6682
Önbizalomhiány
  • Rundstedt17
    Salsoul azért az durva hogy benyalsz ekkora baromságokat:D..A semmiből jövő energia:D
  • sz4bolcs
    Oké, én nem látok a jövőbe, majd meglátjuk, hogy melyik a jobb.
  • salsoul
    A katasztrófavárás sem jobb, sőt...

Egyébként az is hajszálon múlt, hogy ma van dízelmotorunk... mert az ottó motorosoknak nem állt a gazdasági érdekében.
    És hát nem minden találmány olyan szerencsés mint a dízelmotor...

Szimplán csak a gazdasági érdekek jelentik a probléma gyökerét.
  • sz4bolcs
    Remélem igazad van, és előkerül a nullponti energiagenrátor terve valami széfből, különben van realitása annak a jövőképnek, amit Hetesi festett fel.
    Ebbe nyilván nincs belekalkulálva, hogy találnak még pár olajmezőt, vagy Egely és társai hirtelen megvilágosodnak, és előállnak valami használhatóval, esetleg Zefram Cochran felveszi a kapcsolatot a vulkániakkal.
    Szerintem ez csak csodavárás.
  • NessieGraf
    Tudod mit szeretnék? Egyszer megnézni Amerikában az elfelejtett (vagy elsüllyesztett?) találmányok múzeumát.
  • salsoul
    a nemzetközi energiaügynökség is azt mondja mint mi ezért igazunk van - kicsit röhögséges és primitív megnyilvánulás, érvelés ez. Mi van ha mindketten-hárman eleve rossz képlettel számolnak, vagy valami triviális dolog kimaradt a kalkulációból?

Már anno Nikola Tesla-nak volt olyan autója ami "semmivel" ment, csak pontosan nem tudták leírni, hogy mi is az a valami amit semminek véltek. Szabadalmát is azért nem fogadták el mert nem tudta pontosan mitől működik a módszer. Tőle függetlenül még két másik tudós is találkozott a jelenséggel. Készülékeik rettentő egyszerűek voltak és áram jött ki belőlük.
    Pillanatok alatt ki lehetne váltani velük jelenlegi energiaforrásainkat.

Ha nem lennénk szűk látókörűek és felülvizsgálnák végre azt a sok-sok dolgot amit korábban baromságnak bélyegeztünk talán juthatnánk is valamira.
    És ha azokat a dolgokat is elővennénk amiket kapzsiságból porosodni száműztünk a raktárakba...

Mindegy is.
    Ami biztos:
    - a jövő mindig másképp alakul mint ahogy azt az ember előre lefesti
    - az emberek az életet mindig csak a korlátolt elképzeléseik szerint akarják, tudják élni, és nem jönnek rá, hogy még ezer másféleképpen is lehet ám, hiába nem tudják most még elképzelni
  • salsoul
    olvass vissza mit írtam a legelején
  • sz4bolcs
    MTV riport Hetesi Zsolttal
    Peak Oil topic
    Fenntartható fejlődés és erőforrások kutatócsoport
  • campy
    lassan elérjük az 5600-as álomhatárt xD
  • campy
    jol is teszed:)
  • campy
    baolgy mondja verébnek olvass vissza miket írtál Raulnak pl régebben...
  • Fbn Lx
    mi miatt látod így?
    adj linket, hátha engem is meggyőz :D
  • sz4bolcs
    Nemhogy sanszos, szükségszerű, és elkerülhetetlen.
  • Fbn Lx
    az biztos!
  • NessieGraf
    Nem örülnék, mert nem mind csípi a kutyáimat.
  • salsoul
    Hiszen manapság izgalmasabb mint valaha!
  • Fbn Lx
    nem bánnám, legalább izgalmas lenne az élet.
    de sajnos ez nem túl sanszos :(
  • sz4bolcs
    Remélem a szomszédaid a fegyverrel is jól bánnak.
  • NessieGraf
    Az egészen biztos, hogy az alkohol problémát nem old meg. Inkább a probléma megoldása után egy kortyi egy jó vacsorához az igazi.

