104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Valóban félreértettem,sorry.
  • zavbal
    Félre értettél én erre gondoltam:Uniós országok
  • korbin555
    Külön nem lehet EU szerint keresni.Azt csak a GS tudja.De semeddig sem tart utánanézni a neten egy adott országnak,ha nem vagy biztos benne.A játékosnál viszont az Overwiew-Information-nál érdemes lehet megnézni,hogy van-e második állampolgársága.Sok Dél-Amerikainak van olasz,portugál útlevele.De attól is függ, melyik országban játszol.Sok helyen eltérőek a szabályok.Nálunk a fél világ Uniósnak számít.Bosznia ugyan nem,de Pápua Új-Guinea igen.Milyen hülye találta ki,nem tudom.
  • zavbal
    kérnék egy kis segítséget. Nos Szerbia belépett az EU-ba így tudok hozni Eu-s játékosokat.Megkérdezném hogy meg lehet valahol nézni a játékon belül az Eu-s országokat?
  • BetonK

Monacoba nekem se.
  • Darthmushroom
    nekem egyik se kéne :D inkább vennék kölcsön vagy ifi
  • bakkerman
    Klasnicot igazoltam le végülis,1 évre
  • LasDen #93719
    amelyik a padrol beallva meg gólt tud rúgni
  • bakkerman
    Monacoba ti kit választanátok a padra Falcao mögé?
    -Adriano,31 éves,1.2m eurót kér/év
    -Klasnic,33 éves,425k eurót kér/év
    -Laquinta, 33 éves,500k eurót kér/év

Csak ilyen kaliberben gondolkozom a padra,tehát nem akarok költeni fiatal játékosra
  • zyndar
    A barátságos meccseken jók voltunk--> ez mindig rosszat jelent :)
    Még az első tétmeccsen is minden jól ment, aztán 8 meccsen 1 győzelem, gyermeteg hibákkal. Ennyire meg lennénk illetődve? Nem tudom.

• zyndar
    Gratula Foxi, kitartó vagy.
  • Zenszkij
  • Solt
  • Sysfox
    [/center]FM 2012, Blackburn Rovers, 8. év (2018-2019)
    Bajnokság 2. helyezés
    Bajnokok Ligája 1. kiesési kör
    FA Cup győzelem
    Community Shield győzelem
    [/center]

A holtszezonban távozott a gólerős Daniel Sturridge, a Liverpool 16 milliós ajánlatára nem tudtam nemet mondani, így fő kérdés volt, hogy mire megyünk a gólerős támadó nélkül. Ugyancsak a távozók sorát erősítette Abdullah Chukwu, akiért 10 milliót fizetett az Aston Villa (és utána az év legrosszabb igazolása lett Angliábanl!), így 3 év után a fiatal nigériai is vette a kalapját. Januárban csatlakozott hozzájuk Jordan Henderson is, az angol teljesítményével elégedetlen voltam, ezért elpasszoltam a Stoke City-hez 4 millióért. Két régi motoros is távozott, Kyle Naughton és Steven N’Zonzi, mindketten a Birmingham City-hez, értük 3.7 milliót kaszáltam. Az érkező oldal meglehetősen rövid volt, egyetlen jelentős igazolásom a francia hálóőr, a 20 éves Jerome García volt, akit 6 millióért csábítottam el Párizsból. A PSG egyébként az utóbbi években az egyik legnagyobb importőrünk lett a játékosokat tekintve, több olyan tehetségről is lemondtak, akik aztán nálunk sztárok lettek. Elég furcsa üzletpolitika! :)

Igazából nem is terveztem nagy igazolásokat, a jelenlegi keret erejében bíztam, és természetesen a fiatalok nagymértékű fejlődésében. Az első skalp mindenesetre hamar meglett, a Community Shield-en 2:1-re megvertem a Manchester City-t, amivel elhódítottuk a trófeát.

