529
-
Epikurosz #169 "szánalma. A franciák meg, hogy benyaltak egy kis pénz miatt az amcsinak. "
Tévedés. A frnaciáknak nincs szükségük ami pénzre.
Eccerűen elnökváltás volt ott, és sárközy, akárhogyí is nézzük, félig zsidó, így szívén viseli Izrael biztonsági érdekeit is. -
Epikurosz #168 butaság. Az írek szaporodási ekve nem a katolicizmusuk maitt van, hanem a szárnyaló gazdaság miatt. -
#167 nem hangzik igy sem jól... -
AranyKéz #166 << Barátom miért nem mész oda ahova a szíved húz? >>
Nem is rossz ötlet. Az arab és palesztin szimpatizánsokat ki kéne küldeni valami jó kis muszlim diktatúrába, a kommunistákat meg Észak-Koreába.
Azt hiszem pár hét és Izraelhez és Amerikához fognak imádkozni.
-
m3200gt #165 Barátom miért nem mész oda ahova a szíved húz?
-
Zenty #164 atom háború nem lesz. Ami valószinü:
irak, afgán lázadók egyszerre lázadnak+ írán harc + észak korea bratyi, és még lehet beszáll kína is, és még sokan mások. Szarrá verik amcsit. Vissza vonul avval az indokkal, hogy felkészül a harcokra. Addig meg harcoljon az idiote europe. Aminek a szép eredménye az lesz, hogy a kontinensünket megszállják. Amcsi meg egyedül marad megbújva ahogy a vh2 nél is csinálta. Azt vagy ki harcolja, hogy hagyák békén vagy pedig bízva a technikai fölényében beveti magát.
Mindesetre mi csak szívhatunk az egészből. -
#163 Minden olyan fegyver tökéletesen alkalmas a védekezésre, ami az ellenfelet a vereség/túl nagy veszteség biztos tudatában elriasztja a támadástól.
Az atombomba alapvetően városok, polgári célok elpusztítására alakalmas terror fegyver. Az atomtámadás ellen a katonai erők megfelelő széttelepítésével, fedezékek építésével, a csapatok mobilitásával hatékonyan védekezni lehet. Egy város nem tud 1 óra alatt széttelepülni, egy alakulat viszont olyan messze tud kerülni az ismert tartózkodási helyétől, hogy gyak semmilyen hatással nem lesz rá a korábbi pozícióra atomeszközzel mért támadás.
Ha Irán atomfegyverhez jut attól kezdve olyan fegyver kerül birtokába, hogy nem lesz érdemes megkockáztatni bármilyen nem a felek egyenrangúságára és kölcsönösségre alapuló nemzetközi politikai szituba keveredni vele.
Ha már meglenne az atomfegyvere, akkor most sem lehetne akár milyen szintű katonai fenyegetéssel élni vele szemben, hiszen egyetlen atombombának is beláthatatlan következményei lehetnek.
Iránnak mint szuverén államnak mondhatni joga van atombombát építeni, és a jelenlegi politikai helyzet az, hogy egyre inkább rá is van erre kényszerítve. -
Falánk #162 "A bibliát ők is olvasgatják, de persze csak az ótestamentumot." Így ez persze igaz, de nem azt írtam hogy nem olvassák. Rosszul fogalmaztam, nem az szerint élnek hanem a talmud-tóra szerint.....
"a középkorban a pénzzel való "munka" a legalantasabbak közé tartozott (valahol ezt olvastam). Így aztán rajtuk ragadt." Hát elég nagy marhaságot írhatott valaki, szivesen végeznék ilyen alantos munkát. Mert aki pénzzel dolgozik igen szegény és megvetendő.
"nekem az jön le, hogy közel a 3. Világháború " Nézz körbe! Cirka 20 éve tart!
Hány konfliktus volt! Mennyi országot érintett!
