104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Sysfox
    Az idei szezonban egyébként durva megugrottak felfelé a játékosaim árai...

Tom Andrews 9 millióról 19,5 millióra,
    Adam Taylor 9.5 -> 18.75
    Charlie Freeman 8 -> 16,75
    Matt Harper 3 -> 7,5
    Martin Collymore 7,5 -> 10,5

Közben rájöttem, szerintem a világbajnoki cím számít ennyit, mert csak az angoloké ugrott, akik ott voltak a VB-n.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.06. 12:03:14
  • Sysfox
    Óóó... a 62. percben beálló Charlie Freeman 28 perc alatt mesternégyest szerzett a Chelsea ellen, amivel 6:2-re győztünk.

Szegény Chelsea, szebb napokat is látott a csapat, hol van már Mourinho! Idén a remek 18. helyen voltak eleinte, most jöttek fel pár fordulóval ezelőtt a 12. hely környékére. A csapat edzője az a Steve Kean, aki egykoron a Rovers edzője volt, de erősen inog alatta a kispad.

Amúgy a ManCity a 12. helyen, a ManUtd az 5. helyen áll 11 ponttal mögöttünk... Micsoda fordulatok!

Masson idén eddig 12 bajnoki meccsen 16 gólt szerzett...
  • Sysfox
    Az FM2012-ben át lehetett tenni a beállításoknál a dokumentum könyvtárat, de a későbbi verziókban nem tudom.
  • korbin555
    Erre én is kíváncsi lennék.Nem lenne rossz átpaterolni máshová a több mint 11gb-os,306000 képet tartalmazó graphics mappát,már a hely miatt is.
    Az ssd-t én nem féltem.Közel 3 éves,és hasít,mint az állat.Az élettartama 800000 óra,más teszten meg 66-110 évet írtak.Mindkettőn jót röhögtem.Ha kihúz tíz évet,az már jó nekem,a többi bónusz.Arra úgyis jön egy új technológia,vagy bagóba kerül egy ugyanilyen.A lényeg az,hogy soha ne legyen defragmentálva,és 20-25% hely mindig legyen üres rajta.Akkor nem lesz semmi baja.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.09.06. 11:28:25
  • korbin555
    Akkor az emlékezetem cserbenhagyott.A legutóbb játszott hat szezonban viszont tényleg csak egyet találtam,annak sem volt semmi jelentősége.Talán csak szerencsém volt,vagy az eredeti stabilabb valamivel.
  • Sysfox
    Lesz majd még olvasni, mert 6-7 szezont még nem tettem fel, majd folyamatosan. Ott már megvannak a kész szövegek, csak képeket kell kimentenem hozzájuk.

Azért van bug az FM2012-ben is... nem is kevés.

Épp most néztem, hogy az 1 évet nálam játszó Friedrich adatlapjáról ez az év eltűnt a visszavonult játékosnál... Az utolsó adat 2010-2012-es, amikor a Wolfsburgban játszott. Pedig nálam is eltöltött egy szezont 2013-2014-ben. Arról nem is beszélve, hogy az életrajza alapján 1900. január 1-én látta meg a napvilágot... 113 évesen igazoltam le ezek szerint! Hm, a Matuzalem pedig egy másik futballista, úgy emlékszem!

A program nekem elfelejti beleszámolni a karrierembe az Europa Liga győzelmet (se a nagyobb, se a kisebb trófeáknál nem jegyzi), pedig egy EL győzelem azért nagyobb, nem?

David Masson életrajza katasztrófa, egyszerűen az utolsó 5 év nem szerepel rajta (a lényeg).
  • korbin555
    Szép volt,várjuk a folytatást!