A francia csodagyerek David Masson szenzációsan kezdte az évet, sorban lőtte a gólokat, és csatártársa Vojtech Novak is kitett magáért. Sajnálatos módon Masson november végén 3 hónapra kidőlt a sorból, majd tovább erősítve a balszerencsénket Novak is követte 3 hónapra december közepén. Jó karácsonyi ajándék volt! Santa Claus is coming to town… T.Hanks! Mindenesetre adódott a lehetőség, hogy a többi csatár megmutassa, mire képes! A cserék közül Charlie Freeman 9 gólt, Rubén Rochina pedig 8 gólt szerzett a sérülések ideje alatt, tehát szavam nem lehetett. Masson mindenesetre a sérülés után ott folytatta, ahol abbahagyta, a visszatérés utáni első mérkőzésen, ahol kezdőként lépett a pályára, már az 1. percben gólt szerzett. Fantasztikus játékos!

A Bajnokok Ligájában a Paris St. Germain, a Celtic és az Olympiakos voltak az ellenfeleink, és különösebb erőlködés nélkül öt győzelemmel és egy vereséggel jutottunk tovább. Egyetlen feketepont a párizsi visszavágó, ahol az egész csapat csődöt mondott és egy szégyenteljes 4:0-s vereséggel távoztunk. Hiába, a fiatal csapatom még nem készült fel lélekben a párizsi pokolra! Az első kiesési körben a Leverkusen ellen az idegenbeli 1:0-s vereség után benne volt a továbbjutás lehetősége, de nem tudtunk élni vele, mert otthon csak 2:2-es döntetlenre futotta, így búcsúztunk a sorozattól.

A bajnokságban többé-kevésbé egyenletes teljesítménnyel hódítottuk el az ezüstérmet, ami remek eredménynek számít. Sajnos itt sem hófehér minden, mert döntő pillanatban, a bajnokság hajrájában nem tudtuk legyőzni a Manchester City-t otthon, amivel a +1 pontos előny helyett csináltunk egy -5 pontos hátrányt, amit már nem tudtunk ledolgozni. De még így is meglehetett volna a bajnoki cím, mert az utolsó fordulóban 2 pontos hátrányban lehetőséget adtam a nyavalygó Alex Smithies-nek a kapuban, és az angol játékos gyenge teljesítménye miatt (többek között egy öngóllal) csak 3:3-as döntetlent játszottunk a Southampton ellen. Ha nem kapjuk ezt a 3 gólt, akkor mi vagyunk a bajnokok, mert a City döntetlenezett az Everton ellen. Én döntöttem Smithies mellett, hibáztam.

Az idény legkiválóbb játékosa a tavalyi évhez hasonlóan a dán Tom Ringgaard volt, aki 35 mérkőzésen 12 gólt szerzett szélsőként, és ezek mellé még kiosztott 19 gólpasszt is! Nem csoda, hogy ő lett az Év játékosa Angliában és bekerült az év csapatába is. A csatárok teljesítményére sem lehet panasz, Masson 28/20, Novak 26/11, Rochina 34/11, Freeman 36/18, Adam Taylor pedig 39/9-es mutatóval zárta az évet. A hátsó alakzatban Jerome García leigazolása telitalálat volt, előtte a 23 éves Tom Andrews (37/4) szervezte a védelmet, a brazil Amoroso (38/5) uralta a középpályát, a kettő között pedig Zargo Touré (34/-) állta az ellenfél rohamait. A széleken az előbb említett Ringgaard, a másik oldalon Osvaldo Pineda (41/10) és Pablo Sarabia (29/3) szerepelt. Érdekesség, hogy a mexikói kiszorította az első csapatból Sarabiát, pedig tavaly még fordítva volt az erősorrend.

Jövőre szeretném végre elhódítani a várva várt bajnoki címet, de nagyon nehéz lesz! A Manchester City egy ideje egyeduralkodó Angliában, én nem tudok versenyezni azzal, hogy 30-40 milliókat költenek 1-1 játékosra! Ennek ellenére csak 2 ponttal maradtam le idén is.
  • BetonK
    Nos, végül is csak két jelentősebb eladást produkáltam a nyáron, viszont szép pénzt kasszíroztam velük!

