104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #93931 Nem semmi.Én ilyen mélységekben nem elemzem a meccseket.De gyanítom,hogy egy labdavesztésnél bármelyik csapatnál több tucat hasonló szitut lehetne találni egy szezonban.Ha egy támadásban lévő csapat labdát veszít,abból mindig balhé lehet.Ez a helyzet meg azért nem kritikus,70 méterre vannak a kapudtól.Akkor lenne baj,ha Ward-Prowse-nak 19-es kreativitás,meg 18-as passz értékei lennének.Mert akkor már repülne is a killer pass a bal szélsőnek.De azért az analízis tetszik. -
Egy kis taktikai analízis, avagy mit és hogyan ne csinálunk a'la Blackburn. Néha jó megállítani a játékot, és végignézni a helyezkedéseket.
Alaphelyzet: labdát veszítettünk az ellenfél térfelén, mire a QPR kontratámadást indít. A labda a kékkel jelölt Ward-Prowse (QPR) játékosnál van, aki indítana.
Elemzés: Nem voltunk a helyzet magaslatán, finoman szólva! A középső középpályásom (advanced playmaker szerepkörben) a fiatal Van Baaren a vonal mellett ragadt, pedig az ő feladata lenne Ward-Prowse megállítása, de látszik a kettő közötti távolságból, hogy ez esélytelen. A kialakuló kényszerhelyzetben a védekező középpályásom, David Kuce ront a labdás játékosra, ami ugyancsak elhibázott döntés, hiszen ezzel Ward-Prowse 5 (!!!) szabad QPR játékosnak (zölddel jelölve) passzolhat! Kuce esélytelen a labda megszerzésére, hiszen 1. nagyon messze van tőle, 2. az ellenfélnek bőven van ideje és lehetősége passzolni máshova. Amúgy mit keres egy védekező középpályás az ellenfél térfelének a közepén? Kucénak ki kellett volna várni, hiszen ha hátul marad, akkor stabilabb a védelem. Sok ez a letámadás.
A jobbhátvédem, Néry ugyancsak rossz helyen áll, hiszen pozíciót vesztett az ellenfél támadójával szemben, ami nehéz helyzetbe hozhatja a csapatot, ha Ward-Prowse hosszan indíja a bal szélt.
Konklúzió: Szerencsére eltökölte a QPR a támadást, mert egy visszapasszolással elveszítették a lendületet, és semmi sem lett az akcióból. De lehetett volna!
Helyezkedés -
karajjj #93929 nem reklámozom :D évekig voltam itt házigazda, nálam ennyi anno belefért, nem tudtam, hogy az utódom átment diktátorba
-
korbin555 #93928 Az infóért köszönet. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A virágboltit ne reklámozd,mert LasDen törölni fogja a hsz-t.De a beszámolók jöhetnek,minden mennyiségben.Sok sikert. -
karajjj #93927 Jelentem tegnap sikerült játszhatóra összerakni a virágbolti verziót, és működik az általad linkelt mb3 is, szóval belekezdtem a barcikai karrierbe! :D
Pénz az nincs, elküldtem pár játékost, akiktől még az ifik is jobbak, idecsábítottam a csapat nélkül tengődő Ferenczi Pistát, hogy legyen egy épkézláb csatárom is, plusz kaptam kölcsönbe az MTK-tól pár tehetséges fiatalt. Karcsú lesz így a szezon, de meglátjuk mire lesz elég. Plusz nagy örömömre kezdés után az egri csapatot megvette egy arab befektető, a hatvant pedig egy bolgár... :D Nem bántam volna, ha nálam történik ez. -
Lancelot1983 #93926 Skócia vörös ördögei :) De FM2013, mert a 2014-nél úgy döntöttem meg várom a tavaszi végső javítást, mert kissé könnyű, nem annyira kihívás, mint FM2013. Még gondolkozom Queen's Parkon, az utóbbi 4 résznél rárakták az örökös amatőr státuszt (mintahogy a válóságban van), pedig régebben velük is megszoktam csinálni, h csak skót a személyzet és a játékosok is és felvinni őket a premier divisionba. -
korbin555 #93925 Vedd le a reputációt,és állítsd át mínuszba az egyenleget,az is segíthet.
