104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zaki
    Ki tudod maxolni a jatekost, ha vannak jo edzok, jo infrastruktura. Eszrevettem, hogy jobb megtartani oket, nem kolcsonadni, gyorsabban fejlodnek. A legfontosabb, hogy utasitsd a legjobb jatekosaidat (min 23 eves kell, hogy legyenek) , hogy "vegyek kezelesbe" a fiatal jatekosokat (tutoring). En mar csak igy jatszom szinte. Nem nagyon igazolok nagy penzert senkit, csak a jatek elejen, ha van ra modom. Utana mar csak max 18-19 eves korig veszek jatekosokat occsoert, legjobb ha 15-16-17 evesek (lol kicsit pedomacisan hangzik, de igaz :D) , 3 even belul ki lehet maxolni oket, 20 eves korukra mar vilagsztarok lehetnek. Ja es a felnott csapatba is beteszem a legtehetsegesebbeket, kupakban, vagy gyengebb csapatok ellen a bajnoksagba be is rakom oket cserekent, vagy akar a kezdobe is. Sokkal gyorsabban fejlodnek, mintha kolcsonadnak oket vmi kozepcsapatba, megha vegig is jatszak a szezont.

Amugy 2042ben jarok mar a Juveval, ennel tovabb sosem voltam meg... :D 2 eve uj 78 ezres stadionban jatszunk, amit rolam neveztek el :D De asszem ennyi volt ez a mentes. Altalaban letorlom a menteseimet, hogy "ne essek vissza a jatekba", de ezt tuti megtartom, jo lesz nosztalgiazni a kesobbiekben :D
  • korbin555
    Megkezdődött a Copa Libertadores.Cloud nine.
    A gond csak az,hogy a nagy semmi közepén játsszuk a csoportmeccseket.Két és fél hónap alatt 6 meccs?.Hogy fenntartsam a meccs kondit,muszáj lesz barátságos meccseket szerveznem.
  • zyndar
    A tabella persze lemaradt.

• zyndar
    Első (fél)szezon, IFK Norrköping

Czeizler Lajos korábbi sikerei helyszínén 2013 júniusban indult a szezon, a 13. fordulóban. A csapat egész tűrhető háttérrel bír, mondjuk pénz az nincs. Az irányításom alatt 12gy-3d-2v szériát produkáltunk, amiből természetesen az egyik a Malmö ellen történt, itt viszont meg is aláztak minket az 1-4-el. Most 4 hónap szünet a cidri miatt, aztán indul a kupa.
  • korbin555
    SC.Internacional. Első szezon.

A 11.fordulótól a 37.-ig vezettük a tabellát,de csak sikerült elrontani a hajrát. Drágán megfizettünk az utolsó előtti fordulóban a Vasco elleni zakóért.A végén pontegyenlőség,a gólkülönbség is egyenlő,de hiába a több rúgott gól a javunkra,a több győzelem számított.Így a Corinthians lett a bajnok,hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból.A főnök elégedett,megvan a Libertadores Kupa indulás,de én eléggé magam alatt vagyok,hogy így elszúrtuk a végét.

A Copa do Brasil azért a miénk lett,a döntőben oda-vissza elvertük a friss bajnokot.Ez elég nagy dolog,mert 1992 óta nem nyert brazil kupát a Colorado(ez a klub beceneve).
    Meccsek,
    Tabella.
    Brazil Kupa meccsek.
    A kereten nem variálok,mert nagyon erős.Egy 30 éves CM megy csak,a helyére meg beépítek egy nála már most sokkal jobb 20 éves srácot.Nincs szükségem új emberre,mert minden posztra jut egy kiemelkedő fiatal tehetség.Olyan ifiket generál ide a gép,hogy a 15 évesekkel hülyére verném az NB1-et.Persze ez nem az NB1,és van még egy tucat másik klub,ahol szintén tolongnak a klasszis ifik.

