Apple: új és olcsóbb iPod lejátszók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
iPod Touch USA-ban: 399 dollár (16 gigás)
iPod Touch Mo-on: 585 dollár (16 gigás) mostani szar dollár árfolyamon...
Szóval ez egy nagy szívás, hogy mi kb. 35eFt-tal drágábban jutunk a termékhez.
QT: óriási nagy genyóság volt az Apple részérõl, hogy csak a Pro Serial-lal lehetett a teljes képernyõs módot használni. Ez MÁR NEM így van.
iTunest sokan fikázzák, az elején én is ezt tettem. Kerestem OSX alá winamp szerû lejátszót. Azután elkezdtem használni, és rájöttem, hgoy az eddig használt lejátszók nincsenek olyan jók NEKEM. Pl. ha egy elõadótól kerestem egy számot, csak elkezdtem gépelni befelé, és folyamatosan szûkítette a listát. Lehet több saját listát csinálni, azonnal CD-t írni a listából. Szóval nekem tetszik. Érdemes azért kipróbálnotok, taln megszeretitek. A QT egyébként halál szar win alatt, OSX altt meg nagyon jó. De OSX alatt is lehet sok minden más lejátszót használni.
Taskokat le lehet lövöldözgetni itt is, nem gond.
iPhone-nak tényleg nagy hibája, hogy csak szinkronizálgatni lehet, tehát a fájlok rátoszigálása macerás. De ezt is be lehet állítani, hogy pl. a reggeli hírket podcast formájában ráteszi z iTunes a lejátszóra, meg valamelyik könyvtár zenéit. Benne hagyod éjszakára, majd reggel csak kihúzod a Dock-ból, és hallgathatod is amiket elõzõ este beállítottál. (ez biztos megy PDA-kon is vagy más lejátszón, de nekem konkrétan ez nagyon tetszett)
Én sokkal inkább hiányolom a GPS-t belõle, dehát mit várunk, hiszen még OSX-re sincsen normál GPS progi.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hamarabb beírom, hogy rm vagy mv mielõtt még az égérhez nyulnék :)
De most így Gnomba , ha kuka felé viszek valami ikont akkor felnyílik, akkor most király rendszerem van ? :D
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Egy kis ajándék;
Fly a flight simulator in Google Earth
Fri, Sep 7 '07 at 7:30AM PDT ? Submitted by greenarchipelago
I just read in a German online magazine that Google Earth contains a "hidden" yet complete flight simulator! Currently, two jets are available (F16 and SR22), and also the list of airports is not that long. Just open Google Earth (you'll need the newest version, 4.2), and then type Command-Option-A. A dialog will appear, asking you to pick your airplane, airport, and a few other things. (Once you've used this keyboard combo once, you can invoke the flight sim in the future via the Tools ? Enter Flight Simulator menu item. This entry will be missing, however, until you invoke the simulator once via the keyboard.)
Flying is rather tricky, as the Google team seems to have invested lots of efforts into the UI (joysticks are supported, for instance) so that the flight instruments are rather "mimosa-like". A test flight using a normal keyboard and mouse ended shortly after takeoff. Here's a list of flight sim commands in English or German.
Belsö linkekhez ide 2. cikk.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként mivel eleve rajta lesz csomó minden, nem _muszáj_ buherálni, csak lehetõség.
Az ujjal/stílussal kezelhetõség: lesz ami simán ujjal vezérelhetõ, az alap dolgok mûködni fognak így. Nem kell olyan precízen böködni. Meg lesznek olyan alkalmazások, amik inkább kis területek böködését igénylik (filekezeléstõl kezdve jó pár dolog amit inkább így célszerû megoldani). De gondolom azért ha nagyon akarja az ember ujjal is használhatja (tehát nem _csak_ ceruzával). Legalábbis ami kezemben járt PDA azokkal boldogulni lehetett így is, miért lenne ezzel másként.
Minden jog fenntartva!
Ubuntun a VGA driver telepítése is gondot okozott =/ pedig mindent a leírtak szerint csináltam :)Fr.oból ssh-n keresztül csinálta meg egy haverom õ is küzdött vele valamiért. Na mind1.
