529
-
fade2black #209 Japánban 50évvel ezelött amikor azt mondták, hogy aki kamikaze pilota akar lenni az lépjen előre az egész osztag előre lépett. Többek közt ugye ezért tiltották családosoknak meg....
Ha pedig a császár azt mondta volna, hogy utolsó emberünkig kitartunk akkor kis tulzással addig ment volna a harc amíg ember nem amrad japánban.
Innen bármi féle feltételezés, hogy 10-20efő veszteséggel foglalhatták volna el japánt nevetséges.
Sokaknak sokszor nehéz megérteni a japán mentalitást szerintem ember amig nemélt egy félévet kint nemis értheti meg, nem érezehtik át amikor egy nemzetben nem én/családomban gondolkodik mindenki hanem japán/családom és legutoljára én. Egyszerüen drasztikusan eltér a NYi és főleg a Magyar mentalitástol. -
Epikurosz #208 Nem normális! Ez sem. -
Ronny #207 így van, az a vicc, hogy ezek az "elmaradottabb" emberek egyáltalán nem élnek rosszúl. Persze azért van valami jövedelmkülönbség, de a gyerekek mellett is telik mindenre amire egy nugati embernek szüksége lehet. -
#206 "... Az araboknál azonban több az erőszakos ember, mert fejlődésben el vannak maradva tőlünk kb. 300 évvel ..."
Te tényleg SEMMIT nem tudsz az arab emberekről!!!!!
1. A vallásuk TILTJA a gyilkosságot!!!!
2. Az arabok mélyen vallásosak, NAGYON tartják a Korán szabályait!!!!
Az a néhány fanatikus őrült, akiket a média 5000x körbehurcol a Világban, hogy bemutassa az arabok erőszakosságát, ha jól megnézed csak néhány ember. Őket a vallásos muszlimok is kitaszítják maguk közül.
(Mellesleg sokukat az USA pénzeli és látja el fegyverekkel, hogy csinálják az újabb háborús zónákat, amikre az amcsi pénzembereknek égető szükségük van.)
-
Komolytalan #205 "És mi a különbség civil és nem civil között, én csak embereket látok."
De ő civileket emlegetett. Meg tudod van egy vicc erről, abból az időből amikor az oroszok meg a kínaiak nem szerették egymást (tegnap? :-D:
Orosz újságban hír:
Az orosz kínai határon békésen szántogató traktort megtámadta egy kínai tank. A traktor viszonozta a tüzet, majd elrepült.
Szóval az hogy az Izraeliket "civileket" telepítenek nagy tömegben a megszállt területekre, meg mindenhol, ahol Izrael-akármi határvonal van olyan hűdesok "civil" él, az kicsit máshogy hangzana, ha azt írnánk hogy ide is ledobtak a határ mellé egy 10ezer fős csapatot meg oda is ledobtak. Akik néha a "civil" permetező helikopterükkel (Apache AH-64 típusú) átrándulnak a szomszédba, és permeteznek egy kicsit (57 milliméteres irányítatlan páncéltörő rakétákkal). -
#204 Hát ez nem teljesen igaz. Lásd. gazdasági világválság és Adolf úr tervei... -
BlackRose #203 Ha ott jobban megtudsz élni mint itt akkor menni fogsz viyum ide vagy oda, ha nem akkor maradsz. De ugye a vizummentesség csak a turistákra lesz érvényes, úgyhogy az egész egy nagy felhajtás.
Persze én minden vízum ellen vagyok (az tisztességes ember a szabadságát korlátozza és az nem lehet jó), de tegyétek fel a kérdést: miért akar a magyar ember az USA-ba vizum nélkül menni, és ugyanakkor a saját nemzetéhez tartozó, a saját nyelvén beszélő délvidéki magyart nem akarja magyarországra engedni vizum nélkül, sőt napról napra nehezebbé teszi a vizum beszerzését. Ez normális? -
AranyKéz #202 << Talmudot ugyan miért hagytad ki ezek közül a könyvek közül? Ja, hogy az a zsidó faj fensőbbrendűségét írja le a gójokkal (nem zsidókkal) szemben, vagyis ugyanaz mint a Mein Kampf, csak másik oldalról? Ja, hogy ez a jelenlegi zsidó vallás alapműve? >>
A biblia is, és szinte minden egyéb vallási könyvecske is úgy kezdődik, hogy "öld meg azt aki nem olyan mint te". Ezek után mit vársz a zsidó vallástól ?
