104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Svéd - Portugált adja a tv? Akármerre kapcsoltam, semmi.. :/ -
Zenszkij #92643 remélem a franciák és a svédek zokognak majd :D -
korbin555 #92642 Hát igen.Ezek valószínűleg mindenkinek ismerősek.
OFF:A nálam "megfoghatatlan"Digi adja a Francia-Ukrán meccset.Most kereshetek egy jól működő live streamet.Ezt nézem a monitoron,a tv-n meg a svéd-portugált szimultánban.Kíváncsi vagyok,kik fognak sírni két óra múlva. -
Zenszkij #92641 
-
FM14 törvényszerűségek (lehetne vicces is de nem az):
1, Az ellenfélnél mindig jobban fejelő játékosok vannak
2, Az ellenfélnél gyakran előfordul olyan játékos aki gyorsabb mint a labda
3, 2D nézetben az embereket jelképező golyók tömör akadályok - szinte lehetetlen a kapu előtt átlőni közöttük a labdát
4, Ha azt hiszed, hogy 30-40 helyzettel meg lehet nyerni egy meccset akkor tévedsz!
5, A játékosaid soha nem a labda felé mozognak - ha esetleg közelebb van egy játékosod mint az ellenfél akkor biztos, hogy az ellenkező irányba mozdul a játékosod.
6, Minden játékosod sportszerű - üres kapura nem rúgják rá a labdát, az hülyén nézne ki.
7, Ötödosztályú ellenfelednek is olyan védői vannak, hogy VB-n játszó csatárod is képtelen átjátszani őket
8, Ha már csak az ellenfél kapusa áll a gólszerzés útjába, akkor biztos lehetsz benne, hogy oda is áll.
9, A felszabadító fejesek MINDIG az ellenfélhez mennek. Akkor is ha egyedül áll 4 embered gyűrűjében.
10, Ha fontos meccset játszol akkor biztos lehetsz benne, hogy lősz gólt... amit nem adnak meg les miatt... vagy szabálytalanság miatt
+1
11, Az ellenfél kapufájáról mindig kifele pattan a labda. 4x egy meccsen. -
Zenszkij #92639 Csókot nem nyomtatok egymás orcájára anno köszöntésképp? :D
-
Hiába rakod ki CR-t a helyére tett játékos ugyanezt fogja csinálni. Én teljesen ugyanúgy vagyok mint te.
Azt vettem észre egyébként mintha a gépet nem érdekelné ki ellen játszol. Ötödosztályú ellenfél ellen is pont úgy és azokat hagyják ki a játékosaim mint amit a Bayern ellen. És az ötödosztályú klub csatára is pont ugyanúgy szétzilálja a védelmemet mint a Bayern. A különbség max annyi, hogy a Bayern be is lövi a helyzeteit az ötödosztályú csapat meg ellődözi, de azért nem tudom elképzelni, hogy a valóságban egy Cigánd lefocizza a válogatott védőimet és a védői símán szerelik a válogatott csatáromat.
Furcsa egy játék ez... -
Neoncsoves #92637 Ez kell nektek? Kiterítem!
Az én és csapatom állapota az elmúlt időszakban, teljesen felzaklatott lett. Hát mi folyik itt Madridban? Itt már mindent megtehetnek? Eltelt három hónap, de már kivan a f*szom az egésszel, de máma bemegyek és megbüntetek mindenkit! Noob manager vagyok, de nem vagyok buta.
Na, komolyra fordítva a szót... Kedvenc biszem-b@szom csapatom a Real Madrid, így kétségtelen volt, hogy az új Football Manager játékszoftverben ismét velük kezdem az első karrieremet, meg hát ugye az új taktikai rendszer. Még a szezonom felénél járok csak, de leírom a dolgokat hátha érdekel valakit.
Amúgy sem vagyok éppenséggel a taktika ördöge, de az idei játékban nem nagyon akar arra menni a szekér amerre én akarom. Új játékost abszolút nem igazoltam, illetve elengedni is csak a Castilla-ból engedtem el pár srácot kölcsönbe. A felkészülés során ért egy pár pofon, de legyintettem csak, hogy biztos az új taktikai rendszer, meg hogy bugos a match engine egy picit. Az augusztusi hónapra rájöttem, el kéne talán olvasni egyesével mindent a taktikai menüpontban, hátha összerakok valami értelmes taktikát, amit a fiúk végre is tudnak hajtani. Elsőnek bátorkodtam egy 4-3-3 Control taktikát létrehozni, ami a labdatartásra és a keményebb védelmek feltörésére hivatott - elviekben. Ezt követte a szokásos kontrázós taktikám, 2 mélységi középpályással a megszokott Real Madrid 4-2-3-1 felállásban. Van még egy 4-2-3-1 taktikám is, feltolt középpályásokkal, bár ezt élesben nem nagyon használtam még.