Viszont valami olyasmit olvastam, hogy nem lehet majd mindent fingerrel pötyögni, hanem lesz hozzá egy cerka és lesz amit azzal csak...Ezt a részt nem értettem de hülyeségnek is tûnik...
u.i.: nehéz linuxot tanulni a semmibõl :) Egyszer rászántam magam hogy megpróbálok belemélyedni. Õ volt az Ubuntu. És éjjszakákat töltöttem linuxos oldalak olvasgatásával, meg hogy mit hogyan lehet felrakni beállítani...Hááát aztán feladtam =/ Pedig hihetetlen érzés :D Márcsak az is hogy linuxon van az ember. Az meg aki át tudja látni / érezni / kezelni az open source szabadságát...hát azért az komoly lehet :)
Hát sorry az Offért.
Nem is kell feltétlen. :) Lesznek sokan akik fejlesztenek rá. Apróbb dolgokba meg te is bele tudod ártani magad. Ha pl. nem tetszik a design, a színek, a grafikai részeket magad is kicserélheted, hiszen azok csak képek. És még számos más dolgot.
Nem gördítenek eléd akadályokat, mint a többi készülék esetében.
No meg valóban, beletanulhatsz. Nem ördöngõsség az sem. :)
Minden jog fenntartva!
Igen, olvastam pár hozzászólást, miket lehet csinálni az opensource-szal :) Csak kár hogy nem értek a linuxhoz =(
Sennheiser CX300. Mostmár hallottál.
Hatalmas tévedés.
Konkrét infókat itt találsz leginkább: http://wiki.openmoko.org
Ha nem a készülék háza alapján döntesz (illetve tetszik a design), akkor nyerõ lehet neked. Hardware-ben kb. azt hozza amit az iphone vagy hasonló telefonos pda-k (oké, fényképezni nem lehet vele), cserében nincs 1-2 éves hûségszerzõdés, simlock, és még szabadon buherálhatod is (opensource).
Minden jog fenntartva!
"Ha az ujjal böködhetõ képernyõ tetszik, akkor nézd meg az Openmoko-t is, az is fogja tudni. Oszt' még olcsóbban hozzá is jutsz. Meg még GPS is van benne. Mondjuk kamera az viszont nincs."
wow tényleg nemrossz elsõre...mindjárt utánnanézek részletesebben is :D kössz az ötletet ;)
Aláírom hogy kezdõknek, meg akik csak zenét hallgatni, telefonálni, netezni, stb. szeretnének, és szeretik a szép cuccokat, azoknak az iPhone a legjobb választás. Na de a játékot felhozni, csak mert van rá egy sakk meg egy vacak Mario bros (akkor már inkább Mario World, ami már symbianon is fut emulátorral)
Engem például hidegen hagy, hogyan ürül ki a kuka. Persze a szép GUI-t szeretem, de a testreszabhatót mégjobban: most egy Windows Vista theme-et használok ami baromi jól néz ki, vistás, köralakú Start gomb, vista rendszerhangjai, stb. Szabadon variálható desktop, rajta a kedvenc progik és MP3-playlistek ikonjai, ötnapos idõjárás-elõrejelzés ami a ferihegyi METAR-tól szedi az adatokat, akku, szabad memória kijelzés, csúszkával állítható fényerõ, ha SMS-t kapok akkor az is megjelenik a home képernyõn, nem kell a menüben bolyongani hogy elolvassam. Ugyanígy az emlékeztetõ, dátum, óra, stb. Az egész kezdõképernyõ olyan high-tech benyomást kelt, minden elérhetõ róla 1 kattintással ami csak kell, nekem ez jelenti a nagyobb felhasználói élményt. Meg az, hogy kiveszem a memóriakártyát, olvasóba be, és a PC-n megszokott Total Commanderrel pillanatok alatt feltöltöm zenével/videóval, egy 350 megás sorozat-epizód mindenféle konvertálás nélkül cca másfél-2 perc alatt rajta van a gépen.
Amúgy mégegyszer mondom: Semmi probléma nincs azzal hogy neked tetszik az iPhone, örülök neki hogy megtaláltad a számodra tökéletes mobilt. A baj az, ha valaki divatból megveszi, aztán veri a mellét hogy õ a király, és hogy mennyire alázza a telefonja az összes többit, beleértve a PDA-kat is. Valaki motorozni szeret, valaki biciklizni, egy motoros szívét nem fogja megdobogtatni egy legeslegistenkirályabb bringa sem, ezt el kell fogadni.