Az anyagiakkal nem kell foglalkoznom,mert iszonyat sok itt a lóvé.Nem gondoltam volna,hogy Brazíliában ilyen sok pénzes klub van.Még egyéni TV szerződése is van a klubnak,ami évi 24M,+14M club membership.Nem mellékesen én is kerestem 60M-t azzal,hogy eladtam a keret több mint felét.Kaptam is 47M-t igazolni,de úgysem költök el belőle semmit.A bérkeret 816k lesz,ebből most használok 481k-t.
    Finances.
    Club finances.
    Az új szezonra az elvárás felém a döntő a brazil kupában és a Libertadores kupában is.A bajnokságot pedig meg kell nyernem.Meg ha lesz az állami Gaucho bajnokság,akkor azt is be kell húzni.Tavaly ez valamiért elmaradt,még nem tudom,hogy idén lesz-e.

Az elvárt direkt passzos játékot pedig átbeszéltem a főnökkel,mert idegesített,hogy állandóan cseszegettek miatta.Nem állíthatok be a védőknek is rizikós passzokat,mert akkora pofonokat kapunk mint egy ház.Megegyeztünk,ezt ezután nem veszik figyelembe.Egyébként sem kértem semmit,mert ez egy Dél-Amerikai giga klub,minden rendben van itt.Az edzésen is alig kellett finomítanom,3,5-4 csillagos volt minden kategóriában.Világszínvonalú háttér,jó edzők,klasszis ifik,pénz dögivel,megvan itt minden.Most már csak a nagy eredmények hiányoznak.Ez lesz a következő szezonra a feladatom.
    És végül a csapat magja,hogy mégis milyen játékerőt képvisel ez a klub.
    César.
    Gomez.
    Fagundez.
    Ronaldo.
    Evandro.
    Victor.
    Lauder.
    Robert.
    Coulibaly.
    Leandro.
    És a többi sem sokkal gyengébb náluk.Nem hiszem,hogy sok bajnokság van a világon,ahol nem a bajnoki címért harcolnánk.És ahogy a fiatalok fejlődnek,mindig jobbak leszünk.
  • Gerdzso
    Én a Győrrel játszom, Rudolf 1. illetve 2. évben is gólkirály lett, 2020-ban még mindig nálam van, pedig szinte semmit sem ér... csak kupában játszatom, azt még a 10 évesekkel is nyerném. :D Illetve Vass Ádám is a csapatot erősíti pedig nem fejlődött olyan jól mint ahogyan tudott volna... sajnos korábbi klubja nem vette komolyan :/
  • kosheen
    persze, ez is egy út :)
    én sokat úgyse játszogatok, amikor éppen rámjön akkor pár napig nyomom, aztán hetekig rá se nézek. Ebbe pedig belefér az hogy ha 2 hónap után leülök elé, akkor tudjam ki alkotja a csapatomat :D
    8 éves karriernél annyira nem szomorkodok hogy csak annyi jött össze hogy otthon egyeduralkodó vagyok, európában meg egy stabil csoportkörös csapat. Még 10 év és talán az egyenes kieséses szakaszban is jut nekem pár morzsa, ráérek, a tehetségek megvannak, az idő nekem dolgozik. 2100-ra meg egy full magyar kerettel kell BL-t nyerni :D
  • G.Freeman
    Sziasztok! Van itt olyan aki szokott multizni? Ha igen, be lehet szállni? (FM14-el)
  • korbin555
    Megértelek,de én erre nem lennék képes.A Haladásnál már az első év végén eladtam Radót a Debrecennek,pedig a legjobb játékosom volt(kellett a pénz).A legtovább Németh Márió húzta,de 2016-ban már neki sem volt kegyelem.
