104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Igen.Kezdésnél beállítható,hogy egyszerre kezdj két csapattal.AZ FM-base-en sokan játsszák ezt az úgynevezett The great San Marino challenge-et.A cél az lenne,hogy a klubcsapattal Serie A-t és nemzetközi kupát,a válogatottal valamilyen(bármilyen)tornát nyerni.Az utóbbi nyilván nagyon nehéz.Valakinek ez már 2021-re sikerült!!!Sok jó tanácsot találtam a cél eléréséhez.A fő prioritás a leghamarabb elérni a Seri A-t,ahol van pénz,és ezerrel fejleszteni az utánpótlást,mert arra nem lehet számítani,hogy az amatőr ligából épkézláb játékosokat kapok.Ezt simán meg lehet csinálni.Hogy saját nevelésű(San Marino-i) játékosokkal legyen tele a csapatom,az nagyon optimistán is minimum
    egy évtized,de inkább több.És hogy ez egy bombaerős csapat legyen,az még több,de természetesen
    meg lehet csinálni,még egy San Marino-val is.Ahogy most látom,az igazi kihívás ebben a kitartás és
    a türelem.Az pedig tiszta szerencse,hogy a válogatottnál szinte semmilyen elvárás nincs.Ez a csapat
    még soha nem szerzett pontot sem.A gólrekorder Selva 8 góllal.Azzal,hogy egy "varázslatos"meccsen 0-0-át játszottunk Moldova ellen,betonbiztos az állásom,mindenki boldog,a sajtó el van ájulva,a
    világranglistán a 201.helyen állunk.Szívszorító érzés kiküldeni ezt a csapatot a pályára,de a lelki szemeim előtt az lebeg,amikor a távoli jövőben leverjük majd az olaszokat.
    Most 2013 február elején,9 ponttal vezetek a Lecce előtt,és ha valami ebolajárvány nem tör ki,akkor
    ott vagyunk a Serie B-ben.És mivel ismerem a ligát,itt sem fogok sokat tökölni,maximum két évet.
    Szóval,ha valami hasonlóban töröd a fejed,akkor kitartást és sok sikert kívánok.
  • LasDen #88323
    gondolom kezdésnél választotta a 2 csapatot...
  • Szycsu
    Az igen! :D
    Egy kérdés: Hogy hoztad össze, hogy egyből válogatott is? Fradival nyertem már bajnokságot, EL csoportkör, de még mindig mindenki kiröhög, amikor beadom a jelentkezésem....
  • korbin555
    FM13 San Marino liga:http://data.hu/get/6666675/San_Marino_League_2013.dbc
    Én éppen most szenvedek vele.Irányítom az olasz harmadosztályú San Marino-t és a
    válogatottat egyszerre.Az első szezon felénél már látszik,hogy a klubcsapattal nem
    lesznek nagy gondjaim.A válogatott az egy rémálom.Anglia ellen 1-11,de nem adom fel
    addig,amíg be nem jutok száz közé a világranglistán.Kíváncsi vagyok hány évre lesz
    szükségem hozzá.

• kosheen
    fászom...
    megverem a lokit majd az mtk-t, aztán a két fostos utolsó vasas és paks elver (3-0, 3-1)
    a tavalyi duplázás után nagyon rottyul állok, mázlim lesz ha dobogó összejön. Győr már bajnok, Pécs 90% hogy ezüstérmes 4 meccsel a vége előtt
  • Szycsu
    Adom.
    Van egy brazil védőm, 20 alatti, de nem hogy NB 1 szinten, hanem Európa szinten is lekapcsolja az ő oldalán lévő támadó játékosokat!