Ha Ajayi rúg tíz gólt a bajnokságban, akkor az plusz 11 milliót jelent nekem.
  • bakkerman
    igen,a játék csak a ténylegesen megszerzett trófeákat,érmeket számolja,tegyük fel egy Kecskeméttel zsinórban 5 évig 4. helyen végez valaki a bajnokságban,de nem nyer se kupát,semmit,akkor attól még nem lesz vonzó egy játékosnak,és nem nő a csapat reputációja,hiába szép eredmény a 4. hely is
  • BetonK
    Igen, elértem az öt csillagot.
    Nem tudom, hogy ez FM12 sajátosság-e, megnézve a saját mentésemet abban a játékban, ahol 2022-ben 4szeres BL győztes a DVTK-m, ott continental repu-s a klub, bár mindössze a Barca és a Man UTD a worldwide, szóval elképzelhető, míg az FM2014-es mentésemben kéttucatnyi csapat van worldwide kategóriában.
    Nyilván a megnyert nemzetközi kupák dobják meg a legjobban a hírneved amíg "csak" Magyarországon nyersz címeket, addig persze, hogy kevesebben ismerik a csapatod a kontinensen, vagy a világon. Szóval ezek alapján azt mondom, a két csillagod reális.
  • Soulwave
    Grat, szép teljesítmény főleg a címvédés BL-ben! A legmagasabb reputációt elérted az 5 csillag?
    Nálam FM12-ben a Fradival 5 bajnoki cím, 4 kupagyőzelem, egy EL döntő és elődöntő, meg egy BL elődöntő ellenére is csak két csillag volt a reputációja a csapatnak, úgy hogy a koefficiens alapján 19.-ek voltunk... Ez 12-es sajátosság, vagy ez tényleg reális az eredmények alapján?
  • BetonK
    Idővel bejön az az opció, amivel tudod kérni a hálózatfejlesztést, csak türelmesnek kell lenni...
  • BetonK
    DVTK 2018/19

Ez a szezon is véget ért. A tavalyi BL győztes csapatban pár tehetségen kívül két jelentősebb igazolást hajtottam végre, jött a nyáron a Milanból (ahol egyébként nem sok vizet zavart, minden évben kölcsönben volt jobbára a Gröningenben) egy olasz srác ingyen aki nálam box to box szerepkörben játszik, a télen pedig a Boca Juniorsból egy gyors, jól cselező, beadó szélső, egyik sem generált:

Igazából mindkét játékos inkább csak második számú saját posztján. A bajnokságban a riválisok végre elkezdtek jól igazolni, ez köszönhető annak, hogy folyamatosan növekszik a bajnokság ázsiója, illetve pénzdíj is. A második helyezett is automatikusan BL csoportkörös, ami ugye jó pénzt jelent, így a tavalyi második Debrecen idén is jó volt, köszönhetően brazil légiósainak. A bajnokságot a BL-nek alárendeltem ezúttal is, (ez azt jelenti, hogy sokszor nem a legerősebb csapat játszott a bajnokságban, hogy 100% kondival menjünk a BL-ben) picit sokallom a döntetlent, de azért túlélem. Így alakult a tabella:

Aztán kisorsolták a fair play díjas bajnokságokat, és így alakulnak a következő szezonban a nemzetközi indulások, ami elég nevetséges:

Megnyertük még a Magyar Kupát, a Klub Vb-t az Atlético Mineiro ellenében, az Európai Szuperkupában viszont kikaptunk az Intertől.
    A BL-ben elsőként mentünk tovább a csoportból (Valencia, OM, Ajax) 4 győzelem 1 döntetlen és 1 vereséggel, majd így alakult a folytatás:

A Real elleni döntőben nem számíthattam legjobb csatáromra, aki Mexikóval volt az Arany Kupán (... szép kis versenynaptár...), illetve volt két sérültem is, de aztán Varane elténzte nekünk:

Elérte a klub a legmagasabb reput, új stadiont még mindig nem épít a tulaj, pedig pénz van dögivel, így szégyen szemre a kétszeres BL-győztes csapat továbbra is a Fradi pályán nyomja a nemzetközi meccseit...
    Következő szezonban eladok pár meghatározó játékosomat, elég bő a keret, jöjjenek a fiatalok.

