104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
volt egy kis szerencsénk :)
-
Solt #93443 Ha azt akarod, hogy ívelések érkezzenek a TM fejére, akkor szélsőket kell alkalmaznod, ők azok, akik lefutnak az alapvonalig, és onnan próbálnak középre ívelni. Ehhez értelemszerűen olyan csapat utasítás szükséges, ami a szélekre helyezi a hangsúlyt, valamint szükség van gyors, jól cselező, jó "crossing" értékkel rendelkező játékosra.
De még ez is "kevés"... az eredményesség függ még az ellenfél szélső védőinek képességeitől, attól, hogy mennyire tolja fel a védekezését (mekkora üres hely van a védelmni vonal mögött), milyen széles a pálya, stb... összetett dolog ez! :)
Szerintem ITT nézz körül alaposan... :) -
Soulwave #93442 Nem, akkor félreérthetően írtam, ugyanis múltidőben írtam hogy a WM-em "megcsinálta". A tavalyi évben alapvetően egy fiatal osztrák srácra építettem, akit idén elvitt az Arsenal, így most egy brazil játszik (aki lassabb de technikásabb).
http://postimg.org/image/c5bvoq76j/
A tavalyi évben teljesen jól működött a WM, idén viszont nem. Egyébként érdekes, hogy Defensive Wingerre írja az asszisztens a brazilt, de úgy baromi szarul játszik.
-
alig mondasz ellent magadnak, előbb azt írod h nem jó mert kevés a beadás, most meg h jó a WM mert megcsinálja amit elvársz. am ha már 442 akkor szerintem legalapabb h wingert használ az ember mivel a felállás maga a beadásokra meg a szél játékra épül. -
Solt #93440
-
Soulwave #93439 IF sosem volt nálam kijelölve, talán még a leg-legelején. Kipróbálom a Wingert, igazából eddig semmilyen tapasztalatom nem volt velük, mivel a WM-is megcsinálta azt amit elvártam korábban. Winger mellé milyen középső középpályások jók? Általában egy support AP és egy def BWM-et használok (CM-et szinte soha) -
Ezek szerint pont azt az egy szerepkört nem használod a szélen, amire szükséged lenne, ez pedig a Winger...Ők azok, akik elfutnak a szélen és beadnak, ennyi a dolguk. Anside forward direkt megy előre, a csatár helyére és mindig befelé cselez, nem ad be, míg a wm meg inkább középső kp akar lenni csak kicsit szélebbre helyezkedik. -
Soulwave #93437 A taktikám, három évea 4-4-2-re épül, nekem nem igazán feküdtek a támadó középpályás vagy védekező középpályásokra építő csapatok. A legtöbb játékosom alapból egy kifejezett posztra igazolt, úgyhogy ez nem kellene, hogy gond legyen.
A két csatárom egyébként Trequartista ill. Poacher a javaslatok szerint, de egyik sem rúgott gólt, amikor ezekben a szerepekben játszattam őket. Bár hozzáteszem, hogy a WM-eim sem járatják annyit a labdát, jellemző hogy a FB-k megelőzik a támadásban a WM-eket. Mind a négy szélsőm automatic duty-val ment.
Szóval elsősorban az a baj, hogy a WM-ek nem jönnek fel eléggé a támadásokkal, vagy épp ellenkezőleg inside forwardként már megelőzik a csatárokat is, tehát a beadások elmaradnak. Többnyire középről jönnek a labdák, aminek az az eredménye, hogy elszerencsétlenkedik és belerúgják a kapusba...
Szerencsére sok a jó rúgótechnikájú játékosom, így beadásokból, szögletekből, távoli bombákból van gól, de elmaradnak a nagy arányú győzelmek, azért egy BL középdöntős csapat berámolhatna párat egy Pápának (0-0 lett) -
Pont ezt akartam írni :D Az újrakezdett Fradis karrieremben első évben Böde TM, egyértelműen kiemelkedik a magyar mezőnyből, 26 góllal lett gólkirály asszem :) Szóval meg lehet ez oldani, TM is lőhet sok gólt, de valóban nehéz.
Tavalyi játékban Szalai a Mainzban ugyanúgy TM volt nálam, viszont "csak" kb 14 gólt lőtt 40 meccsen, ami nem túl sok, viszont ott volt a sok assziszt meg a hasznos csapatjáték, és így vmi 7,50 körül volt az átlaga.
