104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
azt a sz@rt? :D megye 2-be nem hoznám el :D -
karajjj #93970 Istenem, el tudnám csábítani Boa Mortét az nb3-ba és nem tudok vele sehogysem megegyezni... :D -
Soulwave #93969 Jah a klubvb győzelmet kifelejtettem :D -
Soulwave #93968 Schalke 04 / 2021-22
Újabb éves beszámoló a Veltins-Arenából. Idén egyértelmű célként tűztem ki a BL és a Bundesliga címvédést. Ugyan a tavalyi keretem erős volt, a távozók miatt szerettem volna erősíteni. Elsősorban a szélső védők cseréjére volt szükség, illetve egy normális kapusra. Komoly transzferek voltak, de így utólag minden pénzt megértek:
A csapatot elhagyta az asszisztens menedzser is, mivel pofátlanul sokat kért a hosszabításhoz, ám Marco Hoogdalem, egész jó választásnak bizonyult, rendkívül jól motiválta a csapatot, illetve 1st Team Coach-ot is hoztam.
Ilyen változásokkal indultunk neki, és az első két serleg hamar be is esett. Európai Szuperkupa és Német Szuperkupa győzelemmel indítottuk az idényt. A taktikám továbbra is a jól bevált 4-3-2-1 volt, és főleg az erős védelemnek köszönhetően könnyedén vettük az akadályokat.
Félidőben remekül álltunk, bár kicsit rövid volt a névsor (erre szezon végén majdnem rá is faragtam). A BL csoportot sikerült hozni, korábbi csapatom a Fradi csak az EL csoportkörig jutott, bár épp a tartalék csapatom elleni győzelmével.
A tavaszi szezonban aztán elkezdőtek a sérülések, és a fáradtság miatti nehézségek, ennek ellenére derekasan helytálltunk. A Német Kupában a Freiburg ellen győztünk, a BL-ben pedig a Chelsea a Bayern és a Porto legyőzésével kerültünk döntőbe. Itt azonban komoly gondba kerültünk.
Kezdődött azzal, hogy a csontutolsó Bochummal csak x-elni tudtunk hazai pályán, így egy pontra leadtuk az előnyünket a bajnokságban. Szerencsére az utolsó két meccs jól sikerült, így ismét védtük a címet viszont...
Az utolsó két meccsen megsérült a szezon legjobb védője Höwedes, ill. a másik középső védőm Fernandez is. Így kerültem össze a Reallal a BL döntőben, akik az oddsok szerint esélyesebbek voltak nálunk. Ez ugyan nem tévesztett meg, ez már rég nem az a Real, a csatárukat még pont az én Fradimból igazolták le. Ennek ellenére Counteren kezdtem. Az első félidőben csak rúgdostunk oda-vissza, a második félidőre pedig control mentalitásban próbáltam változtatni a helyzeten. Ez sem vált be, így tizenegyespárbaj döntött. Itt azonban elfogyott a madridi csapat, a BL címvédés is sikerült.
Az idényt tehát hat serleg begyűjtésével zártam, úgyhogy büszke vagyok a fiúkra. Főként a 19 éves Rodriguezre aki szerintem az új Messi lesz, már bemutatkozott a válogatottban is góllal.
Molinari is nagyot játszott, rengeteg labdaszerzéssel segítette a középpályát.
Ebben az idényben tehát mindent elértem, ezért úgydöntöttem hogy visszavonulok a profiktól, és egy csendes angol kisváros Blue Square csapatánál fogok nyugdíjaskodni. (Persze a titkos cél, hogy a PRL-be jussunk 4 szezon alatt). Folyt.köv.
Köszi ha elolvastad.