Két hónapja én is visszaraktam a 12-t,és hat szezont lepörgettem a Triestina-val.A 14 után után olyan egyszerű,mint a faék,de nem bántam.Élmény volt vele játszani,a sok csili-vili,de semmirevaló,időrabló fejlesztés nélkül.Piszok jó az fm12,nem mellékesen gyakorlatilag bug mentes.Mondjuk én angolul játszottam,mert a Steam kidobta a magyar nyelvet.Virágboltit meg nem akartam letölteni,elvagyok az angollal is.
    Aztán végül mégis visszatértem a 14-hez.Szép volt,meg minden,de azzal nem lehet a 15-re készülni.Az biztos,hogy bazi nagy ugrás lesz annak,aki kihagyott pár évet.
  • Lancelot1983
    Srácok, arra van valami mód, hogy a játék ne az oprendszerre hozza létre, a Documents/sports interactive/Fottball manager mappákat? Vagy legalább az jó lenne, ha a graphics mappát nem itt kéne létrehozni, mert félek a több 100000 logó, mez stb kinyírja az ssd-met elég hamar.
  • zyndar
    A klub kötött egy megállapodást a hitelezőkkel, így a balance majdnem nulla, de újabb 11 milliós kölcsön került a listára. Ami érdekesség, hogy ez csak itt látszik, a klub értékénél nem számít bele a korábbi hitelekbe.

Finances
  • Sysfox
    Lesznek képek, ne aggódj. Sajnos az FM nem tárolja már a 7-8 szezonnal ezelőtti meccseket, úgyhogy ilyenek csak majd ettől a szezontól lesznek.
  • zyndar
    Féltáv:

Remélem kihúzzuk az év végéig csőd nélkül. Vagy jöhetne egy befektető. Ja nem tudok és nincs is igazán értelme hosszabbítani senkivel, így jövő évre 6 játékosom marad :)
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.09.06. 09:09:58
  • zyndar
    4-5-1et játszunk második éve, nyilván maxos a taktika. Mondom csinálok egy 4-3-3at, az AMC-t lehúzom DMC-nek, elmentem másként. Erre az új taktika majdem maxos, a régi visszaesett kb 75%-ra...
  • zyndar
    Ez az Foxi! És végre képek! :D
  • Sysfox
    Az FM2012-nek van 80%-os magyarítása, nekem sokat számít. Bár megértem az angol szöveg nagy részét, de a saját anyanyelvünkön azért mégiscsak jobb olvasni. A 2013-ben nem tetszett a meccsmotor, teljesen kicserélték a mozgásokat, nekem ilyen "korcsolyázás" lett, valahogy visszalépésnek éreztem.

A taktikámról tervezek majd egy bővebb posztot, nagy vonalakban annyi, hogy gyors játékosokra építek, és szeretem a szélsőjátékot. Vagy valaki indítja a gyors csatárokat, az elfut, gól, vagy egy szélről belőtt labdával veszélyeztetünk.

Floccari és Rochina volt az első számú csatárom. Rochina gyors lesipuskás, Floccari erős, jól fejelő célember. Jól kiegészítették egymást! Griffiths meglehetősen rapszódikus teljesítményt nyújtott abban a 3 évben amíg nálam volt, vagy rúgott egy mesterhármast, vagy egész mecseken át nem csinált semmit. Egyszerűen nem lehetett rá komolyan építeni. Őt inkább a nemzetközi kupákban játszattam.

Amúgy nálam nincs első vagy második csatár, az játszik, aki a legjobb formában van és a legtöbb gólt rúgja. Ha az a 17 éves ifista, akkor ő. Trezeguet nem vált be, 35 évesen szinte semmit nem tudott hozzátenni a csapatjátékhoz, fél szezon alatt 1 gólra futotta.

Köszi az észrevételeket, majd kiegészítem a leírásomat! :)
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.05. 22:09:32
  • LasDen #97455
    mert nincs okuk hallgatni rád...
  • geo91
    nagyon jó