Más: Egy baj van az afrikai gyerekekkel. Technikailag toppon vannak/lesznek, de mentálisan nem mindegyik fejlődik sokat és ez kicsit zavaró. Hiába skilles, amikor nem tudja eldönteni, hogy most rárúgja 2 centiről vagy hazapasszolja a jegyszedőnek a főbejárathoz...
  • Huni92
    Azt kell játszatni aki jobban teljesít. Ha 14 éves, akkor annyi, ha 43, akkor annyi. :D
  • Gerdzso
    Amúgy most olyan gondom lenne, hogy van 2 jobb szélső védőm, az egyik 28 éves, a másik meg 18... de a 18 éves már most 3 csillagos és 4,5 csillagos lesz, míg a 28 éves csak 2 csillagos, én inkább a 18 évest játszatom, de sok helyen néztem hogy a védőket 22 év alatt nem igazán éri meg játszatni... :S most akkor ez hogy van?
  • GOAAL
    Még valami, ha tudtok bármi tanácsot szerkesztésre, azt megköszönném:)
  • GOAAL
    Köszi:D:)
  • LasDen #88314
    Library/Tools
  • GOAAL
    Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem találom, hol lehet megnyitni?:D
  • LasDen #88312
    ott van az editor a steamen....az nem jó???
  • GOAAL
    Sziasztok!
    Lehet, hogy korábban már volt szó róla, de én nem találtam semmit, ezért kérdezném, hogy tudtok e letöltethető editort az FM13-hoz, ami működik ugye steamen keresztűl is, és lehet benne bajnokságot létrehozni (San Marino). Ha letölthető san marinoi bajnoksághoz tudtok linket az is megfelelne:) előre is köszi
  • Gerdzso
    Na jelenleg nagyon jól állok :)
    Alapból ezzel a csapattal kezdtem, de az alap keretből már csak 1 játékos van, aki igazándiból egész jó játékos, bár "csak" 2,5 csillagos, még is rengetegszer ő a meccs legjobbja... tőle nagyon nehezen válnék meg, hiába nem kedvenc csapattal kezdtem, egyszerűen nehéz megválni azoktól a játékosoktól akik már több év óta veled vannak... :S

A tabella
    Szép utat tettünk meg :D
  • Szycsu
    Természetesen veled vagyok 100%-ban, csupán rossz nézni, hogy a Lille nyakából előbb-utóbb lehúzod az aranyérmet :D
  • Szycsu
    Barcelona-val eddig 2x kezdtem (1x '11-ben, 1x '12-ben), de az előszezonon túl nem jutottam még velük :DD
    Lille-t bajnoki és BL győzelemig vezettem, 3 év alatt. Mielőtt az öregeket ki kellett volna tenni a csapatból, elmentem MU-ba, ahol kaptam 100 milliót igazolni, így nem volt kérdés, hogy Hazard-ot viszem magammal :D
    Fradival most tolom, 3. szezon közepe. Bödé-t nagyon sajnálnám, de már most van nála jobb játékos a keretben, viszont, pont amiért ilyen ragaszkodó vagyok hozzá, alap kezdő játékos, de szerencsére igen jól teljesít még.
  • kosheen
    a 12-ben a fiókcsapatnál nem lehet rájuk hatni valahogy hogy játszassák már a focistát akit hozzájuk küldök? Van 2 ifikapusom, az egyik a Fradi 2-ben véd a másikat meg hogy ne u19-be nyomja leküldtem a fiókcsapathoz de nem is játszik...ez igy nem túl nagy poén

a lenti kedvenc-nem kedvenchez - én eddig csak a Fradival nyomtam, volt párszor hogy kezdtem volna másikkal, de pár kör után megunom a fenébe, vagy volt hogy átvettem válogatottat is, de az se köt le, csak ha az enyéimet irányithatom :D
    Tegnap is kezdtem poénból egy mentést a cityvel, de fél óra után kiléptem mert nem kötött le
  • thalassinus
    Cselesek vagytok, ti már a klubválasztásnál trükköztök... :D
    Az embernek ki kell kapcsolnia a szívét ha objektív döntéseket akar hozni. És ez csak egy játék... :D
  • Mor3llo
    én ezért nem kezdek kedvenc csapattal :)
    ha veszek játékost, már akkor sem 'az' a csapat...ha meg eladok...ááá, bele sem gondolok, a szívem szakad meg :D
  • Darthmushroom
    ritkán játszok kedvenc csapattal, max szimpatizált csapattal szóval ilyen elengedési gondjaim nincsenek. pl. Feyenoord mentésbe mikor megcsináltam a generáció váltást (egyszerűen jó volt a csapat, de valami mindig hiányzott, így jöttek a generáltak) utána jött az átütő siker a bl győzelem. +hatalmas anyagi bevételek az eladásokkal
  • zorrobomber
    Ne engedd el, 32 éves játékos még fiatal.
  • thalassinus
    Általános FM-élmény:

A csapat átlagéletkora 24 év. (20/21) Évről évre próbálok húzni egy korhatárt, ami felett már nem szívesen játszatom a játékosaimat. Korábban eladtam Fabregast, Pedrot, Mascheranot, Alexis Sanchezt - ők "fájtak" a legjobban, de a fizujuk már irreálisan magas volt a pályán töltött meccsek függvényében. Olyan szomorú őket elengedni. :D Idény végén három játékosról kell majd meghozni a döntést. Javi Martinez (32), Gerard Piqué (33), Lionel Messi (asszem 32)... Aki pedig szinte biztos távozó: ( :( ) Willian (32) (Az ő szerződését nem hosszabbítom meg. Őt 0 azaz nulla fontért igazoltam, és néha úgy éreztem, hogy aranylabdát is kaphatna a teljesítményért. Tökéletes beugró játékos volt.) Messi utódlásáról idén nyáron már gondoskodtam, a kétszeres aranylabdás Mari Götze (28) baromi olcsón került hozzám (ahhoz képest, amit tud), és rögtön akkor már Mario Götze utódát is megvettem, de neki még nagyon sokat kell tanulnia, tekintve, hogy 18 éves. De egyébként ennyire jó technikai képességeket FM játékosnál még nem láttam, mint amilyen ennek a fiatal generált játékosoknak van. Majd lövök róla képet. Egy a bajom vele, hogy lassúcska. Tök vicces, hogy Mario egyből elvállalta a kis tehetség nevelését, pedig alig került a klubhoz. Szóval kellemes probléma ez a Götze-Messi-Velasquez trió, de már most érzem, hogy Messit nehéz lesz elengedni.
    Piqué és Javi Martinez utódjai is megvannak már (legalább 2 éve), de basszus... Tőlük sem szívesen válok meg, főleg, hogy előbbit ugye már 10 éve folyamatosan a kezdőbe rakom, utóbbi pedig olyan gyönyörűen pótolta Xavit, hogy azt magam sem hittem volna... No sebaj.

Nektek is ilyen nehéz elengedni az öregjeiteket, vagy csak én vagyok ennyire "beteg"? :)
  • zavbal
    Kösz szépen!
    Gerdzso akkor nem vágom :(
    Szycsu:

Az a fix hat pont kell nekem :D
  • Szycsu
    Grat! És jövőre a bajnoki címet már úgy aratjuk le, hogy meg is nyerjük a meccseket ellenetek :DDDDD
  • Mor3llo
    üdv, és gratula!
  • Gerdzso
    Igen, van. :S
  • Darthmushroom
    Grat, és további sok sikert
  • zavbal
    van assistant managered? ezeket ő állítja össze
  • zavbal
    thalassinus

