87
-
Midas #47 Nekem 2 hetet bir az iphone aksija es zenet halgatok meg videokat is nezek vele, es eleg sok funkcioja van. Raadasul nyugaton eleg sokfele van ingyen halozat szal netezhetsz stb. Szal annyira nem szar azert. -
#46 Figyu haver ! Te honnan tudod, hogy nem "strapabiró". Neked volt már egy ? Valaha is használtad ? Vagy talán csak VALAKI azt mondta, vagy inkáb KIJELENTETTE ?
Na monst itt hozzá teszem: EGYSZERÜ, de LÁTVÁNYOS MINÖSÉG.
Kurva jól vegignéztet...pár perc alatt ? Nagyon tudod, hogy miröl beszélsz...a lényeget elseggelve. -
#45 "egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók."
el is mondtad a lényeget. Egyszerü, látványos.. Nem a minőség a lényeg.. Csillog-villog de mire jó? Csak zabálja a procit, hamarabb lemerül az aksi. A zsebembe nem tök mind1 hogy hogy néz ki, amíg 1xer bekapcsolom aztán elrakom?... Legyen strapabíró, minden konfigurálható legyen benne, jó hangminőség, jó aksi. Ezek kellenek egy jó lejátszóhoz. iPodnál mi van? nagyon kevés időt bír az aksija, ha 1xer leejtem vihetem be a szervízbe mert meghalt. Beállíthatóság kb nulla, hangszinek állítása sincs pl.. A hangminőségét meg már leírtuk jónéhányan.. Egy gyenge középkategória.. Végülis arra van hogy zenét hallgassanak rajta. Mindezt pofátlanul magas áron.
Nézd meg az iRiver lejátszóit.Olcsóbbak mint az iPod hasonló kategóriás lejátszói. Strapabíróság: leejtheted, nem lesz semmi baja, egy ismerősömén még egy autó is átment - saját szememmel láttam - és nem lett baja!! A régebbieknél még volt olyan probléma hogy kopott a festék..A következő generációban megoldották egy speckó lakkréteggel, így már a külseje is mégtöbbet bír. KOnfigurálhatóság: kb mint egy linux, mindent be lehet rajta állítani, amit csak akarsz. Akkumlátor: minimum 30 órát bír, de a tapasztalat az, hogy inkább többet. Jah és még valami, cserélhető az aksija, akár otthon is, nem úgy mint az apple-nél.. Hangminőség? Elég jó. Nem véletlenül használnak a tesztekben jóformán mindenhol iRiver, Sony termékeket, ahol pl füleseket tesztelnek, mert ezekben van meg a kellő hardver, amely nem zajt és recsegést fog átadni. Jah és az ára kevesebb mint a hasonló kategóriát megcélzó iPod-ké.
Ezek után el lehet dönteni, melyiket érdemesebb megvenni..
Csak sajnos, manapság az emberek megveszik, mert trendy, divatcikk, akár mennyiért.. Nem azért mert tényleg tud valamit. Jó tudás/ár érték arányban vagy valamiben.. -
#44 Hát Nakérem. Már megint megy az az irdatlan "figymacsörgetés". Alul is és felül is. ( a felsö ott a foguk elött van )
1) Legalább, azért nézzétek ezt már ezt VÉGIG, mielött a cipötöket rágcsálnátok... Máskülönben, az csak az - cipörágcsálas.
2) PodCast !!! Teljesen ingyenes a PC-n vagy a Mac-en, akkor is ha soha nem vettetek semmit az iTunes-ról. Több százezer audio-podcast elerhetö, és valamint kb. 25 000 VIDEO PodCast szintén. Tehát az Apple legalább vissza ad valamit a nagyközönségenk a saját költségén ( lásd-szerverek, software fejlestési költségek, fenntartás, modemek, stb. költségek)... Ki más csinálja ezt ?
Nagypofáju hálátlanok vagytok...
3) "Vannak cuccuk amik " HATVÁNYSOAN " többet tudnak " fele árért stb ... na-ja, hatványosan félseggel.
Az átlagember nem PC buzeráns. Általábban csak használni akarják a cuccot, minél kevesebb fejfájással. Erre törekszik az Apple...egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók.
