A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Fabio Capello
    Gold Coast United FC (Ausztrália, A-League, 2011/12)

A napokban, a focis hírek böngészése közben akadtam rá a Gold Coastra, az IRL történetük igencsak csavaros, és egyben szomorú. A csapatot 2008-ban alapították amolyan betétcsapatként az ausztrál elsőosztályba, ám egy fellebbezés és egy FA-döntés után at A-League teljeskörű csapata lett. A csapat meglepően jól teljesített, stabilan az élmezőnyben végzett több szezonon keresztül, mígnem a tavalyi évben a sorozatos rossz döntések, a rosszul kezelt szerződések és a rossz vezetőség miatt a csapat a kiesés szélére sodródott, és nem csak hogy a legrosszabb teljesítményt produkálták fennállásuk rövid ideje alatt, de negatív rekordot döntöttek a nézőszámban is - minden idők leggyengébb átlag számát hozták az ausztrál liga fennállásának történetében.

Ezen év márciusában az Ausztrál szövetség a fent említett okok miatt megvonta a licenszt a csapattól, illetve a tulajdonostól is, így a csapat hivatalosan "feloszlott".

Engem nagyon megfogott a történet, illetve mindig is szerettem volna az ausztrál-ázsiai régióban egy karriert kezdeni, így őket választottam, mint FM12-es első csapatom, a célom a 2011-12-es szezonban mindenképp dobogóra kerülni, illetve bejutni az ázsiai kupasorozatokba. A büdzsé meglepően magas volt, a fizetési keret kényelmes, átigazolásokra pedig 3 millió fontot kaptam, ennek viszont csak egy töredékét használtam fel egyelőre.

Két pénzért érkezett igazolás volt, az első Spagnuolo, ő az alsóosztályú Adelaide Cityből érkezett, rendkívül nagy potenciált látok benne mint játékszervező és előkészítő. A másik igazolás a Vasasból érkezett Balogh Bence, őt befejezőnek hoztam, tekintve, hogy a csatársort tartottam a csapat leggyengébb pontjának - szükség volt rá. Az árát kicsit sokalltam, viszont az elérhető játékosok közül ő volt az egyik legjobb a piacon - inkább rááldoztam egy kicsivel többet, hogy a gólok biztosítva legyenek.

Az ingyen érkezettek között van két ismert, és egy ismeretlen név - Melchiotot és Pirest gondolom senkinek nem kell bemutatni, előbbi a védelem tengelyében fog besegíteni, utóbbi pedig Spagnuolohoz hasonlóan az előkészítésért fog felelni, illetve szeretném a szabadrúgásokat is Piresre bízni, meglátjuk megvan e még a rúgólába :D

Az ismeretlen név pedig Cristiano, egy 29 éves brazil csatár, aki Balogh mellett a befejezésért lesz felelős - úgy néz ki, könnyen összeszoktak, és képesek lesznek hozni a gólokat és a jó teljesítményt.

A felkészülési meccsek alapvetően könnyen mentek, összeállt a taktika és a csapat - persze kisebb bakik becsúsztak a csiszolgatások miatt, de reménykedem benne, hogy a szezonra már teljesen készen állunk.

Remélhetőleg képes leszek őket sikerre vinni, megérdemelnék, hamár a való élet így kiszúrt velük... :)