#5580 Elköltöztem Budapestről egy faluba. Mázlim van, mert a szomszédom zöldségben, krumpliban és gyümölcsben utazik, kettővel feljebb csirke, tojás és disznó. A falu másik végéből viszik a tejet, tejfölt, túrót, sajtot a piacra, azért csak a kapuig kell menni. Műtrágya, vegyszeres permetezés, állatoknak táp nuku.
  • Retsu
    Ebben a kiegyensúlyozatlanságban van igazság, Nessie. Mostanában azt se tudom, hol áll a fejem. Dehát az valamennyire vigasztal, hogy az egész világ fel van fordulva. A lehetőségeimhez képest azért igyekszem, hogy rendben menjenek a dolgok. Amúgy gyógyszer miatt se túlzottan ajánlott piálnom, de akkor se tenném, ha lehetne. Szerintem azért nem rossz, hogy tartom magam a fogadalomhoz, amit még kiskoromban tettem miszerint nem az alkoholban keresem a megoldást a problémákra.
  • sz4bolcs
    Az lehet. Most meg nyilván a gonosz ír belőlem. :-)
  • sz4bolcs
    Szeretnék majd egyszer megkóstolni egy aszúesszenciát, vagy egy jégbort, ha lesz alkalmam, én is az édesebb borokat szeretem.

"Az ételeket ellenőrzött és általam is ellenőrizhető forrásból szerzem be. Többnyire max. 50 méteres távolságból."
    -Ahogy olvasom az indexes peak oil topicot, valószínűleg mindegyikünkre ez vár pár éven belül, mert vissza leszünk lőve a 'középkorba' kisebb közösségekbe.
  • salsoul
    Mikor még írtad nem szívodott fel...
  • salsoul
    Ja, mint ahogy Nandusz-t meg Ritát is persze...

Alapvető tisztelettel közelítek mindenkihez, és ha visszaolvasol akkor azt campy és raulreal meg neo esetében is láthatod.
    Persze "efuméizmus-álhatom" véleményemet, de nem teszem.

"azt hittem, azért vagy egyesekkel kemény, hogy felébreszd belőlük Csipkerózsikát"
    ez most sincs másként
  • NessieGraf
    Jobban eláll, mint a szőlő az biztos.

Egyébként a tartósítószerek, egyebek: említettem a jégbort. Az spec muskotály szőlő, tőkén hagyva, míg a dér megcsípi. Nem préselik, nagy tölcsérbe teszik, saját súlyától csöpög ki a lé belőle. Cukrot nem lát, mert saját mustjával édesítik vissza és egész kevés szénsavval tartósítják. Nem, közértben nem lehet kapni, ahol igen, ott nem olcsó.

Szóval alkohol esetében én a minőségre szavazok a mennyiséggel szemben. Igaz, így vagyok más itallal és az ételekkel is. Az ételeket ellenőrzött és általam is ellenőrizhető forrásból szerzem be. Többnyire max. 50 méteres távolságból.
  • sz4bolcs
    Amikor az #5562-t írtam, épp egy pohár vörösbort kortyoltam.

...nincs itthon szőlő.
  • NessieGraf
    Láttalak. Tudom, hogy sose kedveskedtél. Valamiért - lehet tévedek - azt hittem, azért vagy egyesekkel kemény, hogy felébreszd belőlük Csipkerózsikát. De mostanában a harmadik olyan hsz tőled, amit inkább nem minősítenék. Udvariasan inkább azt mondanám: eléggé fennhéjázó és semmi alapvető tisztelet nincs benne.

Az alapvető tisztelet azt jelenti az általam tanultak alapján: bárkihez szólj, kötelező. Kortól, nemtől, fajtól és státusztól függetlenül mindenkit megillet.
  • salsoul
    Nyilván az ellen senki sem fog beszélni amit maga is művel s kedvel, még ha az rossz is.

Rabló sem talál semmi kivetnivalót a rablásban, hisz keményen megdolgozik...

