36194
  • theone91
    A GB-szelet még mindig szomorú.
  • desigo
  • desigo
    Ide vele nekem
  • Vadnokedli
    Ezzel némi bevételtől eleshetnek szerintem, bár én a bővíthető HöTöCö-t venném, hátha majd az lesz Stock.
  • GregSB
    "Raadasul itt pont forditott helyzetben is elsutheto: nem tudod elkepzelni, hogy masnak miert jo egy nagy telefon."

Elsüthető, csak nem lenne igaz. Én soha nem mondtam hogy a nagyobb telefonok gázak. Mindig is azt írtam hogy akinek az kell az vegye azt. Nem sajnálom én senkitől. Én megértem és elfogadom ha valakinek egy 5" teló vagy phablet jön be, és 1 készülékkel akar mindent megoldani.

Én nem ilyen vagyok, és nem azért mert Steve azt mondta hogy nekem ez nem jó, hanem mert erre van igényem, meg mert nem túl nagy a kezem. Annyira nehéz lenne ezt felfogni és elfogadni?

És de, már többször volt nagy telefon a kezemben, több órára is. Többek közt faterom Nexus 4-ese, meg haverjaim S3-asa is. Egyik se kéne.
  • skinnyman
    One Mini?
  • PeeTeR
    he?
  • PeeTeR
    hatha erdekel valakit: XenonHD
  • skinnyman
    Ez a felfogas mondjuk egyben kb minden iphone tulajnak az eletfilozofiaja, szoval eleg rossz pelda ide :) Raadasul itt pont forditott helyzetben is elsutheto: nem tudod elkepzelni, hogy masnak miert jo egy nagy telefon.
    Mindenki olyan meretu telefont hasznal amilyet akar. Egyebkent nekem is az a tapasztalatom, hogy tipikusan pont azok irtoznak a nagy telefonoktol, akik meg sosem hasznaltak olyat huzamosabb ideig. Valahogy regrol belejuk van rogzulve hogy dehat a 3,5" a tokeletes meret mert a vezer anno megmondta hogy annal nem kell nagyobb (amit azota a sajat cege is pofankopott a legujabb iteraciojukkal). Aztan ha egy par orara odaadnal neki egy nagy telefont, valszeg rajonne hogy nem olyan rossz az :)

Egyebkent sokszor 1 szabad kez sem kell egy nagy telefonhoz sem :)
  • Borg
  • Vadnokedli
    Matyizás közben jól jön ha lehet egy kézzel navigálni :)

Ezen kívül nincs egy ilyen dolog se kb, vezetés közben meg nem telefonál az ember. Kihangosítón max, ugye bár.
  • Shiwo
    nekem nincs nagy tenyerem (mert eleve tök alacsony vagyok), az S3 meg nem kicsi, de azért egy kézben meg tudom nézni sms-t, híváslistát, visszahívás is megy gond nélkül.. sms-t még írni is lehet azért, ha álló módban van a teló, max lassan... ha meg bármi olyan van, amihez kell már két kéz, pl netezés, játék, stb, akkor max kivárom azt a fél órát, vagy valahogy megoldom, hogy szabaddá tegyem a kezem, pl nekidőlök valaminek, és igyekszem stabil állást felvenni, hogy ne kelljen kapaszkodni a buszon, szabad legyen a kezem, amíg megnézem azt a rendkívül fontos dolgot...

én is idegenkedtem eleinte a nagy telefonoktól, de használat közben az ember megszokja, rájön, hogy mit hogyan ér el, mik a lehetőségei egy kézzel, és szerintem akik legalább egy hétig ilyen nagyobb telót használnak, azoknak elenyészően kevés része mondja azt utólag, hogy bammeg, lecserélném inkább egy kisebbre...

persze van egy bizonyos méret, ami már egy kézzel valszeg kezelhetetlen.. de azok inkább a phablet kategória, a maguk 6+ -os kijelzőjükkel.. azokhoz meg tényleg nem árt egy headset is
  • SzirmosSzisza
    Tudod, pont úgy kell helyezni a dolgokat és olyan, mintha tényleg ott lenne
  • precision
    akkor segíts :) írd le, hogy neked személyesen miért fontos, hogy elérd egy kézzel a kijelző összes pontját, illetve milyen helyzetekben fordul elő amikor nem tudod használni mind a két kezed és telefont is használsz közben (buszon kapaszkodás, vezetés és recska kiesik :D)
  • GregSB
    Ahhoz először sörpocakot kéne növeszteni :/
  • Prody
    Hogy te milyen profi vagy :D Akkor erről is készül tutorial hamarosan
  • SzirmosSzisza
    Kitámasztod a hasadra és máris szabad mindkettő :p
  • GregSB
    Tipikus felfogás. "Ha nekem nincs rá szükségem akkor nem tudom megérteni másnak miért és hogyan lehet"

Termékfejlesztőnek vagy marketingesnek ne menj el :D
  • Prody
    Nekem eszembe jutott egy élethelyzet, amikor csak az egyik kezem szabad, főleg amikor egyedül vagyok! Na akkor mit csinálsz!
  • precision
    biztos velem van a baj, de nekem így hirtelen nem ugrik be semmi olyan lényeges élethelyzet amikor csak az egyik kezünk szabad és hirtelen meg kell nézni valamit a telefonon :) a vezetést remélem nem akarod felhozni... :D