-
#161 Ebből a cikkből nekem az jön le, hogy közel a 3. Világháború :( , én meg nem rég lettem 18 éves, így kötelező lenne, hogy harcoljak :) .... remélem nem lesz világháború, mert az egyben atomháború, és az meg a vég ... Ezt a közelséget meg nem úgy értem, hogy holnap, de szerintem 10 éven belül biztos .... de lehet hogy már a jövő honapban .... miden féle képen, ha amerika támad, előtte kommandósokat kell bevetni, hogy dezaktiválják az atombombákat ..... -
AranyKéz #160 << Nem is értem miért játszák mai napig a nagy háborus faszkalapokat. >>
Nézz lejjebb egy kicsit. Épp arról folyt a vita, hogy ezekben a háborúkban nem Izrael volt az agresszor. -
Zenty #159 pontosabban tudják milyen az. De ennek ellenére ők is csinálják. -
Zenty #158 izrael meg maradhat kussba. Nem is értem miért játszák mai napig a nagy háborus faszkalapokat. Ők aztán megtanulhaták volna milyen az a igazi terror háború.. -
Wittgen #157 Hja, kérem, a régi időkben sem azért voltak a háborúk, hogy uralkodni lehessen, hanem, hogy a leigázott/behódolt népek termeljenek és adózzanak az uralkodó réteg pedig gazdagodjon -> PÉNZ és PÉNZ -
AranyKéz #156 Szerintem te a népességnövekedési statisztikát nézted, nem a termékenységi statisztikát. Írország termékenysége nem különbözik a feleannyira sem vallásos Egyesült Királyságétól. Előbbi 1.86 gyerek/nő, utóbbi 1.85 gyerek/nő. Ellenben Írországba sokkal több bevándorló érkezik (relatívan a népességhez), akik megdobják egy "kicsit" a népességnövekedési statisztikát.
Világviszonylatban pont a keresztényeknek van a legkevesebb gyereke.
Az ír kereszténységről meg:
Az ÁLLAM ÁLTAL PÉNZELT iskolák körülbelül 95 százalékát a keresztény egyház üzemelteti, akik pofátlan módon elutasíthatnak nem keresztény gyerekeket (pedig tiltja az alkotmány hogy az állam diszkrimináljon, de úgy látszik hogy a tranzitív diszkriminációt már mindenki leszarja). Ez, kombinálva a nem elégséges infrastruktúrával, az iskolák alacsony számával azt eredményezi, hogy a nem keresztény szülőknek, gyerekeknek ESÉLYE NINCS hogy oktatást kapjon. Nem is csodálkozom hogy a népesség túlnyomó része buzgó kereszténynek vallja magát.
-
Zenty #155 szánalma. A franciák meg, hogy benyaltak egy kis pénz miatt az amcsinak. Hol a nagy utálatuk?
Amcsinak meg végre bele törik a bicskája ha támad. Aztán Bush mehet a picsába mint bukott vesztes elnők (VÉGRE)! -
Wittgen #154 Úgy lehet atommal védekezni, hogy kifejlesztenek egy, az országot beburkoló atomenergiát használó védőpajzsot.
Egyébként meg nagyon útálom, hogy bármikor is szóba kerül Izrael viselt dolgainak felhozatala, egyből megjelennek a huhogók, akik egyből antiszemitizmust állítanak. Bazz, nem a zsidó nép kiírtását beszélik itt az emberek, hanem h. a vezetés milyen lépéseket tett/tesz a saját személyes céljuk érdekében. Ezek a huhogások ua., mint amikor vki személyes okból bírál egy romát, erre azzal jönnek, hogy rasszista az illető.
Azért, mert bírálom pl Izraelt még nem leszek antiszemita, vagy ha szétütöm egy színesbőrű fejét, akkor meg rasszista. Ugyanúgy bírálom az USÁT és Mo-ot is.
Az meg qrvára nem zavar, h. 50 év múlva muszlimok adják eu. színe-javát, valamint a latinok az USA többségét, hisz úgysem érem meg. Ez legyen a kizsákmányoló felső elit és politikai vezetés lelkiismeretésre bízva, akiknek a ténykedése a családalapítás és gyermekvállalás elhanyagolását idézi elő. -
wanek #153 "A zsidóknak nem bibliája van, hanem talmud." - erős tévedésben élsz. A bibliát ők is olvasgatják, de persze csak az ótestamentumot. A talmud nem kifejezetten vallási írás, hanem inkább a tóra.
"A zsidók ügyesen bánnak a pénzzel." - a középkorban a pénzzel való "munka" a legalantasabbak közé tartozott (valahol ezt olvastam). Így aztán rajtuk ragadt. Azt nem mondanám, hogy ügyesebben bánnak a pénzzel, de jobban szélhámoskodnak, az biztos. A mai virtuális pénzek is elsősorban nekik köszönhetők. -
Ronny #152 ahhoz képest, hogy errefelé mozdultak el ez a demográfiai adatokban nem mutatkozik meg. A fehérek gyerekvállalási kedve beállt egy stabil szintre. Egyedűl az erősen keresztény és tradicionálisan gyerekközpontú íreknél van meg a reprodukálás közeli állapot saját erőből. -
Falánk #151 Van itt kérem minden!!!
Nem akarok senkit bántani, vallásilag meg pláne nem.
- A zsidóknak nem bibliája van, hanem talmud. Ezt érdemes elolvasni, ha valaki hozzá jut igen gyökeresen meg fog változni a véleménye.
