104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    Korbin írta h a factilitis-nél. egyik sor az.
  • korbin555
    A facilities-nél megnézted a pitch condition-t?Mert ez nekem nem rémlik,pedig párszor már lecserélték nálam is a füvet.Lehet,hogy rosszul emlékszem,de mintha akkor a "replacing surface" lett volna kiírva.És miért tart egy évig?Általában egy hét alatt el szokott készülni.

Lehet,hogy itt valami másról van szó,vagy a szokásos bug a board request-ben.A talajfűtés is egész más,mert az meg a "building under soil heating,"de a Schalkénél az nem lehet téma.Az inbox-ban kellett,hogy legyen valami utalás erre.Vagy a facilities csak ír róla valamit.
  • LasDen #97346
    igen. Ahogy lentebb írták, csak modernizálják a talajt. Mint mondjuk mikor itthon füthetővé tették valamelyik pályát. Na, ugyanez
  • Peti2400
    kicserélik?
  • 00mate
    Ha jól értem, akkor ez csak azt jelenti, hogy kicserélik a gyepet, mert rossz állapotban van.
  • Peti2400
    ez azt jelenti hogy új stadiont kapunk? javítsatok ha tévedek.
  • Darthmushroom
    am meglepő az Everton hullámzása, első évben 10. hely, tavaly bajnoki cím és idén megint hatalmas lemaradás.
  • Darthmushroom
    Még mindig folytatódik a nagyok elleni szerencsétlenségünk. Oké kapjunk ki tülök de akkor könyörgöm érdemeljék már meg legalább egyszer, nem úgy h idén 5 meccsből 5ször szerencsével vernek meg. Amúgy a félévet így zárjuk, helyezéssel elégedett vagyok de sajnos elég nehéz év mivel rengeteg komoly sérültünk van, például már hónapok óta nem számíthatok a Powell+Ward-Prowse kettősre.
  • Peti2400
    Qatar mi? :D
  • Darthmushroom
    nem vagyunk még egy top klub, de hihetetlen h csak szerencsével tudnak legyőzni a nagyok:
    Fulham 0:1 MU.. kapusom adott egy gyönyörű gólpasszt.
    Chelsea 1:0 Fulham.. a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa Oscar fejjel gólt szögletből
    Fulham 1:2 Pool.. 11sel egyenlítenek majd a 90.percbe a 10. kipattanott begyötrik..
    (szezon elején a City is a hosszabbításban vert meg)
    egyetlen pozitívum h legalább a Spurs elleni nekünk volt szerencsénk és nyertünk 3:2re.
  • szabii98
    Sziasztok,
    ha van egy 3 csillagos játékosom, és egy négy csillagos, de az értékeik amik kellenek a poszthoz ahol játszanak, megegyeznek, akkor az a két játékos ugyanolyan hatékony?
    Utoljára szerkesztette: szabii98, 2014.08.27. 12:44:37
  • Darthmushroom
    Alakulgat a csapat, most már ilyet is tudtunk :)
  • kosheen
    na nekem meg épp a kölcsönadás miatt kellett volna nb2-es de még inkább egy környező országbeli első osztályú fiókcsapat. a scouting ranget meg le...m igazából mert szépen összeállt a keret, most már tényleg csak annyi kell hogy ha nő még a reputációm kicsit akkor ki tudjak a Fradival vásárolgatni 1-1 MU szintű csapatból is embert, ugyanis igy 2020 után (FM12) nem nevelőklub akarok lenni.
    Van 17 scoutom, bóklásznak ide-oda, egy kinaival nem lettem volna jobban kisegitve
    A túrákat kipróbálom, előző átig szezonban csináltam egy kupát már, megnézem akkor ezt is. Bár ha jól tudom a 12-ben még nem ilyen részletes, hogy a mezeladást is látm
    ha nagyon ráfeküdnék a pénzszerzésre akkor nyilván pár szezon alatt gennyesre keresném magam, de most már a BL pénzt visszaforgatom és évente talán 1-2 drága játékost hozok aki egyből kezdőcsapatba befér, az átlagéletkort fel akarom tornázni hogy ne csikócsapatom legyen, és a parasztlogika szerint jobb egy összeszokott, stabil 26-28 éves csapatba 1-2 fiatalt beépiteni mint összerakni 20 évesekből
  • LasDen #97335
    amennyiért később fixen visszatudod venni. Eladsz egy játékost 5millióért, akkor a buy back 5millió fölött kezdődik. Én nem szoktam használni, se így se úgy. Talán a kisebb csapatoknál éri meg. Eladod 100k-ért aztán ha többet ér simán visszahozod occón.
  • szolb
    Köszönöm! Még azt szeretném kérdezni, hogy a "Buy Back Price" micsoda? Ti szoktátok egyáltalán használni?
  • LasDen #97333
    A next sale esetén amennyiért eladták a játékos abból kapsz x százalékot. A profit of next sale esetén pedig eladják a játékos z-ért és annak a profitjából kapsz y százalékot
  • szolb
    Mi a különbség a "Percentage profit of next sale" és a "Percentage of next sale" között?
  • korbin555
    Ez is egy megközelítés.Rövid időre tervezve tényleg nincs értelme a jövőt építgetni.
  • LasDen #97330
    Én pont leszarom kit kinek adok kölcsön :D Csak vigye. Egy két év és úgyse leszek már ott...:D
  • korbin555
    Akkor nem fogalmaztam érthetően.A kínai feeder klubra a scouting range kiterjesztése miatt volt szükségem.Európán kívülre senkit nem adok kölcsön,de ha mégis,az biztos nem Ázsia lesz.Argentin,brazil első osztályba egy-két Dél-Amerikai gyerek mehetett,de gyengébb bajnokságba nem.

