6682
Önbizalomhiány
  • salsoul
    engem baromira nem érdekel, hogy ki ért velem egyet
  • salsoul
    Én egyiket sem választanám
  • campy
    meg sem lepődöm a hsz-den pedig még egyet értettem veled látom ez a hála...rohadj meeg xD
  • NessieGraf
    Egy jelentős különbség van azért: az alkohol a természetes drogok közül való. Egy pohárnyi, vagy egyszeri berúgásnyi nem okoz függőséget. Az LSD mesterséges drog. Beépül azonnal az idegrendszerbe.

Azért ha választanom kell, hogy egy light üdítő, vagy egy pohár sör, inkább az utóbbi. Mert az édesítőt tartalmazó üdítők közül az aszpartam tartalmú idegméreg, a másik verzió rákkeltő. A sör legalább kárt nem tesz bennem, a pohárnyi nem is részegít. (Ezzel együtt inkább megmaradok a teaként készíthető koffeinmentes italoknál, mézzel, vagy natúr.)
  • salsoul
    Campy esetében idotizmussal állunk szemben - szimplán.
    Talán majd akad valami vagy valaki ami/aki úgy fejbevágja, hogy magához tér. Talán... talán...
  • sz4bolcs
    Bár a fene tudja, az alkoholnál sincs szó másról, mint az lsd-nél, bekereül a szervezetbe, és hat valahogyan. :-)
  • sz4bolcs
    Mondjuk szerintem az alkoholt ilyen kivételes esetektől eltekintve nem lehet erre a célra használni.
  • sz4bolcs
    Tudom, hogy ez meredek lesz, de nekem éppen egy másnapos gyomortól volt eddig a legdurvább tripem.
  • NessieGraf
    Jut eszembe: nem baj. Egyáltalán semmi gond azzal, hogy nem iszol, meg sok mást sem teszel, amit manapság szokás.

Neked nem önbizalmat kell tanulnod, hanem önállóságot. Aminek során meghallgathatod bárki tanácsait, a lényeg: te magad dönts. És mikor valami feladat van, te magad oldd meg. Ahogy végignéztem a hozzászólásaidat és véleményedet egyre inkább megerősödött bennem ez a gondolat. Szerintem ha ez sikerül, az önbizalom is meglesz, észrevétlen. Nyugodtan lehetsz attól még csendes, visszahúzódó természetű. A lányokról meg bátran elhiheted: szeretik a biztonságot. Sok van közöttük olyan, aki nem vágyik egyáltalán a központban villogó, sokszor értéktelen fiúkra, férfiakra.

Ezen kívül ahogy látom fiatal vagy. Sok olyan van, aminek egyszerűen nem jött el az ideje.
  • campy
    jut eszembe nekem nem igazán vannak olyan haverjaim pont akik olyan nagy bulizósok lennének szval ez ugrott és ilyen formában nem fog megvalósulni...viszont a pszichologus az ember vmely akaratát nem tudja megváltoztatni. Bátyád szerette volna így csinálni tán ezért sikerül neki. de örülök neki hogy ő legalább kikecmereg és kimer "rendesen az életbe menni"
  • campy
    tudod nem hangzik rosszul thxyou...legfőbb probléma (utálok segítséget kérni de ezuttal muszáj lesz előbb utóbb szétkínzom magam...) ha belegondolok, hogy egy vidám gyerekből mi leszek lassan ááá mint egy robotgép kb...csak tudod ha ezt itthon megemlíteném még meglepődnének h nekem pszichologus? és akkor régen volt róla szó h megyek na mind1 jelen pillanatban a költözéssel, temetéssel kell foglalkoznunk ügyéd stb...
  • plump
    Érdekes dolgok ezek a gátlások ill. az ebből következő önbizalomhiány. Fel is hozok egy példát: a bátyám és a barátja is önbizalomhiányosok voltak, enyhén szólva. Tehát nem a vagány klikkbe tartoztak az a lényeg. A barátja elkezdett szórakozni járni, eleinte még nehezen oldódott fel, de idővel "megtanulta" (hozzászokott). Viszont a bátyámat elvittük pszichológushoz (nem viccelek!), és ott kiderült hogy elég mélyen benne vannak a gátlások, most már 3/4 éve heti 1 alkalommal jár dokihoz és sokat javult, látványosan. Lehet hogy neked is el kéne menni, hátha tudnak segíteni. szvsz nem ciki pszichológushoz járni. A lényeg, hogy ne fizetőshöz járj, hanem tb-shez, mert a fizetősök csak a pénzt gombolják le rólad, és nagy ívből szarnak rád!
  • Ronny
    mindkét nézetben van igazság. Egy bélyeg/gomba/stb trip segíthet eljutni a valódi önmagadhoz.
  • plump
    And what's about Straight Edge?
  • salsoul
    Vajon alapállásban vagyunk önmagunk vagy mikor tudatmódosító szereket veszünk magunkhoz?