- A biblia az keresztény!! Azt, hogy hogy íródott azt most ne firtassuk.
- Izrael megalakulása? Az USA által támogatott palesztin elnyomás. Mintha azt mondanánk, hogy holnaptól X megye roma ország. Tetszik-nem tetszik. Az erősebb kutya baszik.
- Ne felejtsük el, hogy az izraeliták honnan származnak, és milyen társadalmi posztot töltöttek be. (Egyiptomból és rabszolgák voltak. És még egyszer elnézést tőlük, nem akarom bántani őket. Ez történelem, és nem csak a bibliában.)
- A zsidók ügyesen bánnak a pénzzel.
- Fegyvergyártás-raktárkészlet. Békeidőben nincs forgalom. Kőolaj-biznisz. Nem felügyelem! Pénz beszél, kutya ugat.
- Pénz! Pénz! Pénz! A többi csak egy nagy SALLANG!!!! A média gyönyörűen önkéntes agymosást végez!
És még egyszer elnézést kérek mindenkitől, aki úgy érzi megbántottam.
-
#150 Izé, maj akkor szóljatok, ha Bushék elérték már Kamcsatkát... -
#149 Na persze. De van pár olyan, amivel _csak_ támadni lehet.
Illetve lehet védekezni, teljesen logikus megoldás egy megszállt/elfoglalt saját városra atomot dobni. Pusztuljanak csak a saját semirekellő civilek, miért hagyták elfoglalni?!
Szal még mindig érdekelne, hogy hogyan is képzelik el ezt az atommal védekezősdit...
Gondolkozom közben a kizárólag védekező fegyveren... Hátha találok. Például a telepített légvédelem sztem ilyen. De a karókkal bélelt gödör is... :P -
Gee the CM #148 Na ja, inkább politikia, mint tudomány... Nem baj, ha a hozzászólásokat nézem/olvasom, akkor már megérte a cikk, akárhova is tartozik. :-D -
wanek #147 Tipikusan védekező fegyver nincs. Amivel védekezni lehet, azzal lehet támadni is. -
wanek #146 A keresztények nem az ótestamentumot fogadják el.
Elég sok hozzászólásoddal találkoztam.
Nem kell mosakodni, nem a neved alapján tippeltelek meg, az csak ráadás. -
#145 Volt a fórum elejében pár hozzászólás, ami felvetette bennem a kérdést:
Hogy a picsába lehet atombombával _védekezni_? -
#144 > Sajnos a valóságban túl sok muszlim és/vagy arab egyeduralkodó támogatja hatalmas pénzekkel a terroristaszervezeteket.
Es emiatt a nehany ipse miatt az egesz arab vilagot ki kell irtani? Mellesleg ezen az urugyon az USA-t is lelehetne rohanni, mivel a CIA-n keresztul evtizedeken at tamogattak fegyverekkel, penzzel irakot, sziriat, a talibokat (nezd meg az 1988-as Rambo 3-mat, ott meg frankon elnyomott barati nepkent mutatja be oket). -
AranyKéz #143 << Ezt maximum a zsidó biblia állítja (ótestamentum) >>
Tartalmazza a keresztény biblia az ótestamentumot ? IGEN. Ne gyere ilyen gyenge kifogásokkal.
<< Te meg - ahogy a hozzászólásaidat olvasom - messze nem vagy ateista >>
Elég kevés hozzászólásomat olvastad akkor.
<< Biztos a nickneved sem véletlenül az, ami :) >>
Bár úgy lenne XD. A valóságban azonban teljesen másképp kaptam ezt a becenevet. Még anno középsuliban CounterStrike-oztunk, én a terroristák oldalán voltam, és kellett egy frappáns név :)
-
#142 Egyebkent mit keres ez a hir a "Tudomany" kategoriaban? -
wanek #141 Ezt maximum a zsidó biblia állítja (ótestamentum). Te meg - ahogy a hozzászólásaidat olvasom - messze nem vagy ateista, de keresztény sem... Biztos a nickneved sem véletlenül az, ami :) -
#140 > szerintem az, hogy ki van szivárogtatva inkább arra utal, hogy nem lesz támadás és ilyen módon fenyegetni próbálnak.
Ez az elso eshetoseg amit az "ellenseg" is szamitasba vesz.
> egyébként nem értem mit akarnak az irániak. minek nekik ez az egész cirkusz?
Minek az ameriakiaknak ez az egesz cirkusz?
> miért nem egyeznek meg, ha tényleg csak békés energia termelést akarnak?
Miert nem egyeznek meg az amerikaiak, ha tenyleg nem az irani olaj kell nekik ezzel az uruggyel?
