hiszem nem is kell többet hozzá fûznöm. Abban az amerikában ahol a fizetések többszörösei az itthoninak, feleannyiba kerül az említett kiadás!!!!! HÁT MI EZ HA NEM KIZSÁKMÁNYOLÁS??????????!!!!!!<#boxer><#boxer><#boxer>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

darksun
Akik most kapnak a fejükhöz és itt paráznak: ti mi a nyavaját hittetek? Ha ftp-ztek, torrenteztek.
Persze lehet belemagyarázni, hogy hádde a torrent szerveren csak a tracker adatok vannak. Ja ez így igaz. Mint ahogy az is, hogy ezek a tracker file-ok a letöltéshez/feltöltéshez szükéges adatokat tartalmaznak. Ergo egy torrentüzemeltetõ pontosan tudja mi folyik arra. Sõt! Torrent rendszerével, trackerek elhelyezésének biztosításával igencsak hozzájárul a file-ok adás vételébe, azaz megvalósítja bûnpártolás, bûn elõsegítése vádakat.
Másik oldalról nézve viszont minden reguserrel elfogadtat egy szabályzatot (aminek nem ismerete nem kibúvó alola) h mit lehet, mit nem. Járatosabbak ebben (is) felhívják a figyelmet arra is nem tudnak minden trackert egyesével ellenõrizni, a felelõsség a feltöltõé.

A letöltõ meg ha olyan jól menõ, sok és sokfajta cuccot ingyen közzétevõ oldalra bukkan elõtte tájékozódjon vajh mi lesz ha letölt.
Nem utólag kell remegni :)
Warez Powa :P

"Aki letölt annak nem kell agódnia, mert a letöltést nem lehet büntetni!" , valaki még írta hogy: "letölteni saját célból lehet"
Igen lehet, csak nem magyarországon. Letöltheted, ha feltudod mutatni az eredeti software-t a számlával együtt!
Ebben a cikkben a torrent letöltõket, feltöltõket írják.. de azokon aszájtokon nem fognak találni semmit, mert a torrent nem tárol semmit.
Akkor kérdezem én, mivan az ftp letöltõkkel?
"Itt van mondjuk a sorozatjunkie.hu oldal, ami teljesen warez, (hiszen honnan tudnák beszerezni a legújabb részeket?)"

mondjuk megnézik élõben...

Asus Maximus III For,IC i5,GTX570,8gb memo,750W Corstáp,kb 10TB HDD,256 Cors SSDCorsair Obsidian ház, Dell 24\'\', Saitek X52,Logitech g15,g13,Micr. G9x SWTOR - Diehard

Srácok! Aki letölt annak nem kell agódnia, mert a letöltést nem lehet büntetni! Viszont, aki csinál egy torrent oldalt, és teleteszi reklámokkal, az már elég szép pénzt kereshet havonta, fõleg ha napi 100.000 látógató van!

Vegyünk egy példát!

Itt van mondjuk a sorozatjunkie.hu oldal, ami teljesen warez, (hiszen honnan tudnák beszerezni a legújabb részeket?) és havi szinten a minimálbér 4-5* keresik meg csak abból a pici "Google AD" hirdetésbõl! Ezt kellene bünteni, mert ez is legalább olyan mintha valaki FTP elérését pénzt kérne! Letöltik, megnézik, írnak róla(nagyábból olyan mint a rlslog.net), aztán a reklám bevételbõl jól elvannak). No comment.

az sg fórum hivatalosan is a neten lévõ legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

ezt már felvetettem. én szeretném tudni másodperc pontosan mit találnak már megint ki nehogy bajom essen)
Oldal 1 / 10Következő →