A Mein Kampf annyiból rosszabb, hogy 1 bizonyos csoportot szemel ki az ultimate bűnbaknak.
<< Egy sztereotípia kialakításához valamennyi valóságalap is szükséges. >>
A sztereotípiákban pont az a veszélyes, hogy egy kis csoport kis tulajdonságát nagyítja fel, és bélyegként rányomja az egész populációra.
A "pénzes zsidó" semmivel se pontosabb mint a "zsugori skót".
-
wednes #201 Tévedsz, a háború nagyon is velejárója az emberiség fejlődésnek, akár tetszik akár nem. Nekem speciel egy cseppet se tetszik. Lejjebb írtak a gyermek születésszámról. A II. VH után jól meglódult lehet látni. 50-60-as évek a nyugati társadalmak aranykora stb.
Ez a fejlődés ciklikus, van 1 felemelkedése a végén meg 1 hanyatlása. Ahogy az életnél, születés és halál és a halálból újra megújulás. -
Epikurosz #200 Én most tudod min röhögök?
Amire bevezetik a vízummentességet amcsiba, már nem is fogja érdekelni az embereket odamenni. elvész az érdeklődés. -
AranyKéz #199 << Lehet, hogy még akkor mi is komcsi-ország voltunk, de a "legvidámabb-barakk" néven lettünk ismertek. Közel sem volt minden olyan sz@r akkor, mint mostanában... >>
Részben azért vagyunk ilyen szarban, mert akkor gyakorlatilag kölcsönökből működtettük az egész gazdaságunkat. Bizony bizony, a dicső kommunizmus nem tudott létezni a kapitalista kölcsönök nélkül.
-
Komolytalan #198 "A zsidók elleni felbújtás a Bibliával kezdődött, folytatódott a Koránnal, népszerűvé vált a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvével és beteljesedett a Mein Kampf-ban és Hitler propagandájával."
Talmudot ugyan miért hagytad ki ezek közül a könyvek közül? Ja, hogy az a zsidó faj fensőbbrendűségét írja le a gójokkal (nem zsidókkal) szemben, vagyis ugyanaz mint a Mein Kampf, csak másik oldalról? Ja, hogy ez a jelenlegi zsidó vallás alapműve?
"A zsidók voltak a tökéletes bűnbakok, meg eszközök a hatalomra törekvéshez. Most már van jobb: bevándorlók, terroristák, pedofilok."
Van egy magyar közmondás: Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Egy sztereotípia kialakításához valamennyi valóságalap is szükséges. Vagyis pl a tolvaj cigány sztereotípia kialakítása valamivel egyszerűbb, mint a tolvaj svédé. Zsidók se voltak szentek, sőt... -
wednes #197 Azért az nem általános, hogy a vizitdíj bevezetése óta pangás lenne a rendelőkben, meg a kórházakban. Sőt a megnövekedett adminisztráció maitt épphogy sokat kell várakozni. Nagyon sokan vannak akiknek rendszeresen KELL menniük.
Én se láttam már 8 éve szeritem orvost, azt se tudom, hogy kihez tartozom, még fogorvoshoz se járok pedig szuvasodnak a fogaim, inkább hagyom elrohadni őket. -
BlackRose #196 Mert rombolással gazdasági problémát lehetne megoldani? Rombolásal, csak rombolni lehet P O N T. -
#195 "... na, ja, 30 éve nálunk is 3,7 volt, komcsi rendszer mellett. más idők, tudod... és a törvények is tiltották az abortuszt..."
Komolyan, már csak röhögök...
30 éve (1977.!!!) vígan lehetett abortuszra menni!
Utoljára az 50-es években volt tiltott az abortusz (Ratko-korszak!) ez pedig 57 éve volt...
Éltél egyáltalán a 70-es években???
Lehet, hogy még akkor mi is komcsi-ország voltunk, de a "legvidámabb-barakk" néven lettünk ismertek. Közel sem volt minden olyan sz@r akkor, mint mostanában...