A borzalmas felkészülést egy borzalmas szezonkezdet fejelte meg. Pár eredmény menetrendszerűen jött, de a mérkőzések nagy része szenvedős volt. Nem izgattam magam, azzal nyugtattam magam, hogy BL-t akarok nyerni az első szezonban. Próbálgattam embereket különböző szerepekben... végül a lightosabb rotációra bíztam a helyzetem. Spanyol kupában Lopez szerezte meg a hálóőr szerepét, bajnokikon és bizonyos BL meccseken pedig Casillas. Egyik kapusra sem lehetett panaszom és jelenleg sincs, bár a BL-ból kizúgtunk már a csoportkörben, illetve EL-ben megkaptuk idegenben az első hatalmas és égő pofont az FC Kobenhavn csapatától. Próbálgatok hatni rájuk személyes beszélgetésekkel, team talkokkal, team meetingekkel... De semmi. Egy nagyon jó meccs után jön egy amit nyerünk valahogy 1 gólos különbséggel, de előbb utóbb vagy egy csúnya X-be vagy egy nagyon csúnya vereségbe botlok, mint most pár perce a Kobenhavn ellen. Ja, Spanyol Kupa. Hát ja, egy Valladolid ejtett ki tizenegyesekkel. Ez van. Pipa vagyok a csapatra, de annál is inkább magamra, hogy nem tudtam összerakni egy működő taktikát. Jelenleg január-február környékén járok, a bajnokság még nyerhető, 1 pont hátrányunk van. A vezetőség overall elégedett a teljesítményemmel, bár azért kaptam a bucimra a kupa és a BL miatt a vezetőségtől és a szurkolóktól is bőven. Az első szezont végigszenvedem szeretett csapatommal és megpróbálom behúzni a bajnokságot - ha már mást nem sikerül. Második évtől pár ember a csapaton kívül illetve a kezdőcsapaton kívül fogja találni magát, erősen fontolgatom CR eladását. Tudom, nagyon jó játékos kár lenne érte, de számomra rendre bosszúságot okoz. Feleslegesen ellőtt labdák, passz helyett lövés szinte mindig - utasítás ellenére is - és még sorolhatnám. Viszont nem tudom kire cserélhetném, ezt még ki kell találnom júliusig. Majd későbbiekben jelentkezek képekkel és konkrét meccseredményekkel, de nekem most nincs gyomrom visszalépni az FM-be. -
Zenszkij #92636 Azóta csak nyerünk. De közeleg az Old Trafford. Tavaly ők vertek ki a négy közt hosszabbításban. Idegenben le voltunk játszva. Most a csoportban közeleg az Old Trafford. Sok reményt nem fűzök a győzelemhez. -
pontosan, az igazán régi arcok még értik ezt :) és azért pont selfisch-re reagálva írtam, mert ő is még akkoriban érkezett, igaz már a vége felé
de semmiképp sem azért mondtam, hogy valaki ne írjon év végi beszámolót, csak pont azért kevesebb az interakció, mert ugyanazokkal a sablonos év végi összeállításokkal van tele a fórum
de tisztelet a kivételnek, abszolút javul a helyzet!

-
korbin555 #92634 Öreg róka vagy már,mégis úgy csinálsz,mintha először látnál ilyet.Majd a sors visszaadja. -
BetonK #92633 Az kemény... -
Zenszkij #92632 A 3 kapufát meg se említem.....Mi a fasznak van értelme játszani akkor? -
Zenszkij #92631 Egyértelmű bizonyíték, hogy csal a játék. 16 kapura lövés, 4-5 a kapu torkából. HAGYJUK MÁR -
Az FM2005 idején még nem így volt... 
Minden nap köszöntünk, amikor beléptünk a fórumra, és a többiek is köszöntöttek. Majd a végén ugyanez, csak fordítva. Régen volt, talán igaz sem volt. -
BetonK #92629 Köszi!
Igen, ég és föld, elrontottam az odavágót, nagyon tiszteltem a Celticet -
A két meccs ég és föld, hosszabbításban továbbjutni pedig igen jó érzés :)
Gratula! -
BetonK #92627 Nem. Az Új Albert Flórián stadionban nyomjuk a nemzetközi meccseket, a diósgyőri stadion alkalmatlan erre:)!
