104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Blum #89964 Detto :DDD
Multkor fater benyitott es kerdezte hogy mit csinalok. Hat mondom epp a vedelmet oktatom :D "Akkor jolvan..." Es kiment :D -
Solt #89963 Ez tény! :D -
én extended, meg nyáron comprehensive...esetleg valamilyen döntőben lehet még comprehensive...
de nekem nincs erőm teljes meccseket megnézni :D én csak izgulni szoktam nagyobb meccseken a képernyő előtt. volt már, bár csak régebben, hogy nagy izgulásban ugráltam meg ment a "gyerünk már, gyerünk már" szöveg :DD -
pedig mostanában én is rákaptam. 15-20percnél nem szokott több lenni. és mivel a taktikánk eddig nagyon nem akar működni, ezért próbálok variálni, ami így talán könnyebben átláthatóvá válik. -
a komoly mentéseimben én is teljes meccsben nyomom a meccseket,a kevésbé komolyakban (értsd nagycsapatnál,ahol elég a plug&play),ott key moments :D de tényleg az a játék sava borsa ha full matchet nyomatsz! Én sokszor még fel is állok a gép elé,és karba tett kézzel nézem a meccset és járkálok fel alá,meg magyarázok a monitornak :DDDDDDDDDDDDDDD függőség... -
korbin555 #89959 Minimum fee release clause-Minimális elengedési záradék.Én csak ezt használom.Van három változata,de ott maradnak lyukak,azt hanyagolom.(Hazai/idegen/magasabb osztályú klubok esetén.)Ha az a tervem,hogy elriasszam a tétova,potyaleső érdeklődők nagy részét,akkor ez jól működik.Garancia semmire sincs,mert egy elszánt érdeklődő bepróbálkozhat,de jól megszűri a nagy részét.Nem zaklatják a játékosokat állandóan.
http://kepkezelo.com/images/b7y1hqs1sicua16wco.png
3,3 M€ az értéke,és 50M a kivásárlái ára.Csak gazdag klubok mernek érdeklődni ezután.Ez nem jelenti azt,hogy nem adom el akár 6 M-ért is.Azt jelenti,hogy jelenleg szükségem van rá.Ennyi.Hogy a 12-ben hogy volt,arra már nem emlékszem. -
FM2012, magyarítással játszom, ez a megnevezés. A két kifejezés a "díj" szóban tér el. Ha lenyitod a záradékokat, az első és az utolsó.
A kiesési záradék az más, azt tudom. :) -
"minimális díj elengedési záradék": mindenkor, minden csapat esetében levő kivásárlási díj
"minimális kivásárlási díj (külföldi csapatok)": mindenkor, csak külföldi csapat esetében levő kivásárlási díj
minimális elengedési záradék...ez nem véletlen "kiesési elengedési záradék" akar lenni? mert akkor: csak akkor érvényesül, ha kiesik a csapatod az adott ligából, és minden csapat esetében érvényes -
csak az elvetemültek néznek teljes meccset :D -
Solt #89955 Ha a teljes meccset nézed, akkor szinte azonnal lehet látni, hogy jobbra, vagy rosszabbra fordultak a dolgok. -
Carling Cup, 3. forduló:
ManCity - Balckburn 0:3
g: Gamst Pedersen, Novak, Bartley
Óriási meglepetésre simán továbbjutottunk a mumus ManCity otthonában a kupában. Egy új taktikát próbáltam ki, ami a meccs előtt készítettem az eddig formációnkból, és bevált. Legalábbis ezen a meccsen. Egy 4-1-2-2-1, két szélsővel, két belső középső középpályással és egy támadóval, kontrázva. Erősebb csapatok ellen tervezem.
A klub legenda, Morten Gamst Pedersen 35 évesen is megzörgette a hálót (Massont rúgták fel), igaz büntetőből, de akkor is szép, Vojtech Novak pedig jó csere volt. -
ha belenyúlok a taktikába meccs közben, akkor mennyi időt szoktatok hagyni hogy az érvényesülni tudjon? -
Valaki segítsen legyen kedves...