Egyébként melyik csapatról lenne szó?
-
Lancelot1983 #93924 huh ez szívás :(
Annyira nem akarok belenyúlni azt hiszem, hogy játékosokat mozgassak át, csak kedvenc csapatommal szoktam olyat, hogy csak hazai játékosok legyenek és általában a 7-8 külföldi szokott lenni a húzoember, őket mindig eladom, csak nem tudom pótolni megfelelő minőségű hazaival egyelőre. Mivel az utóbbi 5 éveben rendre 8-9 hely körül mozgott a csapat, a harmadik hely, nem tűnt túl reálisnak a média és elnökség részéről sem. Pláne úgy, hogy a legjobbakat eladaom :) -
korbin555 #93923 Ezt a játék betöltésénél a gép számolja ki.A klub reputációja,az anyagi helyzet,és a játékosállomány erejének függvényében.Ha kiveszel a csapatból párat a legjobb játékosok közül,mindjárt vissza fog sorolni.Így be lehet lőni az 5-6.helyet. -
most arról beszélsz h a média hova vár? mert szerintem az kizárt h lehet állítani, max ha rontod a kereted. -
Lancelot1983 #93921 Editorban, hogy kell beállítani, ha például 3. helyre és Europába várnak (3. hely az utolsó hely, ami Európába vezet), de én azt szeretném, hogy egy 12 csapatos bajnokságban az 5.-6. helyre várjanak inkább?
Előre is köszönöm. -
Ez tényleg nincs túl bonyolítva, egydzerűen nagyszerű :) -
korbin555 #93919 Kösz.Taktika.Némi magyarázat,mert minden azért nem látszik,és egy kis statisztika. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem használok több csapatutasítást,mert minél több,annál könnyebben előfordul,hogy ütközik valamelyik egyéni,posztra kiadott utasítással.Ez egy nagyon fegyelmezett,kiegyensúlyozott,posztokat tartó taktika.Nincs tekergés,mindenki tudja a helyét,és maximális kreatív szabadságot csak egyetlen ember kap,az irányító középpályás.Évi egy-két meccs kivételével mindig,mindenhol,mindenki ellen támadok.Direkt passz van,semmi tiki-taka,a lehető leggyorsabban el kell juttatni a labdát a csatárokhoz.Egy igazán jó távoli lövő CM-em van,rajta kívül senki nem lődözhet kedve szerint.(ezt az idei fm-ben sajnos nem mindig tartják be)Az a dolguk,hogy tömjék a csatárokat labdával,és segítsenek a védekezésben.Az NB1-ben a szélső hátvédek bármikor előremehetnek.A BL-ben már nem,klasszis szélsőkkel játszó csapatokkal szemben hajlok rá,hogy visszafogjam őket.Védekező szögletnél két ember marad elöl,az AP és a CF,a többi mind hátrajön.Támadó szögletnél a két gyors WB,+ az Anchor man mindig hátul marad biztosítani.
Azzal tisztában vagyok,hogy a kevesebb kreatív szabadság miatt esetleg kiszámítható a játék,és az átlagnál kevesebb a váratlan húzás.Ezért mindig próbálok kreatív középpályásokat keresni,akik képesek a fontos passzokra.De nem nagyon szokott gond lenni.Olyan gyors támadásokat vezetünk,és olyan gyorsan átjátsszuk a középpályát,hogy a legtöbb csapat nem tud velünk mit kezdeni.És nem az NB1-ről beszélek,mert az nem a mi szintünk.
