104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
OlympiqueM17 #80312 Szép napot mindenkinek! Elnézést kérek tőletek, hogy ide írok, de sajnos én és a haverom problémában szenvedünk a Football Manager játékot követően. Nekem az a problémám akadt, hogy a Real Madriddal vagyok a 3. évemben már. Első évben megnyertem a bajnokságot, a BL-ből kiejtett az Inter, és a kupából pedig a Barcelona. Második évben, meggyengült a csapat, 5. helyen zártam a bajnokságot, a BL-ben elődöntőben a Liverpool kiejtett, éés a kupában pedig a döntőben véreztem el a Valencia ellen 11-esekkel. 3. évemben a bajnokságban 3. helyen , sajnos csak az Európa Ligában indulhattam éés a kupában is még érdekelt vagyok.. Na tehát.. az a problémám..: minden nagycsapatot megvertem eddig a bajnokságban (Barca, Villareal,Atlético M, Athletic bilbao, valencia, espanyol.) stb.. de viszont a kis csapatok ellen, mint pl a most feljutó Recre, vagy Elche vagy Celta Vigo, nem tudunk egyszerűen nyerni, morálok az egekben, éés egyszerűen nem születik gól.. mindent megpróbáltam már. Meg persze, kapom ezeket az üzeneteket hogy nagy a fegyelmezetlenség a csapatnál és sok játékos aggódik, de miért?!.. éés az öltözői hangulat is meccsek után lemegy,.. mind nekem mind haveromnak. Utoljára, haverom 6 meccs óta zsinórban veretlen éés mindig kapja az üzeneteket, hogy ki fogják rúgni..!. de miért?! Kérlek benneteket, mindegy hogy ki, csak segítsen! PLS HELP! -
Durva 

-
hoppá van :D
:D mostanra értem el oda hogy egy Walcott már jönne hozzám úhgy hogy nincs klubja. persze nem fogom leigazolni 83.000 euró/hét fizuért az tuti.
Az új stadionom is kész. kemény 8500 fős lett és ahogy azt elvártam, rólam nevezték el. -
Kezdődik az új szezon. Idén nagy reményekkel vágunk bele a szezonba. Szeretnénk bajnokok lenni és jó eredményt elérni a Bl-ben. Ennek tudatába nyáron kicsit megerősítettem a keret azon részét ahova elfért a változás. Nézzük akkor.
Kapusposzt adott oda nem kellett erősítés. Védelembe a Santon-Coloccini-Samba-Simpson négyes egész jó volt az előző szezonba. Sambat nagyon vinni akarták. A real 47m ajánlott érte de Samba nem fogadta el az ajánlatukat így maradt. A védelem jobb oldala sebezhető egy kicsit így oda megszereztem 4 éves részletre Van der Wiel-t. Így most már a védelem is kész van.
Középpálya jól muzsikált oda nagy erősítés nem kellett de mivel egy sérülés mindig bent van egy elhoztam Witsel-t a Benficától és Zuculini-t a Hoffenheimtől.
Csatársor teljesen rendben van oda nem hoztam senkit.
-
szabesz91 #80308 Nem csalódtam az UTE-ben. :D Az MTK-ban viszont igen. -
tavaly a fradi lépett le az első osztályból. idén az újpest vágyik egy kis erőfitogtatásra
-
FMfan #80306 Kupából kiestünk 2.fordulóba Tököl ellen, jól lecsesztem a fiúkat, ez lett az eredménye: Honvéd II. - Reac, NB2, első forduló -
ja. a stadionom 4000 fő befogadására képes. nem ígértek új stadiont. nem tudom mi lesz... -
nem még a blackburn-től vettem -
Rudee #80303 Anzhi, na, nem Zenit... -
Rudee #80302 Samba még nem a Zenittől ment, ugye? Kíváncsi lennék ők mennyiért engednék el. -
Nos vége az első szezonomnak. Nagyon elégedett vagyok. A csapatból sikerült sok olyan játékost eladnom elfogadható áron akik nem fértek bele a terveimbe és sikerült olyan játékosokat hoznom (legtöbbet 4 éves részletre) akik nagyban segítettek egy eredményes szezonba. Kiemelnék pár játékost a csapatból.