Mi a különbség a "minimális díj elengedési záradék", a "minimális elengedési záradék" és a minimális kivásárlási díj (külföldi csapatok)" között?
Melyik kell beállítani, hogy csak egy meghatározott összegért vihessék el a játékost? Én ezt nem szoktam használni, de igazatok van. -
Dettó. Egyre nagyobb összeget állítok be, attól függ, hogy mennyire jó/mennyire értékes játékos. Ha 60 millióért valaki elvisz tőlem egy átlagon felülit, még szendvicset is csomagolok neki az útra, ha meg a sztárokért adnak sok pénzt.... annyiból veszek kettő ugyan olyat.
Nem rossz kis csapatorvos :D -
korbin555 #89950 Az egy piszok jó nő:http://kepkezelo.com/images/y3bycz9ulfx6355nskzh.png -
kombány #89949 ez nagy hiba a chelsea-nél is mindenki a csajt szokta bámulni a mecsen
-
korbin555 #89948 Ha egy kis extra motiváció kell a srácoknak,akkor meg hozok nekik egy-két ilyet: http://kepkezelo.com/images/63edehe3thomk3o1eml1.png -
korbin555 #89947 Én is így csinálom.Plusz annak a hét-nyolc embernek,akit meg szeretnék tartani,jelenleg 50 millió € kivásárlási ára van,így békén hagyják őket.Azt a pénzt meg ha kifizeti valaki,fogja-vigye.Később ahogy egyre nagyobb az értéke a játékosnak,úgy srófolom feljebb a kivásárlási árat is.Enélkül állandóan bombáznák őket ajánlatokkal,ami nem vezet jóra.Túl sokat spekulálnának,hogy mi lenne,ha....Aztán ilyenkor jön az,hogy:"Nagyobb klubba akarok menni"vagy "új kihívásra vágyok".Sok gondot meg lehet így előzni. -
Zenszkij #89946 így van szerződés lejárta előtt két évvel hosszabbíts a lehető legtovább -
Mai napig nem értem, hogy miért nem állítasz be irreális kivásárlási árakat azoknak, akiket mindenképp meg akarsz tartani? Máris ott marad, amíg a szerződése szól. Szerződést hosszabbítani - az én véleményem szerint - nem az utolsó szezonban kell és akkor ott is marad. Aki jó, az előtte is jó, ne várd ki, míg lehetetlen lesz maradásra bírni. -
korbin555 #89944 A második kérdésre:Egyből sehogy.Először nekem is egy évbe telt,és ha jól emlékszem,400 ezer €-ba került.Kell egy top youth facilities is,aztán a junior coaching-hoz kellenek a nagyon jó ifi edzők.Végül nem árt kiterjeszteni a youth recruitment-et az egész világra.Hosszú ideig tarthat,amíg mindent engednek.Legyél válogatós a scoutokkal is.A gyenge scout semmit sem ér,csak utazgat a nagyvilágban. Tehát összességében egy-két év alatt nem nagyon lehet mindent megcsinálni.Az a pasi,aki az új ifiket hozza,kulcsfigura a játékban.(Ha valaki nem csak vásárolni akar,hanem nevelni is)Három értékre kell nagyon odafigyelni.Judging CA/PA+working with youngsters. Keresd meg az elérhető legjobbat,aztán fizess neki amennyit akar.Megtérül,amikor hozza a klasszis ifiket.Ha top a felszereltség,és minőségi a személyzet,Németországban csúcs ifiket kell kapnod.A játék gondoskodik róla. -
...akkor elviszi a Bayern vagy BVB kettős menedzsernek :D -
korbin555 #89942 Igen,ez 4 millió embert jelent a vonzáskörzetben.Nem mindegy,hogy 80 ezer ezer,vagy 4 millió.Ez sokkal nagyobb mozgástér a helyi ifik kiválasztásában.Sajnos az attraktivitás nulla,tehát neked kell felraknod a világtérképre a városkát.De majd ha megnyered a Bundásligát... -
Rhineland-Palatinate, ahol a csapatom tartozkodik 4 millió ember él ebben a megyében(?!) Akkor bele is számíthatom?