-
Komolytalan #194 "A japánokat még a haderejük nagyrészének elpusztításával és 2 atommal is alig lehetett meggyőzni hogy tegyenek le a hatalmi törekvéseikről, és adják meg szépen magukat. Hiába no, rohadt egy büszke nemzet."
Ez azért nem teljesen így volt. A probléma az volt, hogy amcsi részről csak a feltétel nélküli megadást fogadták volna el, ami nem szerepelt a japán szótárban. Feltételekhez kötött megadásba simán belementek volna sokkal korábban is a japánok.
A dolog másik része, hogy Japánban is partra lehetett volna szállni, és szépen elfoglalni Tokiót, ahogy megelőzően Berlinnel tették. Csak volt már hasonló élményük előtte, és az amcsi vezetés úgy gondolta, hogy 10-20 ezer amerikai katona halálánál sokkal jobb megoldás elpusztítani 2 japán város civil lakosságát. Az amcsi vezérkari főnök erről konkrétan azt nyilatkozta, hogy "Ha egy amerikai életet megmentettünk, akkor már megérte Hiroshima és Nagaszaki". Csak a miheztartás végett, hogy tudjuk, hogy hol voltak a 2.vh legkegyetlenebb háborús bűnösei (házi feladat: Drezda bombázása, mi volt a promo cél, ami miatt több 10ezer civilt máglyára küldött Churchill).
Mellékesen az atombombával az oroszok felé is demonstrálták az amcsik, hogy talán nem kéne továbbjönni Berlinen, mert Moszkva fölé is szállhat hasonló rakománnyal repülő. -
Bubbax #193 Na mikor jön ez a háború? A CNN jelenleg dögunalmas... -
#192 "Nézz körbe! Cirka 20 éve tart! Hány konfliktus volt! Mennyi országot érintett!"
Ez azért veretes faszság. Akkor már miért álljunk meg 20 évnél? Az egész írott történelemben nagyjából egyetlen másodpercet nem találsz, amikor a világon valahol ne ölték volna egymást az emberek. Szóval ez teljesen normális, az emberi természetből adódik. (Sőt, nem is csak az emberiből.)
De azért ezt világháborúnak nevezni... Az azért egy kicsit más volt. Ott úgy százalékosan a világ jóval nagyobb része háborúzott. És nem csak hivatásos katonák, hanem sorozott civilek, tömegével. -
BlackRose #191 És mi a különbség civil és nem civil között, én csak embereket látok. Ha nem támad akkor nincs miért bántani ha meg támad akkor védekezni kell, civil vagy nem civil, teljessen mindegy. Ez is csak egy a sokszáz manipuláló mendemonda közül. -
Epikurosz #190 A sajtó nemrég telekürtölte, hogy a TB-nél 50 MILLIÁRD forintos megtakarítás keletkezett!
Senki nemt ette fel a kérdést, honnan a búbánatos francból, ha a gyógyszerek ára nőtt?
Az igazság az, hogy amióta bevezették a vizitdíjat, az emberek jobban meggondolják, hogy menjenek-e minden nap orvoshoz. Így kevesebb a felírt gyógyszer, a TB kevesebb támogatást fizet ki, a befolyó vizitdíjak is persze számítanak. Hát, innen, a mi szenvedésünk árán van annak a kibaszott tébének 50 mrd ft. megtakarítása!
A másik: én régen savlekötőt szedtem meg néha altatót (kb. 4 éve voltak álmatlan éjszakáim).
Látva, hogy egy szar gyógyzser felírása miatt órákat kell várni annál a kib..ott háziorvosnál (zsidó amúgy), eldöntöttem, hogy nem leszek többé beteg. ez ilyen egyszerű nálam!
Öregem, azóta nincs gyomorsav túltengésem, aludni is tudok, e ha nem, nem erőltetem, internetezgetek éjjel kettőkor is, vagy csinálok egyebet, és élem az életem gyógyszerek nélkül.
Lehet irigykedni!
-
wednes #189 Elolvasva a sok kommentet a társadalmi, gazdasági problémákról, lehet, hogy a végén tényleg szükségszerű lenne 1 nagy háború, ami átformálja a jelenlegi globális politikai és társadalmi rendszert. :((((
-
Komolytalan #188 "Izraeli civilekre lőni rakétákkal, az aztán az önvédelem."