A statisztikákból két fontos dolog rögtön kiderül.Az egyik,hogy szinte mindig elveszítjük a labdabirtoklást,a racionális,gyors játék miatt.Semmi perc alatt végigsöprünk a pályán,ha nálunk a labda.Sokszor még egy 5-0-ra nyert meccsen is csak 30-35%-ban van nálunk a labda.Engem kicsit sem érdekel,ha az ellenfél járatja a labdát.Ahogy megszereztük,már megyünk is előre.A másik pedig a kapura lövési számok.Na ezt viszont(szinte)mindig mi nyerjük.Az NB1-ben átlagban 30 körül lövünk kapura,de gyakran meghaladja a 40-et is.Ezért is tudunk 100+gólokat rúgni.De még a BL-ben,erős csapatok ellen is nagyon ritka,hogy ne miénk legyen a sokkal több lövés.Márpedig ez kulcskérdés.Aki kapura rúg,az rúgja a gólt is.Ha az idei szezont nézem,a BL-ben eddig minden meccsen miénk volt a több lövés.Természetesen garancia semmire sincs.Alibiznek a csatárok,esetleg valaki ellen belefutunk a késbe a nagy előre játékban,néha előfordul ilyen is.Tavaly a BL elődöntőben 19-3(12-2 kapura)volt a lövési arány a javunkra,mégis kikaptunk 2-0-ra.De nem ez a jellemző.A jellemző az,hogy még egy nálunk erősebb csapatot is megverünk.És bizony nagyon könnyen előfordulhat, hogy egy világklasszis csapat akkora pofont kap,hogy nem találják a repülőteret.Példa.Mert az eltelt sok év munkája nem telt el nyomtalanul,és lassan már egyéni képességekben is felesszük a versenyt bárkivel.Onnantól fogva pedig mindenki ellen esélyesek leszünk.
Korábban szóba kerültek a szögletek.Most megnéztem,hogy is állunk ezen a téren. A bajnokságban eddig 18 meccsen 20/1 a fejelt(rúgott)-kapott szöglet gólok aránya.Ezzel mindkét kategóriában vezetünk.De ez nem mérvadó,mert itthon egyénileg,és csapatszinten is olyan minőségi fölényben vagyunk,hogy értelmetlen bármiféle összehasonlítás.A BL-ben ugyanez 10 meccsen 8/2.A nyolc fejes góllal itt is vezetünk,de a bekapott kettővel is igen jól állunk.
Szépek a számok,főleg,ha megy a szekér,de minden taktika pont annyit ér,amilyen játékosok alkotják a csapatot.Sajnos elég ritkán fordul elő,hogy válogatni lehet a játékosok között.De ha lehetőségem adódik,inkább igazolok egy valamivel gyengébb képességűt,ha a mentális értékei magasabbak.A magas eltökéltség, bátorság,sokkal többet jelent egy csapatnak,mint sok ember gondolja.Ha van egy csapatban hét-nyolc ilyen ember,az már fél győzelem.Senkitől nem félnek,és soha nem adják fel.Lehet,hogy nem villognak,de felszántják a pályát.Mellettük elfér egy-két primadonna is,akik színezik a játékot.Jól begyakorolni a taktikát,aztán hajrá.Néha megdicsérem,aki húzza az igát,aki meg bármi miatt panaszkodik,azt kivágom a fenébe,mert rombolja a morált.
Szóval egy kis taktika,meg ami mögötte van.De erről oldalakat lehetne írni.Annyira komolyan meg nem kellene vennem,mert mégis csak egy játék,vagy mi a manó. -
hát elég hullámzó, nem is kezdő emiatt (Katidis+Novak a kezdő), általában ha előnybe vagyunk szoktam behozni Novak helyett mivel jobban védekezik. -
fordjee #93917 Kösz, a gépi beállítást még nem próbáltam. Lehet, hogy azon kellett volna hagyni:) -
Gratulálok korbin, megint kőkemény profizmussal hoztad le a szezont. Mindig előre gondolkodsz, ami egy magyar csapatnál kiemelten fontos. Csak így tovább. Tudnál képet rakni a taktikádról, amin látszódik az összes csapatutasítás?
Darthnak is gratula, nagyon jó kis 4. szezon, csak így tovább. Veloso hogy muzsikál? -
korbin555 #93915 Nincs receptem.Az égvilágon semmilyen variációt nem használok a szöglethez,soha nem is használtam.Az egyetlen,amit mindig beállítok,hogy támadó szögletnél a két szélső hátvéd,és a DM hátul marad,nehogy lekontrázzanak.Ezen kívül mindenki oda megy,ahová a gép küldi.Mégis,sokszor van olyan CD,aki 10+ gólt fejel egy szezonban.Aztán a következőben esetleg egyet sem.Akkor meg a másik táltosodik meg.Ez olyan rejtély,amit évek óta nem értek.De a 13-ban is sok fejes gól volt.Az angol negyedik osztályban második lett a góllövőlistán az egyik középhátvédem. Már nem emlékszem pontosan,de közel járt a húsz gólhoz.De egyetértek,hogy elég furcsa,hogy ezt a szöglet kérdést évek óta képtelenek megoldani.Bár engem nem zavar. -
fordjee #93914 Valahol meg tudod osztani a szöglettaktikádat? Megnéztem, én rúgtam a 2. legkevesebb gólt szögletek után (szám szerint kettőt kb. 17 forduló és kb. 300 szöglet után).
