A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    Schalke 04 / 2021-22

Újabb éves beszámoló a Veltins-Arenából. Idén egyértelmű célként tűztem ki a BL és a Bundesliga címvédést. Ugyan a tavalyi keretem erős volt, a távozók miatt szerettem volna erősíteni. Elsősorban a szélső védők cseréjére volt szükség, illetve egy normális kapusra. Komoly transzferek voltak, de így utólag minden pénzt megértek:

A csapatot elhagyta az asszisztens menedzser is, mivel pofátlanul sokat kért a hosszabításhoz, ám Marco Hoogdalem, egész jó választásnak bizonyult, rendkívül jól motiválta a csapatot, illetve 1st Team Coach-ot is hoztam.

Ilyen változásokkal indultunk neki, és az első két serleg hamar be is esett. Európai Szuperkupa és Német Szuperkupa győzelemmel indítottuk az idényt. A taktikám továbbra is a jól bevált 4-3-2-1 volt, és főleg az erős védelemnek köszönhetően könnyedén vettük az akadályokat.

Félidőben remekül álltunk, bár kicsit rövid volt a névsor (erre szezon végén majdnem rá is faragtam). A BL csoportot sikerült hozni, korábbi csapatom a Fradi csak az EL csoportkörig jutott, bár épp a tartalék csapatom elleni győzelmével.

A tavaszi szezonban aztán elkezdőtek a sérülések, és a fáradtság miatti nehézségek, ennek ellenére derekasan helytálltunk. A Német Kupában a Freiburg ellen győztünk, a BL-ben pedig a Chelsea a Bayern és a Porto legyőzésével kerültünk döntőbe. Itt azonban komoly gondba kerültünk.

Kezdődött azzal, hogy a csontutolsó Bochummal csak x-elni tudtunk hazai pályán, így egy pontra leadtuk az előnyünket a bajnokságban. Szerencsére az utolsó két meccs jól sikerült, így ismét védtük a címet viszont...

Az utolsó két meccsen megsérült a szezon legjobb védője Höwedes, ill. a másik középső védőm Fernandez is. Így kerültem össze a Reallal a BL döntőben, akik az oddsok szerint esélyesebbek voltak nálunk. Ez ugyan nem tévesztett meg, ez már rég nem az a Real, a csatárukat még pont az én Fradimból igazolták le. Ennek ellenére Counteren kezdtem. Az első félidőben csak rúgdostunk oda-vissza, a második félidőre pedig control mentalitásban próbáltam változtatni a helyzeten. Ez sem vált be, így tizenegyespárbaj döntött. Itt azonban elfogyott a madridi csapat, a BL címvédés is sikerült.

Az idényt tehát hat serleg begyűjtésével zártam, úgyhogy büszke vagyok a fiúkra. Főként a 19 éves Rodriguezre aki szerintem az új Messi lesz, már bemutatkozott a válogatottban is góllal.

Molinari is nagyot játszott, rengeteg labdaszerzéssel segítette a középpályát.

Ebben az idényben tehát mindent elértem, ezért úgydöntöttem hogy visszavonulok a profiktól, és egy csendes angol kisváros Blue Square csapatánál fogok nyugdíjaskodni. (Persze a titkos cél, hogy a PRL-be jussunk 4 szezon alatt). Folyt.köv.
    Köszi ha elolvastad.