104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zavbal
    mivel nálam múltkor terítéken volt egy futballhuligánokról való sorozat így egy Hajduk Split karriert tervezek
  • Gerdzso
    Én mint mindig, a Colchester United-del kezdek. :)
  • bakkerman
    én elsőre átgázolok európán a Barcaval,aztán jöhet a Szpari,ez a kettő minden évben fix új verziónál,aztán meg jöhetnek a kisebb csapatok
  • Zenszkij
    most már tűkön ülök, alig várom, hogy kijöjjön a játék, ha most kijönne már az is késő lenne :) rengeteg izgalmas karriert beterveztem
  • LasDen #97746
    Csak megjegyzem, így a 2 játék között most nyugodtan lehet offolni....
  • Szycsu
    Off folyt.: Pár napja öreglány jött a lépcsőházban (mindenki fosik a kutyámtól, össz-vissz 50-60 kg szín izom a kutya, nem értem miért..), felhúzódik falra. Mondom neki, hogy nem harap. Erre benyögi: Akkor, hogy eszik? Na ez ugyan ez a kategória. És akkor is nagyot szakadtam :D

Off vége
  • LasDen #97744
    ha nem iszol, akkor szomjan fogsz halni. Csak óvatosan...
  • korbin555
    Az nem kis meló lesz,mert át kell alakítani az egész NB1-NB2-es ligastruktúrát.Plusz valamiféle rájátszásokat is hozzá kell szerkeszteni,különben alig lesz meccs a szezonban.Én ilyen mélyen nem nyúlnék bele.
    A libakupa jogos,az csak akadék.Szezon végén jó nagy szívás,mikor áll a csapat a BL/EL-ben,meg az MK-ban is.Lehet játszani 10 meccset 15 nap alatt.
  • Pettersson
    Megvettem a GMG-nél a játékot. 22 font volt cakkum-pakk, szerintem belátható időn belül, ennél olcsóbban sehol nem kapnám meg, illetve nagyjából 10 napon belül már játszhatok a bétával.

Életemben most fizettem a legtöbbet számítógépes játékért, szóval ajánlom az SI-nek, hogy valami, az ideihez hasonló finomságot produkáljon, mert a kezdeti szopóka után nagyon megtetszett. :)
  • Zenszkij
    én idén ismét a Fradival tervezek komolyabb karriert, persze módosításokkal, 12 fős nb1, no libakupa
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.14. 12:01:11
  • korbin555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondasz valamit,de nem akarom sajnáltatni magam.Sokat veszítettem,de nem élek rosszabbul az átlagnál.A járadék ugyan alamizsna,de ahogy kikerültem a kórházból,bíróság elé vittem a céget,és két év huzavona után kaptam annyit,hogy ne legyenek filléres gondjaim.Meg kell fognom a pénzt,de a család sokat segít.Kiadásom alig van,csak az internetért fizetek.Nem iszom,nem dohányzom,jól elvagyok a négy fal között.

Bár idén már többet mozgok,mert kaptam egy bérletet.(Köszönet érte egy barátomnak,aki vezetőségi tag a Halinál.)Kisántikálok a 300 méterre lévő stadionba,igaz,eddig nem sok örömöm volt a díszes társaságban.Legutóbb például a Liga Kupa meccsen a Sopron ellen majdnem agyvérzést kaptam a méregtől.De majd az FM-ben bosszút állok mindenért.
  • Zenszkij
    nah akkor mért nem töltöd le, az ingyen van, civért én nem fizetnék a helyedbe, bárhonnan két kattintással beszerezhető
  • korbin555
    Nekem sajnos nem a legjobb az időzítés.Csak két játékkal játszom,de egy nap jön ki a Civ 5 BE, és az FM 15.Fél éve gyanítottam,hogy így lesz,és fogcsikorgatva megoldottam.De nem bánnám,ha egy-két ezrest le tudnék csípni mindkettőből.(Bár I.Viktor januártól 44100-ra emeli a baleseti járadékomat,és dőzsölhetek.)
  • bakkerman
    Szerintem meg
  • Pettersson
    nekem a GreenManGamingnél van egy 25%-os kuponom, plusz ott most alapból csak 29 font a játék, szal' így egy olyan 23 font körülire jönne ki és pre order, szerintetek megéri így megvenni?
  • LasDen #97735
    Én meg fogalmam nincs mikor tudom megvenni :(
  • Sysfox
    Én is ezt választottam eddig.
