104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Szycsu
    Jó lesz Ő oda a Lille középpályájára is, kösz :D

@LasDen: Fradi? Hát jobban nem is választhattál volna. Minimum BL-címvédések sorát kívánom :D
  • korbin555
    Pablo Sarabia 1:http://hu.ushareimg.com/view.php?filename=416Sarabia.png
    2:http://hu.ushareimg.com/view.php?filename=645Sarabia_2.png
  • SeLFisCH
    Azt hiszem, sikerült megbosszulni a tavalyi kiesésünket

• LasDen #89881
    hát, majdnem...
  • Szycsu
    Igen, Ő az. Képet lehet róla kérni esetleg? :D
  • Sysfox
    Pablo Sarabia, spanyol, 2017-ben 23 éves, ha jól emlékszem. Szerintem ő az.

Bal oldali támadó középpályásként (vagyis szélsőként) játszatom.
  • bexinho
    Van valamilyen módszer, hogy fegyelmezzem a csapatot? Csapathoz mérten jönnek a meccsek, meg mennek is, de a vezetőség elégedett, a morál is rendben van, nincsenek "nem jöttem az edzésre" akciók a játékosaimtól, viszont 1x-1x nevenincs tartalékok átadólistára kéretik magukat, hogy aztán később le is vetessék magukat... Persze ennek eleget teszek, nincs is időm pátyolgatni őket... lehet hogy ezzel rontok a helyzeten? Hagynom kéne őket átadólistán?

Amúgy ez a csík nagyjából 35 - 40 % körül van, és a saját profilban látható. Ötlet?
  • Szycsu
    Először is, poén volt :P
    Másodszor, próbáld meg csak magyarokkal a biztos siker reményében
    Harmadszor, ennek örülök :D
  • LasDen #89876
    nekemtenemondd meg, hogy mit cseréljek. majd én lecserélem, ha akarom :P
    másodszor meg, lehet elfogadom.
    harmadszor meg, ezen kurva jót röhögtem :DDDD
  • Szycsu
    Először is, a Skin-t cseréld re rendes nőkre!
    Másodszor, fogadd el.
    Harmadszor, hozd létre Olaszországot :DD
  • LasDen #89874
    wát tu dú náó? hmm...
  • Szycsu
    Sarabia az a Sarabia, aki a játék elején a Getafé-ban nyomatja?

Más: Lille-el nyomtam pár meccset. 2. fordulóban kikaptam Montpellier-től, hazai pályán, nagy fölény ellenére, mindegy.. :D Aztán jött a Caen elleni idegenbeli meccs. Így kell cserélni :D Majd jött a Marseille elleni, otthon: Jelen nagyon adja. 2 meccs/6 gól, azt hiszem meg van a kezdő csatárom. Bl-ben nem kerültem nehéz csoportba, egyedül a MU verhet oda-vissza, de otthon el kéne kapni őket is egy döntetlenre. Majd még jön beszámoló.
  • Sysfox
    Közben nálam is zajlanak az események az FM2012-ben. 2017-ben járok, tavaly 6. helyen végeztem a Blackburn csapatával, mondhatni a szokásos helyemen.

Mindenesetre egy Europa Liga indulást azért ért a pozíció, viszont szégyenszemre már a 3. selejtezőkörben játszanom kellett. A nem túl acélos Famaguszta (1:0 és 4:1) után a nem sokkal erősebb Maritimo volt az ellenfél, akit könnyedén vertünk 2:0 és 3:0-ra. A csoportkör nem nehéz, Kopenhagen, Cluj, Twente trió az ellenfél, innen simán tovább kell jutnom.

Nagyobb probléma, hogy 3 nap alatt 4 (!) kulcsjátékosom is megsérült, és Sarabia, Pajot, Rochina és Sturridge is hiányozni fog! De legalább itt az esély a fiatalok előtt!

Amúgy is van 6 csatárom (Rubén Rochina, Daniel Sturridge, Adam Taylor, David Masson, Charlie Freeman és Vojtech Novak). Ezekből az utolsó 4 generált, de mindegyik 18-20 éves. Freeman idén érkezett (miután vagy 30 gólt vágott tavaly a Rangersben), és elég meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülés során. Masson zseniális, a 18 éves ifjú titánt vinné a Barca, de nem eladó! Novak szimplán világklasszis, Taylor pedig a taktikai arzenált növeli, mert ő az egyetlen olyan játékos, akit direkt a fizikuma miatt igazoltam. Ő az a tipikus célember, erős, jól fejel, őt be kell küldeni a "sűrűbe", hadd intézkedjen.