Samba (januárba jött): az ő védekezésével még stabilabbak lettünk. Amikor ő játszott összesen 8 gólt kaptunk. 18 mérkőzésen kapott szerepet és 9 gólt szerzett. Nem rossz :D
Cabaye: a középpálya motorja. Eszméletlen szezont futott. Nincs jobb szó rá. 33 mérkőzésen 7 gól és 25 gólpassz.
Cissé: 30 meccsen 20 gólt szerzett és adott 13 gólpasszt. Neki is nagyon jó szezonja volt.
De a többi játékosom is fantasztikus volt. Nyáron nehéz lesz megtartanom őket. De bízom abban h ők maradnak és jövőre már a BL-ben is tudunk nagyokat alkotni.
Meg hát merjünk nagyot álmodni. :D:D
-
Neoncsoves #80300 air sanyi nélkül semmire sem fogod vinni! Mou is ezért nem nyert még BL-t velünk :D -
szabesz91 #80299 Taktikai repertoárom már-már Mourinhoi nagyságokba emel. -
szabesz91 #80298 CR-t hatásosan kivontam a forgalomból. Nincs itt semmi gond :D -
weking #80297 Azért az is durva, hogy BLgyőzelem és 3500as átlagnézőszám van! 
-
weking #80296 Nekem is alapjáték van, de akkor ezek szerint én vagyok a bénább, hogy a sheffield utd-vel a premier leagueban az alsóház tetejét épphogy verdesem? :) -
Ja és grat :)
-
Nem azt mondom hogy nem lehet eredményt elérni, de egy ilyen képről eléggé lejön hogy alap game. Első 2 meccsen 11-0 RM ellen, persze :) 5.4-es Ronaldo helyett Lázok Jani is játszhatott volna ilyen erővel. -
Nekem a legújabb patchel sem volt gond eddig.
Mint írtam Juventussal két év alatt két bajnokság, két kupa, két olasz szuperkupa, és egy Bl elődöntő.
A 3. évben eddig vezetjük a bajnokságot 8 meccs van hátra. Olasz kupa döntőben vagyok, és most megyünk a chealsehez idegenbe, hogy bejussunk megint a Bl elődöntőbe. Otthon 2:0-ra nyertünk, szóval nagy az esély.
És mindez a legújabb nehezebb patchel :) -
Igen, én Malaga-val erősen szívok, nem is dicsekedem :) -
szabesz91 #80291 Nem, alap. A legfrissebb sokkal nehezebb? -
gondolom legfrissebb patch :) -
szabesz91 #80289 Ez lemaradt: -
szabesz91 #80288 Előző mentésem meguntam, és újra nekivágtam a Barca-val, mert ezt nem lehet megunni, a kép magáért beszél:
-
2019-re bár BL győztes csapatot tudtam csinálni hála az afrikai seregemnek. és mivel netpolcról szedtem az FM-et így a téli patch előtti amit még tudtak törni. nem tudom hogy hanyas így hirtelen. -
Ez melyik patch, és hanyadik szezon? -
karajjj #80285 neeeeee -
egy kis pénz állt a házhoz miután BL címvédőként új tulajt kapott a csapat.
-
szeretem olvasgatni a Zonalmarkingot meg a Taktikai Zónát és gondoltam csinálok egy ilyet én is :DDD de lehet majd írok még ilyet...:D -
karajjj #80282 ez dedurva :D -
ilyen elemzést...függő vagy baszod! :DD de jó lett,végigolvastam,és meg is jött a kedvem egy kis játékhoz,szerintem a friss olasz bajnokkal kezdek :) -
Casso7 #80280 A képet középre akartam betenni látom nem sikerült. Nem baj majd megpróbálom legközelebb. -
Casso7 #80279 Ferencváros 2011/2012
Igazolások:
Az egész csapatot átalakítottam. Jóformán a fél keretet elküldtem. Helyette vásároltam nagy ászokat.