    Azért figyelemmel kísértem a pályafutásukat,és elégedett voltam velük a távolból is.Németh a Petrolul Ploiesti-hez került,és stabil kezdő volt.Többször megjárta az EL-t is,és még a Román Liga legjobb középpályása is volt egyszer.Aztán 24 évesen hülyeséget csinált,mert a Wolves-hez igazolt.A Championship-ben jól megállta a helyét,de amikor feljutottak,a PL már sok volt neki.
    Radó pedig nagyszerű pályát futott be.Legenda,és csapatkapitány lett a Dinamo Zagreb-nél.Zsinórban nyerték a bajnokságokat,állandó BL csoportkörösek voltak.
    Németh Márió.
    Radó.
    Radó karrier.
    Szombathelyiként,és Haladás szurkolóként annyi szentimentalizmust engedtem meg magamnak,hogy figyeltem mire viszik.De nálam nem volt helyük,mert fényévekkel előbbre tartottam.Majd a stadionban szurkolok nekik,a játék más tészta.Addig vagyok lojális valakihez,amíg nem lóg ki a csapatból.Fejlődést akarok látni,nekem erről szól a játék.De elfogadom az érzelmi döntéseket,nincs ezzel semmi gond.
  • Solt
    Én is így vagyok vele... ha valaki a szívemhez nő, nehezen válok meg tőle! :))
  • kosheen
    szentimentális vagyok :D
    jók az értékei, 7 éve alapemberem. Én nem tudnék olyan mentést csinálni ahol csak a statokat nézem, aztán mindig dobálom ki az embereket. A keretben van legalább 8 játékos akik 4-5 éve itt vannak, és mindegyik a kezdő környékén van.
    Nyilván 8 év alatt el lehetett volna jutni egy EL győzelemig ha szigorúan követem az FM törvényeket és minden évben beújitok sokkal jobbakat, de elszórakozgatok én igy is :)
    Ha a valóságban is hozná ezt a Fradi amit én csinálok vele akkor szavam se lenne :D
  • korbin555
    Ezt elnéztem,mert a tartalékra gondoltam.De az ifikre ugyanez vonatkozik.Ha jók az edzők,és játszanak a srácok,akkor jól fejlődnek.
  • korbin555
    Ha játszanak,akkor jól fejlődnek,mert ugyanazok az edzők dolgoznak velük,mint a felnőttekkel.
    Egy Adorjánnal pedig képes vagy alkudozni?
  • kosheen
    u19-ben mennyire fejlődnek a játékosok?
    most megint van egy ilyen heppem, hogy öregitenem kell a csapatot kicsit.
    19 évesig u19-ben, aztán 1-2 év a második csapatban, an ztán 1-2 év kölcsönben és 23-24 évesen akarnám bedobni őket a nagycsapatba, legyenek bármilyen tehetségesek is (a sok generált afrikai, dél-amerikai miatt tehetségből nincs hiány, csak jó lenne ha lenne néhány meccs a lábukban)
    közben a 7 éve alapember Adorján g.ciskedik velem. Eddig akármikor befenyitettem hogy hosszabbitson mert kivágom mindig mondta hogy nem akar elmenni és igéri hogy hosszabbit. Na igy ment el 1,5 szezon, már 3x-os fizut ajánlottam neki, max aláirási és ügynöki pénzt és alkudozni se volt hajlandó. Most mondtam neki h átadóra teszem hogy lássunk vmi pénzt is belőle mert szezon végén lejárna a szerződése, ő meg lazán mondta h jó, nyugodtan. nyasgem... -.-
    végre sikerült megállni hogy ne variáljam a keretet, ugyanaz a csapat mint tavaly, remélhetőleg jobb eredményt sikerül elérni. Meglett volna veretlenül a bajnokság valószinűleg de a végén rábiztam az asszisztensre, ő meg sikeresen összehozott 1 vereséget egy középcsapat ellen.