Apró pontatlanság: Izraelben a gyerekeken kívül nincs civil. Ha jól emlékszem 18-65 év a sorkötelesség, nemre való tekinet nélkül. -
AranyKéz #187 << az iskolák gyakorlata nem is dúrva. Cipruson az egyház szállodákat üzemeltet és a turizmus egy jó részét a kezében tartja:) >>
És valszeg még adómentességet, és adományokat is kapnak. Tiszta haszon.
És akkor még az zsidókat zsidózzák le XD
-
Epikurosz #186 Nem lehet általánosítani. Jó és rossz emberek vannak mindenütt.
Az araboknál azonban több az erőszakos ember, mert fejlődésben el vannak maradva tőlünk kb. 300 évvel (lásd: a vallásháborús 17. sz. Európa). -
AranyKéz #185 << A keresztények nem az ótestamentumot fogadják el. >>
Miből gondolod hogy az újtestamentum kevésbé gusztustalan ? (Épp most írogatok belőle 1-2 idézetet, majd ha kész lesz kirakom a Biblia értelmezése c. topikba)
<< Elég sok hozzászólásoddal találkoztam. >>
Minden második hozzászólásomból sugárzik a valláskritika, nem tudom hogy ebből neked hogyan jött le az hogy nem vagyok ateista.
<< Nem kell mosakodni, nem a neved alapján tippeltelek meg, az csak ráadás. >>
Akkor mi alapján ? Vagy abból, hogy Izrael-párti vagyok, neked az jött le hogy vallásos ortodox zsidó vagyok ?! Érdekes egy logikád lehet.
-
#184 "<< Ezeket fel lehet tüntetni önvédelmi harcoknak is, de az arabok is ezt mondják. >>
Izraeli civilekre lőni rakétákkal, az aztán az önvédelem."
Angol katonákat robbantgatni, AH-64-el palesztin civileket lőni az aztán az önvédelem... -
wednes #183 Ez nem ilyen egyszerű. TB-nélkül a szegény rétegeknek nincs orvosi ellátás. Sajnos ez a TB rendszer se jó. Nem jó itt semmi. Nem olyan pofon egyszerű megtalálni a megoldást. -
#182 "...Az arab és palesztin szimpatizánsokat ki kéne küldeni valami jó kis muszlim diktatúrába, a kommunistákat meg Észak-Koreába..."
Kedves Aranykéz!
Te nagyon nem ismered az arabokat, csak beszélsz a vakvilágba...
Én 1 évig éltem Egyiptomban és lassan már 17 éve járok ki rendszeresen.
Fantasztikus ország, fantasztikus emberek, irigylésre méltó a békéjük, nyugalmuk, szeretettel teli szívük! (Tanulhatnánk tőlük.)
Sok baromsággal tömik az európaiak fejét az arabokról és a muszlim vallásról. Aki kicsit többet tud róluk és a vallásukról, az magasról kiröhögi ezeket a baromságokat.
Egy pillanatig sem imádkozik ott senki sem Izraelhez, sem az USA-hoz.
Amit nem ismersz, arról ne ítélkezz!!!!
-
Epikurosz #181 Helyesbítek, nem 10, hanem 4 év alatt. -
Epikurosz #180 Tök felesleges itt statisztikákról beszélni, a jövőre kell koncentrálni.
Csak egy megoldás van: nem az, hogy az állam elvon, majd visszacsöpögtet segélyek és pályázatok révén, és nem mindig azoknak, akik megérdemlik, hanem a munka eredményét ott kell hagyni az embereknél minél nagyobb mértékben.