A legjobb igazolásom Michel Platini CSZKA Szófiától aki most már 1M ér és Stuttgart és több Német csapat is a soraiba akarja tudni 27 góllal lett gólkirály. A másik Tom nevezetű brazil/bolgár srác aki jóformán az egész szezonban Platini cselédje volt és mindig kiszolgálta őt párszor azért ő is megzörgette a hálót 16 assziszt és 9 gólja után a Torino és a Venlo csapata szívesen leigazolná(Télen még a Villareal is érdeklődött.) A másik Xisco Nadal aki az év elején verhetetlen formában volt aztán jött egy fránya sérülés és 4 hónapra kidőlt a sorból. Kanta alap ember és vezér volt az egész szezont simán végignyomta.
A többi igazolás is nagyon jól teljesített egyedül N'Diaye teljesítményével nem voltam megelégedve így nyáron közös megegyezéssel szerződést bontottunk.
Igazolások
Bajnokság:
Végig kiélezett kemény menetek voltak és végül csak a jobb gólarány miatt lettünk bajnokok. A bajnokság vezetését a 2 mérkőzés óta vettük át és utána végig az utolsó előtti fordulóig mi álltunk a tabella élén. Nagy szerepet játszott az is ,hogy a Videoton 4-0-ra megverte a Debrecent így segítettek nekünk míg mi az Újpestet oktattuk.
Tabella
meccsek1 meccsek2
-
Nagyon jó!!! Nekem tetszik ez a fajta elemzés ;) -
Ez hosszú lesz...:D
Ghána-Egyiptom - Afrikai Nemzetek Kupája döntő
Ez pedig a ráadás...Spoilerbe, mer rohadt hosszú :DD szórakozásból csináltam csak úgy :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egy februári délutánon került megrendezésre a 2029. évi Afrikai Nemzetek Kupájának döntője, ahol Ghána – akik legutóbb 2021-ben játszhattak döntőt, de alulmaradtak Dél-Afrikával szemben – és Egyiptom találkozott. Egyiptom egy klasszikus 4-4-2-vel készült a meccsre, amiben sok fantázia nem volt. Míg a másik oldalon kisebb meglepetésre az ősz mester egy 3-4-3-at rajzolt fel a táblára. Azért meglepetés, mert a torna korábbi szakaszaiban a ghánaiak folyamatosan 4-2-2-2-őt játszottak, és eredményre is vezetett. Hogy miért tért vissza a selejtezőkön használt taktikához?
A ghánai felállás eléggé öngyilkos természetű, mivel Boateng agyig felvan tolva, így ritkán és sokszor késve érkezik vissza védekezni, amit egy erősebb csapat ki is használ. A másik oldalon Mensah csak a támadásokat követi és ügyel a védő munkájára. Így Amoah, a Real Madrid kiválósága, a támadások során egyedül marad hátul – ebben az esetben 2 támadóval. De Richards ennek az egyenetlenségnek a kiküszöbölésére rakott fel két védekező kp-t. Az egyik Mohammed, aki folyamatosan visszább lép védekezni, míg a másik Abbey, aki az üres folyosókba próbál belépni és labdátszerezni. Ha ez sikerül, akkor gyorsan tudnak átmenni támadásba és fölényt teremteni Boateng belépésével.
