Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ha gyenge az edzéslehetõség, a jobb játékosok nem fogják elérni a potenciáljukat"
...sõt, ha túl jók, visszaesnek az értékeik. Leigazolsz egy szupersztárt egy másik csapatból, de mivel nincs olyan jó edzéslehetõséged, mint nekik volt, ezért a sztár elkezd értékekben visszaesni. Gyakori jelenség.
Sippie
Wow, köszi 😊

Igazából próbáltam az elején úgy okoskodni, hogy jó képességû ifiket szerzõdtetek,akik pl már nem kellenek top ligákba és lejár a szerzõdésük, aztán én majd jól kinevelem õket, de aztán rájöttem hogy az ifiedzésem elég gyenge, hiába vettem 4 csillagos edzõket ha nincs létesítményem hozzá, meg aztán eladni se nagyon tudom õket mert gondolom a meccshiány miatt nem érdeklõdnek, hiába írja hogy az értéke mondjuk 400.000 euro.
Ha a magyar NB1 nincs kellõen magas helyen a ranglétrán, akkor az ötcsillagos edzéslehetõség se jelent túl sokat. Valójában ilyen helyzetben egy ötcsillagos magyar edzéslehetõség kb. 10-12 körül lehet a húszból, ami ugye pl. az angol vagy spanyol elsõ osztályban csak "átlagos" vagy inkább "gyenge".

Egyébként nézd meg pl. real-time editorral a számértékeket, mert az a döntõ. Sztem ha csak erre használod, az nem csalás.
A teljesség kedvéért:

- Edzéslehetõségek: minél jobb, annál gyorsabban fejlõdnek a felnõtt játékosok és annál jobb játékosokat (és edzõket?) tudsz a csapathoz csábítani (egyes játékosok nem írnak alá rossz edzéslehetõséggel rendelkezõ klubokhoz). Ha gyenge az edzéslehetõség, a jobb játékosok nem fogják elérni a potenciáljukat.

- Utánpótlásképzés/ifiképzés: minél jobb, annál gyorsabban fejlõdnek az ifik. Igazából csak akkor számít, ha minõségi (pl. 3 csillagos potenciálú vagy jobb) ifid is van.

- Ifiakadémia: minél magasabb szintû, annál több ifijátékost kapsz szezon elõtt. (Jobbak tehát nem lesznek, csak többen.) A szintjét csak külsõ progival tudod meg.

- Utánpótlástoborzási hálózat: a szezon elõtt kapott ifik minõségét, azaz pl. potenciáljukat befolyásolja. Ezzel lesznek jobbak a következõ évben a gyerekekbõl a saját ificsapatba kiválogatottak.
Sippie
Hát akkor egy magyar ligás csapattal nem lesz hamar 5 csillagos edzõközpontom 😊
Most a 3 ezüstcsillagot fel tudtam nyomni 5 ezüstcsillagra ezzel lett 'átlagos', és egyelõre nem enged fejleszteni azzal hogy "ezt mostanában kérdezted tõle" az utánpótlást viszont engedte. Na majd megpróbálom késõbb, hátha csak az a baj hogy nemrég készült el.

Köszi a válaszokat.
A pénzen kívül a klub reputációjától függ. Mint ahogy az utánpótlás-toborzás, ifiakadémia és utánpótlásképzés is. A klub reputációját meg ugye a liga reputációja limitálja.

Az ifiakadémia a legnagyobb sz*pacs, mert abból ha egy elkészült, onnantól nem fejleszthetõ, amíg új stadion nem épül. Lerombolni nem lehet, csak editorral. Ráadásul maga a játék ki sem írja az akadémia szintjét, még hozzávetõlegesen sem, pedig minden akadémiának van egy 1-20 közötti szintje, ahogy a többinek is (utánpótlásképzés, utánpótlástoborzás, edzéslehetõségek). Az akadémia egyébként csak a kapott ifik számát befolyásolja.