Én a teljes TB és segélyezési rendszert felszámolnám, persze lépcsőzetesen, mondjuk 10 év alatt. Személyi jövedelemadó szintén egy nagy kolonc, az adócsalás melegágya. Elég lenne az ÁFA, hisz az állam kiadásai is, segélyek és TB nem lévén, csökkennének. És még sorolhatnám... -
BlackRose #179 "Amúgy az amcsi fertilitást is a vallásos konzervatív területek húzzák fel amiből elég sok van odakint." ... persze mert ezek az "elmaradott" és régimódi emberek a gyerekeket nem költségként kezelik, hanem annak ami, azért létezünk mert az elődök vállaltak minket, és ha akarjuk, hogy utódaink is legyenek... szóval ez gyerekek nélkül nem megy... de ma fontosabb a legújabb model mobiltelefon vagy az új kocsi, gyerek jöhet de csak akkor ha az állam vállalja az iskoláztatást, nevelést... na de mindegy, ez is azért jött, mert fogyasztani lehet termelés nélkül is, (más számlájára persze), és a gyerektermelés miért lenne eltérő dolog, fogyasztani lehet gyerek nélkül is, majd jön az állam és elintéz bennünket ha már öregek leszünk, gyerekek nélkül még jobb, mert több marad az öreg napjainkra, persze az nem jut eszünkbe, hogy mi is az értelme azoknak az öreg napoknak. De, hogy tévedés ne legyen, nem az emberek a hibássak ezért, hanem a rendszer amely két fal közé terelte őket, a gyerek drága, és gyerek nélkül is lehet. Persze a kérdés, hogy meddig. Jár a pofánk, hogy a társadalom, meg a többség a fontos, aztán éppen a társadalom és a többség ellen dolgozunk, úgy, hogy az egyént fogaskeréké alakítjuk. -
Ronny #178 ez nem teljesen így van. Magyarországon 1980 óta csökken a népesség tehát gyerekszám már előtte, a 70-es évek folyamán a reprodukálása színt alá esett, utoljára az 50-es években volt 3 felett.
A briteknél 1964-ben, a baby boom csúcsán volt 2.95, utána folyamatosan esett mire 1980-ra elérte a 1.8-at, azóta a bevándorlás miatt hullámzik. -
Demonic #177 "Régen az volt az antiszemita, aki utálta a zsidókat. Ma az, akit a zsidók utálnak!" /David Irving/ Azthiszem találó:) -
Ronny #176 az iskolák gyakorlata nem is dúrva. Cipruson az egyház szállodákat üzemeltet és a turizmus egy jó részét a kezében tartja:) -
Epikurosz #175 na, ja, 30 éve nálunk is 3,7 volt, komcsi rendszer mellett. más idők, tudod..
és a törvények is tiltották az abortuszt.
Na, hagyjuk ezt a mellédumát! Beszéljünka máról!
A 90 után munkahelyükről kirúgott emberekről (milliókról van szó), az alkoholizmusba menekülő, vagy infarktus, rák stb. által csak úgy elvitt emberekről, a szétzüllesztett (fontos a műveltető igemód!) családokról (Való Világ), a szétlopott nemzeti vagyonról, erről az egész elcseszett rendszerváltásról.
Úgy mondom ezt, hogy én annyira nem élek rosszzul, legalábbis van mindennapi kajám és ruázatom stb., de még pislákol bennem az erkölcsi érzék.
-
wanek #174 Rólad volt szó... -
Ronny #173 Már csak 1.66 és ehhez vedd hozzá, hogy az EU egyik legnagyobb bevándorló populációjával rendelkeznek tehát a fehér fertilitás nem lehet több mint 1.4-1.5! Amúgy az amcsi fertilitást is a vallásos konzervatív területek húzzák fel amiből elég sok van odakint. -
Ronny #172 könyörgöm, nézzetek már egy kicsit utána:)
Írországot már akkor az EU gyerekgyárának hívták amikor még kutya szegények voltak , harminc éve 3.7 volt a fertilitás. Az alkotmány tiltja az abortuszt és pár éve még válni sem lehetett törvényesen. -
Epikurosz #171 ""a középkorban a pénzzel való "munka" a legalantasabbak közé tartozott (valahol ezt olvastam). Így aztán rajtuk ragadt."
Mese, mese, meskete.
1200 akárhányig a pénzügyeket a templomosok intézték. aztán Szép Fülöpnek és a pápának valaki súgott valamit (no, ez lenne ai igazi da Vinci kód megfejtése, de ezzel a ponyvaregényírók, jesz Mr. Brown, már nem foglalkoznak, helyette a katolikus egyházat szekálják) és a templomosok vezéreit kivégezték, a rendet feloszlatták. -
m3200gt #170 Ne hagyd abba. Tovább is van.
Nekem nem az jött le, hogy komcsi arab szimpatizáns lennél.
Én biztos nem imádkoznék az említett államokhoz. Egyszer bíztak az emberek itt Magyarországon a nagy és jóságos USA-ban (56). Jól oda is dobták őket a ruszkiknak.