-
karajjj #93967 megvan a hiba az nb3 kiegészítőben, 3 cserét enged csak nevezni a meccsre... -.- -
korbin555 #93966 Ez megint valami,amivel nem találkoztam a 13-ban.Bérletek.Ilyen radikális emelkedést még nem láttam.A szomorú csak az,hogy a siralmas jegyárak miatt sok hasznom nincs belőle.De ígéretes lehet egy angol sokadik osztályú csapatnál,egy hosszú karrierben például. -
Oke,ez elkepzelheto.Nekem egy karrier max 6-8 evig tart,el nem tudnam kepzelni hogy csak regenekkel jatszam.Szoval nincs kizarva hogy 15 + ev utan az ertekek is nagyban valtoznak. -
korbin555 #93964 Kösz.A stadionnak sok gyakorlati jelentősége nincsen.Több nézőnk akkor sem lesz, ha elkészül.Bajnokin szerintem talán csak három telt házunk volt az évek alatt.De a BL meccseken Győrben mindig telt ház van.És a presztízsünknek jót tenne,ha végre itthon maradhatnánk.És azonnal jelentősen dobna a klub értékén is. -
fordjee #93963 Grat, nem semmi szokás szerint ez sem:)
A Romával nekem is volt ilyen. Fejlesztettem az utánpótlást, meg az edzőközpontot, és 1 év múlva megint előlről kezdték az egészet. Így veszítettem egy évet. Lehet, hogy bug, nem tudom, én nem nagyon foglalkoztam vele, de a Románál nem is volt létkérdés az utánpótlás. -
korbin555 #93962 Ez nem egészen igaz,a 13-ban biztosan nem.Ott 2028-30 körül 40-50M-t értek a kulcsjátékosaim.De az nyilvánvaló,hogy a liga szintje,és a klub reputációja döntően befolyásolja a játékosok értékét.Az nem lenne normális,ha egy világklasszis reputációjú klub játékosainak nem nőne az értéke.
De ha most valóban így lesz,akkor az felborítja az egész stratégiámat.Vagy legalábbis sokkal jobban észnél kell lennem a kiadási oldalon,különös tekintettel a bérekre.A következő két évben ki fog derülni.Ha ezen a magas szinten maradunk,és továbbra is csak ennyit érnek majd a klasszis játékosaim,akkor nadrágszíjhúzás lesz.
Egyébként két napja adtam el két rotációs játékost,az értékük 1,6-1,7M volt. Mindkettő 5-5M-ért ment el.Most Törökországban,és Hollandiában az értékük 10,5M,és 9,75M.Jelenleg ez volt a legtöbb,amit ki tudtam hozni belőlük,plusz a 30% záradék.Jó üzletként könyvelem el,fillérekért hoztam őket Afrikából pár éve. -
szép csak így tovább :) -
Van pár csoport ahol megköveznének azért hogy ilyen hamar ráadásul magyar csapattal BL-t nyersz :) Biztos csalsz stb. Az a jó eredmény ha megtudod nyerni az NB1-et mert a többi ireális és nem valósághű.. Gyorsan meg is patantam onnan :)
Nagy grat egyébként, legjobb NB1-es karrier amit eddig láttam. -
akkor ne okoskodjal butta gyermek :D -
Szia!
Rossz hirem van.A mennyeiben soha nem lesz normalis erteke senkinek.Probakepp anno beirtam a Barcat az Nb1-be(kicsereltem valamelyik magyar csapattal),de probalkoztam kisebb csapatokkal is.A 40-60millio erteku jatekosok erteke par nap alatt 1.2-1,8 millio eurora csokkent.Meg akkor is ha a fizeteseket meghagytam 200.000 euroban ahogy alapbol volt.Ez vagy bug,vagy egyszeruen a bajnoksagunk kulfoldi megitelese.10-15 millio euro+future % mar nagyon jo arnak tekintheto ha a magyar bajnoksagbol adsz el valakit.Ennel magasabb soha nem lesz. -
nosztalgia délután -
karajjj #93956 a régebbi fm-ekben nem függött az eladási ár az értéktől, bár most nem tudom, hogy hogy működik -
karajjj #93955 Dalackraulra emlékszek, mindig segítettem neki, mert állandóan problémái voltak :D
a legjobb viszont akkor is zsilike vagy, hogy hívták, aki összecsítelte a fradit, aztán szarul esett neki, hogy nem ájultunk el tőle :D -
korbin555 #93954 Kösz,de sehol sem vagyok.BetonK 2020-ra már hármat nyert a Diósgyőrrel. -
Soulwave #93953 Brutál vagy grat, nekem a Fradival (FM12) hét év alatt egy elbukott EL döntő jött össze, utána lemondtam. Bár valószínűleg az én hibám volt, egyébként a játékosok értéke nálam is 1-2-3M között volt, egyet kivéve
take screen shot
ő speciel itt még 2,5 aztán két év múlva 20M-ért vitte a Lazio (pedig nem nyertünk nemzetközi tornát).