A túrákkal tényleg az a baj,hogy csak akkor lesz számottevő összeg,amikor már más bevételek is vannak.Én viszont kíváncsi voltam,mit tudok kihozni belőle.16 év alatt gyakorlatilag a nulláról indulva,évi 90 ezer mez eladás,és 50M feletti bevételem volt belőle.Az is igaz,hogy akkor már régen nem voltam rászorulva.Az eladásokból messze többet kerestem.

OFF:Angol Liga Kupa:MK Dons-Manchester United 3-0(részeredmény)
  • korbin555
    Az edzők is úgy fejlődnek,mint a játékosok,csak éppen nincs rá befolyásunk.Amelyiknél magas a PA,és van benne az ambíció,az hajmeresztő fejlődésre is képes.Főleg 30-40 éves kor között tudnak sokat fejlődni.Öreg korukra meg némelyik kezd veszíteni a csillagokból.Volt olyan 4,5 csillagos edzőm,aki 67 évesen egy szezon alatt visszaesett 3,5 csillagra.Szerencsére visszavonult,mert különben kirúgtam volna.
  • kosheen
    jogos...ennyit számit ha valaki ért hozzá :)
    nekem az volt a bajom a kinaival hogy elvileg sz.r a bajnokság. Nem nézem annyira az értéket, de "érzésből" inkább küldöm egy dinamo zagrebhez kölcsönbe mint kinába
    de ezután a levezetés után átgondolom :) a túrák meg...nem tom, igy se költök, oké, most volt az első bl győzelem után egy 37 millás nagybevásárlás, de éveken keresztül sehol semmi
  • korbin555
    Ez gyors volt.
  • kosheen
    juj csak tipp volt részemről :) mikor először elkezdtem játszani, akkor gyorsan kezdtem egyet a Reallal, mondom majd azon kitapasztalom, anno a fifához szoktam, ugye ott az átigazolási szezon tök jó poén, itt meg bénáztam, aztán mérgemben csődbe akartam juttatni a klubot, akkor ezzel próbálkoztam, de türelmem nem volt kivárni az eredményét. Lehet egy unalmas téli estén csinálok egy ilyet
    azzal pénzügyileg csúnyán meg lehet billenteni egy csapatot ha csinálom ezt az 50% fizuemelést, plusz egy csomó ifivel előszerződést kötök, akik szintén ilyen konstrukcióval rendelkező szerződést irnak alá és minden évben folyamatosan jönnek akkor is ha engem már rég kirúgtak :D
  • Peti2400
    Tessék
  • korbin555
    Én is éppen ezt akartam kérdezni.Van egy közepes motivációja,meg a rettenetesen gyenge working with youngsters,és level of discipline értéke.Minden,csak nem ifi edző.
  • Darthmushroom
    de miért ifi edző? mikor katasztrófális a ifikkel való munka értéke
  • Peti2400
    Kakát amikor idehoztam neki se voltak jó értékei.De pár év csodákra képes.
  • realik
    köszönöm a választ.
    az edzők fejlődéséről lehet valamit tudni? vagy random fejlődnek-visszafejlődnek?
  • korbin555
    A 13-ra már nem emlékszem.Ebben minden szezon végén kiírja,hogy mennyi mez fogyott,és kik voltak azok a játékosok,akiknek a mezeiből a legtöbbet vettek.De ez ott van a mellékelt képeken is.Külön nem írja ki,hogy konkrétan a túra mennyit hozott,csak az összesített merchandise bevételeket.De a túrák nagyon fontosak a klub népszerűsítésében.Nálam előfordult,hogy a BL győzelem évében stagnált a mez eladás,amikor meg kiestem a negyeddöntőben,meredeken emelkedett.Csakhogy az első esetben nem voltam túrán,a másik szezonban pedig kettőt is beiktattam(Ausztrália,Kanada).

