104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    valaki tudja mennyi a görög youth rating? szóval ha 1szer sikerülni kimaxolni az utánpótlást jönnének jó hazai játékosok? csak mert a légiós szabály miatt elég nehéz eu.ban is életképest csapatott összehozni. nem mintha a közeljövőben kitudnám maxolni. anyagilag katasztrofálisan zártuk az első két évet, és hiába tett pénzt az elnök a klubba épp h pozitív lett az egyenleg. így az első osztályt ugyanazzal a kerettel kezdjük mint az előzőt. eladni nem merek pedig egy két játékosnak van is értéke, de félek h nem tudnám őket pótolni.
  • zyndar
    Ha Ball winning midfielder van ott, akkor az elcsászkál a helyéről labdaszerzés reményében, emelett két winger attackon és egy AP. Ez szerintem nem életképes kombináció. Vagy amit írtál 2 CM és 2 Winger, vagy 1 CM és hozzá DLP.
  • Darthmushroom
    1. szerintem maga a csatár páros nem igazán jó TM mellé szerintem vagy Poacher/DFL/False9 való. +egyik support. nagy csapatnál éri meg két attack mikor úgy is többet van nálad labda. am nekem eddig idén a CF(attack)+False9 nagyon bejött
    2. hátul FB tudtommal katasztrófa lett a javítás óta inkább WB a szélső hátvédeknek
    3. két középhátvéd inkább CD
    4. egy db csapatutasítás?? ráadásul ami magába a legrosszabb? gyors tempó+kis csapat--> iszonyat sok hiba minden területen
    5. középpályán ajánlom h középen sima két CM legyen auton és két sima winger attackon. ha már AP-t használsz akkor mellette BWP legyen a másik. mert így ne csodálkozz h alig van labda nálad.
  • Darthmushroom
    csak próbaként belenéztem a lyonba. hát hát hát... vezetőség egy büdös nagy paraszt... 10m felett eladok, meg kapom a felét.. ok ez még belefér, de kölcsön veszek pár játékost akikért 100e-ket fizettek vagy még annyit se, és ezért ők elvették az összes igazolási keretet. mikor közbe összesen még 1,5mt se költöttem még aláírási pénzekkel sem volt 2m szerintem. arról ne is beszéljünk h fiatal meg gyenge a keret.. bl-be otthon simán partyba volt velünk egy Zulte Waregen.. otthoni 1:1 után idegenbe is csak hosszabbításban tudtunk tovább menni.

vissza AEK-hez.
  • narumon
    Eddig azok voltak, a tegnapi napon állítottam át őket, hátha így jobb lesz. Mondanom sem kell, hogy semmi nem változott :)
  • bakkerman
    gratula! Úgy látom a gép nem erőlteti ezt a saját neveléses dolgot a Barcanal,van ott minden nemzetiség :DD
  • korbin555
    Hát ez meg megint micsoda?
  • korbin555
    Ígylehet eladni egy négy gólos vezetést.Rendesen felhúzták az idegeimet.
  • korbin555
    Az első nagy eredmény,némi mázlival.Most bejött,hogy az előző bajnokin az összes fontos ember pihent.Ez volt a Barcelona első kapott gólja,és természetesen az első veresége is.A Real Madrid ellen sajnos ez sem segített,mert ott simán kikaptunk.Nem lesz könnyű tapadni rájuk,mert az Atlético-val kiegészülve,tavaly húsz pontot vertek a 4. helyezettre is.
  • korbin555
    Mindent bele!
  • Zenszkij
    Egy két utasítás azért nem ártana szerintem. Meg a védőket sima central defendernek használnám. Persze ezek csak tippek, te érzed.
  • zyndar
    Képet egy ideje nem tettem, illetve az aktuális melóról sem írtam. Nos jelenleg az ukrán első osztályban dolgozok a Karpaty Lviv gárdájánál. A keret közepesen szar, az egyetlen értelmes ukránt el kellett adnom, hogy legyen pénz bármire is. Persze lehet, hogy nem sokáig dolgozok itt, mert 3 meccsel ezelőtt leült velem a vezetőség, hogy ez a 7. hely kutyafasza teljesítmény, egy hónapom van összekapnom magamat és hozni a beígért nemzetközi indulásra jogosító helyezést. Ez nem lehetetlen, mert az 5. csak 4 pontra van, viszont már csak 5 kör van vissza a bajnokságból. Eddig ugye 4-1-3-2ben álltunk ki, de erős közepes teljesítménynél többre nem vagyunk képesek és a játék sem tetszett igazán. Amit korábban írtam 3-5-2t megcsináltam, megvertük a Goverlát, a Dynamo Kievet és idegenben egy szoros meccsen kaptunk ki a Shakhtartól. A játék tetszetős, szerintem maradok ennél a felállásnál..
    Még soha nem rúgtak ki, kíváncsi leszek :)
  • narumon
    No még így is 4:4 lett a Győr elleni meccs. A szokásos hülye gólokat kaptam, olyan igazi óvodás módra. Erről mondjuk eszembe jut, hogy mióta FM14-el játszok még soha nem játszottam 0:0-t. Szerintem olyan meccs még nem volt a 2 szezon alatt, hogy ne kapjak gólt. (leginkább gólokat). Ha nyerek az általában ilyen 5:4-re van meg 3:2-re.
  • narumon
    Ööö és akkor ezt a meccset most hogy? Éppen, hogy kijött a csapat ifistával. Halasztani nem lehet?
  • narumon
    Itt egy pozitívum. Saját nevelésű tök fiatal játékost behívtak az U19 válogatottba. Még az is lehet, hogy lesz belőle valaki. Ifiknél mik a legfontosabb beállítások, hogy jól fejlődjenek?