Persze nem fogom abbahagyni, csak rohadt idegesítő. -
korbin555 #93913 Ez a gól ismerős nekem,pont ilyet én is kaptam már.Dühítő,de van ilyen.Az én világklasszis kapusom konkrétan lepasszolta a csatárnak a labdát,az meg köszönte szépen,és berúgta.Rögtön le is cseréltem a marhát.De az ellenfelek kapusai ugyanúgy hajlamosok hasonló bénázásokra.
A szöglet gólok sem zavarnak.Valóban sok az összes gól számához mérten,de én sokkal több szögletet használok ki,mint az ellenfeleim.Ebben a szezonban is van már olyan középhátvédem,aki mesterhármast fejelt,ráadásul a BL-ben.Szóval nekem ez inkább előnynek tűnik. -
Gerdzso #93912 Na ezt a képet akartam:
KÉP -
Gerdzso #93911 Colchester-el 2023-ban elértem végső célomat, egy évben megynertem az FA Kupát, a PRL-t, a BL-t. Amúgy a BL-t már 3x megnyertem egymás után. :D
Úgy éreztem itt az idő váltani, nem sokat gondolkodtam, mert minél előbb át akartam venni a kövi csapatot, hogy a stábot még az átigazolási időszak előtt rendbe szedjem.
[img=http://s11.postimg.org/lebrrs5z3/fm_2014_01_26_10_43_22_82.jpg] -
fordjee #93909 Nah, én most hagytam abba a játékot, nincs értelme.
West Brom ellen, idegenben, 1-0-ra vezetek, momentumuk sincs addig. Utána felélednek, szögletből egyenlítenek. Pontrúgásból minden meccsen kapok gólt, ez van.
Aztán Santon egyszerűen odapasszolja az ellenfélnek a labdát a 16-osunknál, aki kb. 2 méterre állt tőle, persze egyből bevágta.
Ez pedig a harmadik gól, mi vagyunk a sárgával. Szöglet után vagyunk, Krul ki akarja rúgni, de sajnos nem sikerült neki, mert belerúgta az onnan nem mozduló saját védőmbe. A labda Long elé pattant, aki bevágta. Linkelek még egy képet, az esemény után, amikor még mindig menthetett volna a védőm, mert egyszerre indultak a labda után, de sajnos úgy tűnt, mintha nem is akarna menteni. Csak kocogott a labda felé, nyilván nem is ő ért oda először.Íme
Sok faszságot le tudok nyelni, de hogy szinte minden gólt pontrúgásból kapjunk, meg ilyeneket csináljanak ilyen minőségű játékosok, ez már kicsit sok.
-
korbin555 #93908 Haladás FC.2018-2019.Téli szünet.
Továbbra is kellemes edzőpartner a rotációs csapatomnak a Magyar Bohóc Liga.Most már nem is bánnám,ha valaki csodát tenne,és elkapna bennünket,csak ne a Győr legyen.Még az Újpest is csak szenved,a milliókért hozott játékosaival együtt.A BL selejtezőben egy hatost kaptak a Zenittől.Aztán büntetőkkel ugyan kiverték a Standard Liége-t,és bejutottak az EL csoportkörbe, de négy ponttal, simán ki is estek onnan.
Mi a BL-ben ajándék csoportba kerültünk,csak a Dortmund tudott megszorongatni bennünket egy meccsen.Csoport,és a meccseink.