Peace :)
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
nem a te hsz-edre, de még hadd nyomassam ide még egy gondolatomat: nekem a telefon telefonálásra, sms-elésre, zenehallgatásra (videónézésre?:P), nagyon ritkán, de fényképezésre, ha van wi-fi netezésre, fm-rádióra (na igen, ez tényleg hiányzik!) kell. és az ár nem túl lényeges, meg amúgyis elsõre külsõ alapján választok, szeretem, ha ránézek a telefonomra azt mondjam: na ez, kurva jó. ezt megérte megvenni. és nekem nagyon tetszik az iPHONE. ráadásul több olyan tesztet olvastam, ahol a szerzõ a készülék kézhezkapása napjáig 'vegyes' érzelmekkel volt telítve, utána meg írt egy Steve Jobs-hoz hasonló szókészletû cikket:) Mert az iPHONE-ban az a marha jó, hogy a szoftvere is tele van apró finomságokkal (kuka felnyílik, ha valamit törölsz, bele megy a 'szemét', majd lecsukódik), amik akárki akármit is mond, nagyon sokat adnak a felhsználói élménynek. nem tudom, miért baj az, ha valaki tud örülni egy mindennapos készüléknek is, néha elvigyorodik, hogy de jó, hogy van ez nekem. sok gyermekbetegséggel küzd, az érintõképernyõt sikerült kicsit elrontaniuk (ez nyilván csökkenti a minõségérzetet), de akkor is. amikor még nem hype-olták, akkor is, én úgy éreztem: ez kell nekem. és mindenféle vélemény elolvasása után is így érzem.
még egy: az, hogy nálunk drágák az APPLE termékek, és nem megoldott a szervizelésük, jó öreg magyarhoni probléma. drágaságuk abban rejlik, hogy az APPLE nem adja drágábban a büdös európai népnek, hadd szívjanak: szállítás, kereskedõ1, vám, adó (itthon ugye nem kevesek), kereskedõ2, kereskedõ 3 etc.. apám révén fogok venni új ipod nanot(marhára bejön, végre olyan a formája, mérete, ami PONT jó, nem úgy mint a nagyé, 8GB meg talán elég lesz, bár kicsit az mp3 bitrátáinál kell majd a kompromisszum, monnyuk csak 240 kbps) és kb 37k magyar pénzbõl kijön.. igaz a nano lányoknak való, de lexarom<#mf2>#mf2>
és azért jussunk már el oda, hogy ha véleménykülönbség támad ne hülyézzük oda-vissza egymást, légyszíves! (én nem mondtam, hogy én nem tettem<#mf1>#mf1>)
Blackmail the Universe
Da ha semmi szükség rá, akkor miért futnak iTuneshelper, iPodhelper és QTtask nevû processek? És hiába szedem ki a qttaskot az autorunból, elég lejátszani egy .mov fájlt, és a következõ reset után ott van megint. Az ilyet nagyon utálom. Az meg a másik, hogy a Quicktime player, olyan "extra funkciót" mint a full screen, csak pénzért tud a PRO változattal, komolyan mondom röhej.
this is incredible, amazing, the 7th wonder of the world, incredible, amazing, incredible, amazing, beautifull, amazing, unbelievable, amazing
Vagyis nem maradtam le semmirõl :)
Blackmail the Universe
... és ami au említett videót illeti... "this is incredible, amazing, the 7th wonder of the world, incredible, amazing, incredible, amazing, beautifull, amazing, unbelievable, amazing...", nekem is van egy ilyen dolog a gatyámban incredible, amazing, 7th wonder of the world... és jut eszembe errõl Bush és a bandája... "terrorist, terrorist, 9/11, terrorist, 9/11, 9/11...", beteg emberekrõl van szó egyszerûen be kell vallani. :)
Ja és a tömeg... Jobs: "amazing colors, 8GB memory only for $299"... tömeg: "yeah, shhhhhhhhh, wooooooow, shhhhhhh" MLoL. Persze az is marhaság, hogy 40.000 songs, hiszen az az iTunes-ról mindössze 39.600 dollár ami tényleg aprópénz :) kb. a userek 80% szívessen megfizeti, de ha még tegyük fel meg is fiyetné, ki a fenének van erre ideje és ki a fene az akinek 40.000 szám tetszik annyira, hogy pénzt adjon érte és, hogy végighalgassa, 40.000 szám az kb. 100 nap folyamatos zenehalgatás vagyis napi 8 órával is egy év lenne. Baromság.
amúgy az openmoko érdekes próbálkozás, a készülék maga viszont... BÛNRONDA!
a PDA-knál meg cerka.. sucks.. többek között.
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
amúgy meg:<#violent>#violent>
Blackmail the Universe
2) PodCast !!! Azt nem az Apple adja, hanem bloggerek, rádióadók csinálják, saját szerveren, az Apple-nak és az iPodnak semmi köze hozzá.