• narumon
    No ezt sem értem. Most játszottam a ligakupában egy meccset a másodosztályú Diósgyőrrel és a média azt írta, hogy comfortable victory az elvárt részemről. Ehhez képest egy szoros 2:1-re nyertem (de csak azért mert az ellenfél csatára is töketlen volt ma legalább), viszont a végén a team talknál az assistant managerem meg azt mondta, hogy dícsérjem meg a srácokat mert ez egy impressive victory volt. No most akkor melyik? Vagy a 2:1 az végülis comfortable victory? :)
  • narumon
    Megvan és mit fényképezzek le?

Egyébként a játékosokat hogy értékeli a gép? Van pl saját nevelésű játékosom aki paraméterekben a liga egyik legjobb játékosa - ez mégsem látszik nagyon a játékán. Ellenben máshonnan igazolt játékosom sokkal több fizetést is kért és legtöbbször jobban is játszik pedig statok alapján nagyon nem kéne neki. Van mellé valami lucky faktor is?
  • Darthmushroom
    dokumentumok/sport int./fm2014/ és ott kell lenni mentések, taktikák stb.. mellet egy kép mappa is
  • narumon
    Szegeddel vagyok még mindig (ezt már írtam). Top Half Finishbe vár a média valahol ott is vagyok néhány meccs után. Már kérdeztem múltkor (lehet hogy volt válasz csak nem láttam), hogy hova menti a játék a képeket?

Igazából azért nem írok pozitívumot mert a match engineről nem tudok. Egyszerűen nem jó és ezen nincs mit szépíteni. Semmi olyan effektív és szép focit nem lehet játszani mint FM12-ben. (a 13 kimaradt nekem). Mint már írtam - maga a körítés tetszene - ott történt némi okos fejlődés, de ezek a jelenlegi taktikai utasítások semmit nem érnek. Főleg a match engine miatt. Olyanok történnek nálam a pályán amitől kaparom magam vagy kínomban röhögök. (láttad pl azt a videót ahol két játékosom szalad ELFELE az érkező labdától, és így a sokkal messzebről induló ellenfélé lett? Amiből gólt is kaptam ofkorsz). Nálam ilyenek vannak folyamatosan. Valaki linkelt délután beállításokat a footballmanager.hu oldalról azokat is próbálgattam, úgyanúgy semmi.

