104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• gneoka

2013/2014
    Ádám mélyrepülése,
    a bajnokságban a hatodik helyen végzett (szezon közben volt rosszabb is) a vezetőség elégedetlenkedett, az igazolásai nem váltak be,

ezért a szezon végén a megüresedett shaktar edzői székébe távozott

igazolásai :
    Bajnokság:

Jómagam
    ebben a szezonban nőtt akkorára a hírnevem hogy elfogadták válogatott kispadra a jelentkezésem, elsőként costarica nemzeti tizeneggye

kért fel , majd őket Szenegálért hagytam el hogy pár hónap után Mexikó kispadján kössek ki akiket a vb csoportból csoport elsőként

juttattam a vb-re
    a csoportkört veretlenül zártam majd az első kieséses szakaszban óriási meccsen szenvedtem vereséget argentinától 3:2-re

igazolásaim: szintén ifi bevásárlás bár ez a garnitúra

annyira nem vált be csak egy két játékos tudott maradandó lenni

egy alaposabb taktika váltás után végre megtaláltam a barca ellenszerét is , oda vissza győzni tudtam így enyém lett a bajnoki cím és 100

ponttal bajnok lettem
    bajnokság:

Bajnokok ligája
    Adám nem jutott el az egyenes kiesésig első körben a portót ejtettem ki majd a man city következett, végül az olympique lyon fogott meg

2:2-es döntetlennel majd tizenegyesekkel jutott tovább ( a lyon és a marseielle amúgy is nagy mumusom, nem értem miért, de sosem megy

ellenük)
    A BL-t végül a bayer nyerte a lyon ellen
  • gneoka

2012/2013
    Ádám megvédte bajnoki címét de már látszottak a leépülés jelei

igazolásai :
    Bajnokság:

Jómagam
    igazolásaim: főleg fiatal tehetségek érkeztek köztük sok

olyan akik később nagy tetteket vittek végre :)
    a pazar igazolások ellenére a legrosszabb szezonom volt 5 ponttal lemaradva második lettem a bajnokságban kupából kiestem semmit sem

nyertem
    bajnokság:

Bajnokok ligája
    első kört gond nélkül vettük én a második körben az igen jó szezont futó Barcelonát kaptam aki kivert
    Ádám a shaktar után az OM-et is könnyedén lépte le harmadik körben azonban a Manchester city csúnyán elbánt vele
    végül is barca man city döntő lett ismét :) ahol döntetlen született (ismét ) és a city nyert tizenegyesekkel (ismét )

• gneoka

2011/2012
    Ádám az inter csapatával kezdett
    igazolásai :
    (Sakho valami hihetetlen rosszul játszott a csapatában :) annyit röhögtem sok öngól volt köszönhető neki )
    első szezont megnyerte:

Jómagam a Real Madriddal kezdtem
    igazolásaim: főleg a védelmet próbáltam erősíteni meg

picit a középpálya középső részét
    Első bajnoki címem az utolsó fordulóban 1 ponttal lett meg

Bajnokok ligája
    rögtön az első körben búcsúztunk Ádámot a Barcelona , engem az udinese vert ki (még most is pironkodok miatta)
  • geo91
    danke sőőőn :D
  • Fyrex
    nyomjad
  • LasDen #82542
    aztán hajrá...talán a 11-gyel én is megpróbálkoztam ausztráliában...a mariners-szel voltam, de talán fél év múlva hagytam a fenébe :D
  • gneoka
    írtam egy kis élmény beszámolót képekkel ,de egy hozzászólásban csak 10 kép lehet, nagyon megbontanám a fórum konzisztenciáját ha több hozzászólásban illeszteném be ? (6 szezon szezononként egy poszt)
  • Fabio Capello
    Gold Coast United FC (Ausztrália, A-League, 2011/12)