  • geo91
    tökéletes időzítéssel pont fizetésnapon fog megjelenni és pénteken, tehát egész hétvégén játszhatok. lehet ki is veszek szabadságot péntekre, hogy már nyitásra odamenjek a játékért és hazaérve három egész napig tolhatom... :D
  • geo91
    én idén is maradok a jó öreg dobozosnál a cdgalaxisból
  • korbin555
    A 11500 HUF sok,vannak jobb lehetőségek is.A Livekodok éppen tegnap jelezte nekem e-mail-ben,hogy lesz Béta kód,most tárgyalnak az árról.Azt mindenképpen megvárom,tavaly kedvezményt is adtak,ha rajtuk keresztül vásárolt valaki. De az is biztos,hogy mindenhol drágult,és 6800-ért már nem lehet hozzájutni,mint a 14-hez.A legolcsóbb,amit eddig láttam,az 8200 HUF,de orosz VPN kell hozzá, amit én nem vállalok.Még akkor sem,ha multi languages,EU-s,és szájbarágósan leírják (magyarul),hogy kell átverni a Steam-et.

A bugok pedig nekem sem adnak semmiféle indokot,hogy hónapokig ne játsszak.A mendemondákkal ellentétben egyáltalán nem volt játszhatatlan még a 14 Béta sem.Tucatnyi,néhány hónapos,fél éves teszt karriert játszottam abban a két hétben.Mérgelődtem is,de visszanézve,nem többet a Bétával,mint a kész játékkal.Voltak idegesítő dolgok,de semmi olyan,ami karriert veszélyeztetett volna.A két karrier pedig,amit bug miatt hagytam félbe valamikor június,júliusban,a kész játékkal történt.Abból annyit szűrtem le,hogy az "Add-Remove Leagues" opcióval utólag hozzáadott országokban többé nem vállaltam munkát.Hajmeresztő sorsolásokat,karrier statisztikákat produkált a játék néha, mikor egy 10+ év után berakott országba mentem.

Egyébként a kivárás nálam sem rúg labdába(hogy stílszerű legyek).Egy évem volt rá,hogy félretegyem az árát,és megtettem.Nem mellékesen a frász jönne rám,olvasgatva itt a jobbnál jobb karriereket,miközben malmozok.
  • kosheen
    írok a jézuskának akkor asszem hogy lepjen meg egy új géppel, vagy eltötymörgök még a 12-vel pár évig :) köszönöm
  • LasDen #97729
    azért évről évre emelkedik a min. gépigény. Én nem fűznék hozzá nagy reményeket, hogy sokkal jobb lesz....
  • korbin555
    Szerintem ugyanaz a gépigény,mint a 14-nél.De megnézheted ITT
  • kosheen
    gépigény tekintetében nagy különbség van a kettő köztt?
    jelenleg egy fostos netbookon tolom, lehetőleg minél kevesebb játékossal illetve úgy h szövegesen nézem a meccset. Ugyanilyen módon el kéne futnia a 14-nek?
    illetve (ez már lehet a szomszédba való, ha igen, akkor gyorsan törölje vki) virágboltból beszerezhető stabil verzió a 14ből?