4) akiteknek ez a hozzáállás nem tetszik, akkor mehettek ezzel
5) AAPL lement. Kurva jó. vettem egy másik ötvenet. -
#43 10k egy CX300-ért szerintem viszonylag korrekt ár, pláne ha azt vesszük hogy az iPod fülese kb 5 rongy és mekkora trágya.
Attól még hogy kevesen hallgatnak ogg/flac-t, attól még nem biztos hogy az mp3a jó.. Ahogy valaki előttem is írtam, győzikének is nagy a nézettsége mégis szar.. Régebben még igaz is lehetett hogy jó a sima mp3 utcára. De amióta ilyen 20-160GB tárhely van egy player-en, simán lehet rajta így is több ezer db tömörítetlen zeneszámot tárolni rajta. Pláne ha van egy zárt fülesed, mint pl a CX300, akkor még az utca zaja is kivan szűrva 90%-ban, ergo szinte teljesen tisztán lehet hallgatni a zenét. A metro az ami kicsit behallatszik, de amúgy teljesen csendes. Ott igenis kijön a különbség. 320kbps-es mp3-k azok, amelyek már tényleg szépen szólnak, de még mindig nem tökéletesek. Például ha van egy adott zene számunk, ugyanazon a lejátszón meghallgatod 320-as mp3ban meg wav-ban, érezhető lesz a különbség.
A fő problémám az az iPod-al, hogy zene hallgatáson kívül mindenre jó. Lehet rajta netezni(mostmár) videót nézni, fényképeket stb.. Csak zenét nem lehet rajta normális minőségben hallgatni.. Equalizator nincs rajta csak előregyártott 4db gyári szar sablon.. És nem a levegőbe beszélek, eddig az iPod-k mindegyik generációját kirpóbáltam, és nem tetszettek. Pláne az nem, hogy iTunes kell hozzájuk + quicktime..
Amúgy ha a hangminőség és tesztek érdekelnek, ajánlom ezt az oldalt:
HeadRoom -
usererror #42 Bocsánat, lehet, hogy elírtam a böngészőben a címet? Ez most a szánalmasponthu, vagy micsoda?
Most ti itt komolyan el fogjátok dönteni, hogy a töltöttkáposztát rizzsel, avagy gerslivel kell csinálni, káposztalevélbe, vagy szőlőlapuba kell tekerni?
Majd azért még visszanézek ide, az is kiderülhet, hogy mi rosszul csináltuk eddig. -
Polemius #41 Dany007:
Ha az ujjal böködhető képernyő tetszik, akkor nézd meg az Openmoko-t is, az is fogja tudni. Oszt' még olcsóbban hozzá is jutsz. Meg még GPS is van benne. Mondjuk kamera az viszont nincs.
-
turul16 #40 Vajon mit szólsz, ha alaplapra integrált creative chipet látsz?
10k egy agybadugós fülhallgatóért ? Az drága.
Szerintem kevesen hallgatnak ogg/flac -ot vagy tömörítettlen zenét egy hordoható készüléken, jó oda a "szar" mp3 vagy ogg/Vorbis.
Egyébként nem hiszem, hogy lényeges eltérés lenne az hordozható zene lejátszók hangminőségében. -
#39 "iPod hangminőség: nekem botfülem valószínüleg, mert semmi bajom nincsen a minőségével. Jónéhány emberkét ismerek, akinek szintén semmi kínja nincsen vele"
maxmimum azért mert 128kbps-es mp3-akat hallgatsz a gyári iPod fülesen. Hallgattál már tömörítetlen zenéket pl egy sennheiser HD595-n? Persze utcán nem kell ez a minőség. Bár egy CX300 is nagyon jó hangminőséget hoz. Pláne ma, ilyen 80-160GB-os hdd-n simán elférnek tömörítetlenül is a zenék. De hiába a jó füles iPod-hoz, meg a tömörítetlen zene, ha maga a hangátadó hardver szar. Kb mint egy integrált hangkártya vs. creative kártya.. -
#38 Nem utáljuk. Csak fura, hogyha az Apple piacra dob egy bármilyen közepes vackot, az hír (ebben most nem, de nagyon sokszor tartalmazzák ezek a hírek az "apple forradalmasította a zeneipart", a "forradalmian új érintőkijelzős iphone" és hasonló közhelyeket), de mondjuk egy i-mate ultimate miért nem ekkora szenzáció? Vagy egy HTC Omni, ami ötvözi az iPhone dizájnosságát egy PDA funkciógazdagságával. -
#37 De ha ragaszkodsz a mariohoz akkor tessék :)
-
#36 Az a poén hogy hülye vagy :) Ha valamiben össze akarod mérni a PDA-kat az iPhone-al, az szerintem ne a játék legyen - ugye ezt a szupermáriót te sem gondolod komolyan, hogy érv lehet az iPhone mellett?