Hamarosan, Schalke idei beszámoló, aztánirány a Blue Square Premier :D
-
Oh God, hatodik szezonban BL győzelem
Gratulálok.
-
korbin555 #93951 Haladás FC.2018-2019.
A bajnokság továbbra is edzőpartner a rotációs keretnek.NB1.A 100%-os bajnokság eddig még nem jött össze,de nem is érdekel.Idén az Újpest ért el ellenünk egy dicsőséges döntetlent.
A BL-ben kicsit túlteljesítettük az elvárásokat.Az elődöntőben a Bayern ellen a két meccsen csak egy gól esett,de azt mi szereztük.Az idegenbeli 0-0 után itthon már az első percben Zambrano befejelt egy szögletet,és az eredmény nem változott.A döntőben jött a Juve.Minő meglepetés,Zambrano megint bólintott,csak most a 8.percben.Sokáig semmi lényeges nem történt,mezőnyfölényben volt a Juve,de nem nagyon kerültek helyzetbe.Aztán az utolsó tíz percben kockáztattak,és nagyon ránk jöttek.Mi pedig átálltunk kontrára,és két látványos góllal kivégeztük őket.A többi már történelem.Döntő.És a meccsek.
A hatodik évben tehát megvan a BL.(A 13-ban hét év kellett hozzá)De az élet és a karrier itt nem áll meg.
Megint új szponzorok bukkantak fel.A tavalyi 6,5M helyett idén 10,5M-t kapunk.A klub értéke most már 108M.Az Újpest továbbra is gazdag,de a Debrecen,meg a visszajutott Fradi is egész jól áll.Honnan lopják a pénzt,fogalmam sincs.De nem is érdekel,mert láthatóan úgy sem tudnak vele kezdeni semmit.Más.Nyáron túrázni megyünk,körülnézünk a Nagy Fal környékén,egy kis könnyű pénzért.A keretből egy-két nem túl fontos ember menni fog,de jelentős változás most nem lesz.Jó ez a keret,nem akarok belepiszkálni,ha nem muszáj.Két újabb tehetség is jött,jó szokásom szerint.Annak rendje és módja szerint,mennek is azonnal kölcsönbe.Ezek eddig mind jó hírek.
És akkor két dolog,amit nem értek.Az első a stadion.Elméletileg július 30-ra lenne kész a felújítás.De most jött az üzenet,hogy elkezdődik a bővítés,és egy év múlva készül el.Mi van?Ez valami bug lehet.Két éve már megígérték,de semmi nem lett belőle.Tavaly megint,év közben követhető is volt a boardroom-nál a folyamat.Erre ahelyett,hogy idén kész lenne,kezdődik minden elölről.Gőzöm sincs,hogy mi akar ez lenni.
A másik pedig a játékosaim értékei.El nem mozdulnának felfelé az istennek sem.A komplett keret 1-2M között van,már két éve.Az Újpestnél a két éve hozott középszerű játékosok ugyanannyit érnek,mint az én világklasszisaim.Itt van például a(brazil születésű)Portugál csatárom,Miguelito,aki már lassan ötvenszeres válogatott.Két éve állandó 1,9M az értéke.Ez jobban bosszant, mint a hülye stadion,mert így hogy tudnék bárkit is normális pénzért eladni?Közben a liga a 13.helyen áll a rangsorban,lassan már a fél NB1 kupainduló helyet ér,három csapat megy a BL-be.Innen?Röhögnöm kell.Ezektől eltekintve a karrierrel elégedett vagyok,kicsit magasabb szinten is vagyok,mint reméltem.Ez pedig egy fantasztikus szezon volt,csak tudjuk megismételni.Mert az elvárás a BL döntő lesz mese nincs.
Köszönöm. -
MagicBoy tényleg oké volt, csak mindig okoskodott. De nem volt benne rosszindulat.
