A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
FMfan #79044 Üdv minden menedzser kollégának!
Dinamo Zagreb, 1.szezon
A Dinamo Zagreb a horvát első osztályban szerepel, 1911-ben alapították a klubbot, 13 alkalommal nyert horvát bajnoki címet, 4-szer pedig jugoszláv bajnoki címet ünnepelhetett a csapat. Az utóbbi 6 évben rendre az első helyen végzett. Nagyobb nemzetközi sikert a klub még nem ért el története során, célom, hogy ezt a rossz sorozatot megszakítsam. A klub főleg fiatal játékosokból áll, de vannak öregedő rókák is, pl. Simunic, aki évekig a német 1.osztályban vitézkedett. De térjünk rá a 2011-12-es szezonra.
A szezon előtt a média az 1.helyre várt, a vezetőség egyértelműen a bajnoki címet tűzte ki célul, a Bajnokok Ligájában a rájátszást kellett elérnem, a Horvát Kupára pedig nem mondtak semmit, vagyis annyit, hogy nem érdekli őket. Az 1.helyezett a Bajnokok Ligája 2.selejtezőjében csatlakozik.
Igazolások:
Be: Szezon előtt úgy voltam vele, hogy egy csatár mindenképpen ráférne a csapatra, ezért leigazoltam Bilicet, aki elég szépen termelt a szezonban. Még leigazoltam mellé Adorjánt, aki óriási csalódás volt a számomra, mindössze két gólpasszra futotta egy teljes szezon alatt( igaz nem is játszott sokat), de valószínűleg most nyáron megválok tőle. Télen is két játékos igazoltam, egy védekező középpályást Caligiuri személyében, a Mainzból, aki megoldotta a feladatát amikor játszott, illetve egy középső védőt Belgiumból, akit Tonel pótlására szántam, és Ő be is verekedte magát a kezdőbe egyből.
Ki: Megpróbáltam a tehetséges(ebb) játékosaimat kölcsönadni, nyáron két játékostól viszont végleg megváltam, nem velük terveztem el a jövőt..télen még csatlakozott hozzájuk az előbb emlíett Tonel, aki 31 éves, és meghatározó játékosa volt a csapatomnak, csak 1 év volt a szerződéséből, és nem akarta meghosszabítani, így inkább eladtam, és láttam belőle valami pénzt.
Igazolások
Horvát kupa: Mint ahogy mondtam, a vezetőség nem fordított rá nagy figyelmet, ezért én a kevesebb szerepet kapó játékosokat játszattam itt. Az első két kört simán vettük, a negyeddöntőbe(ami két mérkőzéses) viszont mellém sorsolták a Hajduk Splitet, aki a csapatunk legfőbb riválisa. Az első meccsen szintúgy az cseréket játszattam, de vereség lett. Ezért a visszavágón a kezdővel álltam ki, ki is vertük őket egy 3-0-val. Az elődöntőben viszont már mind a két meccsen a cserék játszottak, idegenben lőtt kevesebb gólunk miatt estünk ki.
Horvát kupa
Bajnokok Ligája: Mint ahogy említettem a vezetőség célja a rájátszás elérése volt. Sajátomé pedig a csoportkör...
Az első selejtező körben egy nagyon gyenge csapatot kaptunk, szerintem el is ment a kedvük a focitól örök életre, összesítésben 20-0-val gázoltunk át rajtuk.
Aztán jött a Malmö, aki ellen nem tudtam, mire számítsak..első meccsen eldöntöttük a továbbjutást, 3-0-ra vertük őket, a visszavágón belefért az 1-1.
Tehát elértük a Play-Offot, ahol a lengyel Wisla Krakków várt ránk. Első meccsen otthon 2-1-re kaptunk ki, de e hibánkat javítva idegenbe 3-2-re vertük az ellenfelünket, ezzel bejutottunk a csoportkörbe. Ott (számunkra) egy igen nehéz csoportot kaptunk: Chelsea,Valencia,Olympiakosz. Szívem(és eszem) mélyén azt gondoltam, hogy nem sok keresnivalónk lesz itt, de valahogy reménykedtem egy harmadik hely megszerzésében. Az első meccsen a Valencia ellen idegenben 0-0-át játszottunk, aztán jött a Chelsea. Otthon 3-3, úgy hogy a 92.percben, egy öngóllal egyenlítettek.. Ezután a következő meccsünk az Olympiakosz ellen volt idegenben, 1-1-re végeztünk, majd a visszavágón vertük őket 3-1-re. Aztán a Valenciától kikaptunk 2-1-re. Az utolsó fordulóban a Chelseatól kaptunk egy óriási zakót(5-1) de már meccs előtt eldőlt, hogy az Európa Ligában folytathatjuk.
Bajnokok Ligája
Európa Liga: Erről nem sokat beszélnék, a legjobb 32 között egyből az Arsenal várt ránk, nem sok sikerben bíztam, első meccsen el is dőlt a továbbjutás, 5-0 oda..a visszavágón egy 4-4-et kihoztunk azért.
Európa Liga
Bajnokság: Végére hagytam a bajnokságot. Nehezen kezdődött, egy döntetlennel. De aztán belelendültek a fiúk, olyannyira, hogy 24 meccs után így álltunk: 20-4-0. Itt bebiztosítottuk a bajnoki címet. Ezek után inkább a tartalékokat játszottunk, ezért becsúszott még 1 döntetlen, és 1 vereség is(sajnos), de hát így is nagyon fölényesen, 21pont előnnyel a második Hajduk Splittel szemben hoztuk a kötelezőt, és jövőre indulhatunk a Bajnokok Ligájában.
Bajnokság
A jövőre nézve a Bajnokságban a címvédés a cél, a BL-ben jó lenne továbbjutni a csoportból, és a Horvát kupát is meg szeretném nyerni. Ha kell valakiről/valamiről kép, szólj, és linkelek! Köszi, ha elolvastad!