Mindenesetre a rajt jól sikerült, 4 forduló után 100%-os teljesítménnyel állunk a tabella élén, legutóbb a ManUtd-t vertük 4:2-re idegenben Masson duplájával. A félidőben 1:2-re álltunk, aztán taktika váltás és megnyertük a meccset. Erre a összecsapásra direkt egy védekezőbb taktikát választottam egy szem gyors csatárral, de nem jött be, a csere taktika viszont megnyerte nekem a mérkőzést.

Az egyik játékosom viszont aggódik, hogy a klub a tudása alatt teljesít. Na ja, 4-ből 4 győzelem... Apád f*szát! :D
  • bakkerman
    nekem is szar a bergkamp skin,csak nekem az a bug jött elő,hogy eltűntek a logók meg a nemzeti zászlók. próbálkozz más skinnel
  • banyai2000
    Kérhetek egy kis segítséget ? :) A Bergkamp white v2.1.1 skint berakom,de valamiért az így néz ki . C/Users/Név/Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/skins/Bergkamp white v2.1.1 helyre rakom be . Még a pipás dolgot is megcsináltam . Mit csinálhattam rosszul ?
  • bakkerman
    emberek,játszatok,ne háborúzzatok! FM & world peace
  • Solt
    Mert ezt akarod látni, de ez ettől még nem így van... nem a személyed, hanem a mondandód miatt írtam.
  • 7r1v1um
    Nem azzal van bajom, hogy hozzám szólsz, hanem azzal, hogy csak akkor szólsz hozzám, mikor úgy látod, hogy belém köthetsz. Nem ugyanaz....
  • LasDen #89866
    mit olvasok legtöbbször a játékban a csatárokról? hát nem azt, hogy fossák a gólokat.
    Hanem, hogy "Feczesin/Szalai/Rudolf/Anyámpicsája finally scores"....sokra megyek így velük....
  • bakkerman
    magyar focistáknál az a baj,hogy buták,és sajnos ezen a játékban se lehet változtatni
  • LasDen #89864
    itt a baj...nem volnánk olyan végtelenül szarok, de nincs senki, aki gólt tud rúgni. Ha volna valakim, aki 10/7x betalál, kánaán lenne bazmeg :D
  • korbin555
    Igen,ez így van(volt),a 11-ben még nem volt akkora szakadék az európai középmezőny és közöttünk.Sajnos az elmúlt két év óta folyamatosan lefelé húznak bennünket.Engem csak az bosszant,hogy az ifikre még inkább igaz ez.Szeretem,ha tele a csapatom saját nevelésű,hazai játékosokkal.Úgyhogy nagyon ritkán játszom magyar csapattal.Kezdetnek egy hosszú karrier a kedvencemmel,ami idén 27 évesre sikerült.Aztán már el is felejtettem a hazai ligát.Bár a világ bármelyik sarkában edzősködöm,az NB1 mindig be van töltve,hátha...de nem igazán hiányzik.Engem az nem elégít ki,hogy egy tucat afrikaival éveken át hülyére verem az egész magyar ligát,még ha a fele saját nevelés is.Ha megfeszülök sem akarnak jönni jó magyar srácok,hiába világszínvonalú a háttérbázis.Ellenben a kitűnő szlovák,cseh,ukrán 15 éveseket futószalagon hozzák a klubhoz.Valahogy nem élvezem így.Tehát húzok külföldre,mert sajnos még egy bolgár csapatban is nagyobb a lehetőség,mint itthon.Saját nevelésű,MAGYAR játékosokkal teli klasszis csapatot összerakni meghaladja a képességeimet.Pedig a korábbi években mindig meg tudtam csinálni.
  • Solt
    Ne beszélj hülyeségeket, és ígérem egy szót nem szólok hozzád...
  • 7r1v1um
    LESZÁLLNÁL RÓLAM???????????????????
  • LasDen #89860
    a tök utolsó San Marino ellen szerveztem barátságost, hogy végre legyen már valami nagyobb győzelem, mer az őrületbe kerget :D
  • Szycsu
    Ilyenkor mindig ez jut eszembe :DDD
  • korbin555
    A Lakatlan Szigetek Válogatottja ellen lesz esélyünk egy döntetlenre.
  • LasDen #89857
    mikor már Yemen ellen is csak 1-0-lal győzöl...az gáz :D
  • Solt
    Júúúj... :( Na mindjárt bele is fogok egy karrierbe velük! :))
  • Firebala
    onnan már csak felfelé mehetünk :)
  • LasDen #89854
    hogy ne csak off lögyön...éljen a magyar válogatott :D
  • Solt
    Tehát soha nem nézted a magyar bajnokságot, de kőkemény véleményed az van? Stadionokat és akadémiákat EZÉRT építenek...

