104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
jó ismét beszámolót olvasni tőled, rohattnagy grat :) -
Clube Desportivo Nacional
9. szezon
Ez a nyár sem különbözött a többitől, vigadalom oldaláról. A szokásos erőltetett menet volt a számomra, de a fiatal csapatom nagyon élvezte. Európa legjobb csapataként több millió luxos fényárban úsztak, és lubickoltak a sikerben. El is engedtem őket 3 hét pihenésre, amit én is kihasználtam. Elutaztam nászútra, Kréta szigetére. Lett is belőle nagy média szenzáció és spekuláció, mert az OFI elnöke megneszelvén a dolgot meghívott ebédelni és az utánpótlásnak egy edzést tartani, amit én örömmel vállaltam. Viszont mindenki emlékezett a Nacional-nál elmondott székfoglaló beszédemre, miszerint imádok szigeten dolgozni valami perverz vonzalom miatt és máris összehoztak a görög csapattal. Na nem győztem cáfolni a híreket. Az biztos, jövőre nem Korzikára megyünk…
A játékosaim a felkészülést is nélkülem kezdték. Én az Ibériai-félsziget nagyobbik országába utaztam át, világbajnokká lenni. Négy játékos szintén tagja volt hazája keretének, így ők is lemaradtak a asszisztensemnek kiadott alapozásból. Kerethirdetéskor az általam preferált 4-3-3as hadrendnek megfelelő 23 legkiemelkedőbb labdarúgót hívtam be. Mexico ellen egy szenvedős döntetlennel indítottunk, de a folytatás Kína és Svédország ellen, már mutatta igazi erőnket. Az első kieséses fordulóban, Japán ellen megnehezítettük a saját dolgunkat a kapu előtti passzivitásunkkal, de a hosszabbításban már kitisztultak a fejek a kirohanásom után. A negyeddöntőben a legnagyobb riválisunkat, Argentínát intéztük el nagyon könnyedén, és ekkora már a fél világ kikiáltott minket győztesnek. Persze a hazai sajtó volt a legoptimistább, de ezt már megszoktam. Eleddig bírtuk a nyomást, gondoltam most sem lesz másképp. El is intéztük Angliát egészen simán, majd a döntőben, hosszabbítás után Franciaországot.
Az ünneplés megint felülmúlt minden előzetest. Én pedig a legsikeresebb magyar edzővé avanzsáltam. Megint egy hét pihenő, és vissza a klubéletbe. A kemény alapozás megvolt nélkülem, szinte labdát sem láttak a fiúk. Rám nem lehettek mérgesek én ott sem voltam…
Felkészülési meccsek tekintetében pedig egy Japán és Dél-Koreai túrát szerveztünk. Kellet a népszerűsítés a Távol-Keleten, bár az anyagiakra nem panaszkodhattam. A klubranglistán is araszolgattunk a csúcs felé.
Az igazolásaim igen visszafogottra sikerültek. Érthető is volt a relatív passzív üzemmód, hiszen a keret nagyon baráti képet mutatott. Minden és mindenki a helyén volt.
Talán távozása volt a legnagyobb veszteség, de ő nem tudott stabil csapattaggá válni, így sajnáltam őt a kispadon koptatni.
Gyorsan jöttek a Szuperkupák, mind az európai, mind a portugál:
Illetve a BL sorsolás is elkészült. Könnyű csoport nem okozhatott gondot. És nem is okozott, hisz csoportelsőként jutottunk az egyeneskieséses szakaszba. Ott a Celtic várt minket, akiken kettős győzelemmel léptünk túl, majd érkezett a Sporting, akivel a szezonban összesen hatszor mérkőztünk meg. A BL ütközetünk volt a legnehezebb csatánk ellenük, hisz csak hosszabbítás után jutottunk tovább. Az elődöntőben következett a MU és egy örült mérkőzés után jöhetett a portugál döntő:
Fantasztikus teljesítményt bemutatva meglett a címvédés. Fenomenális.
Ezt a produkciót a kupaküzdelmek során is akartuk tartani, hogy könnyedén zsebelhessük be az újabb trófeát. Ment is minden, mint a karikacsapás egészen az elődöntőig, ahol is 11-esekre
került a sor. Sorrendben: Kezdésként kivédik a 11-esünk, ők berúgják (0-1); mi is, ők kapufa (1-1); mi berúgjuk, ők mellévágják (2-1); miénket kivédi, ők bevarrják (2-2); utolsó rugóként mi a kapusba rúgjuk, így az ellenfélnek megadatott a döntő de fölérúgják (2-2); mindkét kijelölt beveri (3-3); a miénket megint kivédi a kapusuk, így ha betalálnak, ők a döntősök. De természetesen Farkas kivédi, így fojtatjuk (3-3); és megint véd a kapusuk, szóval a helyzet megint ugyanaz. És Farkas ugyanúgy hárít (3-3); itt már testelhagyós voltam és egy adrenalin injekciót kaptam a bal pitvarba, hogy magamhoztérjek a sokkból. Talán féltett a következő rúgónk, mert kegyetlenül bevarrta és Farkas természetesen kivédte harmadszor is zsinórba, és jöhetett a döntő. Nem kis izgalmak után.