Egyébként ,mennyivel másabb pénzügyileg a bundesliga 2 mint egy szinttel lejjebb, fényévekre vannak egymástól. Első meccseimen 15.000 ember jön ki (ennyi a max) és sokkal könnyebb az embernek megszednie magát egyéb forrásokból is. Fizetéseim sokkal magasabbak de örülök hogy hoztam pár nevesebb játékost, mert simán megtérül a fizetésük.Másik hogy ezért reménykedem hogy mire első osztályú leszek egy 30.000 stadion legalább összejön.
Egyébként hogy sikerült egyből az ifiképzést világszinvonalra hozni? Hányszor fejlesztették ? Nekem most csinálják elsőnek és 1 évig tart.. -
korbin555 #89940 Villarreal lakossága 51 ezer,a stadion pedig 24890.Viszont hivatalosan Valencia vonzáskörzetébe tartozik(comunidad valenciana),ami így 4,8 milliós népességet jelent.Ilyen helyeken egy hosszú karrierben 100 ezres stadiont is lehet építtetni.Néhány francia csapatnál nagyobb a stadion befogadóképessége,mint a város lakossága.De a játék a vonzáskörzetet is nézi.(Ami a scouting range tekintetében sem mindegy.)Láttam a német fm fórumon olyat,hogy a Ruhr vidéken egy 8 ezres városkának 40 ezres stadionja volt.De ott is 10 millió ember él aránylag kis területen.Ezek a valóságban is így vannak.Dortmund is csak a nyolcadik legnagyobb város Németországban,de a legnagyobb stadionja van.Viszont 18 milliós vonzáskörzete van(Észak-Rajna-Vesztfália). -
Zenszkij #89939 Egyik legjobb játékosom a Milanban Boateng. Kiállíttatta magát a 4közt a kupában a 21. percben a Roma ellen. Megbüntettem, pofázott, jelenleg a Manchester Cityt erősíti. 30 millát kaptam érte, és érkezett 15ért Verratti a PSG-ből. Ennyi. -
staff responsibilities-nél rátolod a pipát hogy az asszisztensed adja meg az opposition instructionst,de jó ha 15-ös fölött a tactical knowledge-e -
Gerdzso #89937 Van rá mód hogy létrehozok egy 3. taktikát, a 2 állandó mellé, amit mindig az ellenfél taktikájához alakít a "segédem"? -
kombány #89936 villarreal-nak asszem 20ezres a stadionja kb és 40ezres a város meg ha azt vesszük alapúl hogy a real madridnak a legkisebb a szurkolótábora madridban mert a szurkolók nagyrésze városon kivüli
ezt nemtom már hol olvastam
-
Blum #89935 2013-ban kikaptal volna kemenyen :D
Ilyen csodak itt mar nincsenek :( -
Gerdzso #89934 Na hogy ezt honnan hoztuk vissza... :D -
nagy anomália van a magyar bajnokságban...
-
ha egy alig több, mint 100.000-es város eltud tartani egy profi NFL csapatot, akkor a 80.000+-nak sem lehet probléma :D -
Worms Városa, na ilyenről sem halotam még.. 84.000 ember nem túl acélos, talán majd ha betéved minden nő és gyermek is kaszálunk :) Egyébként remélem nem vett minket vissza túlságosan.. -
na, szuper kis kör volt. Egy Fradival +8 millával zárni az átigazolási szezont azt hiszem nem rossz eredmény :)
Ráadásul ezt igazából 3 ember hozta össze, meg mellettük elzavartam még egy tucat másikat.