> lehet egy nap hip-hop arra ébredünk, hogy európát fenyegetik vissza egy jó kis nukleáris töltettel, ha bárkinek nem tetszik amit művelnek.
Ugye te is az amikra gondolsz? Ok mar dobtak le ilyesmit, meg hus-ver emberekre is. -
Epikurosz #139 Az érdekes számunkra az, hogy 1945-1848 végéig valamelyest működtek itt a demokráciák. Mihelyst a ruszkik kifejlesztették a saját atomjukat, egyből hangot váltottak, és Kelet-Európa nyugati határain legördült a vasfüggöny.
Sokan nem értik ezt, pedig az orosz atombomba kifejlesztése nélkül az 1948-49-as komcsi fordulatok és a világpolitika változása, gyakorlatilag a hidegháború kezdete (hivatalosan 46-ban kedzdődött Churchill híres beszédével) nem érthetők meg. -
AranyKéz #138 << Az arabok nem robbantgatnak. -.-
Max a terroristák. >>
Szép kis esti mese. Sajnos a valóságban túl sok muszlim és/vagy arab egyeduralkodó támogatja hatalmas pénzekkel a terroristaszervezeteket.
-
AranyKéz #137 << Volt viszont talmudjuk és tórájuk, amiben egyértelmű volt, hogy mindenki alacsonyabb rendű, aki nem zsidó. És persze a gójokkal bármilyen gazemberséget el lehet követni. Ez szerinted szimpatikus volt bármilyen nem zsidó ember szemében? Az emberek megvetését, néha gyűlöletét saját maguknak köszönhetik. >>
Akkor én is elkezdhetem irtani a keresztényeket, mert a Biblia világosan megmondja hogy a nem hívőket (többek között) nyugodtan meg lehet ölni, és ez nekem mint ateistának nem szimpatikus ?
NANÁ HOGY NEM BAZDMEG.
-
#136 Az arabok nem robbantgatnak. -.-
Max a terroristák. -
BlackRose #135 A Japán kormány kapitulálni akart, csak azzal a feltétellel, hogy a császárjuk maradjon hatalmon. Az USA a feltétel nélküli kapitulációt követelte. Hirosíma és Nagaszaki után végül feltétel nélkül kapituláltak, és a császárjukat megtarthatták... ennyit a történelemről. Hirosima és Nagaszaki 100% felesleges volt a háború kimenetelére nézve, csak elkötelezték magukat az USA hatalmi körei, hogy az új fegyvert ki kellene próbálni és Szalint be kellene tojatni, és itt most két légy jött tenyér alá egy csapásra. -
atomkrumpli #134 "A japánokat még a haderejük nagyrészének elpusztításával és 2 atommal is alig lehetett meggyőzni"
ez így túlzás, több oka is volt pl. a szovjet expanziós törekvések, meg a pénz -
who am I 7 #133 A lopás/alvilág terjeszkedik ez azért van :D + a vezetők nem akarnak kinlódni önzetlenül az egész országgal, csak a saját javukat akarják.Hát most kb ennyiről szól a dolog.Kiváncsian várom a "fejleményeket".... -
wanek #132 Dehogynem. A személyes érintettséged túlságosan is elfogulttá tett.
Hol volt még akkor biblia, mikor Egyiptomból elzavarták őket? Volt viszont talmudjuk és tórájuk, amiben egyértelmű volt, hogy mindenki alacsonyabb rendű, aki nem zsidó. És persze a gójokkal bármilyen gazemberséget el lehet követni. Ez szerinted szimpatikus volt bármilyen nem zsidó ember szemében? Az emberek megvetését, néha gyűlöletét saját maguknak köszönhetik.
Manapság is mindenhol pozícióban vannak, és mások kárára tevékenykednek. -
#131 Végül is én így értem. Sajna jelenleg tényleg elkülönül világszinten a fogyasztás és a termelés, ami nem jó.
Másrészt pl, Magyerországon is az van, hogy nem csak az nem él meg, aki nem dolgozik, de az sem aki meg igen, de ez van job helyeken is. Szal a nyugat fogyasztása is inkább egy szűkebb rétegre korlátozódik. -
#130 Végül is másik oldalról nézve, a nyugati társadalom miközben igen csak szopóágon van, az ázsiai országok meg lehetőséget kapnak, hogy ledolgozzanak valamit az évtizedes hátrányukból. És emellett tényleg nem kel attól félni, hogy a túlértékelt amcsi ingatlanpiac összeomlása, valami a 30-as évekhez hasonló gazdasági összeomlást indukál.
És világ átlagban valszeg ez a jóbb út. Egy hiperfejlett nyugat, meg egy 50-es évek szintjén álló "rest of the World" sokkal rosszabb lenne.