lehet én is csinálok majd egy hasonlót, de inkább fészbukon
  • geo91
  • geo91
    nem csak verbális kommunikáció kéne kéne a játékosokkal, hanem hogy időnként fejbe is tudjam őket dobálni focicsukákkal, ahogy a jó öreg fergie is tette anno beckham-el
  • Lancelot1983
    Írtad blogban, hogy FM2013 nem tudta felül múlni az FM2012-t. (FM2014 az megértem, hogy nem múlta felül). Miben látod a különbséget az FM2012 és FM2013 között? Az első években mi volt a taktikád? Valamint írtad, 2. szezonban, hogy legdrágább igazolásodtól Griffiths-től vártad a gólokat, de későbbiek során nem túl sok szó esett róla, úgy tűnt mintha Floccari, Rochina páros lett volna az első számú gól felelős utána Trezeguet és Griffiths, így csak negyedik számú csatár lett? Harmadik évben sem esik róla túl sok szó, volt egy szenzációs EL meccse, és Sturridge és Rochina mögött megint háttérbe szórult. Akkor nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Bocs, hogy itt kérdezek, de blogban nem engedte az üzenetküldést.
  • Sysfox
    Megszokhattátok, hogy időnként írok összefoglalókat a lezajlott szezonokról. Most kicsit szervezettebb formába öntöttem a dolgokat, ugyanis regisztráltattam egy blogot, ahol a továbbiakban fogom publikálni ezeket az írásokat. Jelenleg a 12. szezonomat játszom a Blackburn Rovers-szel, de folyamatosan felviszem a korábbi éveket, jelen pillanatban az első három év van készen. Természetesen képekkel is illusztrálom, de sajnos korábbról kevés a képem, és már nem lehet kimenteni.

Hálás köszönet Bexinho-nak az ötletért és a segítségért!

Link
  • korbin555
    Én nem akarlak meggyőzni semmiről.
    Talán még annyit,hogy Rooney nem jó példa,mert ő középpályás is.Az első Evertonos évében játszott is a középpályán.Ha valóban oda kerül,nem lesz neki újdonság.(Az fm szerint is egészen jól elboldogul a középpályán.)Van Gaal dilemmája pedig nem érdekel,mert én jobban ismerem a játékot,mint ő.
  • Darthmushroom

Fulham 4.szezon

Egy hihetetlen éven vagyunk túl, ahol végül 1 ponttal de végül megszereztük a klub első bajnoki címét. Ritka nehéz szülés volt mivel az utolsó előtti fordulóban elért Everton elleni döntetlennel lett meg ez az előny. Amúgy nem könnyítettük meg a saját dolgunk mivel a hajrában sikerült döntetlenezni a Chelsea,Everton,Sunderland trióval is, de ha azt nézzük h szeptembertől egészen februárig mi vezettük a bajnokságot akkor így nézve megérdemeltük. Egyetlen csalódás a szezonban h idén is hiába jutottunk be a Liga Kupa döntőbe, mert idén is sikerült elveszteni most a Stoke ellen 11sekkel. A keretbe még van potenciál szóval szép jövő elé nézzük, bár az nem jó ómen h eddig a 4 év alatt 4 különböző bajnok volt (Chelsea,Everton,Liverpool,Fulham).
  • bexinho
    Sajnos én olyan típusú edző vagyok a York City-nél, hogy a magyarokat előnyben részesítem. Mivel Maccari nagyon sérülékeny (volt szezon, amikor 6 hónapra kidőlt), ezért sokszor volt alkalmam a helyén Vargát játszatni. Mivel csatárposztra hozta még egy kiválóságot (főként Banvo kiöregedése miatt) Duijn személyében, ezért a csatárok létszáma már 5 főre rúgott. Maccari-t amúgy még most is csatárnak szoktam előretolni a játék bizonyos időszakában annak ellenére, hogy ha minden csatárom harcra kész, akkor oldalra szorul. De nem ritka, hogy Fredes lecserélése esetén berakom TKP-nak, vagy ha nem is cserélem le Fredest, akkor pedig kitolom jobb szélre. Mindenesetre tudom, hogy értékei alapján nem szélső középpályás, viszont így is rendkívül hatékony, és nem kell nélkülöznöm miatta senkit. Máskülönben pedig gyakran pont a középpálya szerzi a gólokat :) Így ő is kiveszi ugyanúgy a részét.