Ez is behúzva.
Miként a decemberben beiktatott Klub VB is. Új sorozat volt számunkra, de megilletődöttség nélkül meneteltünk ezen a fronton is.
Be is hívattam az erőnléti edzőnket, hogy álljon le a túlzott konditermezéssel, mert nem Mr. Olimpiákat kell itt kinevelni. Mondta, hogy hetek óta nem láttak súlyzókat a fiúk, csak az ünneplések alatt a trófeaemelgetés szálkásította így ki a fiúkat.
És akkor már csak a bajnokság maradt hátra. A 28. forduló után igen szoros volt az élmezőny.
Ekkor a Benfica kikapott és úgy látszott már nem szólhat bele az aranyérem alakulásába. Nekünk a madeirai rangadó jutott és igen motiváltan tudtuk két vállra fektetni, legnagyobb riválisunk.
A 29. forduló után semmi nem dőlt el. Mi idegenben, a Sporing otthon nyert. Így minden az utolsó fordulóra maradt. Dejavu érzésem támadt mikor körbenéztem a stadionban és mindenki fülén Sokol-rádió kinövés volt. És hurrázott mindenki, mikor kiderült le sem kellene játszanunk a meccsünket, mert a Sporting gyorsan beszedett 3-at Guimaraesben, így eldőlt a bajnoki cím. Azért az önfeled ünneplés kedvéért bevertünk mi is 3-at, megkoronázva az abszolút idényünket.
A tökéletes szezon sikereit nem akarom magyarázni. Egyenletes és kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk folyamatosan. De két momentumot mégis kiragadnék. Az egyik az utolsó három létfontosságú meccs gólzsákja, Alan. Ezeken a meccseken 4 gólt szerzett, ami révén halhatatlanná vált a klubnál. A másik az újonc kapus, Martins. Farkas sérülése miatt került a kapuba az utolsó 3 meccsre és nem kapott gólt. Pedig milyen hatalmas nyomás alatt kellett lejátszania ezt a 270 percet?! Nos ők ketten fantasztikusat produkáltak.
A másik fantasztikus páros pedig jómagam és az elnököm volt. Ugyanis hosszas egyeztetés és tárgyalások révén, sikerült a klubhoz csábítani Ronaldot! Talán az évszázad igazolását hajtottuk végre.
-
Őket tömik labdával. Ha pl van egy magas csatárod, aki jól fejel, beállítod célembernek és fejre igazítod a beadásokat, akkor nagy valószínűség szerint sok gólt fog fejelni. Gyors és jól cselező játékosoknak érdemes "a labdához" opciót beállítani, mert így gyakran ugratják ki őket és a gyorsaságukkal és jó cselezésükkel sok gólt lőnek. -
szehi #29566 Hi & grat all!
Na sikerült továbbjutni a League Cupában:
Crystal Palace 1 : 2 Burnley
most messze nem voltunk olyan jók mint amikor bajnokin otthon 4:1-re vertük őket de legalább a továbbjutás megvan.
+Bajnokság: Derby 1 : 3 Burnley (nemvolt olyan sima meccs mint az eredmény mutatja)
következik a QPR a bajnokságban... -
karajjj #29565 akkor kik vannak a nagycsapatban? :DDDDDD -
Carpet #29564 Sziasztok!
Érdekes a Chelsea tartalékcsapata!
http://img184.imageshack.us/my.php?image=tartalkau8.jpg -
realgyula #29563 megmondaná nekem valaki, hogy a céljátékosoknak mi a hasznuk? vagy mire jók?
azt tudom, hogy be lehet állítani, hogy a beívelések a céljátékoshoz/céljátékosokhoz menjenek, de ezen kívül mi a szerepük? -
Mint azt sokan tudják kiprobáltam a tavalyi Fradit..
NB2 végeredménye
Idei Szezon elkezdtük
FTC-Kaposvár 1-0
Újpest-FTC 3-4
-
ujat kezdek lehetséges csapatok: west brom és q.p.r -
szehi #29560 Ops a távozókat kifelejtettem.. mindegy majd leirom őket valamikor, + a Taktikám -
szehi #29559 Hi & grat all!