Ütőkártya? Ha már annyira fel akarsz ezzel vágni, akkor tessék:
Ez mondjuk egy csúnya PDA, de a gamepad odabaszós
másik variáció
Warfare Inc, az egyik legjobb RTS Pocket PC-re
Warcraft 2
Még több Warfare inc, Age of Empires, Warcraft
Transport Tycoon (ez még a régebbi verzió, ami nekem van az már VGA-ban fut)
Én még mindig nem utálom az iPhone-t (ha visszaolvasol, írtam hogy a feleségemnek vennék egyet) csak az ilyen "az iPhone lealázza a PDA-kat" típusú kommentekkel van bajom. Az iPhone egy telefon, nem PDA, nem is vetélytársa egy PDA-nak. -
oasis UK #35 Még idén kapunk mi is az új ipodokból?
ahogy karácsonyra jön az iphone???
NEKEM KELL EGY OLYAN ROHADT TOUCH!!!!!!!
köcsög amcsik már ehónap végén 28án kezükhöz kapják:(((
1 valamit viszont nem értek!!!
Akárhányszor megjelenik itt vmi apple-s cucc hírként van pár ember akik állandóan szidják,holott nekik nincs is ilyen temrékeik/lehet még nem is használtak soha,esetleg valóban volt már kezei közt../
Ha már megtaláltátok azt a lejátszót ami számotokra tökéletesen kielégiti az igényeiteket,akkor minek kell lehordanotok mindig mindent ami apple?
Talán irigyek vagytok vmire?
Vagy ennyire utáltok mindent ami apple?
Én megértem h mindenkinek van különvéleménye,de mindig nem lehet mindenre azt mondani h szar..:S:S:S:S
Noh mind1,én már alig várom az új apple cuccokat,nem sajnálom rá a pénzt..
Nekem megéri bőven amit tud!!!
Nem kell se több se kevesebb!!!
-
turul16 #34 iPhone drága ? Mutass jobb Hardvert olcsóbban. (Most ne azon vitatkozzunk, hogy szar benne aksit cserélni) -
Su0my #33 az a poén, hogy ennyit az iPHONE 'antifan'-ok (wow!) legnagyobb ütőkártyájáról:
http://mobilarena.hu/hirek/2007-08-08/iphone_letoltheto_super_mario.html
Már 5000x leírtam, de attól, hogy nincs rá pénze valakinek, vagy nem egyezik meg az igénye egy iPHONE-nal, még nem kell utálni. Nekem személy szerint pl pont a gagyi PDA-k nem jönnek be. Ennyi. Ti attól még lehettek boldogok vele! -
turul16 #32 FUN
New Ipod
/FUN -
HUmanEmber41st #31 A beépített explorer nagyon is megfelelő, a reklámokat nem jeleníti meg, amúgy szinte minden weboldalt el lehet érni vele. Nem 1 forumhszt írtam róla BlueToothon keresztül. És ki akar drága pénzért progikat letölteni, mikor full ingyen vannak free prgk hozzá eszméletlen mennyiségben...
Yakumo DeltaX5 BT rulez!!!
Igaz, ebben nincs GPRS, de ~120 kHUF ért vagy mégolcsóbban is lehet kapni telós PPC-t, vagy PDA-t -
BlackRose #30 TEAC MP-380
kb. 50 EUR
Toshiba Portege G900
ezt meg nem adnám a világon semmiért... igaz egy kicsit drágább mint az iPhone de... -
#29 agymosott birkáknak való cuccok, méregdrága divatcikkek
én egy tuti telcsivel megoldom a telefonálást, zenehallgatást, gps pda-val a többit oszt csókolom -
Wittao #28 Opera+PDA: van touchscreen? IGEN
iPhone+Safari: van touchscreen? IGEN
Akkor minek emeltem volna ki? Csak a két touchscreen közötti kölönbség nem elhanyagolható... Tehát nem az Opera szarabb a Safarinál. Egyszerűen az iPhone-ban levő Safari a touchscreen jóvoltából sokkal ütőképesebb egy PDA+akármelyik böngészőnél. Ennyi.