Én mondok két másik nevet... Dalackraul és Saviola87... Ők meg mindig kérdeztek, soha nem sikerült nekik semmi, soha nem tudtak semmit, de a végén már fárasztóak voltak inkább. -
Amúgy igen, nem árt átnézni a játékos utasításokat mondjuk, hogy nem ütköznek-e a dolgok. Tegnap történt, hogy meguntam a CM-em töketlenkedését. Képességekre az egyik legjobb a csapatban, de szar osztályzatokat kap. Be volt neki állítva, hogy többet menjen fel és hogy szorosabban fogjon embert. Utóbbit kivettem, következő mérkőzésen ő lett a meccs embere, 2 asszisztot is kiosztott. Sajnos szezon utolsó meccse volt, de jövőre is megtartom az utasításait. -
Tudom bakker, csak igyekeztem 2 különleges nevet kiemelni
VICC
Magic kétségtelenül rendes volt, de sokkal inkább bosszantó, nekem így rémlik. Guba, nos, ő Guba :) -
karajjj #93947 akkor is ezen a néven futottam...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!guba egy pöcs volt, medzsiknek meg asszem bűnronda nője volt és ő volt a háttere a játékban, meg az ő nevén játszott, de amúgy rendes figura volt... -
Szintén FM 2005 óta járok ide és játszok.
karajjj korábbi nickje Donguba, azelőtt pedig Magicboy. -
00mate #93945 Azt hogyan tudom beállítani hogyha egy játékos elveszíti a labdát, akkor próbáljon meg visszatámadni, megszerezni a labdát? Vagy ez a játékos képességeitől függ teljes mértékben? -
FM2005 óta ide járok. Régen többet, ma már kevesebbet. Szinte teljesen kicserélődött a társaság, pedig akkor nagyon jó volt. De rád nem emlékszem abból az időből. -
korbin555 #93943 Család,gyerekek,temető. -
karajjj #93942 amúgy most, hogy belegondolok, a cm 03/04 volt az első manager játék, amivel kezdtem, szóval 10 éve játszok folyamatosan :D nem sokan maradtak itt abból a bandából, akik akkoriban írtak ide -
karajjj #93941 én is szeretlek!
-
akkor most szopj le :D -
karajjj #93939 igenis, megértettem naccságos úr! :D -
nem vagyok diktátor csak szorosan tartom a gyeplot... -
Az FM2012-ben felfedeztem egy Salazar nevű generált venezuelai játékost, középső középpályás poszton. Éppen olyan, amire vágyom, technikás, remek passz és kreativitás értékekkel. Mivel ez nálunk neuralgikus pont, gondoltam leigazolom, 12m font az ára, viszont 250.000-et kért havonta, de csak 175.000 kínáltam neki, erre az Aston Villát választotta.
Annyira felidegesített ez a pénzéhes majom, hogy nekiálltam keresni másik játékost, és meg is találtam egy chilei személyében, ha lezárul a kölcsönadási ideje, akkor leigazolom, most már csak azért is! -
karajjj #93936 pont az ellenkezőjét vettem észre :D szerintem jobban figyelnek a taktikára, mint az eddigi részekben, persze gondolom játékostól is függ -
Játszom azzal is, a Kaposvárt irányítom, pár napja kezdtem velük. Pont onnan lestem kicsit tőled a Haladás taktikáját, most azzal vertem 5:1-re a Pápát (nem a rómait! :D) idegenben, 4 forduló után 6 pont és a 8. hely. Elég kicsi a mozgástér! Gyakorlatilag erősen tart a zéróhoz.
Azért folytatom a 12-es karrieremet, mert van egy jó mentésem, tele van a csapat fiatallal, és sajnálom, ha veszendőbe menne. -
korbin555 #93934 Miért nem váltasz a 14-re?Ott majd meglátod,hogy ha valamit kereken megtiltasz valakinek,akkor is csinálja tovább.(Na jó,nem mindig) -
Solt #93933 Én gyakran alkalmazom ezt, nagyon hasznos tud lenni! :) No meg élvezetes annak, aki szereti az ilyen taktikai finomságokat... :) -
Itt olvastam pár napja, hogy néha megéri megállítani a játékot, és megnézni ezt-azt. Gondoltam, tegyünk egy próbát, próbáltam konkrét szituációt elkapni, ez egy ilyen volt.
Nem kritikus valóban, de azért beszédes. Az egész azért kellemetlen, mert a középső középpályásom bóklászott el, emiatt pedig a többiek nehéz helyzetbe kerültek. Megnéztem a középső középpályás letámadását, és maximumra volt állítva (ez FM2012). Most visszább vettem jó néhány fokkal.