104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• McFrost
    Akkor a válasz? :)
  • bakkerman
    itt mindenki megveszi!
  • McFrost
    Senki?
    Ne játszatok már ennyien eredetivel! :D
  • geo91
    Bp. Honvéd, BL jelentés

viszonylag gyorsan megszereztük a vezetést, aztán a 30. percben megfogyatkoztunk, így az egyik csatáromat fel kellett áldoznom hogy újra teljes létszámú legyen a védelem, de ettől függetlenül nem álltunk be bekkelni, pláne egy órával a vége előtt. meg is lett az eredménye, a 63. percben már 0-2 volt az állás. aztán még esett 1-1 gól mindkét oldalon, így 1-3 lett a vége és 3 ponttal utaztunk haza a dán fővárosból. :)

fontosabb idei igazolásaim:
    alozi (egyedül érte tettem le pénzt az asztalra, eleinte úgy tűnt meg is érte, mert nagyon jók az értékei, de eddig 12 meccsen 2 gólt lőtt, ami nem túl sok egy csatártól... mellé még 4 gólpasszt is kiosztott, az igaz.)
    teikeu
    fortes
  • bakkerman
    jól beszivattak a játékosaim,a 84. percig 0-0 volt a Kuwait elleni meccs,mondom húúúdekurvajó,éghet a pofám,a hótnulla arabokkal beikszelek,erre jött Jordan Henderson,és hosszabbítással együtt 9 perc alatt vágott egy triplát :DDD
  • bakkerman
    na megnéztem kiket hoztak a brazilok az olimpik géjmszre,Pato-Hulk-Neymar,és ezek csak a támadóik...nehéz lesz :DD
  • bakkerman
    Svájc U23 - Nagy Britannia U23 olimpia előtti felkészülési meccs 4-0
    lövések 9-21
    ebből kapura 4-8
    labdabirtoklás 43-57

azt hiszem erre a meccsre tökéletes az a megállapítás,hogy "ami kimarad az egyik oldalon,az bemegy a másikon". Új Zéland,Kuwait,Brazília lesznek az ellenfelek a csoportkörben,6 pont a minimum amit elvárok,a Brazilok ellen meg majd lesz egy nagy meccsünk
  • LasDen #79051
    ilyen szar külföldi játékosokat mint a Gambaban még nem láttam...5 külföldi lehet, de 1 kivételével mind rakás szar. és pont érte kell majd a szezon végén 200 millát letennem, hogy megtarthassam....persze brazilok meg kóreaiak, de semmire se jók...2 használható csatárom van, abból 1 hónapokra lesérült, de már kezd felépülni. meg kell szabadulnom tőlük :D

a játék elején direkt nem vettem senkit, mert úgy nézett ki, hogy jófélék...buzik :D
  • Csabah0
    Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy Tevezt akarom leigazolni, és azt írja a jelentés róla, hogy komolyan érdeklődik a lehetőség iránt, hogy hozzám igazoljon. Az ajánlatot el is fogadja a City, de amikor szerződésre kerül a sor azt írja, hogy az ügyfelem jelenleg nem akar a klubommal tárgyalni. Miért van ez? Mit kell még csinálni?
  • bakkerman
    kaphatok egy linket privátban? én az a korosztály vagyok,akik 98-ban nem pc játékkal játszottak,hanem legóval :S
  • FMfan
    Kovacic még nem nagyon fért be a kezdőbe, mert ő támadó középpályás és én 2 szélsővel játszottam, de most 2.szezonban már belevettem a taktikába egy támadó középpályást, de ott Badelj játszik, szóval Kovacicot kölcsönadtam, hadd fejlődjön!
    Badelj nagyon jó volt, a Liverpool 34.000.000-t akart kifizetni érte(sajtóhírek, tényleges ajánlat nem jött), a Chelsea ajánlott érte 7,5milliót de azt elutasítottam..Tomecak lőtt fontos gólokat(jobb szélső volt) és sok gólpasszt is adott. Vrsaljko pedig a védőfeladatát tökéletesen megoldotta, 2gólt lőtt a szezonba.
  • geo91
    mateo kovacic, szörnyen bonyolult neve van... :D
  • Huni92
    néztem is, hogy wtf, miért van kétszer leírva, hogy bajnokság, igazolások, ésatöbbi :D
    btw első szezonban jó ez. vrsaljko, badelj, tomecak hogy teljesített? ja meg a fiatal kölök, az a középpályás, akinek nem jut eszembe hirtelen a neve :D
  • FMfan
    Hoppá, a képek lemaradtak.:(
    Átigazolások
    Bajnokok Ligája
    Bajnokság
    Horvát Kupa
  • FMfan
    Üdv minden menedzser kollégának!

