A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Neoncsoves #92637 Ez kell nektek? Kiterítem!
Az én és csapatom állapota az elmúlt időszakban, teljesen felzaklatott lett. Hát mi folyik itt Madridban? Itt már mindent megtehetnek? Eltelt három hónap, de már kivan a f*szom az egésszel, de máma bemegyek és megbüntetek mindenkit! Noob manager vagyok, de nem vagyok buta.
Na, komolyra fordítva a szót... Kedvenc biszem-b@szom csapatom a Real Madrid, így kétségtelen volt, hogy az új Football Manager játékszoftverben ismét velük kezdem az első karrieremet, meg hát ugye az új taktikai rendszer. Még a szezonom felénél járok csak, de leírom a dolgokat hátha érdekel valakit.
Amúgy sem vagyok éppenséggel a taktika ördöge, de az idei játékban nem nagyon akar arra menni a szekér amerre én akarom. Új játékost abszolút nem igazoltam, illetve elengedni is csak a Castilla-ból engedtem el pár srácot kölcsönbe. A felkészülés során ért egy pár pofon, de legyintettem csak, hogy biztos az új taktikai rendszer, meg hogy bugos a match engine egy picit. Az augusztusi hónapra rájöttem, el kéne talán olvasni egyesével mindent a taktikai menüpontban, hátha összerakok valami értelmes taktikát, amit a fiúk végre is tudnak hajtani. Elsőnek bátorkodtam egy 4-3-3 Control taktikát létrehozni, ami a labdatartásra és a keményebb védelmek feltörésére hivatott - elviekben. Ezt követte a szokásos kontrázós taktikám, 2 mélységi középpályással a megszokott Real Madrid 4-2-3-1 felállásban. Van még egy 4-2-3-1 taktikám is, feltolt középpályásokkal, bár ezt élesben nem nagyon használtam még.
A borzalmas felkészülést egy borzalmas szezonkezdet fejelte meg. Pár eredmény menetrendszerűen jött, de a mérkőzések nagy része szenvedős volt. Nem izgattam magam, azzal nyugtattam magam, hogy BL-t akarok nyerni az első szezonban. Próbálgattam embereket különböző szerepekben... végül a lightosabb rotációra bíztam a helyzetem. Spanyol kupában Lopez szerezte meg a hálóőr szerepét, bajnokikon és bizonyos BL meccseken pedig Casillas. Egyik kapusra sem lehetett panaszom és jelenleg sincs, bár a BL-ból kizúgtunk már a csoportkörben, illetve EL-ben megkaptuk idegenben az első hatalmas és égő pofont az FC Kobenhavn csapatától. Próbálgatok hatni rájuk személyes beszélgetésekkel, team talkokkal, team meetingekkel... De semmi. Egy nagyon jó meccs után jön egy amit nyerünk valahogy 1 gólos különbséggel, de előbb utóbb vagy egy csúnya X-be vagy egy nagyon csúnya vereségbe botlok, mint most pár perce a Kobenhavn ellen. Ja, Spanyol Kupa. Hát ja, egy Valladolid ejtett ki tizenegyesekkel. Ez van. Pipa vagyok a csapatra, de annál is inkább magamra, hogy nem tudtam összerakni egy működő taktikát. Jelenleg január-február környékén járok, a bajnokság még nyerhető, 1 pont hátrányunk van. A vezetőség overall elégedett a teljesítményemmel, bár azért kaptam a bucimra a kupa és a BL miatt a vezetőségtől és a szurkolóktól is bőven. Az első szezont végigszenvedem szeretett csapatommal és megpróbálom behúzni a bajnokságot - ha már mást nem sikerül. Második évtől pár ember a csapaton kívül illetve a kezdőcsapaton kívül fogja találni magát, erősen fontolgatom CR eladását. Tudom, nagyon jó játékos kár lenne érte, de számomra rendre bosszúságot okoz. Feleslegesen ellőtt labdák, passz helyett lövés szinte mindig - utasítás ellenére is - és még sorolhatnám. Viszont nem tudom kire cserélhetném, ezt még ki kell találnom júliusig. Majd későbbiekben jelentkezek képekkel és konkrét meccseredményekkel, de nekem most nincs gyomrom visszalépni az FM-be.