    EL-ben csoportkör után egyből bukó volt, de most már azt hiszem egyből megyek BL-be annyira feljavitottam a bajnokságot (vagy talán 1 meccs kell a csoportkörhöz)
  • korbin555
    Elérkeztem a félidőhöz,elég jól alakulnak a dolgok.
    Meccsek.
    Tabella.
    Éppen most jöttek meg az új ifik,mindjárt kaptam is két szuper tehetséget.
    Fabian.
    Bruno.
    De ilyenekből már van az ifiben bőven,meg a tartalékban is 5-6,akik idősebbek,és már sokkal jobbak is.De a legjobb wonderkid mégsem brazil,hanem Uru.
    A két legmagasabb osztályzattal rendelkező játékosom pedig nem is generált:
    Mammana.
    Fagundez.
    Érdekes,hogy tele vagyok szuper brazilokkal,mégis a külföldiek viszik a prímet.Nem mintha izgatna,lényeg,hogy megy a szekér.Be kell húzni a címet,mert 1979 óta nem nyertek bajnokságot.A Libertadores Kupa jobban ment nekik,mert azt kettőt is nyertek az elmúlt 10 évben.
  • Peti2400
    értem
  • Darthmushroom
    de pictures mappa nem kell
  • Peti2400
    okés
  • Peti2400
    én olyat szedtem hogy pictures és abba graphics és ott 3 mappa, az úgy jó?
  • korbin555
    Dokumentumok-Sport Interactive-Football Manager 2014-graphics.
    Utána Preferences-Interface.Ott pedig be kell rakni a pipát a "Reload skin when comfirming changes in preferences" elé.
    Ennyi.
  • Darthmushroom
    dokumentumoknál az fm mappába egy graphics/logos mappába kell rakni, meg a beállításoknál asszem ki kell kapcsolni a use cachet
  • Peti2400
    hogy*
  • Peti2400
    Metallic logos packot hol kell feltenni?bárhogy csinálom nem megy..
  • Darthmushroom
    Lazio 5.szezon nyár:
    Elkezdtem spórolni stadionra úgyhogy igen komoly eladások voltak még mellette nem sokat költöttem. Eladásoknál csak Savitsky ment áron alul a többi mind bőven érték felett. Igazolásoknál Depay már féléve átadó listán volt azért volt ilyen olcsó, még a télen le is kötöttem. Götze leigazolása meg kész csoda mivel fél év alatt egyszer sem állt velem szóba, de 30.kán lejárt a szerződése és ekkora már szóba állt és 5m aláírási és 5m ügynök pénz mellet kedélyesen alá is írt :D Generáltak közül Kebéért azért adtam sokat h legyen Grimaldo mellett még minőségi balhátvédem aki fiatal. Mellette érkezett Indi utódja Moreau és még két fiatal Satov és Marcher.
    A szezon rosszul indult csak 11sekkel nyertünk az olasz szuper kupában, majd kikaptunk Nápolyban ahol nem szoktunk. Viszont az Eu. szuper kupán nevetve vertük a Poolt 4:0ra.
  • korbin555
    A fizetéseket mindenhol szigorúan fogom.Ha valaki el van szállva magától,azt semmi perc alatt felajánlom kluboknak,és nem alkudozom.Nálam egyenlőre a legmagasabb fizetés 35k.De ez Brazília,nem Európa.Világklasszis játékosok sora futkározik itt 20-30k fizetésekkel.
  • kosheen
    hihi...fiatal magyar balhátvédem 120 meccset lenyomott már nálam, 1 gólt lőtt előző szezonban, egyből az év gólja lett :D
  • zyndar
    Mindig meg tud lepni a játék...