Az egyiptomiak játékában nincs semmi meglepő. Klasszikus felállás a klasszikus szerepkörökkel…
Jöjjenek a képek…
Támad egyiptom. Jól látható, hogy a 2 szélső behúzódott középre és ezzel 4 a 3 ellen helyzetet kialakítva helyet csinálnak a mögöttük felfutó védőknek. A három védőnek megvannak az embereik és nem foglalkoznak a védőkkel, akik szélen próbálnak segítséget nyújtani. Egyedül Selah van üresen, de rá a visszalépő Abbey ügyel. Mellette Mohammed is hátrahúzódik, ezzel máris Ghána oldalára fordul a számbeli fölény.
A 3 védő tolódik a támadással. Shawkry megkapja a labdát és az alapvonalig tolja, ahol két lehetősége van. Vagy beadja vagy hátrafele játsza a mögötte lévő társnak. Az előzőt választja. Beadja Selah felé, de végül Mohammed bevág elé és tisztáz.
Egy szöglet utáni gyors kontra ghánától. A 3 támadó 2 védő ellenében viszi a labdát, de mivel túl lassan fejlődik fel a támadás, így a helyzetből nem lesz semmi.
Még mindig 3 a 2-ben vezeti a labdát Blankson, de hála a késői beadásának a védők visszaérnek és bár sikertelenül tisztáznak, de a lepattanóból sem lesz semmi.
A gól előtti szituáció. Látható, hogy Selah az egyiptomiak játékosát a kapu mellett ápolják, ám mégis mindenkinek megvan az embere. Sőt, Annanon a kapu előtt ketten is vannak. A labda Blanksonnak megy majd, akire az örőzje nem lép ki és ez az egyik oka, amiért ez gólhoz vezetett.
Blankson egy pillanatra megtartja majd Mensahnak vissza passzolja, aki habozás nélkül a védői közül kimozgó Annan fejére íveli labdát. 1-0. Fontos eleme volt még a gólnak a rosszul helyezkedő kapus, aki visszaérvén már nem tudott menteni.
5 perc sem telt el és megérkezett az egyiptomiak válasza egy jól kivitelezett kontra személyében. Ebből is tökéletesen látszik a taktika hiányossága. Ilyen helyzetekben nincs hátul elég ember biztosítani. Amoah, mivel nem tehet mást támadja a labdás játékost, így a másik oldalon lévő játékos teljesen szabadon van.
Mahmoud Shehata elé passzol, aki állít egyet a labdán és a kapuba helyezi. 1-1. Boateng, Mohammed, Abbey és Mensah a végére visszaért, de csak hátulról figyelték az eseményeket és nem tudtak már közbe avatkozni.
A félidőben egyik mester sem változtatott a csapatán és így vágtak neki a 2. félidőnek. Gyűrték egymást a csapatok, de egyik sem bírt olyan helyzetet kialakítani, ami góllal kecsegtetett volna.
Majd jött a 68. perc, ami eldöntött mindent.
Blankson a 16-os sarkáról hozta és befelé cselezett, ahol Mohamed szabálytalanul állította meg. Nincs mit vitatkozni rajta, 11-es. Armah pedig biztos lábbal értékesítette ezt a győzelmet érő találatot.
Ezzel a találattal 1982, azaz 47 év után nyerte meg újra a sorozatot Ghána válogatottja.
Összegzés
Egyiptom taktijában benne volt a győzelem és csak egy nyüaszni hibán múlott, hogy nem tudták megragadni a kupát. Míg a másik oldalon bebizonyosodott, hogy a felállás ebben a formájában erősebb csapatok ellen halálos lehet. Viszont a mai meccsen a szerencse Richards pártjára állt és elragadták a kupát…
asszem a képeket a helyes sorrendben linkeltem :DD
és a végére egy összefoglaló :DD
-
köszönöm a dicséretet.:) -
Okosan igazolsz! Ugye mar irtak, h a szarkak a valosagban Carroll arabol epitettek BL csapatot, veled igy meg eleg hamar bajnokok is lesznek :-) -
na januárba távozott pár ember. 4 éves részletre megszereztem Sambat, és meg tudtam relatívan olcsón szerezni Tevezt.
-
jha lehet :D:D jó h szóltál :D