Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...sõt, ha túl jók, visszaesnek az értékeik. Leigazolsz egy szupersztárt egy másik csapatból, de mivel nincs olyan jó edzéslehetõséged, mint nekik volt, ezért a sztár elkezd értékekben visszaesni. Gyakori jelenség.
Igazából próbáltam az elején úgy okoskodni, hogy jó képességû ifiket szerzõdtetek,akik pl már nem kellenek top ligákba és lejár a szerzõdésük, aztán én majd jól kinevelem õket, de aztán rájöttem hogy az ifiedzésem elég gyenge, hiába vettem 4 csillagos edzõket ha nincs létesítményem hozzá, meg aztán eladni se nagyon tudom õket mert gondolom a meccshiány miatt nem érdeklõdnek, hiába írja hogy az értéke mondjuk 400.000 euro.
Egyébként nézd meg pl. real-time editorral a számértékeket, mert az a döntõ. Sztem ha csak erre használod, az nem csalás.
- Edzéslehetõségek: minél jobb, annál gyorsabban fejlõdnek a felnõtt játékosok és annál jobb játékosokat (és edzõket?) tudsz a csapathoz csábítani (egyes játékosok nem írnak alá rossz edzéslehetõséggel rendelkezõ klubokhoz). Ha gyenge az edzéslehetõség, a jobb játékosok nem fogják elérni a potenciáljukat.
- Utánpótlásképzés/ifiképzés: minél jobb, annál gyorsabban fejlõdnek az ifik. Igazából csak akkor számít, ha minõségi (pl. 3 csillagos potenciálú vagy jobb) ifid is van.
- Ifiakadémia: minél magasabb szintû, annál több ifijátékost kapsz szezon elõtt. (Jobbak tehát nem lesznek, csak többen.) A szintjét csak külsõ progival tudod meg.
- Utánpótlástoborzási hálózat: a szezon elõtt kapott ifik minõségét, azaz pl. potenciáljukat befolyásolja. Ezzel lesznek jobbak a következõ évben a gyerekekbõl a saját ificsapatba kiválogatottak.
Most a 3 ezüstcsillagot fel tudtam nyomni 5 ezüstcsillagra ezzel lett 'átlagos', és egyelõre nem enged fejleszteni azzal hogy "ezt mostanában kérdezted tõle" az utánpótlást viszont engedte. Na majd megpróbálom késõbb, hátha csak az a baj hogy nemrég készült el.
Köszi a válaszokat.
Az ifiakadémia a legnagyobb sz*pacs, mert abból ha egy elkészült, onnantól nem fejleszthetõ, amíg új stadion nem épül. Lerombolni nem lehet, csak editorral. Ráadásul maga a játék ki sem írja az akadémia szintjét, még hozzávetõlegesen sem, pedig minden akadémiának van egy 1-20 közötti szintje, ahogy a többinek is (utánpótlásképzés, utánpótlástoborzás, edzéslehetõségek). Az akadémia egyébként csak a kapott ifik számát befolyásolja.
Utóbbi háromnál a "megfelelõ", "csúcsminõségû" stb. jelzõk valszeg a liga mércéjéhez vannak igazítva, tehát egy Premier League csapat "megfelelõ" edzéslehetõsége jobb, mint egy ciprusi csapat "kiváló" edzéslehetõsége. De ezeknek scout progikkal utána lehet járni.
Asszem úgy lesz hogy most már csak azokat az u21-es játékosokat fogod tudni játszatni nevezés nélkül akik már két éve a klubnál vannak.
efem2x.blogspot.com
Vereség nélkül, 22-4-0ás stattal húztuk be a Megye 1. bajnoki címet, most gondolom a télhez hasonlóan kicserélõdik a fél keret és így kell megpróbálnom vitézkedni az NB3-ban. Érdekes lesz, az már egyszer biztos!