• bakkerman
    aztakurva mekkora érzékkel cseréltem :DD
    félidőben lehoztam a gyengén játszó balhátvédemet,aki a helyére bejött,arról meg kaptam egy gólt a 60. percben...lehoztam a 65. percben az egyik középpályásomat,beküldtem egy támadót,akit kiállítottak 10 perc múlva...meccs legvégén behoztam egy fiatal tehetségemet,hogy kapjon pár percet,lerúgták,megsérült 2 hónapra. Ilyet még nem basztam komolyan mondom :D
  • zyndar
    Nekem wingersupport beállítással a leghatékonyabbak a szélsőim. Még az sem gond, ha tükörszélsőt teszel fel, nálam házi gólkirály volt :)

Aveni

Más: ha alapvetően kaki a youth recruitment network, akkor miért csak 2 olyan opció van a vezetőséggel folytatott beszélgetés során, hogy abból is vegyünk vissza? Nem értem.
  • The Sopranos
    Sziasztok!
    Ezidáig szélsők nélkül játszottam gyors passzos játékot, 4-3-2-1ben vagy 4-3-1-2ben. Most váltani szeretnék 4-2-3-1re, célemberrel, ladbatartással. Mire figyeljek oda a szélsőknél? Melyik variácó a hatékonyabb, az alapvonalig rohanó majd beadás középre vagy aki betör középre és úgy játsza meg a társait?
  • bakkerman
    egyébként nagyon komoly a Nantes utánpótlása,a tartalék csapatban minden posztra van legalább egy 4.5 csillagos potenciálú 17-18 éves srác,és még az u19-es keretben is legalább 7-8 olyan játékos van,akiket ha szépen kinevelek eljuthatnak még a válogatottig is
  • bakkerman
    egyszer nekem is lehet már ilyen mákom,nem csak a gépnek hehe én voltam a Nantes-al :)
  • zyndar
    Köszi. Az 5 millióra bebunkózott a Red Star (nálam is ott van), kértek 13-at, mondtam köszi. Egyébként agyatlan összegeket kérnek a tehetségekért, találtam egy 18 évest a Dinamo Zagrebban, tényleg jó, ér olyan 750k-t, ajánlottam érte 5 milliót, mondták 34-ért vihetem...
  • zavbal
  • zyndar
    Iszony sok pénzt kaptam igazolni és a fizetési keretet is megtriplázták, szeretem ezt a hozzáállást. Már csak reputáció nincs, így nehéz elkölteni :) Ami fura, hogy 16 millió az egyenlegünk, erre adnak 30at igazolni...

Az egyik ígéretes szerzemény a Diego Simeone fia, Giovanni, ő 6 millióba fájt. Még kacérkodok Rajkovic leigazolásával, most 5 milliónál jár a licit. Jagodinában kezd. Van valakinek róla tapasztalata, esetleg képe olyan 2017 körülről?
  • Lancelot1983
    Bajnokság a feléhez ért, beköszöntött a téli szünet itt Belgrádban is.

Tabella
    hazai
    idegen
    meccsek

Kupában azok a játékosok játszottak, akik nem férnek be a kezdőbe, általában ha alacsonyabb ligás csapat ellen játszok, akkor, így szokott lenni nálam.
    Télen sosem igazolok és csak nagyon kívételes esetben adok el valakit az első csapat keretéből, kölcsönbe meg sosem megy illetve sosem jön nálam senki, így keretben nem tervezek változásokat.

Utolsó meccsen Red Star ellen végre kijött a realitás, ennyivel simán jobbak voltak, nem azért, mert mi húde gyengén játszottunk volna, mert szerintem ennyit tudunk, a maximumot hoztuk ki magunkból ezen a meccsen.
    Rad-Red

Kapussal eddig elégedett vagyok nem klasszis, de megbízható azért.
    Védelem szerintem nagyon jól teljesített, egyetlen meccset kivéve.
    Középső középpályával szintén nagyon elégedett vagyok.
    Támadó középső középpályásom: nem tud egyenletes teljesítményt nyújtani.
    Szélsők: Lukovic bal oldalon jó teljesítményt nyújt, jobboldalon ketten játszanak elfogadható teljesítménnyel.
    Csatárom: nagyon nehezen indult be, de azért belejött.
    Cserepad: elég gyengének ítélem meg. Gyakorlatilag csak a szélsőket tudom megfelelően pótolni. Szerencsére sérülések eddig elkerültek.