3) Nem az ár a probléma, hanem az ár/érték arány. Én hajlandó vagyok többet fizetni olyasvalamiért, ami megéri. Az iPod mi pluszt ad az áráért? Nekem semmit. Inkább hozzácsapok még egy huszast, és veszek egy komolyabb cuccot, ami tényleg jó is. Egy mercit megvesz az ember 5 millióért, de ha swiftet lát ugyanannyiért azt akkor sem ha megtehetné... Hiába hogy esetleg szebb optikai tuning van rajta.
Általábban csak használni akarják a cuccot, minél kevesebb fejfájással. Erre törekszik az Apple...egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók.
Ebben egyetérthetünk. De sokan vannak, akik értenek hozzá, szempont a hangminõség és hogy másra is lehessen használni a kütyüt. Meg máshogy, nekem például az iTunes egy fölösleges plusz marhaság, amire rá lennék kényszerítve ha iPodot vennék, én viszont jobban szeretem a memóriakártya+total commander megoldást. Mindenkinek más az igénye, valakinek az iPod, valakinek egy PDA a legmegfelelõbb zenehallgatásra, fölösleges gyõzködnötök az utóbbi tábort hogy az iPod a legjobb, csak mert a legtöbbet abból adták el.
Olyan linked van, hogy ugyan az flac, hogy néz Oszcilloszkópon különbözõ lejátszóknál ? (Esetleg frekvencia komponenesek-re bontva, hasonlítva a torzítás nélkülihez ?)
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
De: az utolsó mondatod azért nem teljesen igaz. Lásd itt Legalább megengedik a Haxie-ket és az X11-nt (open office) Novell ezt nem teszi. MS ezt nem teszi. Miért nem beszélsz azokról...is ?
the world is mine
Na monst itt hozzá teszem: EGYSZERÜ, de LÁTVÁNYOS MINÖSÉG.
Kurva jól vegignéztet...pár perc alatt ? Nagyon tudod, hogy miröl beszélsz...a lényeget elseggelve.
el is mondtad a lényeget. Egyszerü, látványos.. Nem a minõség a lényeg.. Csillog-villog de mire jó? Csak zabálja a procit, hamarabb lemerül az aksi. A zsebembe nem tök mind1 hogy hogy néz ki, amíg 1xer bekapcsolom aztán elrakom?... Legyen strapabíró, minden konfigurálható legyen benne, jó hangminõség, jó aksi. Ezek kellenek egy jó lejátszóhoz. iPodnál mi van? nagyon kevés idõt bír az aksija, ha 1xer leejtem vihetem be a szervízbe mert meghalt. Beállíthatóság kb nulla, hangszinek állítása sincs pl.. A hangminõségét meg már leírtuk jónéhányan.. Egy gyenge középkategória.. Végülis arra van hogy zenét hallgassanak rajta. Mindezt pofátlanul magas áron.
Nézd meg az iRiver lejátszóit.Olcsóbbak mint az iPod hasonló kategóriás lejátszói. Strapabíróság: leejtheted, nem lesz semmi baja, egy ismerõsömén még egy autó is átment - saját szememmel láttam - és nem lett baja!! A régebbieknél még volt olyan probléma hogy kopott a festék..A következõ generációban megoldották egy speckó lakkréteggel, így már a külseje is mégtöbbet bír. KOnfigurálhatóság: kb mint egy linux, mindent be lehet rajta állítani, amit csak akarsz. Akkumlátor: minimum 30 órát bír, de a tapasztalat az, hogy inkább többet. Jah és még valami, cserélhetõ az aksija, akár otthon is, nem úgy mint az apple-nél.. Hangminõség? Elég jó. Nem véletlenül használnak a tesztekben jóformán mindenhol iRiver, Sony termékeket, ahol pl füleseket tesztelnek, mert ezekben van meg a kellõ hardver, amely nem zajt és recsegést fog átadni. Jah és az ára kevesebb mint a hasonló kategóriát megcélzó iPod-ké.
Ezek után el lehet dönteni, melyiket érdemesebb megvenni..
Csak sajnos, manapság az emberek megveszik, mert trendy, divatcikk, akár mennyiért.. Nem azért mert tényleg tud valamit. Jó tudás/ár érték arányban vagy valamiben.. <#wilting>#wilting><#szomoru1>#szomoru1>
Nem a lényeg, hanem a fontos!