vajon alapállásban vagyunk természetes erőnlétünknél vagy mikor bedoppingolunk?

Vajon amit az alkhol okoz mi hozzuk ki magunkból, vagy az alkhol belőlünk?

Vajon az az igazi hangunk amivel alapban, vagy az amivel behéliumozva bírunk?
  • salsoul
    Az általad említett esetben akaratgyengeség és határozottság hiányában lesz belőlük alkholista

Az ivászat általában úgy kezdődik, hogy az trendi, csakúgy mint trágárul beszélni, éshát mitől mástól lenne (válna) valaki igazi felnőtt(é).

Aztán úgy marad fenn, hogy az egyéneknek bejön' a vegyianyag (alkohol, simulánsok, opiátok sat) által kiváltott eufória, mint univerzális probléma megoldó és gondűző módszer.

Aztán ezzel orvoslja kezdteben a bulin a szar zenét, a gátlásait, aztán otthoni magányát, a munkahelyi gondjait, a stresszt, a fáradtságot, hogy szar az egész élete, hogy semmire sem viszi az életben...

A gond az, hogy az egész csak átbaszás úgymond, mert egyre szarosabb rétegekbe taszítja az embert úgymond.
  • campy
    ez a baj manapság...mondjuk ez régen is megvolt csak akkor nem voltak ennyire agresszívek az emberek
  • vegicsek
    "Olyan emberré leszel aki már nem te vagy, s ebben fekszik veszélyessége."

Bocs, de ezzel nem értek egyet.
    Szerintem:
    1)Az alkohol megszabadít a gátlásoktól, a mennyiség függvényében más és más szintűektől.
    2)A gátlások miatt nem vagyunk azok, akik valójában vagyunk.

Bizonyos gátlások kellenek, hogy ne állatként viselkedjünk, de természetesen nem ezekre gondolok, hanem például arra, hogy bizonyos szorongástól megszabaduljon az ember, ami a társadalmi elvárásokból fakad.

"Haladja meg a deffektjeit, problémáit javítsa ki azokat. Ha kell vegyen igéynbe hozzá segítséget."

Miért ne lehetne az alkohol a segítség?
    Véleményem szerint komoly önismereti kurzus, ha egy görbe éjszaka után átgondolja az ember, hogyan is viselkedett, miért viselkedett úgy, és miért nem viselkedik úgy józanul?
  • Rundstedt17
    Érthető hogy hogy lesz a sok alkoholista a birka társaság addig erősködik amíg az adott egyénből hasonlót nem csinálnak mint ő maguk
  • salsoul
    inkább önüralom és önismeret
  • Rundstedt17
    Teljesen egyetértek a legidegesítőbb amikor próbálják rám erőltetni a szar szokásukat:csak egy kis pohárkával,csak egy szívást nem fog meg ártani...rengetegszer próbálkoztak már de sosem sikerült..de a franc se érti mi benük ez a késztetés
  • Fbn Lx
    önmegtartóztatás az önmegvalósítás hamis hitének jegyében.
  • campy
    végre ebben tökéletesen egyet értünk:)
  • salsoul
    Akár hogy is nézem, s nézek szerte a környezetemben sehol sem találom az alkohol pozitív vagy legalább semleges hatásait.
    Kivéve kontakttisztításnál sat.

A kis mérték - eredményben - olyan mintha vizet ittál volna.
    Az a kis mérték ami könnyebb megnyíláshoz (euforikus állapotokhoz) vezet, már tudatot (személyiséget) módosit vegyi úton. Olyan emberré leszel aki már nem te vagy, s ebben fekszik veszélyessége.
    Akinek gondot okoz a megnyílás, a jó hangulat az inkább járjon el személyiség fejlesztő tréningre mert az alkhol legjobb estben is csak probléma-elfedő-megoldás, s csak súllyosbítani fogja gondját.