Két játékost külön meg is említenék: az ingyen igazolt középpályásom és Djurdjevic.
    Dimitrejevic
    Djurdjevic

Taktikában csak azt állítottam be, hogy keményen szereljenek. Ez FM2013, 2011 stb-ben azt eredményezi, hogy renegeteg lapot kaptam, most 15 meccs után 11 sárgám van csak, amivel alegsportszerűbbek között vagyok piros lapom nincs Red Starnak 28 sárgája van és 4 piros lapja. Ez bug lesz? Lehet, amit taktikában beállítok annak ellenkezőjét csinálják? :)

Írtátok többen, hogy sok a szöglet gól, meg az öngól. Nálam ez nem nagyon tűnt fel 34 gólomból 7 volt szögletből és 19 kapott gólomból 2-t kaptam szögletből. A ligában 379 gólból 62 volt szöglet gól. Nem tudom ez mennyire számít soknak? Mondjuk én nem használok speciális szöglet taktikát.

Nem tudom, mikor tudom folytatni a mentést, meglátjuk, hogy lesz időm, de most jó sokat írtam úgyis :)
  • zavbal
    Sose baj ha részletes!

Gondoltam hogy nem adtad el, nálam a Bayernben van tavaly szerettem volna hozni ingyen de hosszabított. Antic már nálam van, mint ahogy Cirkovic és Lukovic is. Hiába na, mi vagyunk a szerb Bayern.
  • Lancelot1983
    Kicsit revidiálnom kell az állaspontomat Djurdjevic-el kapcsolatban, úgy fogalmazok inkább elején volt gyengébb 6,6-6,6-6,9-6,6-7,1-9,8-6,6-6,1 osztályzatokat kapott, de azóta egész szépen játszik, behívták a szerb válogatottba is, a csoportjukban csak 4. lettek, lehet tartanak egy kis fiatalítást.
  • Lancelot1983
    A sebességet visszaállítottam gyorsról közepesre, h azért túl sok irreális eredmény ne nagyon legyen. Az zavar, h nem nagyon csinálok semmi extrát és ott vagyok az élbolyban, pont ez tetszett az FM2013-ban, h ez nem nagyon fordulhatott elő, hogy tabella második felébe várt csapat az aranyért küzd.

Djordjevic kezdő csatárom, általában alap 4-4-2 játszok, de most úgy éreztem a keret alkalmasabb 4-2-3-1 felállásra 2 szélsővel. Mögé igazoltam Pantelicet, de ő elég gyenge. Djordjevictől is többet vártam, bár 10 meccs 7 gólja van, de ez csalóka azért 7,21 az átlagteljesítménye. Juventus jelentkezett be érte olyan 875e fontért+ még részletekbe adtak volna valamennyit, nem fogadtam el. 2 arab klub is tett ajánlatott egyiknél sikerült feltornászni azt hiszem olyan 1,2-1,3M-re, de végül utolsó pillantban nemet mondtam, mert féltem, ha eladom akkor kiesés ellen küzdünk majd, pedig akkor még szerződést sem akart hosszabbítani, azóta sikerült rábírni.

Két szélső hátvédem nagyon kellendő még Antic a bal hátvéd PSV jelentkezett be érte 1,8M-re feltornáztam 600e+1,2M (12 hónapra) de végül itt sem bírtam eladni.
    Másik csere jobb hátvádem Urosevic (lehetne akár kezdő is) ő még nem hosszabított, de ő érte csak 175e-t akarnak fizetni, én 375e-re gondoltam, de pont a 3-6-os meccs előtt kértem érte ennyit asszem a Troyestől, meccsen betlizett egyből meccs után jött az üzenet, kösz nem kérjük :)
    Még Vitasért is érdeklődnek plusz pár játékos íránt van gyér érdeklődés.
    Sok U21 és U19 válogatott játékosom van. Keret átlagéletkora 20 év.