De hogy megint Rooney példájával éljek, nagy valószínűséggel az idei szezonban LVG középpályára fogja visszatolni huzamosabb ideig, mert bizony a csatárposzt és a támadó részleg rendkívül produktív játékosokkal van teletűzdelve. Mindig azt szokták mondani, az a jó menedzser, aki váratlant mer húzni, és hosszú távon be is válik. Én igyekszem ennek eleget tenni, és az eredmények jelenleg igazolják is Maccari más szerepkörben játszatását.
  • Darthmushroom
    na ilyenkor nagyon tudom utálni a gépet :D :D a győzelemmel gyakorlatilag karnyújtásnyira került volna a bajnoki cím mivel megléptünk volna tőlük 3 pontra úgy h nekik 2 meccsük van vissza, nekünk meg 3.
  • korbin555
    Nem igazán változott a véleményem,sőt.Látatlanban is úgy gondoltam,hogy semmi keresnivalója a középpálya szélén,most pedig már biztos vagyok benne.Sem szerelni,sem beadni,de még passzolni sem tud.Ennek a srácnak minden értékéről ordít,hogy csatár,és semmi más.Nem létezik olyan indok,hogy egy számára vadidegen posztra kényszerítsem,mikor egy klasszis csatár tulajdonságaival rendelkezik.Egy erős középpályával a háta mögött gólkirály is lehetne belőle.
    Megállja a helyét?Persze,mert fejben rendben van,a végsőkig eltökélt,és egész jó csapatember is.De ennyi erővel a középhátvédem is játszhatna pl. csatárt.A középpálya tömné labdákkal,és biztos rúgatnának vele egy tucat gólt.Akkor én is elmondhatnám,hogy megállta a helyét.De én nem hozok ilyen,óvatosan fogalmazva is érthetetlen menedzseri döntéseket.Minden poszthoz megvannak az oda tartozó alapkövetelmények.Ha valaki ezeknek nem felel meg,akkor a T.menedzser úr az eredményességet veszélyezteti.Jelen esetben a középpálya bal oldala védekezésben sebezhető,támadásban pedig gyenge,mert nem szerencsétlen Maccari fogja röptetni a forintos beadásokat.A 17-es fejelésével,és a 18-as befejezésével neki kellene várni azokat.(gondolom én)

Más.Nemrég vettem észre,hogy az egyik korábbi magyar játékosom áttért a muzulmán hitre.Még 19 éves korában igazolt Katarba,most a Szaúdi ligában játszik.Már negyvenszeres Katari válogatott,és Scholl megtette csapatkapitánynak is.A Lekhwiya csapatával kétszeres Ázsiai BL győztes,2026 és 2027-ből.Szép karrier,aminek örülök.Még akkor is,ha nálam a négy év alatt nem játszott egyetlen percet sem.
  • zyndar
    Baj van Houston...

Finances
  • Sysfox
    Szerintem ez a Maccari nem való bal oldali középpályásnak sem és szélsőnek sem. Tipikus csatár az ürge. Ráadásul egy olyan lesipuskás, aki még jól is fejel, ez nem rossz!
  • bexinho
    Én kipróbáltam egyszer integrált VGA-val, de a 3D játszhatatlan. 2D-ben viszont szépen futott.

