A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Rot #82536 Akkor itt van a félévi beszámolóm (vigyázz, nem épp rövid
):
Csak gyorsan néhány adat az elejére:
Csapat: Pálhalma (Dunaújvárosi Pálhalma ASE teljes nevén azt hiszem)
Fizetési sapka: bő 10 ezer font, amiből alig 3 ezer van felhasználva (ennek nagyon örültem)
Keret: Nagyon gyenge, de leagalább nem keres sokat ugyebár
Stáb: Hagyjuk..
Elvárás: a szokásos tökutolsó, 16. helyre várnak, de én a vezetőségnek középmezőnyt ígértem (persze titkon bíztam a jobb szereplésben)
Bajnokság: NB 2 nyugati csoport, legnagyobb riválisnak (vagy esélyesnek) az MTK-t és a B-csapatokat hittem
Felkészülés:
Mikor megláttam a csapat költségvetését, nagyon megörültem, a portugál harmadosztály után jó érzés volt megint 4 (sőt, 5) jegyű számokat is látni.
Úgy éreztem, ennyi pénzből gyerekjáték lesz alapjaiban megerősíteni a klubot, és végülis igazam lett, mert durván 2 hét leforgása alatt megvoltak a kiszemeltek.
A gond a nemzetiségükkel volt.. Brazil, brazil, brazil, brazil, á ez félig argentin, ezt a mázlit, brazil, brazil...
Szóval szépen megfeledkeztem a nem eu-s játékosszabályról, nekem 7 játékos rémlett a kezdőben, gondolhatjátok, hogy megörültem, mikor megláttam, hogy 3 db lehet az egész meccskeretben (!).
Amit lehetett, még visszavontam, de így is nálunk volt már 5 brazil. Villámgyorsan rátértem a legalább másodszinten eu-s játékosok kutatására, és úgy-ahogy sikerült is végül erősítenem velük.
Félig német, meg félig portugál brazilok, no meg afriakiak. Bizonyos posztokon így is maradnom kellett egy ideig saját (magyar) játékosnál, aztán a szezon valódi kezdetére azért a kezdő már rendesen összeállt.
A pad mondjuk még akkor is tele volt sajátokkal (egy másik szabály miatt részben kellett is).
Barátságosok voltak, összeszokásra jók is.
Szezon:
Akkor ezt most megpróbálom rövidre fogni.
Az első tétmeccsünkön, a magyar kupa számunkra első, összességében istentudja hanyadik fordulójában megkaptuk az MTK-t, és hazai gyepen 2-3-ra vertek minket.
Csalódott voltam, de nyerési esélyeim úgysem voltak (mármint a kupára), szóval már készültem a bajnokikra. El nem tudom mondani, mennyivel de sokkal jobban sikerült a szezonkezdés, mint azt hittem.
Volt benne némi mázli, de alapvetően minden meccsen megvolt a kellő mennyiségű helyzetünk, így: az első 10 meccs 10 db dunaújvárosi győzelmet hozott. Voltak könnyebb meccsek, meg nehezebbek, de az eredményeken ez cseppett sem látszott meg.
Egy fradi b elleni 4-1-es diadalt leszámítva mindig 1 vagy 2 góllal nyertünk (inkább 1). Idegenben sorra jöttek a káprázatos fordítások, de ezeket most nem részletezem.) Mert aztán jött a 11. forduló és az MTK.. a szerencse is eddig volt velem.
Sőt, a statisztikák alapján itt is nyerhettünk volna, akár simán is, de ami egy mákos 1-2 volt ide az Ajka otthonában pl, az itt egy 0-1 lett az mtk-nak nálunk. A félév maradék 4 meccsére már nem sikerült igazán összeszednünk magunkat, 2 győzelem, 1 döntetlen, és 1 újabb vereség.
DE: vezetünk 8 ponttal, és januárban további néhány erősítés jött (a nyári bevásárlással együtt így 24 db vételünk van egyébként), így most magabiztosan állok neki a tavasznak, a vezetőség és a szurkolók bíznak bennem, és én is hiszem, hogy jövőre a Pálhalma már az NB 1 serlegéért volt küzdeni.
Egy tabella itt van azért: http://noobhu/2012/07/17/palhalmatabella_0.JPG
(másolás, és pont, ahova kell, rendesen én még nem linkelhetek)
Bocsi a hosszért megint..