Dinamo Zagreb, 1.szezon

A Dinamo Zagreb a horvát első osztályban szerepel, 1911-ben alapították a klubbot, 13 alkalommal nyert horvát bajnoki címet, 4-szer pedig jugoszláv bajnoki címet ünnepelhetett a csapat. Az utóbbi 6 évben rendre az első helyen végzett. Nagyobb nemzetközi sikert a klub még nem ért el története során, célom, hogy ezt a rossz sorozatot megszakítsam. A klub főleg fiatal játékosokból áll, de vannak öregedő rókák is, pl. Simunic, aki évekig a német 1.osztályban vitézkedett. De térjünk rá a 2011-12-es szezonra.

A szezon előtt a média az 1.helyre várt, a vezetőség egyértelműen a bajnoki címet tűzte ki célul, a Bajnokok Ligájában a rájátszást kellett elérnem, a Horvát Kupára pedig nem mondtak semmit, vagyis annyit, hogy nem érdekli őket. Az 1.helyezett a Bajnokok Ligája 2.selejtezőjében csatlakozik.

Igazolások:
    Be: Szezon előtt úgy voltam vele, hogy egy csatár mindenképpen ráférne a csapatra, ezért leigazoltam Bilicet, aki elég szépen termelt a szezonban. Még leigazoltam mellé Adorjánt, aki óriási csalódás volt a számomra, mindössze két gólpasszra futotta egy teljes szezon alatt( igaz nem is játszott sokat), de valószínűleg most nyáron megválok tőle. Télen is két játékos igazoltam, egy védekező középpályást Caligiuri személyében, a Mainzból, aki megoldotta a feladatát amikor játszott, illetve egy középső védőt Belgiumból, akit Tonel pótlására szántam, és Ő be is verekedte magát a kezdőbe egyből.
    Ki: Megpróbáltam a tehetséges(ebb) játékosaimat kölcsönadni, nyáron két játékostól viszont végleg megváltam, nem velük terveztem el a jövőt..télen még csatlakozott hozzájuk az előbb emlíett Tonel, aki 31 éves, és meghatározó játékosa volt a csapatomnak, csak 1 év volt a szerződéséből, és nem akarta meghosszabítani, így inkább eladtam, és láttam belőle valami pénzt.
    Igazolások

Horvát kupa: Mint ahogy mondtam, a vezetőség nem fordított rá nagy figyelmet, ezért én a kevesebb szerepet kapó játékosokat játszattam itt. Az első két kört simán vettük, a negyeddöntőbe(ami két mérkőzéses) viszont mellém sorsolták a Hajduk Splitet, aki a csapatunk legfőbb riválisa. Az első meccsen szintúgy az cseréket játszattam, de vereség lett. Ezért a visszavágón a kezdővel álltam ki, ki is vertük őket egy 3-0-val. Az elődöntőben viszont már mind a két meccsen a cserék játszottak, idegenben lőtt kevesebb gólunk miatt estünk ki.
    Horvát kupa

Bajnokok Ligája: Mint ahogy említettem a vezetőség célja a rájátszás elérése volt. Sajátomé pedig a csoportkör...
    Az első selejtező körben egy nagyon gyenge csapatot kaptunk, szerintem el is ment a kedvük a focitól örök életre, összesítésben 20-0-val gázoltunk át rajtuk.
    Aztán jött a Malmö, aki ellen nem tudtam, mire számítsak..első meccsen eldöntöttük a továbbjutást, 3-0-ra vertük őket, a visszavágón belefért az 1-1.
    Tehát elértük a Play-Offot, ahol a lengyel Wisla Krakków várt ránk. Első meccsen otthon 2-1-re kaptunk ki, de e hibánkat javítva idegenbe 3-2-re vertük az ellenfelünket, ezzel bejutottunk a csoportkörbe. Ott (számunkra) egy igen nehéz csoportot kaptunk: Chelsea,Valencia,Olympiakosz. Szívem(és eszem) mélyén azt gondoltam, hogy nem sok keresnivalónk lesz itt, de valahogy reménykedtem egy harmadik hely megszerzésében. Az első meccsen a Valencia ellen idegenben 0-0-át játszottunk, aztán jött a Chelsea. Otthon 3-3, úgy hogy a 92.percben, egy öngóllal egyenlítettek.. Ezután a következő meccsünk az Olympiakosz ellen volt idegenben, 1-1-re végeztünk, majd a visszavágón vertük őket 3-1-re. Aztán a Valenciától kikaptunk 2-1-re. Az utolsó fordulóban a Chelseatól kaptunk egy óriási zakót(5-1) de már meccs előtt eldőlt, hogy az Európa Ligában folytathatjuk.
    Bajnokok Ligája