De mint írtam is az én frusztrációm 2 dologra vezethető vissza;
    1, Nem támadják a játékosaim a labdát (mintha meg sem akarnák szerezni), akkor sem ha sokkal közelebb vannak hozzá mint az ellenfél
    2, Az ellenfél agresszíven szerel - ahogy megkapja egy játékosom a labdát már rajta van és csúszik befele és veszi el a labdát. Én ilyet nem tudok beállítani, nálam csak kísérgetik 1m-ről az ellenfelet

És az összes többi ebből a két dologból fakad, mert ez miatt veszi át az ellenfél csatára kényelmesen a labdát és a védőm kíséretében begyalogol vele a kapuba. stb stb.
  • narumon
    No kikaptam a Debrecentől 0:3-ra úgy hogy momentumunk sem volt. A magyar válogatott és a Jamaicai válogatott csatára két passzt nem tud csinálni a kaput csak hírből ismerik. Egyetlen lehetőségem az volt amikor a szélsőm rárugta a labdát a kapusuk védett és pont a csatárom elé pattant a labda - de az természetesen nem ment érte megvárta, hogy egy védő összeszedje és akkor kezdett el rohanni. Az ellenfél meg rúgott 3 olyan gólt ami után bármelyik csapatnál elzavarják az összes védőt - én ezt itt nem tehetem meg mert akárkit rakok oda ugyanezt fogja csinálni. Hát ennyit erről ma.
  • Darthmushroom
    egyél már képet a felállásról meg az utasításokról. mert már eszméletlen h soha 1 pozitív dolgot sem írtál még a játékról. ja meg h kivel vagy és hányadiknak várt a média.
  • narumon
    *hogy támadjuk a labdát = hogy NEM támadjuk a labdát

És mekkora szégyen így 2013-ban egy forummotor ahol nincs szerkesztés funkció... :(
  • narumon
    Én úgy voltam vele, hogy ráhagyom a játékot (nem akarok szívinfarktust kapni) de aztán este csak elindítottam. És most a frász kerülget. Hát egy focis játékban hogy a fenébe lehet, hogy támadjuk a labdát, nem akarják a játékosok a labdát? Ez mekkora bug már? Egy judonál mondjuk értem - de egy focis játékban? Hát miért mindig az ellenfélé minden labda? Miért nem megy érte az a játékosom aki néhány lépésre áll tőle? Mi a fene folyik itten? Grrr de mérges vagyok...
  • Darthmushroom
    legjobb :D mert úgy is rúgsz te is párat, visszavágón meg sima liba :D anno volt olyan h idegenbeli 5 vagy 6:0ról jöttem vissza a hazai meccsen :D jó mondjuk hasonló volt már fordítva is.
  • Zenszkij
    ez igaz, de nem mindegy mondjuk bl-ben, hogy 4-5 góllal nyalsz le idegenbe vagy csak egy, kettővel
  • Darthmushroom
    én is nagy ívbe szoktam arra szarni, van amikor még otthon is kevesebbet van nálunk a labda, de még is 3-4 góllal nyerünk. amilyen lassan tanulnak be idén taktikát, örülök ha azt az egyet megtanulják, nem h idegenbe variáljak akár mit rajta. idegenbe pár bukás am is belefér.
  • real22
    helo
    egyéni traineingetket hogy szoktátok beállítjátok poszt szerint??
  • korbin555
    A labdabirtoklást még egy öt nullra nyert meccsen is sokszor elbukom,de nem érdekel az esztétika,csak a hatékonyság.A lövési arányt szinte mindig toronymagasan mi nyerjük.Az eddigi három meccsen 91/38 kapura lövésünk volt,és rúgtunk tíz gólt.És reményeim szerint lesz ez még jobb is,mert a taktika begyakorlása még sehol sincs.Persze ez nem jelenti azt,hogy néha nem futunk majd bele a késbe,de ez az,amit én látni akarok,nem a tili-toli a középpályán.
  • fergusonpapa
    Ő nálam ingyen érkezett és a csapatom középének alapja. Nem egy meccset döntött már el.
  • Zenszkij
    És a labdabirtoklásod milyen idegenben? Kipróbáltam a taktikád, mivel hasonlót használok, de idegenben katasztrófa a labdabirtoklás. Otthon gálázunk vele, de idegenben neccesnek érzem.