...

végül is dezorientáltan és deliriumosan is lehetsz önmagad...
  • salsoul
    plusz korábban véleményeink egy pályán futottak és ezért nem láttál
  • salsoul
    mindig ilyen volt

az emberek sosem ismernek sem engem sem egymást

mindig csak ilyennek vagy olyannak ismernek meg, és utána elvárják, hogy olyan legyek amilyennek részben(!) korábban megismertek
  • NessieGraf
    Viszont erősen romlik a modorod. Ez a túlzott önmegtartóztatástól van?
  • NessieGraf
    Én Callit, Kukicsát iszom általában, de a zöld tea se rossz.
  • sz4bolcs
    "Livin' hard and ridin' fast" :-)

Itt sem arról van szó, hogy az 50 fokos pálinkát bűntetnék.
  • Fbn Lx
    ja, és egyébként erőteljesen az agyatlan partyzás és hétvégi bulik ellenzője vagyok.
    Összeülni sörözni és beszélgetni, vagy meginni a családdal télen egy pohár forralt vörösbort, ez inkább az én stílusom.
  • Fbn Lx
    te nem érted, én abba az elméletedbe kötöttem bele, miszerint nem vagy önmagad, ha alkoholt iszol.
    ennyi erővel nem vagy önmagad, ha narancslevet iszol, mert a narancslétől mindenféle ok nélkül jobb lesz a körérzeted, akár csak az alkoholtól :)
    Szóval egy érved maradt, az, hogy az alkohol rossz, mert ez a tudatmódosítás a környezet szemével nézve negatív, és állítólag káros az egészségre, mert ez csak egy városi legenda.
    Innentől a vita értelmetlen, mert szerintem egy üveg cseh barnasör egészséges, szerinted pedig nem.
    És a véleményét egyikünk sem tudja bizonyítani, mert te a saját tapasztalatodnak hiszel, én pedig a 80 éves pálinkafőző öregeknek, akik csodával határos módon még mindig képesek egyedül szarni, pedig sokat isznak.
  • sz4bolcs
    Én is valahogy így képzelem, részegen is én vagyok, doppingolva is én vagyok, mint ahogy ezek nélkül is.
  • salsoul
    Húúú nem is tudom miért nem tiltják be a narancsevett' autóvezetést pl...

Az egyik emberrel itassunk meg egy liter friss 100%-os kókusztejet, a másikkal pedig egy liter frissen főzött 50 fokos pálinkát, aztán hasonlítsuk őssze az élettani és pszichológiai változásokat...
  • Fbn Lx
    van egy olyan mondás, hogy az vagy, amit megeszel.

Ennyi erővel ne egyél, és ne igyál semmit!
    Ugyanis minden ételben vegyi anyagok tömkelege van, amelyek különböző folyamatokat indítanak el az agyunkban. Az alapján, hogy mit eszünk, a hangulatunk, és emiatt a viselkedésünk nem csak rövid távon, de az étkezési szokások miatt hosszú távon is megváltozik.
    Szóval ha az énedet függetleníted mindentől, ami befolyásolja azt, akkor a világon nincs olyan ember, aki önmaga tud lenni.
    A kettő elválaszthatatlan. Te olyan vagy, ahogyan megéled a tudatod folyamatos módosítását, és aki ennek következtében egy másodperc alatt milliószor átalakul, és nem egy konstans személyiség, a természet hatásaitól lecsupaszítva.
  • salsoul
  • sz4bolcs
    Egészség szempontjából közvetlen módon nem sokat számít, hogy valami természetes, vagy mesterséges, amit bejuttatsz a szervezetedbe. A természetben is találhatsz olyan anyagokat, aminek az elfogyasztása szépen leamortizálna, vagy megölne megölne, és mesterségesen is állítanak elő egészséges anyagokat.

Az lsd sem okoz függőséget, és nem mérgező, 3 nap alatt kiürül a szervezetből, a veszélye sem ebben áll.

A sörről annyit, hogy édesítőszert nem, de tartósítószert általában tartalmaz, és az sincs mindenkire jó hatással. Az alkoholnál pedig nincs olyan mennyiség, ami pozitív hatást gyakorolna a testre. Én a vörösbor jótékony hatását is csak városi legendának tartom, és engem igazából egy olyan tanulmány érdekelne, ami összehasonlítja, hogy melyik az egészségesebb: naponta egy pohár vörösbor, vagy ugyanannyi -a bor elkészítéséhez szükséges szőlő elfogyasztása.

Én amúgy a zöldteát szeretem. :-)