A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #93897 Haladás FC.2017-2018.Téli szünet.
Az előző szezont 12,5M profittal zártuk.A jó szereplés,és a komoly pénzdíjak ellenére ez mégis majdnem 9M-val kevesebb,mint az azt megelőző szezonban.Sokba kerül a modern épületek fenntartása,és idén már a bérek is jelentősen emelkedtek.Heti közel 250k a felhasznált bérkeret,ez évi 12M. Ezt a pénzt a BL csoportkör,és a TV-s jogdíjak még bőven kompenzálják,de lassan más bevételi források után kell néznem.Mert hazai bevétel,és normális szponzor továbbra sincs.Itthon a helyzet változatlan.NB1.
A BL-ben az első meglepetés akkor ért,amikor kiderült,hogy egy EL-győzelem itt nem oszt,nem szoroz.Ugyanúgy selejteznünk kellett,mint eddig.De a negyedik nekifutásra végre átléptünk a saját árnyékunkon,és magabiztosan tovább is jutottunk a csoportból.Az első kivételével mind nagyon szoros,egy gólos meccs volt,de úgy látszik,a fiúk a nyomást is egyre jobban kezelik.Csoport,és a meccsek.A továbbiakban majd kiderül,hogy az Atlético Madrid mit szól ahhoz,hogy eszemben sincs rögtön kiesni.
Közben megtörtént,amire számítottam,megjelent az első játékos,aki szerint ő már kinőtte a csapatot.Próbáltam meggyőzni,hogy legalább szezon végéig maradjon,de most akart menni.Ahogy becsukta az ajtót maga mögött,már a tartalékban is találta magát.Vagy húsz ajánlat érkezett rá,de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Tehát ottmarad a tarcsiban,elrettentő példának,mint keresztény a kereszten.Kitölti a szerződését,és mehet a fenébe két és fél év múlva, ha nem kapom meg érte,amit szeretnék.A 9k bérét kibírja a klub.Szerencsétlen nem tudta,hogy ez nálam elvi kérdés,és rossz emberrel akar okoskodni.Vagyok olyan pozícióban,hogy nekem egy alkalmazott nem diktálhat.Van a helyére legalább olyan jó,semmi probléma.A csapat morálja amúgy mindig az eget veri,jót tesznek a hazai kiütéses győzelmek. Meg az is hogy az első keret minden tagja játékban van,nincs mellőzött ember. Gondolom a későbbiekben lesz még próbálkozó,de felkészültem,és senki nincs,akit ne tudnék valamennyire pótolni.Erről ennyit.
Nyáron jön két újabb afrikai 18 éves,akik már most messze kilógnának az NB1-ből,de azonnal kölcsönadom őket.Két nagyon jó lengyel,és egy belorusz fiatalom is van,de őket a piacra szánom,ha megfelelő ajánlatot kapok, mehetnek.És még itt van Yao is.Nem hiszem,hogy telhetetlen lennék,ha ilyen kaliberű játékosokat nem akarok 2-3M-ért elvesztegetni.Csak sokáig már nem halogathatom a kiárusítások megkezdését.Már csak négy ember(közte a két kapus)értéke nem éri el a milliót,de még egy sincs,aki elérné a kettőt.Ez szezon végére gondolom azért változni fog.Még mindig csak négy magyar van a felnőtt csapatnál,mert minden évben nem jönnek jó ifik.És már nagyon jónak kell lenni ahhoz,hogy valaki bekerülhessen a keretbe.Viszont már 11 saját nevelésem van,és nyártól újabb négy számít majd annak,még ha külföldiek is.
Tavaszra a minimum célom,hogy kiverjük az Atlético-t a BL-ből,messzebbre most nem tekintek előre.Már vagyunk olyan erősek,hogy bárkit megverhetünk,de még nem érzem az igazi átütőerőt,és a stabilitást.Még kell egy kis idő,és akkor tényleg veszélyesek leszünk,mint az ipari áram.
Köszönöm.