Közben ez már a harmadik évem a Bayern élén. Nem jön össze a BL győzelem. Addig nem tágítok innen. Majd tolok képeket.
  • korbin555
    Igen.Gólt kell rúgunk minden meccsen.Nem óvatoskodok,és nem játszok védekező focit.Ha vezetünk,akkor idegenben gyakran átállok kontrára.
    Most,hogy átvettem a Sevilla-t,az első meccsen az EL selejtezőben a hazai visszavágón le kellett dolgoznunk egy 0-2-es vereséget a Hearts ellen(ezért repült az elődöm).6-1-re nyertünk.Persze itt van három világklasszis csatárom.De még egy Barcelona ellen is ugyanígy támadni fogok.Csak a két szélső hátvédet fogom vissza akkor,ha nem mi vagyunk az esélyesek,vagy klasszis szélsői vannak az ellenfélnek. De ennél a csapatnál nagyon nem kell aggódnom,mert tele van extraklasszisokkal. Félidőben majd dobok fel képet a játékosokról is.Eddig ez a legerősebb csapatom, még a Schalke is gyengébb volt,pedig velük BL elődöntőig jutottam.Persze már erősítettem is.Tíz ember került azonnal listára,akiket nem találtam elég jónak,és hoztam hat másikat,akik sokkal jobbak náluk.Ötödik helyre várják a csapatot,de az szóba sem jöhet,hogy ne hozzuk rá a frászt a Barca/Real/Atlético trióra.Ha valami mégsem stimmel,akkor télen már pontosan tudni fogom,hogy hol kell még finomítanom.Mondjuk akkor pénzre lesz szükségem,mert mindet elköltöttem.
  • horrorpops
    ha a két csatáromnak ugyanaz a szerepköre (mélységi támadó, mögöttük egy támadó felfogású tkp-val) akkor az mennyire zavar be nekik? (FM11, bár gondolom mindegyik verzióra igaz)
  • Zenszkij
    Korbin, idegenben a nagy csapatok ellen is attack mentalitással mész?
  • gojoci
    2014-esnél nálam elmaradt a nyári szünet, a játékosok pihenés nélkül edzenek folyamatosan. Találkozott már valaki ilyen buggal?
  • Szycsu
    Na, hát akkor egy kis helyzetjelentés tőlem is!

Lille, FM 12, 1. szezon egy része

A kereten nem sokat változtattam. Egy-két játékost hoztam és a télen is fognak távozni olyanok, akik nem felelnek meg nekem. Keret/felállás
    Elég jól alakultak eddig a meccseink, ennek is köszönhető az, hogy így állunk a bajnokságban és így állunk a BL-ben. A MU jön majd hozzánk a következő fordulóban, de, ha egy pontot sikerül szereznünk, már azzal is továbbjutunk és az is megfelel nekem és rohadt sok a szövegemben az és..... Jövőre lesz első számú cél a BL-győzelem, ezzel a kerettel idén még kevésnek érzem magunkat, max egy kört mehetünk (feltéve, hogy csoportból továbbjutunk), de ahhoz is kell egy jó sorsolás majd.
    Jönnék egy kis hazai statisztikával, illetve az első számú csatárom, Jelen teljesítményével. Magam is meglepődöm, hogy ennyire jól tolja.

Mindenkinek rengeteg grat és respect. Nem sokszor írok mostanában, de minden nap olvasom a fórumot, így tovább! Kösz, hogy olvastad!
  • zyndar
    Visszavonom, amit írtam róla. Bár az tény, hogy a tavalyiban 4. szezonban szereztem meg, sem tulajdonságokra, sem játékra nem volt kiemelkedő.
  • fordjee
    Mindenki futott visszafelé, lehet, hogy azért:)
    Amúgy kihagyta, de a végén egyenlítettem.
  • Gerdzso
    Az új FM Handheld-el játszik valaki? Mennyi változás van a 2013 hoz képest? :)
  • Darthmushroom
    ki lehet őt is azért nevelni:
    Grenier
  • SeLFisCH
    Sajnos nagyon messze áll az 5-6 évvel ezelőtti dolgoktól, de megpróbálunk akkor ezen kicsit változtatni

Köszönöm amúgy, neked is nagy respect a Parmaáért