A magyar labdarúgást évtizedek alatt tették tönkre... csak kivettek belőle, de áldozni nem akartak rá. Miből gondolod, hogy pár év alatt behozható hosszú évtizedek aknamunkája?

A jó külföldi szakembereket pedig nem űzik el... sőt, egyre több minőségi edző és játékos érkezik... ha követnéd a napi eseményeket, akkor tán a véleményedet is objektívebb módon rakhatnád össze. Az általad felsorolt két úriember pedig minden, csak nem jó szakember! Mondjuk Matheus-ról még lehetne vitázni, de Koeman egy nulla!

A labdarúgásba pedig azért "ölik" a legtöbb pénzt, mert az a legnépszerűbb! A válogatott legutolsó barátságos(!) mérkőzését 1.6 millió ember követte a TV-n keresztül.

• 7r1v1um
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem elég nevetséges dolog a pénzt, mint indokot említeni.
    Itt magyarországon (szándékosan kis betűvel), nagyságrendekkel több pénzt ölnek a labdarúgásba, mint egyéb sportokba, még sincs eredmény. Nyilván ez az összeg nemzetközi viszonylatban elég karcsú, de, ha olyan labdarúgókra költik, amilyenekre (ugyan soha nem néztem magyar bajnokságot, de a válogatottat néha igen így el tudom képzelni....), meg olyan edzőkre, szakemberekre, amilyenekre, akkor nincs is mit csodálkozni az "eredményeken". Stadionokat, akadémiákat húznak fel, de mire? Arra a meccsenként alig 2-3.000 emberre? A külföldről importált szakembereket, meg elüldözik a helyi, állásukat féltő senkiháziak (Matheus, Koeman).
  • bexinho
    Nyilván nagyobb figyelmet kap a futballt, ezzel arányosan nagyobb összegek is forog ebben a sportágban, mint mondjuk egy birkózásban, úszásban, vízilabdában, kézilabdában... Világszínvonalon űzzük ezeket a sportokat, a focit ma már nem. Viszont a legnagyobb reklámértéke, a legnagyobb pénz és a legtöbb embert érdeklő sport az mindig is a futball marad.

Nyilván kis ország vagyunk, kis összegekkel. Ezáltal arányosan kisebb pénzzel kell gazdálkodni az egyéb sportoknak a külföldiekhez képest, mint ahogy a focinál is. De azt ne felejtsük el, hogy egy jobb nyugati játékos értéke többszöröse az egész NB1-hez képest.

Rövid távon egy dolgot látok, ami fellendíthetné a pocsolyában tengődő hazai futballt: egy kőkazdag külföldi befektető. (az egy külön kérdés lenne, hogy miért nem invesztál senki egy nagy múltú magyar focicsapatba??)

Hosszú távon: holland mintát követve, fiatal tehetségek kinevelése... de ugye ehhez kellene legalább 100 vagy annál több Moniz kaliberű és motiváltságú szakember.

Első mondatodhoz még hozzáfűzvén: hol nem számít a pénz? Minden országban, minden munkaszinten, minden percben számít a pénz. Számít egy gyári dolgozónak, számít egy irodistának, egy diszpécsernek, egy üzletvezetőnek, egy vállalkozónak, egy igazgatónak, egy tulajdonosnak.

És hol fizetik meg a szakértelmet, vagy éppen a nem hozzáértést? MINDENHOL! Sajnos ilyen világot élünk... de ez már nagyon OFF
  • LasDen #89850
    a játékbeli dolgokban igazad van. az rl dolgokba most nem akarok bele menni. legutóbb komolyan a 2011-ben játszottam a magyar csapattal. akkor azért tudtam elérni nagy sikereket mert kerültek ki több milliós generált játékosok....
  • kombány
    pénz pénz pénz aki itt 2 tud dekázni az már pénzt akar kapni érte megyei másod osztályban is már ez a tendencia sajnos elöbb mutatni kéne vmit utánna talán lehetne pénzt forditani mondjuk edzéslehetőségekre! nem fizetni nekik lásd san marino meg ilyen magyar megye nagyságú országok ahol 8 óra munka után mennek edzeni az emberkék és nem nem irodában meloznak hanem autószerelök meg ilyenek és ha fociban nem is bár volt már rá példa erőnlétben simán felveszik a magyarokkal a versenyt szal vmi ilyesmit kéne itthon is kezdeni ne akarjon ide senki 20-30-40 ezres stadionokat felhuzni meg megtölteni mert ez csak illúzió és pénzlopás az építők részéről mert itt akkor lesz tele egy 40 ezres stadion ha majd az omega lép fel kb ez nem ugy megy hogy na épitünk stadionokat azt akkor a foci is jó lesz itt sosem lesz europai szintű foci szerintem legalább is persze én is örülnék neki ha lenne mert én is szivesen mennék ki de sztem ez ilyen az unokáim se fogják látni kategoria szerény véleményem szerint stadionok helyett úszodákat vagy legalább is medencéket kéne csinálni 3 olimpiai arany vb cim meg egy rahedli más kupagyőzelem után már észre kellene venni hogy ebben van a potenciál ebben vagyunk világszinvonalon és erre minden magyar büszke lehet
  • bexinho
    Talán akkor lenne valami előrelépés a magyar fociban, ha:

- az utánpótlásba külföldi, profi szemléletű edzőket hoznának, akik az ottani mentalitást és tudást hoznák a közegbe.

- ha egyre több néző menne ki a meccsekre (független a játék minőségétől)

- ha egyre több néző van, egyre több szponzort csalogatnak a csapatok. Ha egyre több szponzor van, egyre több pénz áramlik a hazai fociba. Ha egyre több pénz van, minőségibb, megfizethetőbb játékosokat lehetNE igazolni, klubokat anyagilag meg lehetne erősíteni, saját utánpótlást fejleszteni. Ha ezek mind megvalósulnak, MINŐSÉGIBB futballt láthat a közönség... ha minőségi futballt játszanak a csapatok, bejutunk a kupákba, ahol rengeteg pénz jön... majd még több szponzor és pénz.... jobb játékosok.... stb....

- Előbbi monológhoz még: lásd angol negyed, ötöd, hatod osztály. Vagy német harmad, negyed... Rengeteg néző (több ezer), és mégsem látványosabbb futball.

Zárszóként: az sem lenne hátrány, ha a mostani pfofi játékosok valamilyen szerepkört vállalnának az utánpótlásainkban, vagy a csapatok házatáján. Itt olyanokra gondolok, mint : Gera, Hajnal, Király, Dárdai (tudom, ő már németben bontogatja szárnyait)... ők azt a szemléletet amit külföldön átvettek, no meg persze tehetségüket akár a jövő tehetségeibe át is tudnák ültetni.
  • korbin555
    Ez is igaz.
  • 7r1v1um
    Off válasz:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem a gyerekekkel van baj, hanem azokkal, akik edzeni próbálják őket. Sorolj már fel légy szíves a labdarúgásunk (mert ezt focinak nem igazán lehet nevezni...) utóbbi 10-15 évéből olyan magyar edzőt, vagy egyéb szakmai vezetőt, aki vitte is valamire nemzetközi porondon! Nem tudsz felsorolni ilyet, mert nincs. Mindig a fejétől bűzlik a hal...Ellenben jobb (mármint a magyar "színvonalnál" jobb) horvát meg jugó edzők akadnak, ezért járnak arra inkább megfigyelni mint erre.
  • korbin555
    Minek kínozod magad?Hát persze,hogy a válogatott szar.Akiket itt felsoroltál,sajnos mind a röhejes és a siralmas kategóriába tartoznak.Évek óta egyre alacsonyabb CA/PA érték van megállapítva a magyaroknak.A játékban toronymagasan a legjobb "magyar"az amerikai Tim Howard.Négy ember van,aki megüt egy tűrhető nemzetközi szintet(Dzsudzsák,Szalai,Hajnal,Huszti).Ebből az utóbbi kettő kiöregedőben van.A rettenetes youth rating pedig gondoskodik róla,hogy a jövőben se nagyon változzon a helyzet.Az idei játékban Honduras,Kína,India,Burkina Faso és Finnország is előttünk jár youth rating tekintetében,hogy csak néhányat említsek.A környező országoktól pedig rendesen el vagyunk maradva.Hosszú távon csak az segítene valamelyest,ha legalább három-négy csapat kiemelkedő youth training/recruitment-tel rendelkezne.De ilyen sincs egy sem,a klubjaink anyagilag is romokban hevernek.De azért a remény hal meg utoljára.
    off:A valóságban mindenki el van ájulva az akadémiás fiataljainktól.Mégsem itt tolonganak a nagy klubok megfigyelői,hanem Horvát és Lengyelországban,vagy Szerbiában,ahol hírből sem ismerik az akadémiát.Más fórumon ez is megérdemelne egy misét.