1) Legalább, azért nézzétek ezt már ezt VÉGIG, mielött a cipötöket rágcsálnátok...<#oooo>#oooo> Máskülönben, az csak az - cipörágcsálas.
2) PodCast !!! Teljesen ingyenes a PC-n vagy a Mac-en, akkor is ha soha nem vettetek semmit az iTunes-ról. Több százezer audio-podcast elerhetö, és valamint kb. 25 000 VIDEO PodCast szintén. Tehát az Apple legalább vissza ad valamit a nagyközönségenk a saját költségén ( lásd-szerverek, software fejlestési költségek, fenntartás, modemek, stb. költségek)... Ki más csinálja ezt ? <#hawaii>#hawaii>
Nagypofáju hálátlanok vagytok...<#levele>#levele>
3) "Vannak cuccuk amik " HATVÁNYSOAN " többet tudnak " fele árért stb ... na-ja, hatványosan félseggel.
Az átlagember nem PC buzeráns. Általábban csak használni akarják a cuccot, minél kevesebb fejfájással. Erre törekszik az Apple...egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók.
4) akiteknek ez a hozzáállás nem tetszik, akkor mehettek ezzel <#hehe>#hehe>
5) AAPL lement. Kurva jó. vettem egy másik ötvenet. <#nyes>#nyes>
Attól még hogy kevesen hallgatnak ogg/flac-t, attól még nem biztos hogy az mp3a jó.. Ahogy valaki elõttem is írtam, gyõzikének is nagy a nézettsége mégis szar.. Régebben még igaz is lehetett hogy jó a sima mp3 utcára. De amióta ilyen 20-160GB tárhely van egy player-en, simán lehet rajta így is több ezer db tömörítetlen zeneszámot tárolni rajta. Pláne ha van egy zárt fülesed, mint pl a CX300, akkor még az utca zaja is kivan szûrva 90%-ban, ergo szinte teljesen tisztán lehet hallgatni a zenét. A metro az ami kicsit behallatszik, de amúgy teljesen csendes. Ott igenis kijön a különbség. 320kbps-es mp3-k azok, amelyek már tényleg szépen szólnak, de még mindig nem tökéletesek. Például ha van egy adott zene számunk, ugyanazon a lejátszón meghallgatod 320-as mp3ban meg wav-ban, érezhetõ lesz a különbség.
A fõ problémám az az iPod-al, hogy zene hallgatáson kívül mindenre jó. Lehet rajta netezni(mostmár) videót nézni, fényképeket stb.. Csak zenét nem lehet rajta normális minõségben hallgatni.. Equalizator nincs rajta csak elõregyártott 4db gyári szar sablon.. És nem a levegõbe beszélek, eddig az iPod-k mindegyik generációját kirpóbáltam, és nem tetszettek. Pláne az nem, hogy iTunes kell hozzájuk + quicktime..
Amúgy ha a hangminõség és tesztek érdekelnek, ajánlom ezt az oldalt:
HeadRoom
Most ti itt komolyan el fogjátok dönteni, hogy a töltöttkáposztát rizzsel, avagy gerslivel kell csinálni, káposztalevélbe, vagy szõlõlapuba kell tekerni?
Majd azért még visszanézek ide, az is kiderülhet, hogy mi rosszul csináltuk eddig.
Ha az ujjal böködhetõ képernyõ tetszik, akkor nézd meg az Openmoko-t is, az is fogja tudni. Oszt' még olcsóbban hozzá is jutsz. Meg még GPS is van benne. Mondjuk kamera az viszont nincs.
Minden jog fenntartva!
10k egy agybadugós fülhallgatóért ? Az drága.
Szerintem kevesen hallgatnak ogg/flac -ot vagy tömörítettlen zenét egy hordoható készüléken, jó oda a "szar" mp3 vagy ogg/Vorbis.
Egyébként nem hiszem, hogy lényeges eltérés lenne az hordozható zene lejátszók hangminõségében.
maxmimum azért mert 128kbps-es mp3-akat hallgatsz a gyári iPod fülesen. Hallgattál már tömörítetlen zenéket pl egy sennheiser HD595-n? Persze utcán nem kell ez a minõség. Bár egy CX300 is nagyon jó hangminõséget hoz. Pláne ma, ilyen 80-160GB-os hdd-n simán elférnek tömörítetlenül is a zenék. De hiába a jó füles iPod-hoz, meg a tömörítetlen zene, ha maga a hangátadó hardver szar. Kb mint egy integrált hangkártya vs. creative kártya..