Huh asszem túl részletes voltam :)
  • zavbal
    Jó lesz ez.Nálam tavaly a frissen feljutott Borac lett a második szóval a tabella néha tényleg poén. Megkérdezném Uros Djordjevicet eladtad vagy csak nem látszik? Az én mentésemben eléggé szétkapták őket az elején.

Adalék: Idén is csak beköszöntem a Bl-ben valószínűleg. Mu, Juventus, Benfica nincs is több kérdésem. Ami a király hogy a tavalyi Videoton után most a Debrecent ütöttem el a selejtezőben
  • Lancelot1983
    Csak kérni kellett. Azért egy mester hatost kapni hazai pályán egy csatártól elég nagy szégyen, élete meccse volt.

mesterhatos

• Lancelot1983
    Nem tudtam sokat játszani az utóbbi időben, mindenesete átvettük a vezetést a bajnokságban, egyedüliként nem kaptam még ki 1.-5. helyezett között mondjuk csak 2 pont van. Legutóbb a Napredak csapatát vertem idegenben 0-3 év legsimább meccsén, eddig ők vezették a bajnokságot, úgy h még nem kaptak ki. Igazából már várom a vereségeket, mert a média is 9. helyre várt a valóságban pedig tök utolsók vagyunk. Semmi keresnivalónk nincs a táblázat elején.

bajnokság állása
  • LasDen #93691
    de van egyszerűbb változata is. a 13-tól van benne az FM Classic játék mód ami egyszerűbb és segít megismerkedni a játékkal is
  • Darthmushroom
    magyarosítás csak fm 12-hez van(ott se 100%os), 13nál már levédték a készítők. sajnos nem lehet egyszerűsíteni ezért lehet ajánlott h 12vel is kezd, mivel magyar meg sokkal egyszerűbb mint pl. a 13 vagy az idei 14.
  • Solyom2
    Üdv!
    Nem vagyok egy nagy focirajongó, de még sose játszottam ilyen típusú manager játékkal, szóval gondoltam, kipróbálom.
    A kérdésem az lenne, hogy van-e magyarosítás a játékhoz, esetleg lehet-e csökkenteni a komplexitást a játékban, mert így elsőre azt se tudom hova nyúljak.
    Előre köszi!
  • Volcanor
    Napoli
    Régen írtam frissítést a karrieremhez, ezért egy kis emlékeztető: az első szezonban bajnoki cím, BL-negyeddöntő, másodikban Szuperkupa, bajnoki cím, kupa, BL-elődöntő volt az eredményünk.
    Harmadik szezonról nincs képem, év elején behúztuk a Szuperkupát, majd év végén a hatodik helyen zártunk, 4 csapat állt 60 ponttal a végén, de mi végeztünk köztük legalul...

2016/17
    Igazolások.
    Bajnokság.
    Statok.

2017/18
    Igazolások.
    Kupa.
    Bajnokság.
    BL.
    Statok.
    Mitrovic.
    Insigne.
    Tavasszal a BL-re tartalékoltunk, emiatt sikerült leadni a 8 pontos előnyünket, utolsó fordulóban a Fiorentinát fogadtuk, de csak 1-1-re végeztünk. Meccs.
    BL-ben a döntőben pedig egy kiegyenlített meccsen vertek el minket 1-0-ra.
    Nem terveztem lemondani, de Guardiola szokás szerint elfogadta a spanyolok hívását, így én aláírtam a Bayernhez.
  • Darthmushroom
    HULL CITY 1. ÉV:
    Decemberbe 17 forduló után 13 pontos Hull vettem át (brazíliai időponttal indítottam), elég komoly kihívás is volt, mivel a morál a béka segge alatt volt, a taktikát meg szezon közbe 0ról kellet tanulni a csapatnak. végig szenvedtünk szinte, volt 10 meccses nyeretlenségünk is, de a vége felé volt egy 3s győzelmi sorozatunk amihez az utolsó előtti fordulóban X majd a végén a vereség is belefért a bent maradáshoz, mondjuk a többi eredmény is kellet hozzá.
    Tabella