Jött egy 16 éves dán kapus. A mostani 3x éves cseh válogatottal ha nem sikerül dűlőre jutni és nem tudom még itt tartani 1-2 évig, akkor kell valaki a köztes időre, mig ez a srác nem lesz 18-19, de az értékei és a scout alapján akkor már rá merem bizni a kapum őrzését (mondjuk tartom azt, hogy egyel többet rúgok mint az ellenfél, és csocsi)
Jött még egy szintén dán 18 éves jobbhátvéd, ő a mostani svéd válogatott helyére kell majd, mert a kis rohadék szintén nem akar hosszabbitani, jövőre el kell adnom, mondjuk érte is 3-4 millát várok majd.
Ezen kivül egy 21 éves szlovák támadó, akit korábban az istennek se tudtam kivásárolni, most meg elzavarták és szabadúszóként lecsaptam rá
És végül egy 20 éves cseh középpályás, szintén ingyér.
4 játékos, egyedül a támadó akinek talán-talán lesz momentuma a szezonban.
A távozók közül akit bánok az az ukrán válogatott kapus, akit a Zenit vitt 3,8-ért, már játszik is náluk.
A belga karmesterem 350ért jött, 4 év után távozott a Panához 3,2-ért, ott is villog.
Illetve egy fiatal francia szélső, aki tulajdonképpen alig játszott nálam, 2 szezont kölcsönben húzott le az mb1-ben, aztán volt egy elég tűrhető szezonja nálam (25 meccs, 12 gp) és 1,5 milláért elengedtem az Empolihoz. Természetesen mindegyiknél a következő eladás fele az enyém. Innen szintén remélek a későbbiekben pár milliót :)
Vermesen buktam még szépet, 150ért hoztam, szinte ingyen ment Debrecenbe.
Egy jó kis csatárt is el kellett adnom bagóért. Fiatalon került hozzám, tök jó kis értékekkel (17-es befejezés pl.) valamiért mégse találta a góllövő cipőjét, Békéscsabán bizonyithat...
Meg volt még Cheick Diarra, akit mindig megvettem korábban, 100k-ért mozditható a játék elején, anno pár millióért adtam tovább másik mentésben, itt elbambultam és ingyen elvitte aLierse.
Egyébként ha már az átigazolásokat nézem...
11/12 4,5 milliót költöttem, 0,5 jött be - közülük senki sincs már itt. "poén", hogy volt egy brazil jobbhátvéd, akit irtam is régen, hogy 1 milláért vettem, az elnök meg egy 1,3 millás ajánlatot visszautasithatatlannak talált (mondjuk ha átlépi az országhatárt egy játékos akkor már negyede az értéke egyből), visszament dél-amerikába, ahonnan a Shaktar 10 millióért vitte el 2 jó idény után és azóta a brazil válogatottban is bemutatkozott. Talán nálam is ellenne még.
12/13 - 2,8/1,1 milla - ekkor igazából egy szélső dobta meg az árakat, de ő azóta is itt van. Illetve egy nagy tanár - Emannuel Agbo: őt nem is értem mirét csak 1 évvel később vettem meg. Nem generált, és brutális értékei lettek az évek során, egy fantasztikus középhátvéd, hála az égnek most irt alá 5 évet. Meg jött 65 ezerért egy kis hátvéd, akin az eladás+kövi eladás %a kombóval kerestem 1,5 millát.
13/14 1,4/5,25 - itt Adorján hazahozatala 1 milláért volt tétel, aki most viszont már nem hajlandó hosszabbitani, pedig övé az AMC pozició évek óta. Ekkor ment el a brazil hátvéd és Ferreyra
14/15 1,1/1,2 1 csatár jött (fossa a gólokat) eegy támadó ment, akin szintén csak sikerült kövi eladással keresni még 2 milliót.