Harmadik szezon francia honból:A tavalyi előzetesen másolhatatlannak gondolt szezont végül sikerült lekopizni a csapatnak.Az átigazolási szezonban próbáltam mélyíteni a keretet.Ez súlyos euró milliókba került de a BL-ért be kellett ruházni.A 3 legfontosabb érkező: szerettem volna egy 20+ csatárt ezt végül a Parmánál transfer requestet benyújtó Ishak Belfodil lett.Első szezonja jó volt és 3. lett a góllövő listán.A második játékos a távozó Daniel Carvalho helyére jött, Valentin Eycerisse.Tőle sokat vártam és ahhoz képest hogy tavaly összesen 5 asszisztja volt, az idei teljesítményével az év csapatába is bekerült.A harmadik játékosnak is nehéz dolga volt hiszen a távozó csk-t Capouet kellett pótolnia, deJoshua Guilavogui megoldotta a feladatot.A bajnokságnak összeségében ezzel a kerettel mentünk neki (Lanoix Leroux Gomes és Kuyumcu generáltak).A bajnokság jól indult győzelmek döntetlenek.A jellemző az volt ha pontokat buktunk azt egymás után zsinórban tettük.A 3.-ik helyet végül egy huszáros hajrával húztuk be.A bajnoki meccsek első,illetve második fele itt látható.Ezen eredményekkel 73 pontot értünk el (4-el több mint tavaly), és ez a varázslatos harmadik helyet jelentette a tabellán.Tehát Bl jövőre is jövünk!
    Na de a Bl idei szezonja.A kiscsapatot bedobták a nagy halak közé csalinak.Csak ezt nekünk nem mondták...A csoport az Inter Man City Dinamo Kijev volt.A célom a tisztes helytállás volt, kicsit több lett.Már az első meccs meglepett hiszen a Kijevet itthon lealáztuk 4-0-ra.Majd bevettük Manchestert is (de mekkora mákkal: 1 lövés 1 gól) sőt az Intert kétszer is vertük.A mögöttem történő eredményeknek hála már a 4. fordulós győzelem továbbjutást ért.A továbbjutás után a Valenciát kaptuk, ahol sajnos (bár kicsit szégyenletes módon) kiestünk.Itt látható a csoport végeredménye, itt pedig a csoportmeccsek.( A kiesés se volt gyenge de a City elleni 1-6 sem...).
    A hazai kupák megint csak az agyam húzták fel....Megint kiesések megint tizikkel de legalább idén a negyeddöntő megvolt.Kupameccsek.
    A következő szezonra a cél a Bl-hely (a fizetések és a pénzügyek miatt szükséges, és valamelyik hazai kupa behúzása.Ennek megfelelően próbálok erősíteni, eddig jön ingyen két tehetség Benzia, és a horvát Halilovic. Köszönöm ha elolvastad (sry a hosszért)
  • Gerdzso
    Sziasztok!

Az miért van hogy a saját csapatomnál nem érhető el a játékosjelentés? Nem írja se a csillagot, se azt hogy miben jó miben nem... :S (FM2012)
  • thalassinus
    Sziasztok!

Eddig csak olvasója voltam ennek a kis közösségnek, de most úgy gondoltam belevauzok én is.
    Hatalmas football manager kockának vagyok mondható, első manager játékom a Championship Manager 03/04 volt. Az elején tetszett a sok szöszmötölés (bár akkor még nem is volt soknak mondható), aztán igazi függője lettem. Már nem érdekelt az sem, ha valaki mögém jött, és megszólta, hogy "gombfocizok". Kb. asszem 2008-2009-ig tarthatott a CM 03-04 iránti szenvedélyem, ekkor éreztem idejét a váltásnak. Már nem emlékszem pontosan, hogy melyik Football Mangernél kezdődött az FM függőség, az biztos, hogy most a 2012-esnek vagyok éppen hatalmas rajongója.

Nem nagy dicsőség, ezért csak halkan suttogva: a 10. idényem közepén tartok a Barcelonával, (fúj fúj tudom, semmi kihívás:D) közepes adatbázissal, két ligával/két nemzet betöltésével. A gépemen így még élvezhető a sebesség. (Egyébként ugyanúgy a 2D-s felülnézetes látvánnyal, egyszerűen nem tudok leszokni róla, pedig fifázni is szeretek. :) )

Egyébként gratulálok mindazoknak, akik kis csapatból váltak naggyá, hiszen gyakran kellemetlenül idegesítő tud lenni ez a játék.