Az előző évek tapasztalatiból kiindulva, amíg nem éri el a klub a continental repultation-t, nem is építenek újat, az meg 2020-nál hamarabb nem is fog összejönni. -
Én nem azt mondanám, hogy nehéz, inkább azt, hogy tele van bétaszerű bugokkal és ez nagyot ront az élvezhetőségén. -
BetonK #92625 Az Ajka az első szezonban jutott fel, majd valamilyen úton-módon 14. helyen bent is maradt, és nem tudom hogyan, de még az EL selejtezőben is indulhatott 5. magyar csapatként. Lehet valami fair play díjat nyert az ország?!
Otthon 4-2-4-et tolok standard/controllon, idegenben 4-4-1-1-et counteren. Az ellenfél 3-4-3-mal tud megtréfálni...
Grat az eredményekhez! -
realik #92624 Gratula! volt min izgulni. 22000 nézőszám? bővítetted a stadiont? -
BetonK #92623 BL play off:
Drámai sikerült a két meccs, mint ahogy az várható is volt! Előző szezonban mégiscsak a legjobb nyolc közt esett ki a Celtic a BL-ben.
Első meccsre a szokott idegenbeli felállással küldtem a fiúkat a pályára, 4-4-1-1-counter, és rögtön a középkezdésből gólt szerzett a nyáron igazolt csatárom. Majd következett 89 perc bekkelés:
Látva, mennyire nem voltunk meccsben az első találkozón, 4-4-2-re counterre váltottam a visszavágón, egy embert cseréltem le az előző kezdőből. Meg is lett az eredménye, kontrolláltuk a meccset, a Celtic viszont egy szögletből váratlanul megszerezte a vezetést. 45-60. perc között cseréltem hármat, de semmi, majd a 75. perc körül attackra állítottam a mentalitást, és megint jött N'Djeng... :)
Az ellenfél helyzetei a mentalitás átállítása után sokasodtak meg, de szerencsére fölérúgtak mindent, a kapusuk lett a meccs embere, 9.2-vel! -
realik #92622 Eddigi meccsek féltávnál. azt hinné az ember simán vezetem a bajnokságot ilyen eredményekkel, de a pécs nem tud hibázni és a nyakamban liheg -
realik #92621 Szép! Ajka NB1-ben? még szebb!:) milyen taktikával vered végig a hazaiakat? bl-ben is ugyan azt a felállást választod? -
korbin555 #92620 Szigorúan saját tapasztalat alapján,nekem könnyebbnek tűnik,mint a 13.A sima bajnokságok mögött meg elképesztően komoly,felkészült szakmai munka folyik. -
Zenszkij #92619 Én emlékszem. Wormatia Worms. 35 -6 új játékost igazoltál. Reagáltunk rá :). -
Én se kaptam sok reakciót, mondhatni semmit a beszámolóimra. Ezért már én is hanyagolom pedig azóta nem egy szezont letoltam. -
Zenszkij #92617 Van olyan mint az FM 13.. -
Lancelot1983 #92616 A játék nehézsége milyen az idei évben? Nézegettem az eredményeket és itt mindenki mindegyik csapattal gyakorlatilag simán nyeri a bajnokságokat. Nem tudom, ilyen FM2012 feelingem van vagy csak ti vagytok ilyen jók? :)
Számomra az FM2013 okozta a legnagyobb kihívást, az nagyon jó volt, ehhez viszonyítva nehezebb, könnyebb nyerni, és mennyivel? -
korbin555 #92615 Minél több a kijelölt csapatutasítás,annál könnyebben eshet az ember olyan hibába, hogy valamelyik egyéni utasítás majd nem passzol az egyikhez.Akár a játékfilozófia,akár egy posztra kiadott utasítás terén.Nagyon figyelmesen kell megcsinálni,mert egy adott poszton összezavarja a játékost,ha nem kompatibilisek az egyéni,és a csapat utasítások.A futball a világ legegyszerűbb játéka,nem akarok sakktáblát csinálni egy taktikából.De ez megint egyéni döntés kérdése. -
Akkor talán én is jó úton járok most már :) Gondolom ha túl sok van, csak túlkomplikálja a játékot. -
korbin555 #92613 Akkor utólag pótolom.Ez most öt,de hatnál többet még nem használtam,és nem is fogok. -
BetonK #92612 Időközben elindult harmadik szezonom a Diósgyőrrel, eddig elég sima a szezon, a Bl-ben immár kiemeltként kezdtünk és besétáltunk a play offba, ahol már nem voltunk kiemeltek, és természetesen megkaptam azt a csapatot, amelyiket legkevésbé szerettem volna: a Celticet. Azt a Celticet, aki a nyáron jelentősen gyengült, többek között végül én is elhoztam ingyen nigériai középhátvédjüket, de még így is van jópár játékosuk, akik beférnének hozzám.