• korbin555
    Hát igen.Az átigazolási bevétel nagy részét még vissza is kaptam.De ez amúgy is egy mamut klub Dél-Amerikában,165M az értéke.Clubs finances.
  • Gerdzso
    Mintha magamat látnám, kiadás szinte nulla, bevétel meg az egekben! Fizetéseket is így kezeled? Mert nálam volt, hogy 20k-ról 70-re(heti) akarta növeltetni a fizetését, de inkább eladtam jó pénzért. Illetve amiről sosem mondok le az az 50% a kövi átigazolásból.

(Győr - 2020)
  • kosheen
    azzal mi a fenét tudok kezdeni ha a 12-ben csak úgy akar szerződést hosszabbitani a játékosom ha belerakok egy olyan záradékot hogy külföldi klubba bagóért mehet? 2 éve még lenne hátra, de be akarom biztositani, viszont ő meg hülyére akar venni, ha jönne egy 500 ezres ajánlat már el is húzna, ezt meg nem akarom megengedni
  • zyndar
    Hmm, dől a lé rendesen :)
  • korbin555
    Úgy néz ki,kezdünk magunkhoz térni.Meccsek.
    Közben sikeresen eladtam(elzavartam)egy rakás embert,így már kezelhető a keret.Most van 45 játékosom,az ifik meg szinte mind kölcsönben vannak.Transfer History.
    Egyébként meg úgy érzem itt magam,mint a kisgyerek a cukrászdában.Amerre nézek,sok 4-4,5 csillagos ifit látok.Máshol vért kell izzadni,mire 10 év alatt előjön kettő,itt meg mintha ez lenne a világ rendje.
  • zyndar
    Én befejeztem a francia melót. 8. évben összejött egy EL-győzelem és egy Ligakupa, de bajnokságban megint csak bronz jutott. Ebből van 2 meg egy ezüst. Francia kupában pedig a bugos adatbázis miatt nem vette részt.

Most új játékot kezdtem, ezúttal az általam Európa második vonalának tartott bajnokságokat szeretném meghódítani, Svédországból (IFK Norrköping) indulva. A lista az alábbi:

• Sysfox
    Rendesen eltaktikáztam, mert volt benne egy olyan záradék, amit nem vettem észre, és mindig a legnagyobb fizetésű játékosomhoz igazodott a fizetése még korábban. Alapból talán fele volt neki, de mások miatt egészen 425e/hó-ra ment fel.

Most ő a legtöbbet kereső játékosom, aki a cserepadon ül, illetve a nemzetközi meccseken játszik.

Azóta pedig hiába próbálom neki csökkenteni, nem egyeznek bele. Ezekkel a záradékokkal már megszívtam párszor!
  • korbin555
    De szerintem eltaktikáztad a szerződést.26-27 évesen kell adni neki 5 évre,ha mindenképpen meg akarod tartani.30 fölött már jóval szerényebbek.Még ereje teljében érzi magát,hiába van jobb nála.
  • korbin555
    Nem változott.Egyszer hasonló helyzetben voltam a Haladásnál,ott minden pontosan így történt ahogy leírtad.Persze nem ilyen gyilkos fizetésről volt szó.
  • Sysfox
    Az FM2012-ben az egyik legjobban idegesítő dolog a játékosokkal történő impotens kommunikáció...

Van egy játékosom, az utolsó kereszteslovagok egyike (azaz még nem generált), a spanyol Pablo Sarabia. Havi 425e-t keres, 29 éves, van a posztján jobb már (ráadásul a 16 éves Hoffmann bontogatja még a szárnyait ezen a poszton), megtartanám, de sokat keres, az ügynöke pedig hallani sem akar a kevesebb fizetésről.

4 milliót ér, mi mást tehetnék átadólistára tettem. Erre besértődik, megkérdez, hogy miért tettem átadólistára, mert maradni akar.

Oké, itt viszont csak azt tudom hajtogatni neki, hogy "én vagyok a főnök, én döntök". De miért nem lehet azt mondani, hogy "Bocsi, sok a fizud öcsém, csökkentsük, és lesz új szerződés".

Ez változott/fejlődött valamit az FM14-ben? Jobb lett a kommunikáció a játékosokkal?
  • Darthmushroom
    várható volt...
  • LasDen #96339
    Az NS pedig újabb zseniális cikket írt ebből. Pogha a cselzibe akar igazolni!!!
  • LasDen #96338
    pff, Chelsea-vel játszik. Úgy könnyű :D De azért remélem szétverte az Arsenalt :DD