Mint ahogy igértemem jó régen itt egy kis rövid beszámoló a Bunley-s karierem kezdetéről:
A média totál kiesőnek mondta a csapatot és 80:1 h megnyerem a bajnokságot de mindezek ellenére én a harc a bajnoki cimért jelöltem meg célnak...
Elösször is az igazolásokról:
-Hugo Viana(a zsír kp 4 hónapig jegelve van de jó értékei vannak és 24 éves)
-Nikita Andrejev (legjobb csatárom. a felkészülési meccseken annyi gólt lött h azt el nem hinnétek..)
-G. Thil (inkább cserecsatár de ottvan a toppon)
-Vaughan(evertonos 18 éves csatár 1 évig kölcsönbe.Andrejevvel naon duván nyomják)
-Jamie O'Hara(Tottenhamtól jött kölcsönbe egy évre.. hála az égnek hogy nem több időre mert nem váltotta meg a napvilágot)
-D. Buonanotte (hu ezé valami helyesirásos dijat kéne kapnom
... amugy ő az irányitonk és igen jól nyomja
-Rene Mihelic (egyszerüen zsir)
A felkészülési meccseket mind megnyertem igen nagy Külömbségekkel:(mind igengenbe játszottam)
Woking 1 : 6
Stevenage 0 : 9
Chester 1 : 6
Port Vale 1 : 3
Gillingham 0 : 6
A bajnokság igen jól kezdődött:(vezetem a tabellát bár ilyenkor naon még nincs jelentősége)
Doncaster 1 : 3
4 : 1 Crystal Palace
League Cupában továbbjutottunk az 1. körön és a következő ellenfél a Crystal Palace
Huddersfield 0 : 3
Kösz hogy végigolvastad ezt a nagyon rövid beszámolót
!
További jó fm-et!
-
ja és mindjárt szlovákia szöv.kapitánya lettem.empolival cél a feljutás elég erős keretem van a seria b-hez képest,nem igazoltam senkit most jönnek a bari meccsek -
Grat :) msot jön akkor a League 1 -
Empolival kezdtem Seria B:D -
Hi & grat all!
Lehet hogy kezdek egyet Olaszországban:D -
zsoma79 #29554 na megvan a feljutás :)
uccsó meccsen lett meg az első hely :) pont ez előttünk lévőt vertük meg :)
-
hamary #29553 Most lett teljesen újra rakva a Windows. Azt hittem, hogy ezek után a crash dumps hiba nem jön elő, ezért halál nyugodtan játszottam... Hiába, úgyhogy 2008cal többet tényleg nem játszok. Csak tudnám mi a szarért van ez a rákos hiba............................................ -
Hi & grat all! -
thx -
höh :D döbeszt :) sikert! -
jha a Newcastlevel kezdtem_:D -
Csak, hogy nem a Tottenhamet mondjam: Newcastle. Erős a keretük alapból is és pénz is van. Jah és Martins az isten! :D -
ohh értem nagyon szépen köszönöm!! -
Annak akkor lesz jelentősége, ha a játékost továbbadod. Tehát teszem azt 1 év múlva eladod, és ha volt egy 20%os köv. eladási záradék, ak az eladási összeg 20%át megkapja az a csapat, ahonnan vetted a játékost.
Talán egy példával egyszerűbb. Leigazolod a MU-hoz Sneijder 50 millió euróért + köv. eladás 20%ért. 2 év múlva az Inter bejelentkezik, és te eladod őt 60 millió euróért nekik. Namármost, 60nak a 20%a = 12 millió. Tehát 12 milliót kap még a Real Madrid, és 48at készhez kapsz te. -
fla #29545 Tottenhamtől úgyis kirúhták Ramost... -
Tottenham:) -
srácok az mit jelent hogy a következő eladás xy % a??
sokszor teszek ajánlatokat xy játékosok le igazolására azt általába mindíg kérik pl hogy 20% vagy 35% stb. az mit jelent?? -
Azon gondolkodom kivel kezdjek egyet. City,Tottenham,Newcastle közűl akarok. Sztetek? Jha és ajánljatok lécci olyan játékosokat akik eljönnek. -
Gratula, jólesz ez! :)
Hajnalban még letoltam 2 és fél meccset. De a Pool elleni BL meccs félidejében megfagyott az FM, és igy a MU elleni vesztes, a Juve meg a Genoa elleni győztes meccset újra kell játszanom :s -
zsoma79 #29540 Hi & grat all!