  • Solt
    Oké, te tudod... én biztos nem veszem meg januárig... :)
  • bakkerman
    tavalyit megjelenés napján vettem semmi gond nem volt vele még az alap verzióval sem. Early access-el 30 font ha megjelenés napján hozza ki a postás/mész be a boltba akkor meg 10ezer,kb ott vagy
  • Solt
    Minden évben tele van hibákkal a játék... hosszú évek óta gyakorlatilag december, január környéke az, amikor már rendesen játszható állapotba kerül. Addig én biztos nem vennék meg... főleg ennyiért! :)
  • bakkerman
    a 23.-ai hosszuhetvegen mar lehetne csapatni neki
  • bakkerman
    Valamelyikotok rendelt mar kulcsot az fmscout.com-rol? Az early access miatt erosen gondolkodom hogy kifizetem ott a 30 fontot (~11500)
  • korbin555
    A gazdasági részben sokkal jobb a 14,mint bármelyik elődje.A legszegényebb ország legutolsó csapatából is milliárdos klubot lehet csinálni. Csak sok idő,és megfontolt gazdálkodás kell hozzá.Meg persze eredmények.Személy szerint a gazdasági részét különösen szeretem a játéknak.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Konkrét példát a saját karrieremből tudok hozni,de általánosságban is mutatja,hogy mit lehet elérni egy szegényebb országból.A Haladásnál az első volt az egyetlen veszteséges szezonom,ott még nem sokat tehettem.De egészen 2018-ig még nagyon kellett skubizni a pénzügyeket,mert csak a BL pénz volt értékelhető bevétel.Annak meg jó része ment a folyamatos fejlesztésekre,állandóan upgrade alatt volt valamelyik facilities.2019-20 körül ugrott meg a játékosok értéke,és kezdődött a kánaán.Utána már évi stabil 100-150M bevételem volt az eladásokból.És mivel soha nem költöttem pénzt kész játékosra,csak 18 év alatti fiatalokra,ez a pénz állandóan halmozódott.A két hullámban lezajlott fiatalítás éveiben pedig rekordokat döntöttem.2028-ban 302M,de még 2030-ban is 193M értékben adtam el játékost. Akkoriban már az évi 50M-ra duzzadó reklámbevétel is mellékesnek számított.A magyar szponzorok ugyan a 14-ben sem értek sz@rt sem,de nem is volt rájuk szükségem.És mivel vaskézzel fogtam a béreket is,a kiadások nem szöktek az egekbe.A 20.szezon végén a klub értéke 1,7B € volt, és a világ leggazdagabb klubja voltunk.(Utánunk jött az Arsenal,1,3 B)
    Az egésznek a kulcsa a fiatal tehetségek adás-vétele volt.2020-tól már 19 jó scoutom volt,és 18 ország volt betöltve 85 ezer játékossal.Évi 7-8 nagy tehetség jött,akiket később pénzzé tettem.A jók közül a legjobbakat pedig megtartottam.Ezt a vége felé lecsökkentettem 5 scoutra,4 országra,és 26 ezer játékosra,mert nem tudtam mit csinálni a klasszis ifik tömkelegével,és kezdett erősen belassulni a játék is.De eladtam a kulcsembereket,és a legendákat is,ha közelítették a 30-at,mert még nagy pénz volt bennük.Az biztos,hogy akkora pénzeket a 12-13-ban soha nem láttam,mint amit a 14-ből ki lehet hozni.Nem kellett hozzá sem szponzor,sem sugar daddy,csak idő,és odafigyelés.Az első néhány év kínlódás megvolt,de utána már stabil lábakon álltunk.2020 után pedig már éppen olyan volt,mintha a PL-ben játszottam volna.Még könnyebb is,mert itt senki sem akart 150k fizetést,és a jobb ifiket sem volt muszáj kölcsönadnom.Boldogan eljátszottak rotációsként az NB1-ben.Minden úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva.Vitték a mezeket is,mint a cukrot,körbehakniztuk a világot oda-vissza.A végére majdnem elértük az évi 100 ezer mezeladást és a 60M reklámbevételt.Csak a jegyek és bérletek árai nem nagyon nőttek.10€ volt a jegy,és 136 a bérlet,ha már mindenáron bele akarok kötni valamibe.De nem akarok.Gazdasági ügyekben a 14 rengeteget lépett előre.
  • kosheen
    12-vel nyomom valóban. (ezt csomószor elfelejtem odaírni bocsi :) )
  • korbin555
    Gyanús nekem,hogy nem a 14-et tolod,mert különben nem értem.Én is azt tapasztaltam,amit többen is írtak,hogy 2019-2020 környékén már (drasztikusan) nőnek az értékek.2021-ben már 40M€ értékű játékosaim is voltak.
  • LasDen #97718
    akkor szerintem még 2100-ban is ott fogsz ülni...:D
  • kosheen
    nb1-es vitézek - egy olyan kérdésem lenne, hogy pénzügyileg sikerült már valakinek a világ leggazdagabb klubjává tenni magyar csapatot? most 12 szezon után azt már elértem, hogy tényező vagyok európában (2 bl győzelem, idén ráhajtok a cimvédésre), de anyagilag kicsit szomorú, hogy egy Malaga szinten vagyok a Fradival. 101 millát ér a klub, de addig nem hagyom abba ezt a mentést míg a Real 984 millját utol nem érem.