Február elejére lekötöttem egy mini túrát,Haladás go to America.Három meccset játszunk,a Carolina,LA Galaxy,és a Washington DC.ellen.Eléggé tartalékosak leszünk,mert közben Afrika Kupa lesz,de sebaj,majd néhány ifi is lehetőséget kap.Az eredménynél sokkal fontosabb,hogy kiterjesszük az ismertségünket egy nagy,erős piacon.Jótékonyan fog hatni a merchandise bevételre,meg amúgy is sokszoros válogatott amerikai kapusom van.Aztán jön a nagy feladat,az MU a BL-ben.Bosszút szeretnénk állni rajtuk,mert tavaly ők ütöttek el bennünket a döntőtől. Ugyan botladoztak a csoportjukban,de ez nem téveszt meg bennünket.
Újabb két néger srác csatlakozik idén,tavasszal Mame Ba,nyáron pedig Brou.Előbbi nem nyűgözte le a megfigyelőmet,de mit veszíthetek rajta,free agent. Ha semmit nem fejlődik,akkor is keresek rajta valamennyit.Azt még az előző szezon végén kellett volna mondanom,hogy tavaly márciusban megkaptam az első öt csillagosra taksált ifimet.Fodor.Nagyon gyorsan fejlődik,szezon végén felkerül a nagyok közé.Ezzel együtt az egyik (1.2.) balhátvédemnek bizony meg vannak számlálva a napjai.Valamelyik biztosan menni fog,mert Fodornak kell a hely.Nem tolonganak a jó magyarok,a 95-ös youth rating ellenére sem.(de nem is ez volt a szándékom)Az utolsó,Ivancsics három éve jött.Más csapatoknál már több éve nem látok senkit,aki beférne ide.De szinte mindenhol egy romhalmaz a háttér,az edzőik meg semmit sem érnek.Az Újpest is 8-10M-t fizet játékosokért,de egyetlen normális edzőjük sincsen.
Egyenlőre ennyi lenne,folyt.köv...
-
korbin555 #93907 Na elmennek ezek a jó fenébe.Most jutott eszembe,hogy az egy éve beígért stadion felújítás sehol nincs.Kezdődik a BL,erre megint megyünk a ZTE stadionba. Megígérték,de semmit sem csináltak.Most megint rájuk szóltam,elméletileg jövő nyáron kész lesz.De már nem hiszek nekik. -
korbin555 #93906 Közben jött egy ajánlat,amit nem utasíthattam vissza.Mathebula egy év után távozott a United-hez 5M-ért,+30%.700k-ért hoztam,4,3M-t kerestem rajta.Az ő távozása idén még nem volt tervezve,de Kálmán pont jó lesz helyette.Ezzel a nyári eladásaim befejezve, 13M bevétel,és gyakorlatilag semmit nem gyengültünk.A magyarok,és az a 11,akit a BL-ben játszatok,érinthetetlen.Vagy mégsem,de nem ilyen röhejes pénzekért. -
köszi. BL győzelem a végső cél :D
most nézem h sok hibával írtam, látszik h nem néztem át :D -
korbin555 #93904 Mindent bele! -
elővettem újra az AEK karrierem
AEK 4. szezon első félév
Mivel tavaly sikerült elérni az EL szereplést a playoffba így sikerült egy két jobb nevű játékost is szerződtetni a klubhoz(igazolások),így nagy reményekkel is vágtunk neki a szezonnak az új stadionunkba.amúgy a nyáron mind3 rivális(Paok,Pana,Olimpi) megkeresett az edzői pozícióba, de természetesen mindet elutasítottam. EL-be jól is kezdtünk, el is értük a csoportkört. Végül 3 pontot összekaparva kiestünk, de nem is vártam sokkal többet a csapattól(meccsek) Bajnokságba Stoichkov kinevezésével a bajnok újabb szintet lépett, szerintem őket már nem is lehet már megfogni(nekünk biztos, ), sajnos kupába is összekerültünk ahol kikaptunk az első meccsen 2:1-re, csak úgy mint a bajnokságban(tabella) Keretem nem rossz bár igazán jó befejező csatár még mindig nagyon hiányzik. Célom idén a simán bejutni a playoffba és azt megnyerve a bl indulást elérni a bajnok mögött. -
Soulwave #93902 Az angol Blue Square Premier-ről mik a tapasztalatok? 2022-ben járok a Schalkéval, de már megnyertem mindent, így arra gondoltam hogy world class repuval elmegyek egy nulla csapathoz és felépítem. Mennyire lenne öngól? :D -
Nice, további sok sikert -
korbin555 #93900 Haladás FC.2017-2018.