15/16 na ez már kb nullás, 1 nagy zsugás dmc-t hoztam fél milláért, a többiek ingyen jöttek, ingyen mentek. Ez a kör brutálisan jó volt. Ifiválogaottak tömkelege jött ingyen, meg ekkor el tudtam csábitani Leonardot aki most a Fradiban van. Sajnos ő nálam is sokat volt sérült, vissza is vonult.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, csak most jó volt nosztalgiázgatni kicsit az előző szezonokban. -
korbin555 #89929 Természetesen számít.Nemigen hiszem,hogy egy falunak valaha lesz 60 ezres stadionja.Bár ez most extrém megfogalmazás.De egy milliós nagyvárosban gyorsabban nő az érdeklődés,sokkal nagyobb az esély új stadionra.Ráadásul a játék látványosság szerint is osztályozza a városokat.Ez plusz előny a szponzorok miatt is.Az editorban meg lehet nézni.A karrierhez sok sikert,beszámoló meg jöhet bőven. -
Én is elég szigorú vagyok , bár nem ennyire mikor szezon elején van rinya és tudom hogy nélküle nem menne a szezon, kicsit kedvesebben bánok velük :)
Én karrierem mint láttátok a Wormation Worsmal van Német negyedosztályban voltak, (fm11) és meglepetésemre 2 év alatt két szintet ugrotunk. Pedig Második évemben ugygondoltam nem lesz meg, de sikerült. Nem kevés adóságot szedtem össze annak ellenére hogy mindig is a pénzügyi része tetszett sokszor a játéknak. Annyi tv és meccsbevételt szereztünk hogy sikerült jó pár szerintem nagyágyút beszerezni a bundes2 ligába. Tavaly feljutott 2 nagyon erős csapat így szerintem van reállis esélyem a kupában.
Felkészülési meccsen Dortmund-stuttgart, schacke ,mainz meccseket játszotunk ami szépen gyarapította kaszát (fizetéseket fedezi ami már 4 millió euro) Első évemben 200e nem tudtam kifizetni :) Emelet kupa első fordulojában is vertük a stuttgartot egy elég jó stratégiával (bunkerfoci, céljátékos,kontra,utolsó 15percben legjobb szélsőim csere..) :D
Célom hogy legnagyobb Német klubbot varázsoljak a kukacokból
Holnap újra folytatni fogom, ha van rá érdeklődő beszámolhatok róla :) -
Egyébként számít a nézőszám szerint hogy milyen városban van a csapatom vagy az lényegtelen? -
korbin555 #89926 Azt azért figyelembe kell venni,hogy ex-válogatott focistaként indultam a 6.osztályban.Tehát már a kezdettől megvolt a tekintély.Olyat nem lehet csinálni,hogy valaki ismeretlenként átvesz egy csapatot(főleg nem egy nagyot),aztán nyakra-főre büntet,mert abból balhé lehet.A tekintélyt ki kell érdemelni.Még hogyha a játék segít is ezzel az ex múlttal.És talán félreérthető voltam,mert volt olyan évem,amikor egy szem büntetést sem kellett kiosztani.Általában évente kettőt-hármat,azt is a pirosakért.De néha bizony kijárt a lelketlen játékért is.Nem csinálok sportot belőle,de amikor jogosnak érzem,nem habozok.Csak és kizárólag akkor kapják,ha jogos.Nekem egyértelműen úgy tűnik,mintha néhány menedzser kolléga félne a saját játékosaitól.Hát ez hogy létezik?.Nálam is előfordult,hogy valaki megsértődött,de beszéltem vele,és minden rendben volt.Korábbi mentésekben többször előfordult,hogy állandóan visszabeszéltek,de hamar a tartalékban folytatták.A következő átigazolási szezonban meg repültek.Megsértődik a hülyéje?A saját állását kockáztatja,nem az enyémet.Most is tartom,hogy nincs pótolhatatlan ember.Főleg nem a későbbi években,amikor tele a játék 18 éves zsenikkel.A 14-be meg bele kellene tetetni a csapatpszichológust,esetleg néhány óvónénit...Nagy segítség lenne sok embernek. -
Zenszkij #89925 Én most a Milannal bohóckodok. Mit mondjak Balotelli higgadt, nem okoskodik, csak kihagyja a 11eseket. Zsinórban már ötöt :D.