69
-
#29 Ezek nem normálisak. Nem véletlen nem akarom betenni a lábam abba az országba. Lehet, hogy magas színvonalú technológiai cuccokat tudnak csinálni, de vicc az az ország ahol ekkora baromásgok érvényesülhetnek. (bár sajnos az egész világ tart a pöcegödör fele, nem kis részben az ügyvédek miatt...) -
#28 ÖÖööö valahol lemaradtam. Miért kellett volna bárkinek is kommentálnia az ügyvédnő szavait Németországból? Mi köze van hozzá a németekhez? -
#27 mondjuk, ha az emberek jobban élnének, és nem 1-2 harácsoló markában öszpontosulna a lé, akkor jobban működne a rendszer. frankó, hogy mindent kínában gyártanak, míg lassan nekünk nem lesz melónk, de miből fizetjük ki a sok szemetet? -
xen #26 :) -
HUmanEmber41st #25 Miért kellene egyáltalán reklámozni???
A neten ingyen meghallgatod a demókat, és amelyik tetszik azért fizetsz az előadónak annyit, amennyit kér, vagy amennyit neked ér.
Hol van itt szerepe a reklámnak?
Ami világszínvonalú, az úgy is pillanatok alatt elterjed a neten, lásd félig kész albumok is "kiszivárognak".
Azok a másodosztályú előadók, akikben nincs meg az a + amitől valami nagyon jó lesz, nos menjenek el szülinapi zsúrokra zenélni. -
#24 Hi!
Tudjátok én azt mondom, hogy ha lenne rá lehetőség, hogy !olcsón!, gyorsan és legálisan töltsek le zeneszámot egy oldalról akkor meg gondolnám, hogy melyik lehetőséget válasszam. Azt vagy a másolatot. Lehet, hogy van már ilyen vagy hasonló oldal habár én nem igazán halottam róla... Egyébként meg egyszerűen nem bírom el hinni, hogy alig keresnének vele. Ilyet, hogy lehet mondani?
Bye! -
#23 Azért eljátszanék a gondolattal, különösen a Sony „fele akkora mint 2000-ben „ mondat kapcsán.
Évszázadokon keresztül, mindenki aki színész, énekes, akármi volt, a közönség előtt bemutatta tehetségét.
Amit Ők fizettek abból élt, jól rosszul, függően érdemeitől, de leginkább rosszul. Mégis számtalan remekmű és maradandó alkotás született zene fronton mert akarták csinálni. Aztán a technika, tv, mozi, cd, dvd, a csillagos égig emlet őket, mondhatni csontot dobott a sors. Aztán a mai kor technikája (az áldott) már kevesebbet hoz.
Ezt Ők úgy érzik elvettek tőlük valamit. Nem lehet hogy az utóbbi kivételes időszak volt…hmm -- természetellenes? – és mégsem jár El Dorado minden aranya egy Funky nagylemez után?
Nem lehet hogy az igazi tehetségek jól, nagyon jól megélnek, bár ez csak 5 millát jelent dollárból és nem 20-at?
-
ntex #22 "Pariser okfejtését követve, jó volna, ha mindenki aki megvásárolt egy zenei CD-t, később még egyszer fizetne, ha a rajta lévő dalokat vagy az egész albumot át akarja másolni mondjuk a szintén legálisan megvett, jogdíjakkal terhelt MP3-lejátszójára."
Ezek normálisak ???? A hölgy hű a nevéhez, biztosan parizer agya van ha ilyeneket mond...
"A kalózkodásnak köszönhetően a Sony a 2000. évi méretének a felére csökkent" - mondta tanúvallomásában Jennifer Pariser."
Ki nem szarja le a SONY-t már így is eleget kaszáltak, minden sz*ros jogdíj az ő kezükben van, bárcsak csődbe is menne... -
pex #21 Miután egy írható, üres CD az eléállítási költség 3xosába kerül a jogdíjak miatt, továbbá már az sd kártya megvételekor is azt feltételezik, hogy te jogvédett tartalmakat fogsz lopni és kifizettetik veled a kárukat, ennek az egész pereskedésnek nincs jogalapja.
