69
-
jojo01 #69 Javaslat: Ha vettél egy műsoros cd-t akkor minden szám meghallgatása után minden alkalommal fizzes jogdíjat! Ezért mindig veled lesz egy APECH ellenőr, akit kötelesvagy eltartani (nagyon jól!). Ez lesz az igazi profit! -
mclevi #68 akko miert a faszer arulnak cd ket s cd irokat ha mi a faszt kebzelnek -
angol #67 ezt már a börtön könytárából írtad ? -
lamella #66 Amikor megvettem az mp3 lejátszómat alapból volt rajta 2 db mp3 zenefájl. Azokkal mi a helyzet? -
Hegyikecske #65 már megin a sony... csináljanak normális zenét, és ha értékelhető lesz amit eladnak nem az a másolásvédett szar (lásd rootkit botrány) akkor majd pattoghatnak, de azér ez durva h ha már megvettem vmi akko lopásnak nevezi azt h átkonvertálom pl azér h az mp3 lejátszómra feltegyem. Vagy talán árulnak eredeti mp3as cdket? Nem? Hát ennyi... Ezzel is csak az adják a felhasználók alá a lovat, minek venném meg pénzér a másolásvédett szart, h ha sokkal eccerűbb letölteni, és még jobb is? sony meg húzzon el -
matt taylor #64 Azt ke csinálni mint a wacuum airsos arcok(nem tom kiismeri őket, magyar hip-hop "kiadó"), otthon megcsinálják a zenéjüket és inygé felrakják a netre pusztán a zene szertetéből
Kiadók meg %@+#! -
irkab1rka #63 nagy ügy.... aki ügyvéd, úgyis talál magának lehetőséget hogy más módon sajtoljon ki magának pénzt mások tudásából és tehetségéből.
Titsuk be az ügyvédeket! -
AljasGetto #62 "A kiadók ma már alig vagy egyáltalán nem tesznek szert bevételre a turnékból, a rádiókban leadott dalokból"
Pénzéhes banda. Én sem részesedem belőle, pedig pont annyi közöm van hozzá, mint a kiadóknak... -
Razgon #61 "A kiadók ma már alig vagy egyáltalán nem tesznek szert bevételre a turnékból"
Szerintem itt a lényeg. Azok a zenekarok, akik tényleg tudnak zenélni, turnézni kezdtek, és nem egy lemez jogdíjaiból akarnak megélni 51 évig. Viszont a turnék általában kívül esnek(?) a kiadó "fennhatóságán". Mindenesetre a kiadói ipar pusztulásra van ítélve, és ez látszik abból, ahogyan egyre több zenész keres új utakat.
Attól meg hadd ne fakadjak sírva, hogy a Sony a 2000.évihez képest a felére csökkent... Tőlem aztán meg is.... -
lokko #60 amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy a könnyűzene újraéled, csak közel sem lesz olyan szinten uniformizált és központosított mint ahogy azt a 90-es években megszoktuk ... az új kor ki fogja termelni azt az előadói réteget, akik jól elnavigálnak a net kaotikus kuplerájában, és ebből még pénzük is lesz majd ... ez az általuk felhalmozott tapasztalatokból új kiadócégek fognak kinőni, akiknek nem lesz arcuk ahhoz hogy a társadalom egészét bűnözőnek titulálják ... -
lokko #59 az egész zeneipart a nagyon kemény pénzéhség motiválja, ha csökken a bevétel, akkor az olyan vonalakba fektetnek be ami tuti eladható ... ez a jelenség most olyan szintet ölt, hogy teljesen megfojtotta a zene kreativitást ... Kijelenteném hogy az utóbbi 2 évben a POPzene elpusztulását láthattuk !!!
és ez egyben köszönhető az iparban fetrengő ordas pénzmennyiségnek, a csökkenő bevételnek, ergó nekünk zeneletöltőknek is ... bár ez engem nem érint, mert már nincs is mit letölteni -
#58 Ez az egész hír arról szól, mekkora hülék fordulnak elő fejlett társadalmakban, továbbá, hogy a jogi diploma nem jelent eleve magasabb intelligenciát. (sőt ha engem kérdeztek...) A nő gyakorlatiassága valahol az abszolút nulla fok környékén lehet.... -
Power #57 Érdekes egy olyan cég alkalmazotta szájából, amely lopott kódokra építette a másolás védelmét.