Utóbbi háromnál a "megfelelõ", "csúcsminõségû" stb. jelzõk valszeg a liga mércéjéhez vannak igazítva, tehát egy Premier League csapat "megfelelõ" edzéslehetõsége jobb, mint egy ciprusi csapat "kiváló" edzéslehetõsége. De ezeknek scout progikkal utána lehet járni.
szerintem csak attól függ, hogy a tulaj hogy pumpálja bele a pénzt
Sippie
Az edzõközpontokat fel lehet húzni minden klubbnál maxra, vagy az is limitálva van mint a stadion max férõhelye?
zorrobomber
Elõre látom hogy fogok szopni az új Bl nevezéses szabály miatt 😊
Asszem úgy lesz hogy most már csak azokat az u21-es játékosokat fogod tudni játszatni nevezés nélkül akik már két éve a klubnál vannak.

bakkerman
nagyon finom lesz

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Jött néhány új, árulkodó kép az FM 2012-rõl. Tegnap a pénzügyi változásokról írtam, szal' úgy tûnik, hogy mégsem a 2011 patchelt változatát kapjuk meg októberben.

efem2x.blogspot.com

Taylor10
Sziasztok.Tudnátok adni valami módot vagy patchet amibe lehet menni az összes ázsiai országgal illetve óceániai országgal?

Jók voltak a fiúk.

Vereség nélkül, 22-4-0ás stattal húztuk be a Megye 1. bajnoki címet, most gondolom a télhez hasonlóan kicserélõdik a fél keret és így kell megpróbálnom vitézkedni az NB3-ban. Érdekes lesz, az már egyszer biztos!

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Jó hír a szövetségi kapitányoknak, az SI végre hozzányúl a válogatottakhoz is!

efem2x.blogspot.com

A legutóbbi szezonomról nem jelentettem, pótlás most megtörténik 😊
Tiszalök, 2025/26. szezon
Köszi 😊
<#taps>

www.smart-bus.hu

<#eljen><#worship>
nem a játékkal lesz a probléma, hanem a gépnek, vagy a kábelnek, csatlakozónak lehet baja
Egy meccsen 3 kihagyott 11-es????? omg...

Falkirk BL:
http://noob.hu/2011/09/27/falkirk_bl_0.JPG

Megismétlõdik a tavalyi döntõ.

OFF: Nem tudja valaki miért hallok kattogó, recsegõ (nem tudom másképp jellemezni) zajokat meccs közbe? Fõként akkor amikor nagy közönség elõtt játszunk. Counter-strike alatt is elõfordul. Logitech hangfal, zenehallgatás közbe nem tapasztalom.
bakkerman
néztem az új fmrõl képeket,meg olvasgattam az újításokat,ez az adaptive layout ez kurva jó cucc lesz,9 informáci/grafikon a fõoldalon,nagyon rizs!

ejnye... 😄
LasDen
ha lenne gamepadom...van egy, de az szép lassan kezdett bedögleni és idegességemben updateltem wireless gamepaddá...😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
PES 12 kijött,FIFA 12 2-3 nap és szintén játszható lesz,a tökéletes futball õszhöz már csak az Isteni FM12 kell,és a FIFA Manager 12,fincsííííí õszöm lesz megint 😄DD

szééép! a továbbiakban is ilyen ügyesen!

Zsolti9014
Na, végre tegnap a végére értem ennek a selejtezõsorozatnak is, most tudok képet tenni:

Mostmár elkezdtem új embereket is beépíteni (Tischler, Egerszegi, Kovácsik, Szekeres bemutatkoztak, Filkor is visszatért), mert sokan pályájuk végén járnak. Gera már up.edzõ a Fradinál, Bodor meg Szabics klub nélküli, Szélesi is vissza fog vonulni, Hajnal meg már meg is tette.

Hajrá Magyarország!

LasDen
szép szórás volt...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Köszi Sippie, LasDen.
Sippie
na az akadémia akkor érdekes, mind1 végülis nem volt drága.
geo91: köszi, az már jobb hír.
Sajnos olyan kerestváltozásit tegnap egy játékos kérni akart, és valami milliós nagyságrendben, én meg mivel nem tudom mire jó, inkább hagytam a fenébe.
és a kiesési fizetési záradék? Két ilyen opció van, nem tudom mi lehet a különbség
LasDen
maximális fizetés=teams highest earner, ugye??? mer akkor azt jelenti, hogy ha igazolsz játékost és kap x fizetést ami a másikét túllépi akkor utána õ automatice fizetésemelést kap, hogy õ keresse a legtöbbet...