én elfogadom, hogy valakinek nagyon-nagyon fontos hogy egy kézben tartva a telefont a hüvelykujjával a kijelző összes pixeljét meg tudja tapickolni... max nem tudom megérteni, hogy ez miért fontos ennyire... miért ekkora deal breaker a dolog

rengetegszer olvasom, hogy 3,5" felett nem kell valakinek telefon, mert nem éri át a kijelző átlót egy kézzel... oké, neki fontos :) elfogadom :) de nem értem :)
  • GregSB
    Most tényleg kezdjük el sorolni a tucatnyi élethelyzetet, amikor nem szabad a két kezünk, de valamit meg akarunk nézni a telefonon, csinálni akarunk vele valamit? Szükség van erre? Nem lenne egyszerűbb ha elfogadnák és megértenéd, hogy ez valakinek fontos? :)
  • precision
    ha nem egy buszon kapaszkodsz akkor szabad mind a két kezed... miért ne használnád akkor? tényleg nem értem ezt az egykezes használat first world problem -t :D nehogy használjuk már a másik kezünket is, minek... :D

én a note2 5,5" -es méretét még pont elfogadhatónak találom amúgy, a felett már tényleg macerás, de csak a zsebre rakás miatt
  • skinnyman
  • Vadnokedli
    Tegyél rá egy másikat.
  • RelakS
    Elég nagy kezem van, de az 5"-al elértem azt a szintet, amikor is már macerás egy ujjal átérni a képernyőt :)
    Szóval ja, a phableteknek nem tudom, mi értelme. Telefonnak nagy, tabletnek kicsi.
    Maximum úgy tudom elképzelni, ha a tulaja sohasem emeli a füléhez, viszont nincs elég helye egy tablethez (mondjuk kolléga vett egy tab 7-et, és az sem kimondottan nagy, hogy ne férne el)
  • szucsy89
    omg... SOHA nem lesz ilyen telefonom...

és mindig meg fogom mosolyogni/ki fogom röhögni ha ilyet látok az utcán :D
  • zoliii
    öcsém ace2 telójára, az odin progival rátettem a portugál jelly bean-t!
    Néha kifagy a telója híváskor! :( Kies-nél állítólag még nem jött ki a jelly bean. 5let, hogy miért fagy ki néha?
  • [HUN]FaTaL
    Azt hiszem szolgáltatónál 15k, ha nincs hűséged. Ha van, akkor pedig nem függetleníthetsz.
  • matyi0323
    Hmmm..
    Nem tudom, két szervizben vagyis inkább ilyen használt boltban is voltam ahol csinálnak ilyet.. másoknak eddig jó volt, remélem nekem se lesz jobb. Bár szolgáltatónál mennyiért csinálják? Mert itt az egyik 7k az 3 nap, a másik 10k, és 2 óra hossza..
  • [HUN]FaTaL
    Az is előfordulhat, hogy a telefon maga lesz tégla, ha nem hivatalosan függetleníted.
  • matyi0323
    Hali
    Függetleníttetni akarom a tmobilos xperia mini promat.. az lenne a kérdés, hogy tényleg előfordulhat olyan, hogy utána nem működik a mobilnet? ( valahol egyszer ilyesmit olvastam..) Elég fontos lenne, hogy menjen..
    köszi
  • precision
    milyen árban van? :)
  • gabi89
    SMS Backup & Restore
  • [HUN]FaTaL
    :) Nekem is így van. A cachet és a dalvik cachet hagyd a belsőn :)
  • BIZ0906
    Ezzel a patriciós progival csináltam meg ahogy leírtad és most a rendszer alkalmazásokon kívűl az összes progit az sd-re tudom tenni tiszta jó :D Annyi helyem lesz mint állat :D Thx még1szer!
  • aaasdd
    Sziasztok!

Új telefon vásárlása előtt állok, és az egyik kiszemelt telefonom a Huawei Y300. Az lenne a kérdésem hogy akinek van ilyen telefonja vagy találkozott már ezzel a típussal az tudna valami véleményt mondani róla? Legfontosabb szempont az lenne, hogy mivel olcsóbb mint a hasonló tudású társai, mennyire bírja a strapát? (sajnos előző telefonom halálát is a leejtések okozták), illetve összehasonlítva egy galaxy s advance-al (másik kiszemelt telefon) mennyivel lassabb és mennyivel fogékonyabb a sérülésekre?
    Ha esetleg 60ezres árkategóriában tudnátok jobb vételt ajánlani mint a fent említett kettő, szívesen fogadnám a tanácsaitokat.

Előre is köszi.
  • Vadnokedli
    Nem tudom, nem olvastam végig kivételesen.
  • Tigristank
    Mi köze van annak, hogy szar az akksi, és hogy nem jön be maga az oprendszer? Mert szerintem semmi, max hamarabb lemerül, de feltöltött akksinál be kéne jönnie. Szóval valami más válasz kéne.
  • Vadnokedli
    Épp most volt róla szó nem rég hogy az akksi 2 év után általában megadja magát, akksi csere? hátha.
  • Tigristank
    Hali!

Kéne 1 kis segítség. Motorola Defy-m van, 2.2-es Android van rajta. Az utóbbi időkben éreztem, hogy az akksi valamiért akkor is meleg, ha épp nem csinálok semmit, és jóval gyorsabban is merült le a teló, mint általában, valami terhelte a háttérben, csak nem tudom mi, az Android Task Managerből nem derült ki, és az akksi használatánál is a Phone Idle részesedése növekedett meg.
    Ma amikor elindítottam a fényképezőgépet, lefagyott 2-szer is, majd újraindult, gondoltam megnézem a "Camera" szoftverét, kiürítettem a cache-t (ugyanúgy, mint amikor frissítettem 2.2-re). Így megjavult. Majd újraindítottam a telót, azóta viszont nem jön be semmi... csak az android felirat, majd 3-4 perc múlva kikapcsol. Mit lehetne csinálni??