Európa Liga: Erről nem sokat beszélnék, a legjobb 32 között egyből az Arsenal várt ránk, nem sok sikerben bíztam, első meccsen el is dőlt a továbbjutás, 5-0 oda..a visszavágón egy 4-4-et kihoztunk azért.
    Európa Liga

Bajnokság: Végére hagytam a bajnokságot. Nehezen kezdődött, egy döntetlennel. De aztán belelendültek a fiúk, olyannyira, hogy 24 meccs után így álltunk: 20-4-0. Itt bebiztosítottuk a bajnoki címet. Ezek után inkább a tartalékokat játszottunk, ezért becsúszott még 1 döntetlen, és 1 vereség is(sajnos), de hát így is nagyon fölényesen, 21pont előnnyel a második Hajduk Splittel szemben hoztuk a kötelezőt, és jövőre indulhatunk a Bajnokok Ligájában.
    Bajnokság

A jövőre nézve a Bajnokságban a címvédés a cél, a BL-ben jó lenne továbbjutni a csoportból, és a Horvát kupát is meg szeretném nyerni. Ha kell valakiről/valamiről kép, szólj, és linkelek! Köszi, ha elolvastad!
  • zaki
    Gondoltam azok, de ennyire :D
    Amúgy Villa 2. év után, 31 évesen visszavonult, lol :D
    Majd kezdek egy új játékot egy "átlagosabb" csapattal.
    Napoli, Arsenal, stb.
  • ggbuffon1897
    Persze, nagyon jó kis manager, persze messze áll egy mai FM kidolgozottságától.

Én a múltkor kerestem meg egy p2p-oldalon , és örömömre w7 alatt is működőképes:D

Elsőként értelemszerűen a Juvéval kezdtem manager módban, az első évet simán lehoztam triplával (azzal a kerettel nemnehéz) , de a következő évek kínszenvedések voltak (pedig semmihez nem nyúltam, sőt hoztam pár jobb nevet), főleg h csődbe is vittem a klubbot:D

Próbáld ki lusta, 1óra alatt simán lelehet pörgetni benne meccsszimmel 3-4-5 szezont:D
  • karajjj
    nemár, komolyan ilyenek voltak benne? :D
  • Steve Downie
    Az mekkora jatek volt :-D
    Amikor meg magadnak epitgethetted a stadiont, szponzorokkal is neked kellett megegyezni pl. Hogy milyen reklamtablak legyenek a palya korul. Sot meg a tozsdere is kivihetted talan a csapatot :-D
    Most h mondtad, elokeresem en is, jo lesz visszamenni a Seaman-Adams-Overmars-Wright idokbe :-D
  • bakkerman
    nagy csítcsapatok az idei gémben a Real meg a Barca,egyszer kiváncsiságból leszimuláltam a spanyol bajnokságokat 2017-ig,és végig Barca-Real bajnoki címek voltak,a kupát is mindig ez a két csapat hozta le. Messi meg egy vadállat,nálam vitte már 6 aranylabdáig is
  • ggbuffon1897
    Hali

Gyors kérdés: pl egy Dzeko kaliberű csatár egyedüli ékként, milyen típusban a leghatásosabb? Még FM11ből van egy áthozott taktikám, ami a Barcánál remekül is ment Messivel ékben (CF) (50meccs/83gól, de persze CR7-é lett az Aranylabda 35/21es mutatóval, de ezt hagyjuk:D) , azonban más csapatoknál totálisan impotens szinte minden csatárom, bármilyen szerepkörre is teszem őket..
    Illetve még annyi, h mindig szívfájdalmam volt a 2 csatáros játék, a trequartisták ill a deep lying fw-ok mennyire hatásosak? Mert én eddig csak sz*ptam ezekkel a szerepkörökkel, pedig játszott már ott más mentéseknél Teveztől kezdve jóformán minden ilyen típusú támadó.