Rohan az idő,befejeztük az ötödik szezonunkat is.NB1.Itthon semmi nem változott,pár gyengébb meccs,három döntetlen.Az egyetlen ami figyelemre méltó,a nemzetközi kupainduló helyek száma.Ez jelentősen változott a 13-hoz képest.Ott egy évtized után sem javult ennyit a csapataink besorolása.Pedig csak mi voltunk,és az Újpest az EL-ben,de ők hat ponttal kiestek a csoportjukból.Koefficiens.Az NB1 is a 13.helyre lépett előre.Fel nem foghatom,hogyan számolja ezt ki a játék.
És akkor a számomra lényegesebb események.A BL-ben nagyon jól szerepeltünk, eljutottunk az elődöntőig,de a Man.Utd.megállított bennünket.Remek meccseink voltak,a Bayern ellen oda-vissza nyerni tudtunk.Egyébként angol döntő volt,a Chelsea győzött végül.BL meccsek.Az egész szezont tekintve nagyon elégedett vagyok,két meccset veszítettünk összesen.A csoportban a Tottenham ellen,és a United elleni elődöntőt.Nagyon erősek vagyunk, és még mindig sokat fogunk fejlődni.
A klub háza táján rend van,a jövőnkre nézve reményteli dolgok történtek, történnek.Megjelentek az első számottevő szponzorok,így idén évi 6,5M támogatást kapunk.Ehhez jön még a szintén emelkedő,3,5M-t hozó merchandise bevétel.Ez 10M olyan pénz,amit konkrétan nem a pályán fociztunk össze.A következő szezon végén keresek egy fiókcsapatot.Mindenképpen egy gazdaságilag erős ország kis csapatára gondolok,mert ott jelentősen növelhetjük a reklámbevételeket,mez eladásokat.Nyáron három ember terv szerint távozik,Wu már a Feyenoord játékosa,4M+30%-ért adtam el.Még sokat fejlődik,és biztos vagyok benne,hogy a 30% még szép pénzt hoz nekünk.200k-ért hoztam,és nagyon jó három évet töltött itt.De áldozatul esett szegény a "magyarítási" törekvéseimnek. Két fiatal magyar,és Kálmán felkerült a felnőttekhez.Bár ő szlovák,de Nyitrai születésű kettős állampolgár.Sikerült normális árat kapnom a télen reklamáló emberemért is,még a tarcsiból is elkelt 3,5M-ért.Anyagilag tehát nagyon rendben van minden.Finances.Ezt látva hamar rájöttem,hogy az Újpestnél tényleg sugar daddy van.Ahelyett,hogy csökkent volna az értékük,még sokkal többet érnek,mint tavaly.Fejlesztették a facilitiest is,és most barkácsolják a stadiont.A csapatukat ismerve,nekem nem mostanában jelentenek konkurenciát.Így örülök, hogy talán lesz még egy magyar csapat,amelyik rendszeresen ott lesz a nemzetközi kupákban.
Nem tartozik szorosan ide,de örülök,hogy néhány korábbi játékosom remekül megállja a helyét külföldön.Guzmics bajnok is lett Izraelben a Maccabi-nál,három év alatt közel száz meccset játszott.Radó három éve alapember a Dinamo Zagreb-nél,és kihagyhatatlan a csapatból.Németh Márió Romániában,a Petrolul Ploiesti-nél az év külföldi játékosa lett,és bronzéremhez segítette a csapatát,mehetnek az EL-be.Mind jól döntöttek,a képességeikhez illő csapatot választottak,nem senyvednek a tartalékban egy nagyobb csapatnál.Nem tudom,ki hogy van vele,de jó dolog ilyeneket is látni.
A sok pozitívum mellett,sajnos még mindig nem nő a játékosaim értéke.Az egész keret beállt 1-1,9M közé.A legértékesebb játékosom az a Kálmán,aki kölcsönben van Franciaországban,és még egy meccset sem játszott nálunk a nagyok között.