Most vettem észre, hogy mi a keresztneve... :)))
"A kiadók ma már alig vagy egyáltalán nem tesznek szert bevételre a turnékból, a rádiókban leadott dalokból, ami miatt különösen érzékenyen reagálnak a fájlcserélés miatt bevételkiesésre. "
Szerintem is, minden koncert után kapják meg a bevétel 50%-át, a rádiók is pengessenek nekik, sőt az adót is egyből fizessük a kiadóknak :)))))))))))
100 évvel ezelőtt sehol nem voltak kiadók, volt 100 jó évük, az aranykornak vége. Minnél inkább kapálóznak annál kevesebb bevételük lesz. -
#56 Naszóval, ha mp3ra akkarsz másolni 1 számot akkor vidd magaddal a 226 millio fénymásolatot amivel bizonyitod hogy az mp3-mon lévö zeneszámaidat legálisan teted azt rá .Csak ebbe az a gond hogy ha már az mp3lejátszodon akkarnak kutakodni akkor is kell 1 jogilag megfelelö parancs , 2 ha találnak is rajta valamit akkor nekik kell bizonyitani hogy az illegálisan másolt , mert ugyen nem hordasz magadal minden számlát meg stb stb ... tehét az amit mondott ez a zsurpubi csak arra jo hogy legyen 1 kis hirverés azt kész -
Csaba42 #55 Ne lopj!:) -
matt taylor #54 Mien HÜLYESÉG? -
#53 Mennyünk el vodo baba üzletbe és kérjünk parizel ügyvédnős babát. És azt csinálunk vele amit akarunk. -
Runo #52 Remélem elöbb volt a mexúrkálás, mint az elégetés... -
haxy27 #51 Na azt hiszem kaptam egy megbízást . Elő kell keresnem a vállrol indítható petárdámat. -
who am I 7 #50 Te is a patkánykodó, heLYESsÍrási kommandó tagja vagy? isten lúzerei
Remélem az ügyvédnőt elégették, megszúrkálták, majd a hamvasztásra is sor került.Kezd, egyre bicskanyitogatóbb lenni a helyzet.... -
AranyKéz #49 << Nem azért mondom, de vajon mire kell általában az embereknek a szélessávú elérés ugye?! >>
Hát hogy linux disztrókat töltögessenek orrba-szájba -
bugger #48 A jogdíjat nem azért fizeti az ember, hanem azért, mert a kiadók zsebében van elegendő politikus és média. -
#47 hát az tényleg hülyeség,inkább elmegyek koncerte bootlegelni :D -
morden #46 A kiadók szerintem egy fölösleges (pénzrabló )láncszem az üzletben, sokkal jobban járnának az előadók ha egyből -internet segítségével- értékesítenék a lemezeket , több pénzük lenne és nem függnének pár ("majd én megmondom mit halgasson a nép") stílusú embertől. Eszembe jutott a kiadókra egy analógia: nagyobb köztereken vannak portré készítő emberek, nos ők megcsinálják nekünk a portrét , majd a rajzot beviszik egy üzletbe ahova nekünk be kell menni és 8x-10x-es áron megvenni jah és irgum-burgum ha le merem másolni:P
Jah és csak a rossznak kell reklám , a jó eladja magát , megszámlálhatatlan eggyüttes van, aminek klippje, reklámja soha semmilyen médián (kivéve internet) nem ment le és mégis van egy rajongói gárdája és ha jól csinálják , akkor gyarapodik azoknak a száma , akiknek tetszik.(Pl van olyan magyar zenekar , akit imádik ,mégse vettem meg a cd-jüket , de évi 10 koncertjükre elmegyek , ha bevételi oldalon nézzük , akkor jobban járnak ha koncertre járunk , mintha egyszer megvesszük a cd-t :P)
A reklámra a mulatósoknak , és koppintászenekaroknak van szüksége (pl notanx féle marketingzenekar ami nem csak nálunk jelent meg hanem 3 országban egy időben azonos stílussal meg mindennel , csak a bértátogók mások :P)
Jah és hülyeség cd-ért fizetni , nem sok olyan cd van szerintem , amiben mindegy eggyes szám úgy megfogott , hogy pénz adnék érte )
-
Wittgen #45 Ha minden eszközt (lejátszók) és tárolót (pl cd, dvd, mem.kártya) különböző adókkal és kötelezően fizetendő "hozzájárulásokkal" terhelik, mondván, hogy így kompenzálják a keletkezett kárt, akkor milyen jogon büntetnek meg bárkit is másolásért v. egyéb nem üzletszerű tevékenységért?? -
feamatar #44 bár igazad lenne-->> lásd tokio hotel a jó marketing élő példája... nem kell tehetségesnek lenned, csak kapd meg a megfelelő hátszelet... -
syn7h37ic #43 Az a nő is biztos egy Mózes leszármazott....