Mellesleg a Szlovákoknál a kisebb jogdíjak miatt fele annyiba kerül az írható CD...
Néhány országban a fénymásoló papíron is jogdíj van, ami szintén nevetséges.
Ha valaki digitális formátumban kiad bármit is, az ne sírjon, ha lemásolják.
A kapzsiság vezérli csak őket. Egy sony alkalmazottat nyílván a sony fizet azért , hogy sírjon a sony tőkecsökkenése miatt.
Én meg azt mondom, na és. Oldják meg. Ja, hogy rootkitet pakolnak a gépre, amellett, hogy élősködnek a zene csinálóin és hallgatóin?
A mediadefenders meg illegálisan gyűjtött adatokat filecserélő oldalakon keresztül. A piratebay be is perelte őket :)
A sony sem fog sokáig megélni zeneterjesztésből. Kevesebbre képes, mint egy szinte ingyenes terjesztőszoftver-> mehet a kukába. -
adamboro #20 Sőt az iskolapadba mennyi kis tolvaj ül. Megvették a tankönyvet, a tanár abból adja le az anyagot, a gyerekek meg szorgalmasan leírják. -
NintendoGC #19 erre témára nehéz bármi értelmeset is írni -
T0nk #18 Innentől kezdve mindenki járjon csukott füllel, mert még a végén meghall egy jogvédett zeneszámot, ami bemásolódik az agyába ezzel természetesen előre megfontolt aljas szándékkal elkövetett rablást követ el... És akár még... Úristen kimondani is nehéz ily szörnyűséget.... Mindjárt elkap a sírógörcs a bűncselekmény említésének terhétől... Akár még... El... Is... Dúdolhatja!!! Különösen perverz visszaeső, és menthetetlen bűnelkövetők még fütyülhetik is! Megyek is vezekelni, hogy potenciális bűnelkövetőknek ilyen tanácsokat osztogatok... -
#17 Abban az esetben, hogy ha valaki egy zeneszámról akár magán célra is egyetlen kópiát készít, azt hiszem a dal ellopásáról beszélhetünk
Tehát a kiadók orgazdák, mivel az előadó által készített mesterlemezt sokszorosítják és értékesítik a másolatokat. -
#16 Mutassatok szegény és jó előadóművészt, és én venni fogom a CDket -
Hellion #15 -
#14 Genya kiadok. Faj nekik az igazsag. A parizsi neni meg elmehet anyjaba. -
Su0my #13 szerintem a kiadóknak nem feltétlenül eltűnniük kell: átalakulniuk. mocskos szar ranblóbanda a legtöbb, az tény, viszont az új zenekarok reklámozására kellenek nagy tőkével rendelkező cégek, amelyeknek vannak kapcsolataik. szóval egyfajta reklámozó tevékenységgel foglalkozó cégekké kéne általakulniuk. viszont akkor meg felmerül a kérdés: miből fizeted ezt vissza nekik: koncikból? és mi van, ha a kutya se kíváncsi rád? vagy az albumok letöltése mégiscsak fizetős lesz, igaz sokkal olcsóbban, mert nem kell a CD-ért, tokért, papírért, tintáért, kereskedelmi lépcsőkért, adókért pénzt kiadni?
nekem a letöltés azért nem tetszik, mert elveszti a kézbe vétel élményét a zene. ez kicsit hülye mondat volt, de szerintem értitek, mire gondolok. illetve ha bemegyek egy zeneboltba, lehet megakad valamin a szemem: ez az online boltokban nem nagyon történhetne meg.. -
kow83 #12 Magyarországon a magáncélú másolás legális! Tehát ~10 millió kalóz él itt.
Kíváncsi vagyok mikor dobnak le egy SONY feliratű bombát a BIX-re :D -
#11 Ctrl+C lopás
Ctrl+V beillesztés
Tessék, elloptam. Jelents fel :) -
matt taylor #10 Lehet h a zene iparbol kevés folyik be, de a TéKások tökét rendesen szorongatják...Pl:kötelező 15000 Ft alapot kell fizetni félévente, és ők mondják meg h minden héten meik filmet kell kötelezően megvenni jogdíjasan 3szor annyiért!(Intercom filmeket pl már nem is vesznek a nagykerek mer velük is baszakodnak...