Még kicsit is ittas társaságban sem beszélek komoly dolgokról.
    A pia - kis mértékben is - old és szétszór... az ember lelkét is és értelmét is...

Nem koccintok társaságban sem, senki kedvéért sem.
    Mindenki tudja aki ismer, hogy nem iszok.
    Mégsem tudják ezt tekintetbe venni, tiszteletben tartani, s folyton kinálgatják meg öntözik a poharamba a piát...
    Minden alkalomra piát ajándékoznak sat.

"De az erősen gátlásos embereknek egyszerűen javallott kipróbálnia, mert orvosolja a problémát, hogy meg tudjon nyílni társaságban."
    Nem nem nem! Pont ilyenkor e legkkerülendőbb!
    Haladja meg a deffektjeit, problémáit javítsa ki azokat. Ha kell vegyen igéynbe hozzá segítséget.
    Az alkohol senki helyett sem fog megtenni, megoldani semmit.
    A tüzet sem lehet azzal eloltani, hogy kikapcsoljuk a tűzjelző szirénát...
  • campy
    nem így működik minden...hagyjuk is mert csak idegesít ugy látom mindenkit ez a téma is xD beszéljünk akkor hogy miért nem marad meg a hó ami leesik? xD xD
  • Fbn Lx
    és azzal, amit eddig leírtam, nem akarom azt mondani, hogy alkohol nélkül nem érezheti jól magát az ember!
    De az erősen gátlásos embereknek egyszerűen javallott kipróbálnia, mert orvosolja a problémát, hogy meg tudjon nyílni társaságban.
    Ha pedig ellenzi, mert nem akar megnyílni, akkor miért rinyál? :)
    Persze, ehelyett lehet választani az önértékelési kurzust meg az önbizalomfejlesztő tréninget, ha valaki nagyon galamblelkű, végtelenül türelmes, valamint hisz az elcsépelt mézes-mázas szövegeknek.
    Ez csak egy alternatíva.
  • Fbn Lx
    ez hülyeség.
    Egy mély/tartalmas/filozofikus beszélgetésen is előkerülhet mondjuk a szivar meg a whiskey.
    Gondolod, hogy a kis mennyiségű alkohol kizárja az értelmet?
    Remélem azt azért nem tagadod, hogy az alkohol kis mennyiségben egészséges. Senki nem mondta, hogy társaságban vedelned kell.
    Koccintasz, lehúzod, aztán még egyet. És ennyi. Józan maradsz, viszont meg tudsz jobban nyílni. Ezen a szinten még nincsen semmi gond az alkohollal.
  • campy
    elítélem a vallást, hívőséget baromságnak tartom az ilyen dolgokat...de ne menjük bele
    Retsu: evvel nincs gond, sztem ez nem baj...
  • salsoul
    "De ha olyan társaságban van az ember, azért jó dolog lehajtani egy kicsit, de csak annyit, hogy az ép ész, és értékítélet megmaradjon. Itt jön képbe az erkölcs, amiről beszéltek."

Én akár hány ittas emberrel találkoztam mind meg voltak győződve arról, hogy nekik még megmaradt az ép eszük és értékítéletük.
    Sőt minél jobban be voltak tépve annál inkább...

Magánvélemény: szar és/vagy (egyébként) unalmas és/vagy felszínes, üres társaságban, buliban van szükség italozgatásra.
  • salsoul
    A piásokon kívül más nem vélekedik így a piáról.

Az alkohol - még akkor is, ha egyes kutatások szerint például a bornak vérképző hatása van, vagy a pálinka fájdalomcsillapító hatású - összhatását tekintve károsítja a szervezetet. Ezzel senki nem vitatkozhat, aki az alkohol az agyunk egyensúlyára gyakorolt negatív hatását ismeri.

Aztán még elég csak arra gondolni, hogy miként is használják az alkoholt: oldószerként, fertőtlenítőként (sejtölő)...
    Élő szervezetre nézve mérgező.