Tavalyi keretemhez képest nagy különbség, hogy most már nekem is van olyan játékosom, aki akár Skóciában is játszhatna, így igazoltam (eddig) a nyáron:
Vass-ért 1 millió $-t fizettem a Dinamo Bucarestnek, Kecskésért 1,5 millió $-t az Atalantának, mindkét igazolásnál az is szempont volt, hogy magyarok. Nos a BL-ben nem számítanak annak, így hulladék ifisták is bekerültek a 25-ös keretbe. Kecskés elég bíztatóan kezdett, már ami a szerzett góljainak számát illeti:)! Természetesen nem tagja (egyelőre) a legerőseb 11-nek, megkapja a lehetőséget és reménykedem, hogy legalább annyira szépen fog fejlődni mint a 13-ban (tolna valaki pls egy képet róla 2020 körül?).
További igazolások:
Őt 150k $-ért vettem, bár a télen jöhetett volna ingyen is, asszem ennyit megért:
Ingyen jött, de lesérült egyből 1 hónapra, ezért nem játszott eddig:
Szintén ingyen:
1,5 millió $-ért jött Tunéziából, és jól be is kezdett:
Eddigi meccsek, készülünka Celticre:
-
lookin #92611 http://postimg.org/image/j15esd817/
és még van előtte 3 barátságos... ennyire jó vagyok? -
Solt #92610 De erre volt válasz, ha jól emlékszem... :)
Én speciel egyet sem, kivárom az első nagyobb tapaszt, addig nem idegelem magam vele! :) -
@Solt: Igen, te többször válaszoltál, köszönöm! :)
@Korbin: azt kérdeztem, hogy ki mennyi csapatutasítást használ. Ezt gondolom tudja mindenki. Érdekelt, mert én eddig ilyen 11-12-t, de a mostani mentésben visszafogtam magam és max 6-8 maradt. -
korbin555 #92608 Valószínűleg azért nem kaptál választ,mert senki nem tudta a választ.Előfordul ilyen is. -
Solt #92607 Melyik volt az a kérdés? Mert én például válaszoltam neked valamire, de nem is reagáltál rá! :) -
Azért remélem, nem ennyire sötét a helyzet.
Valóban kevesebb a reakció egy-egy képre vagy véleményre, talán ezért megy másképpen az egész. Az utóbbi időben ugyanazt a kérdést kétszer tettem fel, folyamatos postok között, de senki nem reagált. Én érdekesnek találom továbbra is a fórumot, évek óta napi szinten olvasom, még ha meg is változott a közösség. -
korbin555 #92605 Ez is volt a célom.Pedig ez a csapat messze van attól, hogy világklasszisnak lehessen nevezni.Három játékosom van,aki szerintem világklasszis,de van mellette 17 nagyon jó,és nincsen gyenge pontunk sem.A három kulcsjátékosom:
Ivan Carlos
Sabev
Mauro
Érdemes megnézni a brazil csatárom statisztikáit.Amit idén művel,arra nehezen találok szavakat.Már hatot is rúgott egy meccsen.
A török játékosaim ugyan gyengébbek,de összeszedtem a legjobbakat,akik csak elérhetőek voltak számomra.Néhányan közülük:
Öztekin
Serdar Tas
Yigit Atik
És ők a legjobb törökök,akik itthon játszanak,mert a még jobbak mind külföldön vannak.Hát ez lenne a csapat szűk keresztmetszete.A Galata idén sokat gyengült,a többiek meg nincsenek velünk egy súlycsoportban.Viszont innen tovább fejlődni már csak akkor tudnék,ha magam nevelném ki a világklasszis török gyerekeket.De ez egy vándor karrier,nem foglalkozom sehol az utánpótlással.Tehát egy ilyen csapattal uralom jelenleg a ligát.A BL-ben meg nincs sok esélyem,nem is érdekel. Azt majd nyerek máshol.Szezon végén dobbantok,három liga jöhet szóba:görög, spanyol,vagy ukrán.