A napokban, a focis hírek böngészése közben akadtam rá a Gold Coastra, az IRL történetük igencsak csavaros, és egyben szomorú. A csapatot 2008-ban alapították amolyan betétcsapatként az ausztrál elsőosztályba, ám egy fellebbezés és egy FA-döntés után at A-League teljeskörű csapata lett. A csapat meglepően jól teljesített, stabilan az élmezőnyben végzett több szezonon keresztül, mígnem a tavalyi évben a sorozatos rossz döntések, a rosszul kezelt szerződések és a rossz vezetőség miatt a csapat a kiesés szélére sodródott, és nem csak hogy a legrosszabb teljesítményt produkálták fennállásuk rövid ideje alatt, de negatív rekordot döntöttek a nézőszámban is - minden idők leggyengébb átlag számát hozták az ausztrál liga fennállásának történetében.

Ezen év márciusában az Ausztrál szövetség a fent említett okok miatt megvonta a licenszt a csapattól, illetve a tulajdonostól is, így a csapat hivatalosan "feloszlott".

Engem nagyon megfogott a történet, illetve mindig is szerettem volna az ausztrál-ázsiai régióban egy karriert kezdeni, így őket választottam, mint FM12-es első csapatom, a célom a 2011-12-es szezonban mindenképp dobogóra kerülni, illetve bejutni az ázsiai kupasorozatokba. A büdzsé meglepően magas volt, a fizetési keret kényelmes, átigazolásokra pedig 3 millió fontot kaptam, ennek viszont csak egy töredékét használtam fel egyelőre.

Két pénzért érkezett igazolás volt, az első Spagnuolo, ő az alsóosztályú Adelaide Cityből érkezett, rendkívül nagy potenciált látok benne mint játékszervező és előkészítő. A másik igazolás a Vasasból érkezett Balogh Bence, őt befejezőnek hoztam, tekintve, hogy a csatársort tartottam a csapat leggyengébb pontjának - szükség volt rá. Az árát kicsit sokalltam, viszont az elérhető játékosok közül ő volt az egyik legjobb a piacon - inkább rááldoztam egy kicsivel többet, hogy a gólok biztosítva legyenek.

Az ingyen érkezettek között van két ismert, és egy ismeretlen név - Melchiotot és Pirest gondolom senkinek nem kell bemutatni, előbbi a védelem tengelyében fog besegíteni, utóbbi pedig Spagnuolohoz hasonlóan az előkészítésért fog felelni, illetve szeretném a szabadrúgásokat is Piresre bízni, meglátjuk megvan e még a rúgólába :D

Az ismeretlen név pedig Cristiano, egy 29 éves brazil csatár, aki Balogh mellett a befejezésért lesz felelős - úgy néz ki, könnyen összeszoktak, és képesek lesznek hozni a gólokat és a jó teljesítményt.

A felkészülési meccsek alapvetően könnyen mentek, összeállt a taktika és a csapat - persze kisebb bakik becsúsztak a csiszolgatások miatt, de reménykedem benne, hogy a szezonra már teljesen készen állunk.

Remélhetőleg képes leszek őket sikerre vinni, megérdemelnék, hamár a való élet így kiszúrt velük... :)
  • ateszegry
    grat:DDD én maradok inkább a városnál shol lakok,nb2 keleti csoport,Orosháza FC:DDD(jób mert itt mindegyik játékost ismreerem):)
  • LasDen #82538
  • Fyrex
  • Rot
    Akkor itt van a félévi beszámolóm (vigyázz, nem épp rövid):

Csak gyorsan néhány adat az elejére:
    Csapat: Pálhalma (Dunaújvárosi Pálhalma ASE teljes nevén azt hiszem)
    Fizetési sapka: bő 10 ezer font, amiből alig 3 ezer van felhasználva (ennek nagyon örültem)
    Keret: Nagyon gyenge, de leagalább nem keres sokat ugyebár
    Stáb: Hagyjuk..
    Elvárás: a szokásos tökutolsó, 16. helyre várnak, de én a vezetőségnek középmezőnyt ígértem (persze titkon bíztam a jobb szereplésben)
    Bajnokság: NB 2 nyugati csoport, legnagyobb riválisnak (vagy esélyesnek) az MTK-t és a B-csapatokat hittem