Napi FM élmény:

A '20-as Európa-bajnokságon Angliával az elődöntőben Hollandiát kaptam ellenfélül, örültem, hiszen ez nem ígérkezett egy olyan nehéz meccsnek. Igazam volt: hatalmas mezőnyfölényben voltunk, a gól azonban elmaradt. Sőt. Az első félidőben egy szöglet után a hollandok szereztek vezetést. A félidőben aztán húztam pár taktikait, amivel még nagyobb mezőnyfölényt tudtunk kiharcolni, több helyzetet tudtunk kialakítani. A nyomás a második félidő közepén érett góllá: Sturridge szerzett gólt egy Wilshire átadás után. Ekkor még nagyobb támadásra buzdítottam a csapatot, mondván: "addig kell ütni a vasat, míg meleg", azonban a rendes játék idő nem hozott több gólt. A nagy dilemma: visszafogjam a csapatot? Vagy támadjunk tovább? Büntetőkkel oroszrulett a meccs, míg a hosszabbításban valamilyen szinten a kezünkben van. Nyomtunk tovább. Egyre több helyzet... A gól pedig nem akart jönni. Jött a hosszabbítás második félideje... 113. perc, Wilshire kiugratja tökéletesen Sterlinget, aki hatalmasat esik Bruma mellett. Tizenegyes. Brumát kiállítják, s míg a hollandok körbeveszik a játékvezetőt, Wilshire a meszes pontra helyezi a labdát... És kihagyja. Nagyszerű... Támadunk tovább. Ezúttal Sterling indul meg, majd teszi középre a tök üresen álló Rodwellhez, aki a kapust kibombázza a helyéről, a kipattanó Sterlingé, aki lövés helyett Wilshirehez passzol, aki bikaerős bombagólt rúg a felső léc segítségével. Na ekkor átállítottam mindent. Bunkerfoci, védekezés ezerrel. Nyertünk. Végeredmény (?): 2-1
    Feketeleves: a kommentár a meccs végén ezt írja: "készülődnek a tizenegyeshez". Á mondom, ez csak felirat-bug. Látom bakker, hogy tényleg tizenegyesekhez készülődnek. Na ha el tudtok képzelni WTF-fejet, na én olyat vágtam. Jön az első holland rúgó... Mondom magamban, ilyen nincs, ez tényleg tizit rúg. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből... Belövi. Jön a szupervédőm, neki fut, éééés... ... ... Megáll a játék. Semmi nem történik. A meccset lehet tekerni hátra, előre... De a játék ideje megállt. Meg az agyam is megállt... Remek meccs, amit sajnos újra kell töltsek, mert adódott egy bug... Pedig gyönyörű meccs volt, (Anglia) 34/22 - (Hollandia) 9/2 helyzetaránnyal... Sebaj. Visszatöltés után egy sokkal kiegyenlítettebb (unalmas) meccsen (1-0), jutottunk tovább... Nem baj FM, én így is kedvellek.
  • kosheen
    unalom van, asszem poénból csődbe viszem vmelyik pénzes orosz, arab tulajú csapatot
    egy csomó játékos vásárlása, 5 éves részletekben sok-sok millió, max fizu, 50%-os fizuemelés. Aztán hátradőlök és nézem meddig birja a pénztárcájuk
    majd kiválasztom még estére hogy melyik csapat lesz, megcsinálom az átigazolásokat, aztán let the só begin
    muhaha
  • Szycsu
    Necces lesz, tekintve, hogy otthon 3-3mat játszottunk a spanyolokkal, de nem lehetetlen.
    Grat! Elődöntőig meg se állj! :D
  • zavbal
    most akkor én mondom hogy meglesz....Jut eszembe a Bl csoportban első lettem 12 ponttal
  • Szycsu
    Ezzel az eredménnyel feljöhettünk volna a 2. helyre, de a Malaga nyert Párizsban, így az utolsó fordulóban, Spanyolországban dől el, hogy ki lesz a második a PSG mögött. Győzelem kell a továbbjutáshoz.
  • Szycsu
    Van még mit olvasnom :D
  • 00mate
    Megnéztem az utolsó oldalát... 2065 körül jár a gyerek... :DDD
  • Szycsu
    25. oldalt olvastam el. Igen csak jó ez a beszámoló, valamit nagyon tud a gyerek :D
  • Szycsu
    FM-Base-en szoktatok olvasgatni story-kat? (Lehet már kérdeztem)

Nem tudom lehet-e itt reklámozni, de ez igencsak érdekes :D
    Olvasom az elejétől, szerintem eléggé érdekes.