-
Solt #93435 Az egyéni szerepek nagyban függnek a taktikától, a játékos képességeitől, illetve az ellenfél taktikájától... Ha például van egy olyan játékos, akinek jók a TM képességei, az még önmagában nem elég... akkor lehet eredményes, ha például akkor használjuk TM-ként, ha jó szélsőink vannak, és a TM magasabb, nagyobbat ugrik, jobban fejel mint az ellenfél védői... ( plusz ugye a szélsőink is jobbak az ellenfél szélsőinél ) A megfigyeléseim szerint főleg akkor működik ez, ha mi tudunk dominálni...
A 14-ben Böde például kiemelkedik az NB1-ből ezen a téren... nálam elég sok gólpasszt kapott a Jennertől a próbakarrierem során... -
Én amikor Tm-el játszottam (bármelyik fm-ben az elmúlt időben), csak akkor működött, ha mellette vagy mögötte Tequartista volt, aki megkapta a playmaker szerepét is:) -
Soulwave #93433 Hát továbbra sincs változás, úgyhogy szerintem a teljes taktikát változtatnom kell.
Egyébként 1-1-et játszottunk a bernabeuban, azért az nem rossz, másodikak vagyunk a BL csoportkörben, és vezetjük a honi tabellát is. Csak azok a fránya gólok nem jönnek :D Persze lehet, hogy a dél amerikai játékosok annyira nem érzik jól magukat ebben a közegben és kell nekik egy év amíg adaptálják a játékstílust. -
Soulwave #93432 Először is grat az eredményekhez, bírom a magyar csapatok menetelését FM-ben :)
Az az igazság, hogy két-három meccsenként állítgatom a csatáraim szerepét.
A linkelt fiú, a riport szerint TM-ben a legjobb, egyébként egy ideje már AF-ként használom, de azóta se javult sokat :/
A másik csatárom aki a brazil U21-ben szórja a gólokat:
http://postimg.org/image/xqgycc3x7/
Őt poachernek írta az asszisztens, őt poacher és supporting dlf között váltogattam, elég kevés eredménnyel. Ha a BL-t és a kupákat nem számoljuk, 12 meccsen a két csatár 8 gólt lőtt az szerintem baromi kevés, a középpályásom vezeti a góllövő listát 8 góllal.
Az angol leírások alapján én is az AF & P kombót használnám, de valahogy eddig nem akart működni. -
BetonK #93431 Csatlakozom Darthmushroom kolléga véleményéhez! Annyi biztos, hogy én nem szoktam TM-mel játszani, nálam az AF+P a módi. Target man-t nem játszatnék olyan játékossal, akinek a headig értéke nincs minimum 16, de inkább 17, illetve nincs legalább 187 cm magas. Próbáld ki a linkelt srácot AF-ként, de nálam az igazi gólvágók általában a poacherek! -
BetonK #93430 Félidőhöz értem a bajnokságban, eddig minden a terv szerint, továbbjutás Bl-ből, első hely a bajnokságban.
A Bayernnel egy osztállyal fentebb játszottunk végig másik két ellenfelünknél a csoportban, az volt a kérdés, hogy egymással miket játszunk. Előző szezonban két döntetlennel zártunk egymás ellen (2-2 nálam, 3-3 náluk). Idén is szoros meccseket játszottunk, egy győzelem itt, egy győzelem ott. Nagy bravúr ez ismét. A kieséses szakaszba tovább jutott a Dinamo Zagreb is, mi pedig a Schalke csapatát kaptuk. Így alakultak a meccseim:
A csoport végeredménye:
A góllövőlista jól mutat :D:
Legnagyobb örömömre, és meglepetésemre Bücs Zsolt vezetésével kijutottunk a VB-re:
-
Target Man-tól szerintem ne is várják sok gólt, neki inkább a labda megtartása a fontos, mivel magas fizikális támadónak kell TM-nek lenni, am mellé szerintem jobb egy poacher mint egy DLF -
Soulwave #93428 Hát pont ezaz! Amikor AP-ként használtam közel sem volt olyan hatékony, BWM-ként viszont kifejezetten jól játszik és vezeti a góllövő listát. (Egyébként 11-es tackling végülis nem olyan rossz). Szóval én inkább arra gondoltam, hogy talán az asszisztensem nem mérte fel jól, hogy a játékosnak mi a legjobb valódi szerep... De aztán lehet nem ennyire mély a játék. Csak azért furcsa, hogy a leginkább fekvő szerepben nem játszik jól. Egyébként a taktikám:
Def: 4 - FB - BPD - CD - FB
Mid: 4 - WM - AP - BWM - WM
Att: 2 - TM - DLF
És controlling, rövidpasszos gyors játék. De a csatárok, még mindig gyakorlatilag csak a BL-ben rúgnak gólt, bajnokságban alig.