Felkészülés:
    Mikor megláttam a csapat költségvetését, nagyon megörültem, a portugál harmadosztály után jó érzés volt megint 4 (sőt, 5) jegyű számokat is látni.
    Úgy éreztem, ennyi pénzből gyerekjáték lesz alapjaiban megerősíteni a klubot, és végülis igazam lett, mert durván 2 hét leforgása alatt megvoltak a kiszemeltek.
    A gond a nemzetiségükkel volt.. Brazil, brazil, brazil, brazil, á ez félig argentin, ezt a mázlit, brazil, brazil...
    Szóval szépen megfeledkeztem a nem eu-s játékosszabályról, nekem 7 játékos rémlett a kezdőben, gondolhatjátok, hogy megörültem, mikor megláttam, hogy 3 db lehet az egész meccskeretben (!).
    Amit lehetett, még visszavontam, de így is nálunk volt már 5 brazil. Villámgyorsan rátértem a legalább másodszinten eu-s játékosok kutatására, és úgy-ahogy sikerült is végül erősítenem velük.
    Félig német, meg félig portugál brazilok, no meg afriakiak. Bizonyos posztokon így is maradnom kellett egy ideig saját (magyar) játékosnál, aztán a szezon valódi kezdetére azért a kezdő már rendesen összeállt.
    A pad mondjuk még akkor is tele volt sajátokkal (egy másik szabály miatt részben kellett is).
    Barátságosok voltak, összeszokásra jók is.

Szezon:
    Akkor ezt most megpróbálom rövidre fogni. Az első tétmeccsünkön, a magyar kupa számunkra első, összességében istentudja hanyadik fordulójában megkaptuk az MTK-t, és hazai gyepen 2-3-ra vertek minket.
    Csalódott voltam, de nyerési esélyeim úgysem voltak (mármint a kupára), szóval már készültem a bajnokikra. El nem tudom mondani, mennyivel de sokkal jobban sikerült a szezonkezdés, mint azt hittem.
    Volt benne némi mázli, de alapvetően minden meccsen megvolt a kellő mennyiségű helyzetünk, így: az első 10 meccs 10 db dunaújvárosi győzelmet hozott. Voltak könnyebb meccsek, meg nehezebbek, de az eredményeken ez cseppett sem látszott meg.
    Egy fradi b elleni 4-1-es diadalt leszámítva mindig 1 vagy 2 góllal nyertünk (inkább 1). Idegenben sorra jöttek a káprázatos fordítások, de ezeket most nem részletezem.) Mert aztán jött a 11. forduló és az MTK.. a szerencse is eddig volt velem.
    Sőt, a statisztikák alapján itt is nyerhettünk volna, akár simán is, de ami egy mákos 1-2 volt ide az Ajka otthonában pl, az itt egy 0-1 lett az mtk-nak nálunk. A félév maradék 4 meccsére már nem sikerült igazán összeszednünk magunkat, 2 győzelem, 1 döntetlen, és 1 újabb vereség.
    DE: vezetünk 8 ponttal, és januárban további néhány erősítés jött (a nyári bevásárlással együtt így 24 db vételünk van egyébként), így most magabiztosan állok neki a tavasznak, a vezetőség és a szurkolók bíznak bennem, és én is hiszem, hogy jövőre a Pálhalma már az NB 1 serlegéért volt küzdeni.