Bocs h egy kicsit eltértem a zenei témától, de ez is a kiadokhoz tartozik! -
#9 A kiadók ma már alig vagy egyáltalán nem tesznek szert bevételre a turnékból, a rádiókban leadott dalokból, ami miatt különösen érzékenyen reagálnak a fájlcserélés miatt bevételkiesésre. A kalózkodásnak köszönhetően a Sony a 2000. évi méretének a felére csökkent" - mondta tanúvallomásában Jennifer Pariser.
Fura. Én azt hittem, pont a kiadónak jó, ha a zene lemegy a rádióban, mert akkor legalább több emberhez jut el, aki magától soha az életben nem hallgatná meg. Más kérdés, hogy a _zeneipar_ által termelt zene manapság minden, csak nem értékes. -
Kovász #8 Pf, szánalmasak ezek a kiadók, ahogy vergődnek, de már nem sokáig.. lassan úgyis kihalnak
Ráadásul ez a név h "parizer".... -
xen #7 Sose gondoltam volna, hogy valaki megdícséri a media playert -
#6 Ctrl+C lopás
Ctrl+V beillesztés -
AranyKéz #5 << A kiadók ma már alig vagy egyáltalán nem tesznek szert bevételre a turnékból, a rádiókban leadott dalokból, ami miatt különösen érzékenyen reagálnak a fájlcserélés miatt bevételkiesésre. A kalózkodásnak köszönhetően a Sony a 2000. évi méretének a felére csökkent" - mondta tanúvallomásában Jennifer Pariser. >>
Jaj te szegény. Még a végén megsajnálom a teljesen felesleges szerepet betöltő, állami és/vagy közpénzeket megcsapoló, törvényeket befolyásoló, kisembereket szívató idióta fejedet. Csak 99 százalékot teszel zsebre a CD-k árából, nem pedig 100 százalékot.
Kapitalizmus van bazz. Eddig megszedted magad, mert kellettél, most már viszont felesleges vagy. Szart árulsz drágán, nem tudsz versenyezni még a rossz minőségű MP3-akkal sem, amik ráadásul rosszul vannak címkézve, és lassan lehet őket letölteni. Egy album felett monopóliumot élvezel, nincs igazi versenyhelyzet.
-
matt taylor #4 media player csodákra képes Nem egy lemezt grabbeltem már én is vele
-
Dömsödi #3 Az előadók sokkal jobban keresnének, az ingyen zenével...
Ismertebbé, népszerűbbé válnának, többen járnának a koncertekre. = több pénz. Persze a kiadók éhen halnak. :-) -
#2 Nemhogy zenét, szoftvert is lehet másolni. Pontosabban több országban van minden eredeti-szoftver tulajdonosnak joga arra hogy a szoftverét egy, azaz egy példányban lemásolhassa ami egyfajta biztonsági másolatként funkcionál. Amúgy a gykorlati alkalmazás fordítva van, a másolt lemezeket koptatják, majd amikor azok elhasználódtak jöhet az újabb működő másolat. SŐT! Hallottam nemzetközi híradóban olyan esetről hogy egy felhasználó beperelt egy céget mert olyan másolásvédelem volt a lemezen ami miatt nem tudta átmásolni a lemezt, és így megfosztották a törvényadta jogától hogy ezt megtegye ... a srác pert nyert.
A Sony másolásvédelméről meg annyit hogy 4 éve egy másolásvédett Sarah Connor CD-t legrabbeltem Windows Media Player 9-el ... semmiféle másolásvédelmet nem láttam, úgy leszedte a számokat mint akármelyik másik CD-ről. -
matt taylor #1 JÓ lenne hallani a másik felet is nem csak a szóniét...
MP3ra másolás=lopás??Hüjeség
És mi van a biztonsági másolatokkal?Akkor is lopok?