    ráadásul hiába a komoly reputáció növekedés (miattam már 2 csapat indulhat egyből bl csoportkörben) egyszerűen nem nő a játékosok értéke. Megvettem egy csatárt 18 millióért, 1 évvel később ér hármat ha épp jó formában van. Értékesíteni se nagyon tudok igy, mert csak azt viszik aki épp piszok jó szezont fut, őt meg feleslegesnek érzem eladni, annyira nem akarom felpörgetni, hgoy mindig újabb és újabb fekát hozzak, aki 1 év után dobbant. (vannak akik hosszú évek óta ott vannak, az alap középhátvédem meg a mentés kezdete óta, de őt is csak 10-15-ért tudnám eladni jó esetben, pedig volt szezon mikor a meccsenkénti 0,5-ös gólátlagot is hozta hátvéd létére)
    A 3 legdrágább játékos, akit nem épp most vettem, mindegyik 6 milliót ér kb. Ez bug lenne? El nem tudok képzelni ilyet, hogy ne menne fel drasztikusan a valóságban az ára egy olyan csapatnak amelyik ilyen eredményeket mutat fel.
    Most megdöntöttem az eladási rekordot, egy 25 éves, 30x-os válogatott, 2x-es bl győztes dán hátvédet elvitt a Juve 9,5 millióért. Nevetséges. Kis túlzással több pénz folyik be a BL-es győzelmi prémiumokból, meg olykor a továbbértékesitési záradékokból (vagy 30 játékosnál várom hogy mikor adják már el őket)
    sajnos igy erősíteni is nehéz, ha hozok egy fiatalt, annak kell 2 év mire használható lesz, közben ha megnézek egy real, mu, arsenal keretet, ott a padon is vannak olyanok akik 80 ezres fizukkal ücsörögnek. Nyilván amig bl-t nyerek nem annyira gáz, de jó lenne már a "kis ügyeske" szerepkörből átváltani a "mamutklub" szerepre.
    Első lépés megvolt mondjuk, bővitették az Albert stadiont, most már 27150 fős a létesitmény, remélem pár év és ismét kinövöm
    sorry a hossz miatt
  • korbin555
    Hát igen.Minden relatív.
  • LasDen #97715
    a szebb múlt nem csak azt jelentheti, hogy kupákat nyertek xx éve. Hanem például, hogy stabil első osztályú klubok voltak...
  • korbin555
    Az ötlet világos,de nem tudom,hogy mit értesz szép múlt alatt?Az övék kimerül abban,hogy léteznek.Egyik sem nyert semmit a fennállása 100+ éve alatt(oké,a Boro nyert egy Ligakupát).A múltjuk éppoly szürke,mint a jelenük.
    A szép múltról nekem inkább a Sheff.Wed,Huddersfield,Forest,Preston jut eszembe.És ott a Nürnberg,Düsseldorf,'Lautern.Ők valóban szép múlttal rendelkeznek.Mind egykori(némelyik többszörös)bajnok.
    Ha csak a szép múlt miatt választanék(érzelmek nélkül),nekem a Nürnberg lenne a favoritom.Bajnok(9x-az utolsó '68-ban), kupagyőztes(2x). Az angoloknál pedig a Trükkös Fák.BL(2x)bajnok(1x-1978)FA kupa(2x)LigaKupa(4x).Ha már szép múltról van szó,inkább ők,mint a két szürke kisegér.De ha érzelmek állnak a háttérben,nem szóltam semmit.
  • Pettersson
    Tetszik a dolog és várós is! :)

Első karriernek valamilyen szebb múltú másodosztályú klubon gondolkodom... (Karlsruhe, Middlesbrough)
  • korbin555
    Az LFC közben már berakta a 14-be az új csatáromat.Elég érdekes,hogy ott van mellette Cribari is,aki (szerencsére) nem jött ide.Több mint négyszer annyit keresne mint Rocchi,taccsra tenné a büdzsét.Gyengébb is,mint a távozó Guzmics.Az 5-ös koncentrációjával a padon üldögélne a csillagászati fizetéséért.
  • bakkerman
    valoszinuleg ha csak national licence-el kezdünk és el akarunk szerződni külföldre,akkor a játék bemondja hogy "ácsi-ácsi az nem úgy megy",és bizonyos idő alatt szerezhető majd meg a nemzetközi licensz,szóval jelenlegi honi csapatunk irányítása mellett "időt kell szakítani" a tanulmányokra,azaz a következő lépcsőfokú licensz megszerzésére. Legalábbis szerintem ez így lesz