A következő szezonra nézve a BL-ben az elvárás magam felé ugyanaz,amit idén elértünk,de már mint minimum.Tehát elérni az elődöntőt.Itthon pedig beépítem a csapatba a három frissen felkerülő srácot.És közben mint mindig,kutatok megállás nélkül,újabb és újabb tehetségek után.
Köszönöm a figyelmet.
-
korbin555 #93899 Is-is.De nekem több eszem van,mint a gépi scout-nak.Mindnek be van állítva,hogy max 17 éveseket keressenek.De időnként ránézek,és felülbírálom a Chief Scout-ot, mert nem akarom,hogy egy Ghánai scout Lappföldön mászkáljon.Az csak kutasson Ghánában,max Nyugat-Afrikában.Ha nem figyelek oda,hihetetlen helyeken lófrálnak a világban,annak pedig semmi értelme.(képesek alkalmazkodni, és tanulni,de az hosszú időbe telik)Most kihasználom, hogy több Afrikai liga is be van töltve,és négy néger scout járja a dzsungeleket,és szavannákat.Így évente két-hármat találnak,meg én is egyet-kettőt,mert félévente átnézem az ifiválogatottakat is.Ha valaki gyanúsan jónak tűnik,arra ráküldök egy scout-ot,hogy minden értéke látható legyen,és tanácsot kapjak a PA-t illetőleg.Innen már csak az a kérdés,hogy szóba áll-e velem.De nem vagyunk egyedül a világban,így gyakran megelőznek más klubok,de ez így is van rendjén. -
karajjj #93898 ifiket te magad keresed ki? vagy scout? -
korbin555 #93897 Haladás FC.2017-2018.Téli szünet.
Az előző szezont 12,5M profittal zártuk.A jó szereplés,és a komoly pénzdíjak ellenére ez mégis majdnem 9M-val kevesebb,mint az azt megelőző szezonban.Sokba kerül a modern épületek fenntartása,és idén már a bérek is jelentősen emelkedtek.Heti közel 250k a felhasznált bérkeret,ez évi 12M. Ezt a pénzt a BL csoportkör,és a TV-s jogdíjak még bőven kompenzálják,de lassan más bevételi források után kell néznem.Mert hazai bevétel,és normális szponzor továbbra sincs.Itthon a helyzet változatlan.NB1.
A BL-ben az első meglepetés akkor ért,amikor kiderült,hogy egy EL-győzelem itt nem oszt,nem szoroz.Ugyanúgy selejteznünk kellett,mint eddig.De a negyedik nekifutásra végre átléptünk a saját árnyékunkon,és magabiztosan tovább is jutottunk a csoportból.Az első kivételével mind nagyon szoros,egy gólos meccs volt,de úgy látszik,a fiúk a nyomást is egyre jobban kezelik.Csoport,és a meccsek.A továbbiakban majd kiderül,hogy az Atlético Madrid mit szól ahhoz,hogy eszemben sincs rögtön kiesni.
Közben megtörtént,amire számítottam,megjelent az első játékos,aki szerint ő már kinőtte a csapatot.Próbáltam meggyőzni,hogy legalább szezon végéig maradjon,de most akart menni.Ahogy becsukta az ajtót maga mögött,már a tartalékban is találta magát.Vagy húsz ajánlat érkezett rá,de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Tehát ottmarad a tarcsiban,elrettentő példának,mint keresztény a kereszten.Kitölti a szerződését,és mehet a fenébe két és fél év múlva, ha nem kapom meg érte,amit szeretnék.A 9k bérét kibírja a klub.Szerencsétlen nem tudta,hogy ez nálam elvi kérdés,és rossz emberrel akar okoskodni.Vagyok olyan pozícióban,hogy nekem egy alkalmazott nem diktálhat.Van a helyére legalább olyan jó,semmi probléma.A csapat morálja amúgy mindig az eget veri,jót tesznek a hazai kiütéses győzelmek. Meg az is hogy az első keret minden tagja játékban van,nincs mellőzött ember. Gondolom a későbbiekben lesz még próbálkozó,de felkészültem,és senki nincs,akit ne tudnék valamennyire pótolni.Erről ennyit.