Magyar vagyok, alkoholista.
  • 89
    keresztény vagyok de én sem igazán értem ezeket a szövegeket, hogy "elvből nem iszok semmi alkoholt" :S Egyáltalán nem lesz kevesebb vagy erkölcstelen az az ember aki felhajt pár sört vagy megiszik 1-2 kupica pálinkát (az már más, ha valaki nem tudja kontrollálni magát és függő lesz) én például minden hétvégi bulin iszom és mégsem jön rám hétköznaponként hogy jáj igyak már valamit...
    De ilyen felfogással mondjuk muzulmánnak elmehet, ott nem isznak alkoholt (általában xD )...bár kétlem, hogy a szórakozást tiltja bármely vallás...
  • raulreal
    Én már beletörődtem, hogy "bolond" vagyok. És jól is érzem magam így.
    Poén megbotránkoztatni az embereket. :D :D
    Úgyhogy felesleges ezen görcsölni. Én furának születtem. És minél jobban ügyelek rá hogy ne legyek az, annál inkább az vagyok. Már észreveszem magamon. :D
  • raulreal
    Tudni kell, hogy mikor szabad inni és mikor nem...
    Pl. a suliban nem...na sokszor ezt nem tartják be az én osztálytársaim. :S
  • NessieGraf
    Volt egy kolléganőm. Ember nem tud úgy mulatni, mint ő. Soha egy kortyot se ivott. Nem ezen múlik.

Az egy másik kérdés, hogy mit iszik az ember - ha már alkohol - és mennyit. Mert én is megittam tavaly egy egész üveg bort egyedül. De a tavalyt szó szerint kell érteni, mert újévre kaptam és karácsonykor fogyott el a vége. Viszont jégbor volt, annak meg nemigen lehet ellenállni.

Viszont Retsu: Kicsit kiegyensúlyozatlanak érezlek. Ez az elvből nem iszom azért nem jó, mert vezethet bizonyos helyzetekben a "Ne gondolj a zöld disznóra!" állapothoz. Valami más módon kéne ezt az elutasítást megfogalmaznod magadban.
  • Fbn Lx
    ti valamit nagyon félreértetek ezzel a piálós dologgal kapcsolatban.
    Senki nem mondta, hogy be kell b@szni, és össze kell hányni a padlót.
    De ha olyan társaságban van az ember, azért jó dolog lehajtani egy kicsit, de csak annyit, hogy az ép ész, és értékítélet megmaradjon. Itt jön képbe az erkölcs, amiről beszéltek.
    Az ízlés meg... kétlem, hogy nem tudsz találni olyan alkoholos italt, ami ízlik.
    Bár a hozzáállásodból ítélve nem igazán próbálkoztál még be ezekkel a dolgokkal, mert erkölcsös vagy. Szerintem térj át valami vallásra, ahol találsz még hasonló embereket.
  • Retsu
    Ezzel én is így vagyok. Elvből nem iszok, nem akarok abba a hibába esni mint apám. Évente 1-2 alkalommal azért felhajtok pár pohárral, de tudom hol a határ. Ettől függetlenül van, akinél bejön feszültségoldásra pl. Csakhát akármennyire is bízik magában az ember, részegen akkor se beszámítható. Szóval nekem is megvannak az okaim, hogy miért ne igyak. Jól tudom érezni magam anélkül is.
  • campy
    fejezd már be!!! erről beszélek, ez nem puhapöcsűség hanem erkölcs+ ízlés kérdése...nem értheted ezt te kár is ide írni tényleg...
  • sz4bolcs
    "nem tudom néha mit is csináljak mert semmire nem szoktattak rá..."

-Épp ez a lényeg. Senki nem fogja megmondani, mit csinálj. És egyre kevesebb olyan ember lesz, aki közel áll hozzád, és megmondja, mit csinálj. Sőt, hogy egy még rémisztőbbet mondjak, a régi megszokások is meg fognak szűnni, anyukád elvárásai tefeléd is meg fognak változni, és marad a nagy büdös semmi, amikor is kénytelen leszel kitalálni saját magad.
  • Stupid Peach
    hát..ahogy gondolod..
  • Fbn Lx
    mi az, hogy egészségesen élsz?
    Ne legyél már puhapöcs, omg.
    Belehalsz, ha néha fogyasztasz egy kis alkoholt?

másrészről meg lószart élsz te egészségesen, már 2 órája ágyban lennél, és alukálnál.