Egy tabella itt van azért: http://noobhu/2012/07/17/palhalmatabella_0.JPG
    (másolás, és pont, ahova kell, rendesen én még nem linkelhetek)

Bocsi a hosszért megint..
  • ateszegry
    a target striker az a "célember" rá játszák a labdát,a fast striker meg szerintem akinek üresbe ütik a labdát:D
  • zEEdO
    Target Striker és Fast Striker között mi a különbség? :D Melyik milyen szerepkörhöz való?
  • Fyrex
    de persze 3 évre jó szórakozás így is, nem az számít hogy mi mit gondolunk
  • Fyrex
    nem kihívás. első évben sima EL döntő, még 1-2 év és megvan a BL is.
  • ateszegry
    mit gondoltok,egy FC Porto-s karrierről?
  • Huni92
    te papa, nem tudom :D általában 1 napig van kint, és nem hiszem, hogy 5 percenként frissitenél, ezzel nagy gondot okozva magadnak a szavazással :D

a csapatnevekkel kapcsolatban meg karesz bától kértem segítséget, de ő mindig csak azt írja, hogy: "ne rinyálj te szűzkurva" :(
  • Fabio Capello
    Meh, az a pluszmínusz gombok bevezetése óta macerás, megaztán a sok extracsillag mellett a fejlécnek már nem is maradna hely... :D:D:D:D

Más - napiretard: 12-ben hol van a csapatbeállítás, pl. hogy a szerződéseket a men. ass. kezelje?
  • Fyrex
    nem ért ez semmihez, a csapatneveket se oldja meg
  • Fabio Capello
    Te papa, nem csunyából, de úgy nem tudod megoldani, hogyha valaki szavazott / nem érdekli, elrejthesse / becsukhassa a szavazórészt a bannerban? Mindig át kell pörgetni, és baromi hosszú tud ám lenni :| :D
  • Fyrex
    ez legalább olyan durva, mintha bajnok lenne az Arsenal. újraszámlálást követelek!
  • Huni92
    A Hét Menedzsere szavazás győztese: geo91! Gratula!

• Fabio Capello
    node ezt az UI skint lökjed ide befelé de iziben. :D

Köszi :P
  • Szycsu
    Én lettem az év menedzsere, de most nincs kedvem megírni a beszámolót, majd a válogatott meccsek lezavarása után megírom egyben!
  • horrorpops
    újabb skalp, de egyelőre ez csak arra volt elég, hogy négy pontra zárkózzunk fel az elsőre, aki éppenséggel a City.

mellesleg mostanában ez sem éppen szokványos üzenet
  • Forza Italia
    hát most gurított kettőt jól is nyomta. Nem rosszak az értékei. De nem szoktam leigazolni nem tom hosszú távon milyen
  • LasDen #82520
    mik vannak...jó játékos? :D
  • Forza Italia
    Junior Hoilett
  • LasDen #82518
    ki ez a hollett??
  • Forza Italia
    Első válogatott meccsem Anglia kispadján

• Forza Italia
    vágom:)
  • Fyrex
    de amúgy a te dolgod, csak így összehasonlíthatatlan a játékod a többiekével, mert rendkívül szembeötlőek ezek az eltérések

de mégegyszer ha neked jó, hajrá, én attól még nézem a képeidet
  • Fyrex
    attól hogy fm-basen van fent még nem hivatalos, hanem jóska otthon csinálta és faragta ahogy ő gondolta...
  • Roland10
    mi a neve? :)
  • Forza Italia
    pedig fm-base-ról szedtem az új igazolásokkal ellátott adatbázist
  • Fyrex
    én eddig sem mondtam hogy te tehetsz bármiről, lopsz csalsz és hazudsz, hanem hogy összevissza állított adatbázissal játszol!
  • Forza Italia
    mért én??? :D

most erről megint mit tehetek. Akkor esett le h ez az a Xavi amikor akasztott nekem egy nagy gólt :D
  • Fyrex
    dobd már ki azt a hulladék adatbázist a picsába, már én érzem magam szarul bakker, tönkreteszed az egész játékot
  • Forza Italia
    xavi a marseillbe igazolt :D az mi..... :D