A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    A gazdasági részben sokkal jobb a 14,mint bármelyik elődje.A legszegényebb ország legutolsó csapatából is milliárdos klubot lehet csinálni. Csak sok idő,és megfontolt gazdálkodás kell hozzá.Meg persze eredmények.Személy szerint a gazdasági részét különösen szeretem a játéknak.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Konkrét példát a saját karrieremből tudok hozni,de általánosságban is mutatja,hogy mit lehet elérni egy szegényebb országból.A Haladásnál az első volt az egyetlen veszteséges szezonom,ott még nem sokat tehettem.De egészen 2018-ig még nagyon kellett skubizni a pénzügyeket,mert csak a BL pénz volt értékelhető bevétel.Annak meg jó része ment a folyamatos fejlesztésekre,állandóan upgrade alatt volt valamelyik facilities.2019-20 körül ugrott meg a játékosok értéke,és kezdődött a kánaán.Utána már évi stabil 100-150M bevételem volt az eladásokból.És mivel soha nem költöttem pénzt kész játékosra,csak 18 év alatti fiatalokra,ez a pénz állandóan halmozódott.A két hullámban lezajlott fiatalítás éveiben pedig rekordokat döntöttem.2028-ban 302M,de még 2030-ban is 193M értékben adtam el játékost. Akkoriban már az évi 50M-ra duzzadó reklámbevétel is mellékesnek számított.A magyar szponzorok ugyan a 14-ben sem értek sz@rt sem,de nem is volt rájuk szükségem.És mivel vaskézzel fogtam a béreket is,a kiadások nem szöktek az egekbe.A 20.szezon végén a klub értéke 1,7B € volt, és a világ leggazdagabb klubja voltunk.(Utánunk jött az Arsenal,1,3 B)
    Az egésznek a kulcsa a fiatal tehetségek adás-vétele volt.2020-tól már 19 jó scoutom volt,és 18 ország volt betöltve 85 ezer játékossal.Évi 7-8 nagy tehetség jött,akiket később pénzzé tettem.A jók közül a legjobbakat pedig megtartottam.Ezt a vége felé lecsökkentettem 5 scoutra,4 országra,és 26 ezer játékosra,mert nem tudtam mit csinálni a klasszis ifik tömkelegével,és kezdett erősen belassulni a játék is.De eladtam a kulcsembereket,és a legendákat is,ha közelítették a 30-at,mert még nagy pénz volt bennük.Az biztos,hogy akkora pénzeket a 12-13-ban soha nem láttam,mint amit a 14-ből ki lehet hozni.Nem kellett hozzá sem szponzor,sem sugar daddy,csak idő,és odafigyelés.Az első néhány év kínlódás megvolt,de utána már stabil lábakon álltunk.2020 után pedig már éppen olyan volt,mintha a PL-ben játszottam volna.Még könnyebb is,mert itt senki sem akart 150k fizetést,és a jobb ifiket sem volt muszáj kölcsönadnom.Boldogan eljátszottak rotációsként az NB1-ben.Minden úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva.Vitték a mezeket is,mint a cukrot,körbehakniztuk a világot oda-vissza.A végére majdnem elértük az évi 100 ezer mezeladást és a 60M reklámbevételt.Csak a jegyek és bérletek árai nem nagyon nőttek.10€ volt a jegy,és 136 a bérlet,ha már mindenáron bele akarok kötni valamibe.De nem akarok.Gazdasági ügyekben a 14 rengeteget lépett előre.