Amúgy meg te emelted ki, nem én... :D
"Az Operán való böngészés és az IPOD!!! böngészője a touchscreen-nek köszönhetően össze sem vethető" --- ha nem lenne touchscreen, akkor az Opera nyerne. DE VAN :D -
#27 Az Operán való böngészés és az IPOD!!! böngészője a touchscreen-nek köszönhetően össze sem vethető
Vagyis kiemelted a touchscreent :) (vagy én vagyok hülye? :D) -
BigPunisher #26 IAudio -
#25 Nem feltétlenül van botfüled, csak mivel nem hallottál még jobbat, ezért nem vágysz jobbra. Hallgass meg egy Sony/iRiver lejátszót Sennheiser CX300 fülessel, és sztem észreveszed, hogy miről beszélünk. -
Inquisitor #24 OFF: Van SE telefonokhoz (meg tán többihez is) YouTube lejátszó külön progiként. -
Wittao #23 :D :D Ki mondta, hogy azt mondtad nem touchscreen?? Én az iPodot emeltem ki, nem a touchscreen-t. :D :D
-
#22 Ki mondta hogy nem touchscreen? Én már 3 éve nem veszek nem érintőkijelzős telót, az már nekem olyan lenne mint a PC egér nélkül.
Sonyericsson P900-on toltam egy időben sokat a Minit, egész kellemesen használható volt. Jó, a Youtube nem ment vele, de SG-t olvasgatni, fórumozni, levelezni teljesen tökéletes.
"Wittao kit érdekelnek az eladási adatok?" majd akkor ugyanezt a kérdést vágja valamelyik MS fan a fejemhez, amikor OSX kontra WinXP vita kerül elő...
Ez azért egy kicsit más, Windowst azért használok mert azon futnak a számomra fontos progik, nem azért mert "sokaknak az van, biztos jó lehet". Mondjuk a munkámhoz szívesen elfogadnék egy macet, az OSX vs Windows nem teljesen ugyanaz mint az iPhone vs Windows Mobile. -
#21 Szvsz szerintem a shuffle jo kis darab pont az a jo benne hogy nem kell ilyenekkel torodni karcos lesz a kijelzo, arra jo amire szantak pl. sportolni benne v. siman zsebrevagni felcsiptetni, szerintem nagyon praktikus.
Osszehasonlitva a Sony termekeivel az Ipodokat csak maganak koszonheti a Sony hogy piackoveto lett, pofatlanul nagy arressel dolgozik(pl Shuffle eseteben 69euro vs. a 120al) es tetszik nem tetszik a design es az ar tobbet nyom a latba egy atlagos felhasznalonal(es most nem magyar fejjel kell gondlokodni, mert a fo piac USA es NyugatEuropa) mint a picivel jobb hangminoseg. -
Inquisitor #20 "a pocket pc-hez jó drágán megveheted a plusz szoftvereidet, amiket sokkal jobb minőségben alapból tud az iphone."
Engem sokkal jobban érdekel, hogy mit akartak az OSX-el rajta/benne, ha szoftverek nem nagyon telepíthetőek rá? -
Wittao #19 "viszont az oldal kijelzőre méretezésével/darabolásával és a képek (saját szerverén való) tömörítésével a GPRS-ből kihozza azt a sebességet, amit az iPhone a gyér lefedettségű wifin esetleg tud"
Khmmm :D :D A többivel egyetértek, de ez talán "kicsit" sem igaz...