Más: Amit ígértem:
    - Hoztam egy képet Maccariról (védekezés 9, de mint mondtam, a posztra "kényszer" helyzet okán is, de tökéletesen helyt áll ott is) Maccari
    - Jelenlegi felállás az odaigazolt játékosokkal, ami lemaradt a taktikai elemzésből ---> Friss keret, oda való játékosokkal :)
    - Illetve a taktika, amit ígértem, hogy megosztok, hátha valaki kedvet kap ahhoz, hogy kipróbálja Taktika
  • gojoci
    Játszik itt valaki vga nélküli legalább 2 magos géppel? Érdekelne, hogy bírja megjeleníteni a játékot a beépített grafikus mag.
    Köszi.
  • korbin555
    Feltöltöttem neked (vagy bárkinek) az arckép,és logó csomagokat.Mindkettő a legfrissebb,a facepack tartalmazza a legutolsó frissítést is.,ami közel 4000 új pofalemezt tartalmaz.A két csomag együtt több,mint 10 Gb,erre azért készülj fel.
    A letöltési linkek.
    A mezekkel már nem volt kedvem foglalkozni,de bónuszként itt a magyar NB1.
    Jó szórakozást.
  • bexinho
    Otthon megnézem, hogy Maccari hogyan szerel. Amúgy IRL is gyakoriak, hogy játékosokat más szerepkörbe tesznek. Jelen példa Rooney esete :) De ott van Valencia, annak idején Beckham.
  • korbin555
    Értem.Az én csapataimban mégis elképzelhetetlen,hogy bárki ne a természetes posztján játsszon.Egy új klubnál kényszerből néha rászorulok,de nagyon hamar megszabadulok attól,aki nem illik a formációba.Azt a csatárt pedig megnézném,hogy szerel például,vagy milyen a helyezkedése.
  • korbin555
    Miért kellene fizetni?A sortitoutsi oldalról egy szimpla reg. után ingyen tölthetsz le,amit akarsz.Az sem igaz,hogy egy évig tart a letöltés,mert a Cut-Out torrent söpör,mint a szél.(Most próbáltam,és 9 perc alatt lejött a 6Gb)Utána a frissítéseket még egyenként le kell szedni hozzá.De azt sem muszáj,mert mire kijön a 15,már elérhető lesz az új,frissített facepack egyben is,ugyanígy,seedelt torrenten.
    De léteznek más csomagok is,körülnézhetsz itt is.A feltöltéssel kapcsolatban én nem ismerek olyan megoldást,ahol 7 gigát nem egy fél napig tart feltölteni.Mondjuk ezen a téren nem vagyok tájékozott,ez tény.
  • LasDen #97436
    redditen találtam. valami blue square north meccs :D
  • bexinho
    Maccari eredetileg csatár, szélső támadó, viszont évek óta ott játszatom (mivel alkalmas, csak jobb/bal oldali középpálya nem tartozik a posztjai közé), hogy a többi csatárom érvényesülni tudjon. Viszont ő meg a legértékesebb játékosom, akit több poszton is bevethetek. Horváth eredetileg nem jobb oldali középpályás, hanem TKP, csak mivel a felállásról betett képem még előző szezonból kiszedett kép, így a posztokra igazolt játékosok még nem álltak rendelkezésemre. Az alsó képeken, ahol részletesebb meccsadatok vannak, na ott vannak már az új igazolásaim is. Ezért kissé megtévesztő a felső két kép, és az utánuk következők. De talán ezt fel is tüntettem írásomban, ha jól emlékszem :) ... vagy csak említettem, hogy azóta igazoltam.
  • Zenszkij
    Ez mi ez a homály lövés :D, Paks - Fradi libakupa meccs?
  • puskas84
    Innen egy év míg bármit is le tudok szedni, és még ezért is fizessek, ez azért...
    Valakinek nincs meg logo arc mez pack és feltenné valahova rar.-ba?
  • Lancelot1983
    Nálam 4 giga ram, 2,6-os proci, ssd nélkül és 73000 nálam is 1,5 csillag, nem tudom, mi az, ami befolyásolja a csillagokat :)
  • korbin555
    Tegyük fel,hogy a 10 ország a top 5,+ Hollandia,Oroszország,Törökország,Görögország, és Portugália.Mindenhol a két első osztály,ami 20 liga.Ez egyenlő 49 ezer játékossal.Szerintem kényelmesen az nem játszható 4Gb memóriával.Biztos,hogy játszható,de célszerűbb kompromisszumot kötni.
    Azt nem tudom mennyi ramot eszik a gépem,mert még sosem néztem.Igazából azt sem tudom,hol kell megnézni.Ha a feladatkezelőt nézem,akkor ezt látom.
    De Solt kolléga jól mondja.Függetlenül az fm-től,egy új gépnek "kijár" a 4 magos processzor,és a 8Gb ram.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.09.03. 21:52:19
  • Solt
    Ha már új gépet veszel, akkor a 4 mag, és a 8GB ram "alap"...