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
efem2x.blogspot.com
Tiszalök, 2025/26. szezon
www.smart-bus.hu
Falkirk BL:
http://noob.hu/2011/09/27/falkirk_bl_0.JPG
Megismétlõdik a tavalyi döntõ.
OFF: Nem tudja valaki miért hallok kattogó, recsegõ (nem tudom másképp jellemezni) zajokat meccs közbe? Fõként akkor amikor nagy közönség elõtt játszunk. Counter-strike alatt is elõfordul. Logitech hangfal, zenehallgatás közbe nem tapasztalom.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Mostmár elkezdtem új embereket is beépíteni (Tischler, Egerszegi, Kovácsik, Szekeres bemutatkoztak, Filkor is visszatért), mert sokan pályájuk végén járnak. Gera már up.edzõ a Fradinál, Bodor meg Szabics klub nélküli, Szélesi is vissza fog vonulni, Hajnal meg már meg is tette.
Hajrá Magyarország!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

geo91: köszi, az már jobb hír.
Sajnos olyan kerestváltozásit tegnap egy játékos kérni akart, és valami milliós nagyságrendben, én meg mivel nem tudom mire jó, inkább hagytam a fenébe.
és a kiesési fizetési záradék? Két ilyen opció van, nem tudom mi lehet a különbség
Azt jelenti hogy ha te A játékosnál ezt elfogadtad, és idõközben leigazolsz egy B játékost, akinek alapjáraton több fizetést ajánlasz mint A játékosnak van, akkor az A játékos fizetése autómatikusan megnövekszik a B játékos fizetésére.
minimális keresetváltozási kitétel: na ez fogalmam sincs mi lehet, én még nem találkoztam vele.
kiesési fizetéscsökkenés: a megadott százalékkal csökken a fizetése a játékosnak, ha kiesik a csapat.
Az ifiakadémiával egyébként csak több fiatal játékosod lesz minden szezonban, de nem lesznek jobbak. Az ifiakadémiának is van 20 szintje, ha újat építtetsz, az általában 1-es szintû lesz. És sajna lehetetlen fejleszteni, mert nincs ilyen opció. A jobb minõségû ifikhez a youth recruitment networköt kell(ene) fejleszteni, de ezt sokszor egyszerûen nem lehet, szürke az opció, mert magas reputáció kell hozzá.
Minimális kerestváltozási kitétel (külföldi klubok) és az összeg amit meg lehet adni az pl mire jó?
Kiesési fizetéscsökkenés, és kiesési fizetési záradék közötti különbség sem tiszta.
Illetve ha van olyan hogy bónusz X mennyiségû meccs után, az csak egy szezonra vonatkozik, vagy akármikor meglesz az a mennyiségû meccs megkapom.
illetve még egy ami érdekel hogy felhúztam egy ifi akadémiát, az csak annyi változtat a dolgon hogy az év elején az újoncok között kicsivel minõségibb játékosok lesznek, szóval egy statikus bónuszt ad végülis, vagy van más szerepe is, mert plusz opciót nem találok.
Köszi a választ
bár inkább lehet nem 😄.
\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.
már az inter meccset várom, kíváncsi leszek.
az elõzõ összejöhetett volna, a döntetlen, aztán bekaptuk a gólt, mind1.
majd néha benézek ide rontani a levegõt 😄 v nem.
bár lehet inkább nem 😄.
\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.
szóval fenerbache ellen, tökmindegy mi a nevük végül is az utolsó két percben kaptunk egy gólt. bosszantó volt, mert meglehetett volna a döntetlen, az x... aztán tessék... köv meccs inter ellen lesz, az meg esélytelen.
be fogunk állni erõs védekezésre.
Nincs valahol egy leírás a szerzõdéskor köthetõ bónuszok, és záradékokról? Van egy kettõ ami hiába van magyarosítva fogalmam sincs hogy mi lehet aztán milliós nagyságrendben akarják a játékosok köttetni.
Sajna a súgóban nincs semmi, gondolom a magyarítás miatt.