Olvastam a kérdést,de nem volt igazán világos előttem,mire is kíváncsi,
    Azt,hogy melyik staff mennyire jó,nem a reputációja dönti el,hanem az értékei.Sok olyan staff van,aki continental reputációjú,mégsem ér 10 fillért sem.Lehet,hogy lehúzott éveket valami nagyobb klubnál,de attól még nem lesz jó edző.Local,vagy obscure edzők között is vannak nagyon jók,ahogy a continental között is alkalmatlanok.A klub reputációjára pedig nincs semmi befolyásuk.Ami számít,hogy egy continental reputációjú edző nem fog aláírni egy national rep. klubhoz.Néha előfordul.ahogy a játékosoknál is,de nem jellemző.Az mondjuk nem árt,ha van a staff között néhány nagyobb nevű,ex válogatott játékos.Akkor más nagyobb nevű staff is könnyebben aláír.De a tudásuk akkor is fontosabb,mint a hírnevük.A legtöbb világklasszis focista semmit sem ér,mint edző.Persze azért akadnak nagyon jók is.
  • realik
    a 13-ban is van ilyen? mert én még soha nem kaptam ilyen hírt. csak a finances menüpont alatt összesíti, hogy mennyi volt a reklámbevétel. illetve ha túrázok akkor, hol írja ki, hogy mennyit kapsz érte? ugyan ott mint ahol, akkor írja amikor simán idegenbe mész edzőmeccsre?

00mate kolegának volt egy érdekes kérdése: a staff reputációja befolyásol valamit?
  • LasDen #97317
    Én meg azt álmodtam, hogy már a 2040-nel játszom :D
  • Peti2400
    Na kit találtam?
  • dartonite
    Na ezt pl en sem tudtam a fiokcsapatok eseteben!
    Hasznos dolog tud lenni ez a forum :)
    Mondjuk en szeretek nb1-be es nb2-be is jatekost kuldeni,oromteli amikor az en embereim viszik a hatukon a tobbi csapatot.Kolcsonbe ugyis csak az megy akibol nem akarok sztart csinalni,inkabb amolyan zongoracipelo vagy toltelek.Esetleg eladas elott all de azt akarom hogy edzesben maradjon.Mondjuk ezt nalam az is indokolja hogy az egyeb bajnoksagok csak hatterben futnak,nem aktivak.Igy kolcsonadni csak ott tudom oket ahol az en csapatom is szerepel.(ill. nem latok realis kepet a teljesitmenyrol)
  • korbin555
    Ez nem bug,a kínai klub pedig ajándék.Amikor feeder klubot kérsz,több opció közül lehet választani.De tudnod kell,hogy pontosan mit akarsz.Nem mindegy,milyen célra kell az a feeder klub.Ha Európán belüli,akkor a fiatalok játéklehetőséghez juttatása lehet a cél.A más földrészen lévőnek pedig a scouting range kiterjesztése mellett,jelentős marketing értéke is van.Ha pedig olyan feeder klubot ajánl a board,ami nem felel meg,nem kell elfogadni.A helyedben megnéztem volna,melyiknek van a háromból a legmagasabb reputációja,a legjobb ifi háttere,és azt választom.Kínából ugyan nem nagyon számíthatsz klasszis ifikre(azért előfordul),de sok pénzre annál inkább.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy NB2/NB3-as feeder klubnak semmi értelme.El nem tudom képzelni,milyen ifik vannak nálad,hogy alacsony osztályba mennek kölcsönbe.Ha egy fiatalt le tudsz küldeni a posványba,az azt jelenti,hogy gyenge,mint a harmat,annak pedig nincs helye a klubnál.2020 környékén már az ificsapatnak is olyan játékerőt kellene képviselnie,hogy az ifi BL-ben vitézkedjen.Kizárt dolog,hogy ezek közül a tehetségek közül bármelyiket is megalázzam azzal,hogy siralmas háttérrel rendelkező,edzők nélküli klubokhoz küldjem.Arról nem beszélve,hogy amelyikben van önérzet,kapásból visszautasítaná a rangon aluli száműzetést.