Élősködő parazita kapitalista imperialista @##********csa.
Rohadjon bele a jogdíjakból befolyt pénezekbe, és költse rákgyógyszerre, hogy élve maradjon!!! -
kadar1 #42 Azt mondom,annyit töltsetek le mennyit birtok.Had kopoglyon szemük az éhségtöl. -
#41 Kapják be!!!Magyarországon magán célra szabad letölteni,csak továbbadni nem azt amit leszedtél.... -
JL666 #40 még számomra amúgy az sem világos, hogy kifizetem az üres cd-ért a jogdíjat, de speckó mondjuk hogy jut el az előadhoz, kihez jut el, melyikhez, amiből meg van annyi hogy csak na... -
#39 Nem azért mondom, de vajon mire kell általában az embereknek a szélessávú elérés ugye?!
Ráadásul ez nem is olyan olcsó, pláne hogy a szolgáltató vagy 10X eladja az embereknek, ua szélsávú elérést, aki meg rendesen használja is (nahát!?) azt meg baxogatják.
Őööö, a részemről én úgyérzem, amikor kifizetem a nem kis pénzt a netelérésemre, akkor az a pénz amit újságra, tv-re, CD-re költenék szépen oda került valakihez. Kedves Sony és társai tessék tőle elkérni, nekem ui nincs több pénzem ilyen dolgokra! -
JL666 #38 Addig is hallgassunk zenét: http://youtube.com/watch?v=0t0FGyhB6C8
-
JL666 #37 én speckó azt sem értem, ha egy csúcsfilmet, ami több millió dollárból készült 2 múlva dvd-n 5.1-es hanggal jó minőségbe meg tudsz venni mondjuk 2ezer forintért, akkor mi kerül egy xar cd-be 5ezer Ft-ba?
A rádiók is megszünhetnek, ha nem fogok hallani igénytelen dalokat, akkor sem fog hiányozni... -
#36 Szerintem a legálisan megvett zenei cd-m hallgatásakor fizetni kellene minden egyes meghallgatott szám után. Sőt, ha többen hallgatjuk, akkor mindenkinek fizetni kellene. Plusz fizetni kellene minden egyes nap után, amikor ez az értékes korong az otthonomban lehet. Ezen felül még fizetni kellene egy havi átalányt is, meg egy éveset, és a végén fizetni kellene csak úgy... -
#35 Meg csak annyit fuznek hozza, hogy ha valahol csupa szar minden, ott valahol a kozelben hiena vergodik egy pocegodorbe... -
#34 > A kalózkodásnak köszönhetően a Sony a 2000. évi méretének a felére csökkent
Csak? Kell meg ezen dolgoznunk... -
#33 De hülye emberek vannakLOL. Akkor ennyi erővel azokat a boltokat is belehetne perelni akik legálias cd-t/dvd-t árulnak. Akkor most már nem lehet átírni semmit? LOL. -
kanduhr #32 Jó lenne, ha megtanulnád leírni a hüLYeség szót, mielőtt használod. -
P3h3ly #31 Ezek szerint az ügyvédnőnek nincs mp3 lejátszója, mert az bűnös eszköz, csak eredeti cd-i vannak otthon, és a számítógépe nem ismeri fel az mp3 kiterjesztést mert sose találkozott vele... Aha, valószínű... Sebaj, itt egy újabb ügyvéd aki tett egy hülye megjegyzést aztán eltűnt a süllyesztőben. -
wanek #30 Nálunk nem büntetik, így az egész riaa benyalhat 10 millió magyarnak.