http://postimg.org/image/h6j9q3emz/
12 meccs után 5 gólja van, ennél azért többet várnék ilyen statokkal. TM-ként játszik. -
Inkább a taktikába h illik az adott szerep, játékost át lehet nevelni, eladni stb.. am egy AP-t odarakni BWM-nek elég nagy hülyeség mivel az olyan játékoknak a szerelés értéke nagyon gyenge oda meg pont az az egyik legfontosabb. -
Lancelot1983 #93426 FM2014-hez skót "second illetve third division" mezeket ti találtatok valahol? Csak az első 2 osztályhoz találtam mezeket. Ha valaki tud a másik két osztályhoz is hálás lennék, ha megosztaná velem. -
Soulwave #93425 Az érdekelne, hogy ti hogyan szoktátok beállítani a játékosok szerepét? Vagy szerintetek mennyire fontos, hogy az adott játékos a neki leginkább kézenfekvő szerepben játsszon.
Nálam egy időben automatikusan ment a szereposztás, majd később az asszisztens riportja alapján. Jelenleg a két csatárom egyik Target Man, a másik DLF. Rengeteget változtatgattam, mert pl az AP-nek jelölt középpályásom, nem volt hatékony annak ellenére, hogy az asszisztens szerint az a természetes szerepe. Miután ball winning MF-re állítottam, védekező szereppel, rúgott három gólt, szóval elég érdekes...
Kíváncsi vagyok nektek mi a tapasztalatotok. -
b]Napoli 2014/2016[/b]
A tavalyi bajnoki címnek köszönhetően játszhattunk az Olasz Szuperkupában, ahol a frissen igazolt Astori fejesével vertük 1-0-ra a Juventust.
Igazolások.
Kupa.
Közel 30 lövésünk volt a 120 perc alatt, szerencsére azért 11-esekkel sikerült behúzni.
BL-csoportkör.
BL-fa.
Real-t nagy meglepetésre oda-vissza vertük. Bayern ellen otthon 2-0, idegenben 5-1 nekik, 7 kapura tartó lövésük volt... Az egyik gólt abból kaptuk, hogy szögletnél Müller-t senki se fogta az ötösön belül, mert mégis miért, ráadásul Begovic is a jobb kapufa mellett álldogált, miközben a szögletet a másik irányból rúgták. Illetve egyik támadásuknál megint csak Müllert teljesen üresen hagyták a védőim, a kapusom meg másodpercekre leragadt megint az ellentétes oldalon, így ahelyett, hogy fogta volna a rövidet, a támadó megint csak az üres kapuval találta magát szemben. Szezon előtt simán kiegyeztem volna az elődöntővel, de így kiesni nem kellemes.
Bajnokság.
Idén háttérbe szorult a kupák miatt, de így is behúztuk valahogy. A döntetleneink nagy része kisebb csapatok ellen volt, általában 20+-4-6 lövési aránnyal a meccs végén. Fölé ívelgetés, kapusba bombázás, felső kapufára rúgás a legújabb divat Nápolyban.
Statok.
Insigne és Hamsik megint húzóemberek voltak, viszont jóval többet várnék a csatáraimtól, rengeteg meccset fejeznek be 6.4-6.7 közötti átlaggal.
Az Eurosport stábja is hálás lehet a fiúknak, néhány érdekes mozdulatot biztos bemutatnak majd év végén:
- Cannavaro 20 méteres öngólja, fejjel.
-Ellenfél jön szabadrúgással, a kapufa mellett álló játékosom ellép egyet jobbra, nehogy eltalálja a labda--->gól.