Nyáron jön két újabb afrikai 18 éves,akik már most messze kilógnának az NB1-ből,de azonnal kölcsönadom őket.Két nagyon jó lengyel,és egy belorusz fiatalom is van,de őket a piacra szánom,ha megfelelő ajánlatot kapok, mehetnek.És még itt van Yao is.Nem hiszem,hogy telhetetlen lennék,ha ilyen kaliberű játékosokat nem akarok 2-3M-ért elvesztegetni.Csak sokáig már nem halogathatom a kiárusítások megkezdését.Már csak négy ember(közte a két kapus)értéke nem éri el a milliót,de még egy sincs,aki elérné a kettőt.Ez szezon végére gondolom azért változni fog.Még mindig csak négy magyar van a felnőtt csapatnál,mert minden évben nem jönnek jó ifik.És már nagyon jónak kell lenni ahhoz,hogy valaki bekerülhessen a keretbe.Viszont már 11 saját nevelésem van,és nyártól újabb négy számít majd annak,még ha külföldiek is.
Tavaszra a minimum célom,hogy kiverjük az Atlético-t a BL-ből,messzebbre most nem tekintek előre.Már vagyunk olyan erősek,hogy bárkit megverhetünk,de még nem érzem az igazi átütőerőt,és a stabilitást.Még kell egy kis idő,és akkor tényleg veszélyesek leszünk,mint az ipari áram.
Köszönöm. -
Soulwave #93896 Teljesen egyetértek, én is posztra igazolok már csak, ezért sem értek egyet azzal hogy a jól bejáratott taktikával tök mindegy mit csinálsz egy idő után top csapat leszel. Ha nem posztra igazolsz akkor szenvedés lesz a vége.
Pl.:
Középső középpályásként játszatom pedig Wide Midfielder Right alapból. Zseninek kéne lennie de idén három szabadrugás gólon kívül semmit nem csinált. -
SV Zulte-Waregem
Belgiumban akartam kezdeni egyet, tavaly fel sem tűnt, hogy ilyen jó helyezést értek el, és indulhattunk az EL-ben emiatt.
Igazolások.
Bajnokság.
B-csoport.
Ezután az elődöntőben a Gent-et, a döntőben pedig a Mons csapatát vertük meg összesítésben, így jövőre is indulhatunk az EL-ben, bár most csak a selejtezőben.
Statok.
Borzalmasan sok szögletgólt kaptunk, egyszerűen nem tudok mit kezdeni velük. A szezon végére sikerült pont belőni végre egy jó taktikát, a szélekre fektettem a hangsúlyt, a beadásokból sok gólt szereztünk végre, volt pár meccs, amikor kiüöttük rendesen az ellenfelet. Védelemmel jövőre kell valamit kezdeni, mert borzalmasan helyezkednek, illetve sokszor csak végignézik mit csinál az ellenfél. szerencsére sikerült újra kölcsönvenni a fiatalabb Hazard-ot, ráadásul fele annyi fizetésért, illetve aláírt már Vass Ádám is. A vezetőség belement a training és youth fejlesztésébe, majd nyár elején bejelentették, hogy lefújva mind a kettő pénzhiány miatt, másnap természetesen meg is kaptuk a pénzt a bajnokságban elért helyezésért...Csúszunk ezzel egy évet, de jövőre valószínűleg megint ez lesz, mert június elejére nem tudom, hogy szerezzek pénzt, az eladások is csak 1 hónap múlva adódnának hozzá. -
korbin555 #93894 A világ minden taktikája jó lehet,ha passzolnak hozzá az embereid.Találsz egy csomót itt,vagy itt,esetleg itt. -
kimppa #93893 sziasztok!
valaki tud nekem küldeni igazán jól összeállított taktikát? fm 14-ről lenne szó. régi motoros vagyok a szakmában, a 13-as szériát kihagytam, azóta is a 12-vel tolom, nemrégóta próbálgatom a 14-et, de egész egyszerűen nembírok eltalálni egy taktikát sem. elég szokatlan is a 12-höz képest.
köszönöm előre is. -
Utley #93892 Sikerült 2 meccsen 9 gólt kapni (ebből 6) pontrúgás után került a kapunkba...Tonga ellen idegenben 1:2 és otthon Bolívia ellen 0-7...Szép játék :) -
Ja, én is elkezdtem egy Lokit.. :)