Lehet előszedem így vizsgaidőszak hajrára az Ultimate Soccer Manager 98-at, a gyors szezonpörgetés és a régi nevek emlékére:D
    Kár h az FM-hez nem csinálnak egyszer egy retro adatbázist, ahol a 60as évektől lehetne írni napjainkig a futballtörténelmet előlről az egykori playakkal^^
  • zaki
    Gyorsba 3 szezont letoltam a Reallal. 1. év: bajnoki 2. hely, spanyol superkupa, spanyol kupa. A Barcelona gyakorlatilag bucira vert mindenkit, 103 ponttal bajnokok lettek, Messi 51 góllal gólkirály, omg. 2. év: bajnokok lettünk, most mi 103 ponttal, Barcának 101, beszarás :D spanyol kupa, szuperkupa begyűjtve, BL elődöntőben Barca vereség, Messi 44 góllal gólkirály. 3. év: 101 ponttal bajnoki cím, spanyol kupa, spanyol szuperkupa, bl-ben újra Barca vereség a negyeddöntőben. Messi 51 góllal gólkirály :o... Beszarás, 47 meccs 79 gól(!) Nagyon durva, ilyet még nem láttam.
    Fontosabb igazolások: Gago, Alonso, Altintop, Diarra, Drenthe, Carvalho, Sahin, Callejon, Khedira, Granero, Kaka eladva. Azpilicueta, Fellaini, Javi Mertinez, Douglas Costa, Hamsik, Mata, Vertonghen megvéve. bajnokság tök egyoldaló, vag ymi, vagy Barca diadal a végén, alig pár pont különbséggel. Spanyol kupa dettó 3-ból 3 eddig. BL ami nem jött össze eddig még, a Chelsea és 2X a Barca ellen estem ki eddig.

Kező 11: Casillas-Ramos,Albiol, Pepe, Marcelo-Javi Martizez-Özil,Hamsik-Ronaldo,Mata (Di Maria)-Higuain (Benzema)

Taktika: Galore Goals, meccsek 80%-át nyertem, 3 lőtt, és kb 0.5 kapott gól átlagban.

Évek óta nem toltam, kicsit kiéltem magam pár nap alatt :D
    Közben van egy Swindon Townos mentésem is, egy évet letoltam, bajnokok lettünk kb 7 ponttal, majd vmikor folytatom a 3. osztályból, most elég volt egy ideig az FM-ből.
  • McFrost
    Hol és hogyan lehet beállítani, ezt a szart, hogy steam nélkül fusson? Már agybajt kapok, fogja gépez ez a buzi+steam és semmit nem tudok közben csinálni!
  • Krigare90
    de érdemes nézelődni azon az oldalon mert van sok érdekes letölthető tartalom.
  • Krigare90
    fm-base-en van angol 9. vagy 10. osztályig megcsinálva csak le kell tölteni. én pl 9. ligás csapattal kezdtem.
  • RemX
    Sziasztok sracok!

Lehe lt nagyon lama a kerdesem de most beleastam magam kicsit jobban a taktikakba es fontos a palyak szelessege es hossza. Az vilagos hogy szeles meg keskeny palyakon mas es mas taktika kell de tudna valaki egy altalanos leirast adni arrol mi szamit hosszunak mondjuk? Hany metertol? Ez csak nekem nem tiszta?
  • gilgames00
    sziasztok!

sajnos a kedvenc angol csapatom lecsúszott a 7.osztályba és nem lehet velük kezdeni.visszatenném őket editorral,de azt meg nem találom...vki segitene merre találom?eredeti a játékom ha ez itt számit :)
    köszi előre is!!!!
  • karajjj
    ezzel a probléma, hogy attól, hogy valakinél nagyon fasza egy taktika, nálad nem biztos, hogy működni fog, játékosoktól függ, hogy milyen taktikára van szükséged, de ha már mindenképpen másét akarod használni, akkor fmbase
  • Krigare90
    hali tudna valaki adni egy tuti kis taktikát? mert ezen a téren nem nagyon vagyok otthon.
  • LasDen #79029
    ez a taktikázgatás mindig meghozza a kedvem, úgyhogy indítottam Gamba mentést....aszittem elég karcos meccs lesz, de srácok nagyon lazák voltak...