Kupákat tekintve elégedett lehetek, de a játék képe még mindig nem az igazi, sokkal több dinamikus támadást szeretnék végre látni, tavalyi részben ezt ilyen minőségű kerettel simán összehoztam, de itt még sokszor a nyertes meccseket se tudom igazán élvezni. -
Utley #93423 Sikerült letudni a 2014/15-s szezont is a Venezia kispadján.Sajnos csak a minimum tervet sikerült elérni..Ez pedig a biztos bentmaradás kiharcolása volt a Serie B-ben.Ebben a szereplésben az idióta taktikai szerencsétlenkedésem is jócskán benne volt.Volt egy 3-5-2-es alaptaktika amit majdnem az egész szezonban eröltettem,de eredménye nem igen volt és amikor a kiesés szele is megérintett,akkor váltottam a 4-1-2-1-2-es hadrendre ami remek húzás lett és gond nélkül értünk a 16. bentmaradó helyre.
A következő szezon céljai közt a playoff hely elérése lesz és ott már bármi lehet.Anyagilag sajnos nem igazán vagyunk toppon,ezért 2-3 piacképes emberkét megint piacra kell dobjunk,hogy elvegetáljunk a 2.ligában,de reményeim szerint ismét kitudunk fogni 2-3 fiatal tehetséget,akit kölcsönbe eltudunk hozni és...Na álmodozok tovább :) -
nekem van annyi igen,lentebb írtam :) -
már mint neked az edzőnek annyi? mert ha a klubnak akkor Internek eléggé keveslem 10kból.
keresésnél add meg mind a 3 adatot ami maxhoz és nézd meg miket dob ki. szerintem biztos h nem csak az egyik adatot kell nézni. de akár az is lehet AEK nemzetközileg semmit nem értem el szóval biztos nem azért hívtak a riválisok meg a török szövetség -
tehát nekem most a világbeli reputációm 5900,akkor olyan klubba tudok elmenni,amelyik max 5900-as? -
mivel keresésnél mind a 3 meg lehet adni ezért mind a 3mat nézni kell, am nem olyan izé h 3 van, mivel pl. nézünk egy Rangers hazai meg világ színvonalba elismert klub szóval nagyobb a repuja, de a jelenlegi repuja meg kicsi mivel alacsony osztályba "szenved" -
Soulwave #93418 2016/2017 - Ferencváros
Tehát a tavalyi idényemről:
Bajnokság: 1. hely - 73 pont
Magyar Kupa: 1. hely (Loki ellen)
Ligakupa: 1. hely (Diósgyőr ellen)
BL-ben csoportelsőként mentem tovább 13 ponttal, és rögtön kisorsolták nekem a Bayern Münchent. Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, kettős vereséggel kiestünk.
Egyéni:
Gólkirály: Nicholas Perezo
Év hazai játékosa: Szekeres Adrián
African Striker: Nicholas Perezo
African Defender 2nd: Sameh Ibrahim
Sajnos idén már látni lehetett, a bomlást a csapaton belül, ami főként az állandóan bejelentkező topkluboknak köszönhető. Végül a kezdőből öt ember távozott (két ST, egy ML egy DL és egy DC) illetve egy kulcs csere. Anyagilag ugyan komoly bevételekhez jutottam, amit ki is használtam:
Transferek:
http://postimg.org/image/61ub4tgwr/
Sergio - még év közben igazoltam.
http://postimg.org/image/c5bvoq76j/
Santos - 10 Mio euróért jött és a brazil U21 csodagyereke. Remélem egy Neymar szintre eljut.
http://postimg.org/image/xqgycc3x7/
Enzo Prono - Szerintem ő lesz az év meglepetése
http://postimg.org/image/h6j9q3emz/
Jelenleg zajlik a 17/18-as szezon, második helyen vagyunk, illetve a BL csoportkört simán hoztuk egy walesi, egy északír és a Legia legyőzésével. A csoportkört a Olympiakos elleni 5-2-vel nyitottuk :)
http://postimg.org/image/3ocddt2hn/
-
Valaki aki komolyabban ért a genie scouthoz,lenne hozzá egy kérdésem?