persze, íme a tabella:
-
Hi & grat all! -
Szóval, pár átigazolási összefoglaló:
AC Milan: 108 millió kiadás, 0 euró bevétel
Torino: 26 millió kiadás, 4 milliü bevétel
Inter: 74 millió kiadás, 200k bevétel
Juventus: 85 millió kiadás, 11,5 bevétel
Udinese: 41,5 kiadás, 25 bevétel (ebből Kvájjáréjjá 22)
Sampdoria: 37 ki, 22 be (17 Palombo)
Napoli: 41,5 ki, 14 be (12,5 Hamsik)
Fiorentina: 38 ki, 21 be
Palermo: 81 ki, 62 be
Érkeztek hozzánk: Zárate (4M), Kvájjárejjá (22m + Balzaretti), Palombo (17M), Kompany (25,5M), Hamsik(12,75M) és Skrtel kölcsönbe.
Távozók: Migliaccio (7,25-Parma), Caserta (2,1-Genoa), Gasbarroni (5,25-Sampdoria), Balzaretti (csereüzlet), Guana (7,25-Torino), Barzagli (29,5+30% - AC Milan), meg néhány apróbb eladás.
Hamsikra már eégen szemet vetettem, és mivel átadóra könyörögte magát, sikerült megszerezni. Igy Guana és Migliccio árából simán elhoztam. Tudni kell, h szezon elején a bajnoki cimért való harcot igértem a vezetőségbek, 33 millió eurót kaptam. Mivel köztudott volt, h Barzaglit nem tudom megtartani, ezért már elég régen elkezdtem keresni az utódját. Kompany személyében rá is találtam. Aztán ottvan Skrtel, aki kölcsönbe érkezett, valamint Palombo is, aki kh poszton is jól játszik. És persze Rinaudo meg Biava is velünk van.
Zárate nagyon olcsó volt, és megérte leigazolni. Kvájjárejját meg úgy gondoltam, kipróbálom. Amúgyis tervben volt egy csatár vétele (Rossira gondoltam, de a Juve 54 milliós ajánlatával nem tudtam versenyezni, majd pedig Agüerora, de eltelt 2 nap, és már nem jött volna).
Szvsz erősödött a scapat, nem is kicsit. A tavalyi év 3/4ét végigvédő 41 éves Fontana mostmár pihen, és Agliardi kap szerepet. A védelem jobboldalán Cassani fog játszani, középen pedig a Kompany-Palombo-Skrtel trióból 2 ember, az ő cseréjük Biava és Rinaudo lesznek. Baloldalon meg Capuano fog vitézkedni, és majd beépitem Ingleset. Vkp egyértelműen Hamsik. A kp-k, tkp-k között pedig elég szép a felhozatal. Aimar, Riquelme, Jankovic, Bresciano, és akár Zárate is bevethető. Sőt, Miccoli is kedveli a poziciót. Szóval kellemes gondokkal küzdök. Riquelme alapkezdő, és valószinűleg majd Jankovic és Aimar lesz a két társa. Csatárként pedig Sinama-Pongolle, Kvájjárejjá, Cacia, Miccoli, Cavani, Zárate. Itt kemény rotálás lesz érzésem szerint :D
Nos, igy vágunk neki a szezonnak. BLben mindneképp a 2. hely a cél a csoportban, aztán sok múlik a szerencsén. Olasz Kupát jó lenne behúzni a tavalyi kudarc után (Inter 1. körben kivert), és a bajnokságban is domboritani kellene. Nem lesz egyszerű, hiszen minden élcsapat nagyszerűen erősitett, vmint a kiscsapatok is elég stabilak, és meglepetések mindig benne vannak a pakliban.
Ámen.
[tolja tovább a gammát xD] -
MU - Palermo 2-1
Rúni 1. percben, Nihat az 5.ben talált be, erre csak Riquelme válaszolt (deméghogyan oO). Teljesen megérdemelt MU győzelem. -
Jaizé....megjöttél, de köszönni elfelejtettem :DSA:D_D:
Szal: üdv! :)
Pool, Palermo, Sporting Lisszabon, Nürnberg BL csoport. -
Hajajj, magabiztosság powa :DD Végigiveri a világot, oszt semmi érdekes xD
Éééés amint látom, megjött 'A' bagoly :) -
-
jajaj mingyá leszakad az esgé plafonja... :D:D:D -
mit írjak bazmeg, tudod h semmi érdekes nem történik, végigverem a világot oszt kész :D -
hajrá
nekem lassan véget ér a negyedik szezon, még éjjel de lehet csak reggel/délelőtt képszpem várható -
Há'ja :DD Szökőévente 1x felbukkan, oszt annyi.
Közben 2-1 a Dortmund ellen, jöhet a BL csop. kör.
De előtte még EU Szuperkupa, MU ellen :)