A kínai feeder klub mellé beszerzel egy(két) jó kínai scoutot,és rengeteg riportot fogsz kapni.Elmész Kínába túrázni,az meg milliós bevételeket hoz a reklámból.Nekem a Haladásnál volt brazil,kínai,amerikai feeder klubom,és 2026-ra a reklámbevételem elérte az évi 50M-t.Nem mellékesen pedig a scoutoknak köszönhetően ezekből az országokból a legnagyobb tehetségek jó része hozzám került.

Nem minden évben mentettem el,de nálam így alakultak a reklámbevételek:
    2018:3,45M.
    2020:16,2M.(Itt jelentősen megugrott a BL győzelem miatt.)
    2021:23,3,M.
    2022:23.5M.
    2026:52,9M.
    2027:55,8M.
    2029:48,5M.(Itt visszaesett,mert az utolsó két szezonomat gyorsan pörgettem,és nem túráztam.)

Nem etalon,de jól szemlélteti,ahogy nőtt a klub reputációja,úgy nőttek a reklámbevételek is.Nincs ebben semmi különleges,bárhol meg lehet csinálni.Ilyen hosszú időt máshol nem töltöttem el,de ha nem egy nulla klubnál kezd valaki,ennél sokkal hamarabb is el lehet érni csillagászati reklámbevételeket.
    Egyébként elég a túra,feeder klub sem feltétlenül kell hozzá.Csak akkor nem kapom mellé bónuszként a világklasszis ifiket.Mert minden olyan országban,ahol feeder klubom van,gyakorlatilag garantált,hogy a jó helyismerettel rendelkező scoutok minden évben találnak néhányat.De bármelyiket is leküldeni az NB2-be?Meg sem fordulna a fejemben.
  • Darthmushroom
    Azt hiszem idén is nagyon jó átigazolási időszakot zárunk. Érkezett a két kieső londoni klub legjobbja és mellettük a Manchesterben elégedetlen Welbeck. Közben bár ingyen de távozott az utolsó nem brit játékos is a felnőtt keretből. A háttér is szépen fejlődik, ősszel az edzés lehetőségek is elérik a maximumot, és a stadion is jövőre már 30e férőhelyes lesz.
  • Darthmushroom
    újoncok voltunk szerintem azért ér ilyen keveset. am relatíve olcsón jött mivel 5mért simán elengedték úgy h annak is kb. 30%t részletbe fizettem, meg valami 10% adok a következő eladásból (úgy rémlik neki is 1 év volt a szerződéséből és nem akart hosszabbítani csak úgy mint Ings aki szintén így jött olcsón)
  • Lancelot1983
    Rhodes, hogy-hogy ilyen keveset ér? Jó Premier liga egyik gyenge csapatában van, de akkor is Premier liga, meg gól király, fiatal is. Szerintem még Championshipben is többet ér játék kezdetekor:) egyébként, hogy sikerült elhozni?
  • Darthmushroom
    és ezzel sikerült is? csak azért kérdezem mert ugye régebbi fmekbe ellehetett nagyon messze menni mínusz fizuba mert nem korlátozta a maximum ajánlatot mint az újabb fmekbe ha sok játékosért tettél, és ennek következtében nagyon oda lehetett verni a számlának, de nekem így se sikerült soha csődbe menni. Sőt én emberi játékosnál nem is láttam soha tényleges csődöt, ugye a kizárás nincs is benne a játékba, de olyat h a tulaj mindenkit elad és jönnek a mínusz pontok olyat nem láttam csak úgy a cmtől kezdve csak akkor ha már közbe ment oda edzőnek. Újabb fmbe mióta van a pénzügyi fariplay hallottam pont levonásról de az nem csőd, mondjuk sokan nem is tudják igazán mi a csőd. pl. Coventry nem csődbe ment csak fizetés képtelen volt, csak úgy mint a Pompey ezért voltak pont levonásaik. Csődbe a Rangers ment mert fel is számolták őket és újra kellet alapítani a klubot (magyar nyelv sajátossága ez a csőd szó használata is)
  • Peti2400
    csak kíváncsi voltam.lehet egyszer kipróbálom :D