-Na szóval,leszedtem a progit,mert kiváncsi vagyok arra,hogy milyen a reputációm,az Interrel vagyok,és azt írja az én profilomra,hogy:
-home rep.: 6409
-current rep.: 7471
-world rep.: 5908
Melyiket kell nekem ahhoz néznem,ha úgy döntök hogy váltani akarok csapatot,és leakarom szűkíteni a listát olyan csapatokra,ahol a reputációm alapján eltudnék helyezkedni? Tehát melyik számot nézzem? -
BetonK #93416 A törököket szépen hazaküldtük!
-
Soulwave #93415 Akkor hozta be amikor betöltött egy új nemzetet, talán ha kiveszem akkor lenyugszik, amúgy semmi kieg. ;) Pedig most hoztam el a brazil válogatott csodagyerekét a Fradiba (18/17 gól U21-ben). Holnap tolok képeket. -
ez minden fmbe előfordul.. főleg ha virágbolti meg ha sok kieg van felrakva. -
BetonK #93413 Nos nálam eltelt a nyár, és már zajlik is a 2017/18-as szezon. BL csoportba könnyedén bejutottunk, itt a Bayern, Galatasaray és a Steaua vár ránk! Bár tavaly kivertük a németeket a kieséses szakaszban, azt hiszem a második hely a realitás, noha az előző szezonhoz képest erősödtünk! A kezdőbe két új ember jött, és senki nem ment el. Az egyik új szerzemény egy skót kapus a Celticből 7,5 millió $-t fizettem érte, remélem beválik, a másik pedig egy marokkói irányító, szerintem világklasszis, free agent volt, az Al-Jaziránál járt le a szerződése:
Picit sokat keres, valószínűleg ha magasabban jegyzett csapattal vagyok. olyan 50k körül is eljött volna, de nekem bőven megér ennyit, rúgott egy mesterhármast bajnokin szabadrúgásból, és a fontos meccseken húzóember lesz!
Most olyan 460k körül fizetek hetente a 740k-s keretből, van még 7,5 millióm igazolni.
Idén nyáron is sikerült egy nagy nevet elhozni anyaegyesületemtől, a Man. City-től. Kezdőbe ugyan nem fér be, de jó, hogy itt van, ráadásul nekem semmibe se kerül:
Folyt. köv.! -
Soulwave #93412 Ja és kaptam egy crash dumpot. Ennek van már javítása FM2012-hoz? -
EL csoport annyira nem is reménytelen h 4. kiemeltek voltunk: Stuttgart,Steaua,Leicester -
egy jól csengő név is csak érkezett :)
-
hatalmas meglepetéssel tértünk vissza az európai porondra, innen talán már meglesz a csoportkör. Gergő ingyen érkezett (mint mindenki) 1 gól+2 assisttal a meccs legjobbja lett.
-
fordjee #93408 Grat, nekem meg szerencsés a sorsolásom, Bl-ben a legjobb 16 között akár a Bayernt is kaphattam volna, de a Benfiva jutott. Olasz kupában meg a Lazio ugye, őket mindig öröm megszórni:) -
Grat, am tavalyi fm óta szokás ilyen baráti sorsolásokat csinálni :D Feyenoord mentésembe bl kieséses szakaszba vagy 4 évig Real/Barca csak :D -
És skalpoltunk egy nagyot ismét :) mondjuk a gép bekaphatja. Az Arsenal-Newcastle sor után kit sorsol mellém? Chelsea.............ja, közben meg küzdeni kellene a feljutásért..
-
Soulwave #93405 Ferencvárosnál súlyos szezon volt, mind 3 magyar trófea megvan + BL középdöntő. Viszont eladták a kezdő csatársorom, egyik ment az Arsenalba másik a Juventus. Illetve a balösszekötőm nem hosszabított ő is az Arsenalba ment.
A kérdésem az, hogy mivel minden korábbi taktikám borult az új csapatnál, hogy ti hogy szoktatok új taktikát összeállítani (a játékosok reportjai alapján? esetleg az asszisztens ajánlata alapján.) 4-4-3 attackinggal kezdtem, tavaly 4-4-2 standard, viszont már tavaly sem voltak túl hatékonyak a csatáraim. Egyik target man, másik deep lying forwardként működött. Illetve két wide mf, egy advanced playmaker és egy ball winning midfielder volt a középpályám. A játékosok viszont ahhoz képest, hogy EU topcsapatok voltak a kérőik, nem játszottak olyan kiemelkedően. Ennek mi lehet az oka?