142
-
lokko #22 a jó zenének a leginkább a mögötte álló pénz árt, mert a nyomás, amit a befektett zseton okoz, kiheréli a kreativitást -
norti #21 rég létezik az a hálózat: DAB-nak hívják, csak sehogy nem akaródzik áttérni a sugárzóknak digitális korszakra analógról... lásd TV/DVB.
nem az mp3-al van a baj, ahogy legtöbb esetben sem az eszközzel. hanem azzal akik használják és akiket elbutítottak a tömörítés elhetőségeivel, mert nem a minőség a fontos manapság hanem a mennyiség. lásd az élet minden más területét: újságírás, munka, stb.
harmadrészt: nem hiszem, hogy az embernek egyszerre 1000-10000 számot kéne magával cipelne, az életbe nem hallgatja azok 50%-át sem.
a zenének a tehetségtelen és igénytelen előadók állandó nyávogása és marketingje árt, nem az mp3 és nem a warez. -
feamatar #20 pwned... -
Anteris #19 én is igényes vagyok a hangminőségre de azt el kell fogadni, hogy nem mindenki lesz öngyilkos csak azért, mert a cintányér nem úgy szól ahogy megütötte a gyerek a studióban és még az sem biztos, hogy igénytelenebbek egy véjtfülünél, mert tényleg a zenére és a dallamra figyelnek és szarnak a herzekre. -
#18 és csak az ájpodot kell betiltani és csak az ájpodot kell lehalkítani, mer halláskárosodásod lesz:c a többi pléjer nem para. -
#17 Arról nem is beszélve, hogy 1 gigára azért ráfér jónéhány album, ha azokat audio cd-n kellene mindig cipelnie mindenkinek, az macerás lenne. Jól nézne ki ha minden tinilány a tatyójában 10 cd-vel járna, miközben az oldalán lógna a diszkmen, ami nemmellesleg baromi hamar merül, tele van mozgó alkatrészekkel, és dejó, mert legalább ha szétmegy benne a cd vehet újat.
Vagy legalábbis gondolom, hogy ezek az okos emberek nem éppen arra céloztak, hogy mp3 helyett losless cuccokat töltsenek le az emberek a netről, hanem h vegyék meg a cd-t... -
#16 Lehet, hogy nem hall, de azért nem mindegy, hogy mivel hallgatja. Én speciel elhiszem, hogy egy 1000 forintos nóném fülessel hallgatva turbópistike baromira nem fog semmi különbséget hallani, akkor pedig olyan mindegy, hogy most 256k, vbr mp3, ogg, sima wav, cda, bakelit vagy akármi. -
#15 Erről beszélek, akinek nincs füle/igénye hozzá az maradjon a tömöritett cuccoknál. És azért egy jó zene ami pl pcm-stereóban vagy netán SACD-ben kerül a közönséghez nemkicsit üt. Egy nagyfelbontású lemezen olyan dolgokat is meghallassz amit elötte el sem képzeltél volna. Ami a lényeg élvezet hallgatni a zenét! -
BOTICSELLI #14 Wanek!
Ekkora marhaságot már rég nem hallottam.
14 éve hangosítok rockkoncerteket.
Tudod azért nem emeltek szót, mert NEM VOLT MÁS TECHNOLÓGIA AZ AM SUGÁRZÁSON KÍVÜL Te nagyokos.
Javaslom olvass utánna egy technikai lexikonban!
Az FM ezután következett és sajnos máig egyeduralkodó, egészen addig amíg meg nem jelenik egy iszonyatosan gyors adatátvitelt biztosító hálózat (ki tudja, talán a mobil 4G) ami lehetővé teszi majd az 500-600kbit/s-es sugárzást.
De ahhoz hogy ez megtörténjen, a hallgatóknak egy "kicsit" igényesebbnek kellene lenniük.
Minek törjék magukat a rádióadók, ha a szerencsétlen dinka tizenévesnek az MP3 is megfelel (mert életében nem hallott még minőséget)?
Beszélgettem olyan 17 évessel aki frankón állította, hogy semmi különbséget nem hall egy CD lemez és egy 256kbit/sec-es MP3 között.
Na ezen a ponton feladtam.
Itt tartunk ma.
És sajnos nem úgy fest, hogy a világ a minőség felé haladna, hanem pont ellenkezőleg: GAGYISODÁS? SILÁNYSÁG EZERREL... :( -
#13 Nem ez a lényeg, hanem az hogy effelé megy a világ,mindenki megelékszik a "gagyi" jól tömöritett zenével. Szerencsére azért vannak olyanok is akik szeretik ha valami tényleg jól szól! Pl van Iaudio D2 hordozható lejátszó ami lejátsza a FLAC és APE(lossless veszteségmentes formátum) formátumot, ami azért fényévekkel jobb mint az mp3 meg a kis társai. Én személy szerint a jóminőségű zene híve vagyok, (Flac,Ape,CDDA,DVD-Audio,SACD) akinek meg elég az mp3 az úgysem fogja törni magát hogy mást is kipróbáljon. -
loga #12 Belehajtogatod :D -
loga #11 Pontosan egy rádion sem jobb a minőség... -
matt taylor #10 Egy MP3 méretű cd lejáccoba h rakod bele a CD-t(12cm átmérő) -
#9 Ott a pont! XD. -
wanek #8 Ezek a nagy zenészek, hangmérnökök, stb. annak idején egyáltalán nem emeltek szót a zenék AM sugárzása ellen, pedig az messze nincs még egy nagyon gyenge MP3 közelében sem. FM sugárzásnál már jobb a helyzet, de egy jó MP3 mellett az sem rúg labdába. Persze valószínűleg azért nem emelnek szót, mert a rádiók népszerűsítik a zenéket, és hátha valaki megveszi a portékájukat.
Szóval, aki a minőség miatt papol, az jobb, ha hallgat. Nem kell ezeket komolyan venni. -
#7 En is a gagyit hallgatom,mert kis helyen elfer...
Ezt vallalni kell. Nem fogok Discmant magammal hurcolaszni.Csinaljanak mp3 lelatszo meretu cd lejatszokat,akkor majd esetleg gondolkodom a "jobb" minosegen.Bar akkor sem hurcolasznek 8-10 lemezt magammal :P
Szal maradok a gagyinal... -
#6 SZVSZ teljesen igazuk van!
Másként fogalmazva iszonyatmód gagyisodik a világ. Ennyi..... :( -
szombi #5 Megszólaltak a hififülek!!!!!!!!!
A zenei kiadók után őket útálom a legjobban... -
avman #4 nem is tom. mp3? ipod? az itunes pl. aac-t használ, ami azért 200-300-as bitrétesen már nem szarul szól. meg abból is van lossy formátum. -
metaljesus #3 :) -
metaljesus #2 máskor tegyél vigyori arcokat a mondókádba mert még azt hiszik komolyan beszélsz -
#1 " hogy az MP3 szabvány és az iPod elterjedése miatt folyamatosan romlik a zeneszámok minősége. "
hát lol. arra gondolnak, hogy egy korongon van 1 hallgatható szám, amit a rádió orrvérzésig nyom a többi egy kalap .... ?
mert minőségi zene az ritka, csak a sok salalalala.