am Yamaguchi középső védő :D
  • shad0w
    köszi srácok a tippeket!
    megpróbáltam azok alapján is állítani a dolgokon, de csak rosszabb lett :D nem megy ez már nekem :P
    eddig is viszonylag lassú tempót játszottunk, így ehhez először nem nyúltam, később még lejjebb vettem, de kb semmi változást nem hozott. bizonyos szintig nagyobb labdabirtoklási arányt és pontosabb passzokat jelent, de egy szint alatt már nagyon magunkra húzzuk az ellenfelet és szinte csak hátra tudunk passzolni, vagy egész egyszerűen körülzárnak és elveszik a lasztit.
    a direkt passzok erőltetésével viszont feladtuk az addigi dominanciát, jöttek az eladott labdák, amik addig szinte nem is voltak. ebből következően kevesebbet volt nálunk a labda, kevesebbet lőttünk kapura, a hatékonyság aránya viszont nem változott, szóval abszolút nem lőttünk gólt, cserébe többet kaptunk :D
    alighanem az egész taktika leves. valaki nem tud linkelni esetleg egy milanra testreszabottat, ahova már csak a játékosokat kell berakosgatni? adnék neki pár meccs próbát, szörnyű kíváncsi vagyok :D
  • Huni92
    állíts lassabb tempót, direkt passzokat, az is segít általában.
  • bakkerman
    éreztem én,hogy valami nem stimmel :D
  • LasDen #79025
    intenzitását szó van...intenzivitását nincs :D
  • bakkerman
    az összes csatárnak csinálj egy új edzésbeosztást,.növeld meg a támadás,és lövési edzés intenzivitását(van ilyen szó?? :D),vagy próbáld meg őket a játékos ráhatásnál a sárga földig alázni szóban,attól talán megjön az eszük
  • LasDen #79023
    én is nézegettem őket, de nem szoktam (max merítek belőlük)...ha szar, akkor is az enyém...ha jó, akkor meg még nagyobb az öröm...
    mondjuk én nem vagyok nagy taktikai zseni. a támadó és 2 csatáros játékot preferálom minden körülmények közt. a védelmet is minél támadóbbra szoktam venni és ha lehet a 2 bekkből kvázi szélsőket csinálok. hol bejön hol nem...:D az "aktív" játékomban a Gambánál a csapat összetétele miatt csak 1 felfutó védőm van. a középpályán pedig próbálok fölényt teremteni...:D
  • shad0w
    üdv! tegnap kezdtem el játszani a 2012-es fm-el, pár éve még elég sokat játszottam a korábbi verziókkal. azóta rengeteg dolog változott, így szükségem lenne a segítségetekre.
    a Milannal kezdtem, gondoltam belerázódni jó lesz egy erősebb csapat, de úgy látszik mostanra bénább lettem mint gondoltam :D komolyabb átalakítást nem végeztem a csapaton, Seedorfot elpasszoltam, mert még ha a világ legjobb játékosa is lenne a játékban akkor sem játszatnám :P helyette jött Milan Badelj, kb ugyan az a poszt, technikailag gyengébb de fizikálisan erősebb játékos.
    na a lényeg az, hogy a Milan által valóságban alkalmazott taktikához hasonló módon játszatom a csapatot (4-3-1-2, ha szükséges később részletesebben is leírom), tulajdonképpen az összes meccsen dominálunk, nem ritkán 60%-ban nálunk van a labda, olyan meccs még talán nem is volt, ahol ne lőttünk volna legalább kétszer annyi alkalommal kapura mint az ellenfél, de általában annál is többször.
    és itt jönnek a problémák. a kaput eltaláló lövések aránya meglehetősen, hogy is mondjam, szar. 20-ból talán 5-6. pedig a távoli lövéseket is már próbaként minimálisra vettem mindenkinél, de akkor is. az ennél is nagyobb probléma, hogy ebből pedig talán 1 gól ha születik, de általában annyi sem. az eddig lejátszott nagyjából 20 meccsemen ~15ször az ellenfél kapusa a meccs embere. nagy meccset még talán nem is nyertünk, BL csoportkörben mindenki aláz, Inter, Roma, Juve egyaránt elver minket. sosem nagyon, 1 gólnál többel még nem is kaptam ki senkitől. a baj az, hogy a kinyíló nagyobb csapatok ellen sem tudunk gólt szerezni, mint ahogy a betömörülő kisebbek védelmét sem tudjuk feltörni.
    most az inter ellen 20-szor lőttünk kapura, 8 találta el, szereztünk egy gólt. az inter 6-ot lőtt, eltalálta 4-szer és szerzett 2 gólt. eközben volt 10 szögletünk, nekik egyetlen sem, labdabirtoklás pedig 55-45 a javunkra.
    a taktikát már elvileg teljesen megszokták a játékosok, játszattam őket együtt is, próbáltam rotálni is, de Pato, Robinho, Ibra, Cassano, mindenki teljesen impotens.
    merre induljak? :D köszi előre is!
  • bakkerman
    bár ugye nem minden a taktika,egy jó taktikához még kell megfelelő edzés,kitűnő játékosok,de azért van egy pár durva taktika,amit találtam! A srác a WBA-val csinált egy,2-3-1-2-2-es taktikát,amivel ELSŐ évében,nagyobb igazolás nélkül bajnok lett a PL-ben :O
  • bakkerman
    amúgy ti használtok netes taktikákat? fmbasen nézegettem,de egyelőre nem merek leszedni egyet se,félek rászokok :DD
  • geo91
    hoooogyne... :D