Sippie
Azt kivételesen tudom, tegnap kerestem utána angol oldalakon.
Azt jelenti hogy ha te A játékosnál ezt elfogadtad, és idõközben leigazolsz egy B játékost, akinek alapjáraton több fizetést ajánlasz mint A játékosnak van, akkor az A játékos fizetése autómatikusan megnövekszik a B játékos fizetésére.
év csapata bónusz: minden bajnokságban megválasztják az év csapatát, ha ide bekerül, megkapja a bónuszt. (nem a szurkolók féle választás a hivatalos.)
minimális keresetváltozási kitétel: na ez fogalmam sincs mi lehet, én még nem találkoztam vele.
kiesési fizetéscsökkenés: a megadott százalékkal csökken a fizetése a játékosnak, ha kiesik a csapat.
Engem érdekelne a "maximális fizetés" is, vagy mi a neve. E mellett nincs érték sem.

Az ifiakadémiával egyébként csak több fiatal játékosod lesz minden szezonban, de nem lesznek jobbak. Az ifiakadémiának is van 20 szintje, ha újat építtetsz, az általában 1-es szintû lesz. És sajna lehetetlen fejleszteni, mert nincs ilyen opció. A jobb minõségû ifikhez a youth recruitment networköt kell(ene) fejleszteni, de ezt sokszor egyszerûen nem lehet, szürke az opció, mert magas reputáció kell hozzá.
Sippie
Év csapata bónusz. Ez az egész bajnokságra vonatkozó, vagy amikor a végén a szurkolók beválasztják a klubcsapat év csapatába, ez nem világos pl.
Minimális kerestváltozási kitétel (külföldi klubok) és az összeg amit meg lehet adni az pl mire jó?
Kiesési fizetéscsökkenés, és kiesési fizetési záradék közötti különbség sem tiszta.
Illetve ha van olyan hogy bónusz X mennyiségû meccs után, az csak egy szezonra vonatkozik, vagy akármikor meglesz az a mennyiségû meccs megkapom.

illetve még egy ami érdekel hogy felhúztam egy ifi akadémiát, az csak annyi változtat a dolgon hogy az év elején az újoncok között kicsivel minõségibb játékosok lesznek, szóval egy statikus bónuszt ad végülis, vagy van más szerepe is, mert plusz opciót nem találok.
Köszi a választ
szóval megnzétem, elírtam a nevét, ezvan, bocs. aztán várom inter meccset, majd néha benézek ide rontani a levegõt v nem 😄.

bár inkább lehet nem 😄.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

megnzétem, tényleg elírtam, ezvan, bocs.

már az inter meccset várom, kíváncsi leszek.

az elõzõ összejöhetett volna, a döntetlen, aztán bekaptuk a gólt, mind1.

majd néha benézek ide rontani a levegõt 😄 v nem.

bár lehet inkább nem 😄.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

horrorpops
érdekes egy csoportkör volt...

blüh im ganzen dieses glückes.

ha leírnád melyiket nem érted, talán meg tudnánk mondani.
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
jó 😄.

szóval fenerbache ellen, tökmindegy mi a nevük végül is az utolsó két percben kaptunk egy gólt. bosszantó volt, mert meglehetett volna a döntetlen, az x... aztán tessék... köv meccs inter ellen lesz, az meg esélytelen.

be fogunk állni erõs védekezésre.

Sippie
Üdv!
Nincs valahol egy leírás a szerzõdéskor köthetõ bónuszok, és záradékokról? Van egy kettõ ami hiába van magyarosítva fogalmam sincs hogy mi lehet aztán milliós nagyságrendben akarják a játékosok köttetni.
Sajna a súgóban nincs semmi, gondolom a magyarítás miatt.
Barnabyka
De nem ma! 😉

jól írtam.

ja, nem oszt, nem szoroz.

(A Salzburg az meg egy l, de oda se neki 😊)