Az Operán való böngészés és az IPOD!!! böngészője a touchscreen-nek köszönhetően össze sem vethető, nem egy színvonal... -
Wittao #18 iPod Shuffle-val kapcsolatosan osztom a véleményt (bár amikor a csajommal mentünk a MediaMarktban - amúgy van egy Nanoja - a Shuffle jobban tetszett neki, mint a Nano), fele ennyiért adnák, akkor ok.
iPhone: Szerintem az ára most már barátságos. Én azok közé tartozom, aki nem szereti sokat babrálni a masinát, és hat fülecske mögött megkeresni egy beállítást. NEkem való az iPhone. Symbianos Nokiám van, emelett Mio PDA-m is, régebben HP volt... A PDA-kat az elején nyúzogattam, tettem rá ezt-azt. Végül ma már csak a GPS miatt használom őket. Telóval u.ez volt a helyzet, ma már csak telefonálok vele és SMS. Ennyi. Meg is fogom venni valamilyen úton-módon, csak egyelőre forrasztgatni nem akarok egy 150eFt-ért behozott telót.
iPod: "Wittao kit érdekelnek az eladási adatok?" majd akkor ugyanezt a kérdést vágja valamelyik MS fan a fejemhez, amikor OSX kontra WinXP vita kerül elő...
Nem ragasztanám rád az Apple-fikázó címként. Két lábbal kell állni a földön, ezt aláírom. Nekem csak annyi szokott a bajom lenni, hogy itt néhány vagány srác nyomja a 6 másik fórumról összeszedett zöldséget valamiről, amit még életében nem fogott kezében, nem használt. Van amiben az egyik készülék a jobb, van amiben a másik. iPhone a működésében (kezelőfelület) jobb, a WM5-6-os PDA-k meg a tudásukban, támogatottságukban. iPhone témát amúgy hanyagoljuk már plz.
iPod hangminőség: nekem botfülem valószínüleg, mert semmi bajom nincsen a minőségével. Jónéhány emberkét ismerek, akinek szintén semmi kínja nincsen vele. De mért adatok azok mért adatok, ezzel nem vitázom.
Ár meg olyan amilyen... maximum nem kell megvenni. -
#17 Na akkor mondd meg nekem, hogy az iPhone menüjében hol találom a fizetős iGo-nál jobb navigációs szoftvert, FTP és MSN klienseket (ezek PDA-ra freewareként is léteznek), a 700 megás xvid filmet egy az egyben kezelni képes médialejátszót (TCPMP szintén freeware), a Transport Tycoon deluxe-ot (ugye mondanom sem kell hogy ez is ingyenes) és a többi színvonalas játékot...
Az opera mini lehet hogy nem olyan csillivilli mint a Safari, viszont az oldal kijelzőre méretezésével/darabolásával és a képek (saját szerverén való) tömörítésével a GPRS-ből kihozza azt a sebességet, amit az iPhone a gyér lefedettségű wifin esetleg tud. -
#16 Hát igen. Pont most vettem 15k-ért a 2 gigás Sony lejátszómat OLED kijelzővel, FM rádióval, kiváló hangminőséggel, 50 órás lejátszással, egyéb extrákkal. Akkor ehhez képest hol is olcsó egy kijelző nélküli műanyag ratyiság közepes hangminőséggel, 10 órás lejátszási idővel, nulla darab extrával? Ráadásul gondolom a 79 dolláros változat mégcsak nem is 2gigás változat. -
kanyecs #15 a pocket pc-hez jó drágán megveheted a plusz szoftvereidet, amiket sokkal jobb minőségben alapból tud az iphone. ne vakítson el az irigység, nézz már meg mondjuk egy böngészőt. ki gyárt ilyet ppc-re? A miniopera is csak most próbálja összekapni magát, de még a 4-es béta is csak egy rossz safari klón. -
#14 Ha te bevallod azzal nincs semmi baj, a baj az amikor valaki próbálja győzködni a gurukat, hogy mennyivel többet tud az iPhone mint egy PDA.
Én is gondolkodom rajta hogy az asszonynak veszek egy iPhone-t, majd ha lehet itthon kapni normális áron, mondjuk 50-60 körül. Neki, aki csak telefonálni, meg zenét hallgatni akar, és szereti a szép dizájnos kütyüket, tökéletes. -
#13 alig 79 dollárt kóstáló iPod shuffle
Mi az hogy alig? 15 ropi egy kijelzőnélküli szarért, szerintem elég sok (pláne, hogy itthon 20-22 körül adják)
Az iPhone-al mi nem tud versenyre kellni? Annyiba kerül mint egy gyengébb Windwos Mobile-s PDA
Nem, annyiba kerül mint egy komolyabb Windows Mobile-os PDA. Tessék a két éves rabságnyilatkozatot is hozzászámolni, akkor már a business class PDA-kat is lekörözi.
Wittao kit érdekelnek az eladási adatok? Itt most hangminőségről, tudásról és árról van szó. Ezek olyan adatok amik jelentenek is valamit, és valahogy ezekben az apple következetesen alulmarad a versenytársaival szemben. Az hogy sokan veszik, az olyan dolog mint hogy a Győzikét sokan nézik, ettől függetlenül szar. (még mielőtt rámragasztanád az "apple-fikázó" címkét: nem tartom szarnak az iPodot és az iPhone-t, kategóriájukban közepes eszközöknek tartom őket, az iPod is csak egy lejátszó a sok közül, én csak azt nem bírom hogy istenítik csak mert sok fogyott belőle)
-
Dany007 #12 Hmmm...Nem vagyok nagy szakértő. De tényleg ennyire szar az Iphone ?:(
Mármint én elterveztem hogy veszek egy olyat. Nem a GPS miatt, nem is a net miatt, hanem csak azért mert teccik. Teccik a touchscreen. ( de legalább én bevallom hogy ezért :D ) Végre nem egy 3x4cm-es kijelzőn kell baszakodni az sms-sel telefonálással stb...És nem billentyűkkel tökölni.És persze ceruza se kell mint a legtöbb PDA-nál.Ami nekem eddig se teccet nagyon :S Meg tetszik az egész felépítés ( mármint a menü, az elforgathatóság stb )
Szal én legalább bevallom hogy csak ezekért tetszik és nemazért amit tud.
Design az tényleg nulla. Szó szerint. De majd talán valami jó háttérképpel fel lehet dobni kicsit.
Az tény, hogy a technológia nem új, elvégre a Microsoft dohányzóasztala a Surface-ben is ez a multitouch screen van.
Viszont érdekes hogy eddig még senki másnak nem jutott eszébe ezt telefonnal ötvözni.Az is érdekes hogy most sorra koppintják le az ötletet kezdve a samsung,google, microsoft is ezt tervezi már...
De azért ha tényleg olyan szar mint ahogy mondjátok :S hát akkor lehet meggondolnám. De tényleg csak a touchscreen meg az ilyen faszságok teccenek benne, "szarok rá" hogy mit tud :) (képletessen értve) -
roliika #11 Mondogatták a többi fórumon hogy középszerű az apple minden cucca és drágán, tipikusan amcsi kukáknak gyártva...én is ezt a nézetet vallottam, ám Jobs meggyőzött....műr nem személyesen, hanem, hogy az elv ami a termékei mögött áll az nagyon pozitívnak mondható.
Konkrétan, hogy egyik Apple cucc sem a lefagyásokról híres, hogy Jobs ha a cucc menüjét lassúnak találja akkor képes tök az elejéről más szemszögből nekiállni, és hogy Gates mikor először taperolt Ipodot, megkérdezte attól aki a kezébe nyomta, hogy ugye ilyen csak Jobsnak van? Mondhatjuk hogy tényleg gyors, egyszerű minőségi termékeket gyárt, és ha drágább mint egy noname lejáttszó akkor az nem véletlen. Szóval meg vagyok győzve, mert nálam a szakmámból is adódóan az a lényeg hogy precízen működjön a kütyü és átlátható legyen, megbízható. Ez ugye MS-éknél nem mondható el...tudnék példákat mondani, hogy rengeteg esetben nem a géppel van MS-ileg probléma hanem a "lelkével". -
Wittao #10 Van-e eszed hozzá, hogy felfogd: az iPod nem PDA?? -
#9 Igen, mert a reklámok, és a csorda azt mondja essél hasra! :) -
HUmanEmber41st #8 Veszek 1 Pocket PCt beépített telóval, sokkal olcsóbb és sokkal több mindet tud...most essünk hasra, mert az Apple is csinált egy ilyet, évekkel lemaradva??????? Van-e benne integrált Schirf III GPS?????
van-e hozzá millió1 játék, meg egyéb lejátszó progi???
Sztem nincs...