Önbizalomhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy járni, ahogy beszélni kezdett.
Valahogy nem kellett noszogatni, rimánkodni és külön kérvényt benyújtani neki.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
És nem azért mert a szülõ ezt akarta.
És nem érdekli, hogy a szülõ akkor ott van-e vagy sem, hogy segítsen.
Láttam egyszer egy iszonyú dok.filmet. Ott tényleg egyedül volt egy nem is kicsi lány bezárva valahova, már nem emlékszem. Enni, inni kapott semmi egyéb. Sajnos azt is mutatták, hogy visszafejlõdött, még beszélni is szinte teljesen elfelejtett. Iszonyatos volt. Elbõgtem magam rajta. A gyerekek utánozva tanulnak. Kell a környezet hatása is hozzá, lásd Tarzan történet, hogy bonyolultabbat ne említsek.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Miért nem sír inkább, hogy neki ez nem megy, és soha nem is fog menni... az elsõ esés után, vagy csak úgy alapban.
Miért nem ezt teszi?
Miért próbálkozik újra és újra elszántan... nem értem.
Miért nem mondja, hogy õ amúgy is négykézlábra, és gügyögésre teremtetett és ne akarják már, hogy a "bálna banánt egyen".
5761: Azt hittem errõl is beszéltek. Nem értek egyet az ilyen magányosak vagyunk és pont szemlélettel. Én azt mondom, lehet, hogy most az vagyok, de lesz megoldása az egyenletemnek, de kétismeretlenes amibõl én csak az egyik vagyok. Remélem, majd elõkerül a másik ismeretlen is, hamár a matek nyelvén jobban értesz...
confused.
nem tudom, ez hogy kapcsolódik a kommentemhez, sorry 😊
Mond már meg nekem, hogy miért valóságosabb az, hogy bajjal küzdõ emberek higgyék csak el, hogy magukra maradtak? Mennyi depist akarnak ilyen szemléletek táplálásával még "legyártani"? Társas lények vagyonk, nem kell belénk szugerálni, hogy baromira egyedül vagyunk, mert nem. Legalább hagy reménykedjünk. Nem hallottad még, hogy az ad a legtöbb lelki erõt?
Egyébként a matek példa nem jó az érzelmeknek meg a realitásnak semmi köze egymáshoz.
Ennyi erõvel azt is kérhetnénk, hogy a bálna banánt egyen....Akkor sem fog banánt enni.
Tudod, senkit nem vágnak meg azért, mert egyetlen egyenletet nem tudott megoldani.
ez olyan mint egy bonyolult összetett egyenlet megoldása:
annak az ecsetelésétõl, hogy milyen bonyolult és milyen nehéz megoldani, és hogy mennyien nem tudják megoldani nem lesz könnyebb az egyenlet megoldása, és ugyan úgy megoldatlan marad
lehet sírni, de a vizsga elégtelen lesz - engem mindig kivágtak ilyenkor
Na mit? Semmit sem.
A kitermeléshez kell: erõforrás a kitermeléshez, vágy az aranyra/kitermelésre, elszántság a kitermeléshez, hit a kitermelés sikerességében, tudás a kitermeléshez, menedzsment a kitermeléshez, és alázatosság, hogy az ember ne hülyüljön meg.
Igazibb súly s erõ az emberi agyvelõnél nincs.
Ennek több vagy kevesebb léte az embernek több vagy kevesebb szerencséje.
Huntofának igaza van.
Mindaddíg amíg a véleményezettek nem szedik össze magukat.
Amit itt a linkben is mutatsz, meg amikre hivatkozol: írások, tanítások, vélemények, sokszor jók. De igazából ezek hozzák a más-bizalmat. Az ilyenekben bízás támogat a talpraállásban.
Úgy gondolom, azok, akiknek itt nincs önbizalmuk, hibáznak, ha nem keresik meg magukban azt, amiben jobbak, mint mások. És bocs, de szerintem a világ lustájának, vagy a legszuperebben rinyálónak is van valamihez tehetsége. Csak õ eddig nem tudta, hogy tehetséges.
Végülis láttam embert, aki abból él, hogy néz. Állítom nem rosszul. A nép meg sír és zokog a gyönyörtõl: láttam egy látót! Azt senki nem tudja, lát-e ilyenkor az illetõ bármit is, mert egy kukkot se szól. Viszont tényleg rendkívül hatásos arckifejezéssel néz.
Szóval Huntofának nem lehet igaza. Mivel õ átlagos modortalanságával sehol sincs az itt felszólalók tehetségéhez képest! Ahogy elnézem, inkább õ lehet itt a pancser.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
hiba.
5700 komment után már észrevehetted, hogy ez a topik az önsajnálatról szól, és arról, hogy akinek gondja van, az kiírhassa magából.
A legjobb amit tehetsz, hogy meghallgatod, és bólogatsz 😊 itt nem fog senkinek megváltozni a véleménye - sajnos, vagy szerencsére.
Ahhoz ezeknél erõsebb ingerek kellenének.
Ez a topik panaszkodásként született, és panaszkodásként fog meghalni. Keress megoldást az interneten, és megoldásod soha nem lesz.
A jó tanács itt csak egy tompa visszhang. A legtöbb, amit nyújthatsz az nem az okosság, hanem a megértés, vagy a kedvesség, ami sajnos csak ritkán jut eszembe. Ezt az is befogadja, aki az okosságra cselekvõképtelen.
Ezek az esetek egy kicsit visszaadták az elvesztett önbecsülést -de az is lehet, hogy a más-bizalom egy részét szereztem vissza-
((A "legjobb" az amikor olyan szinten sz.rnak rád, hogy szinte egyenlõvé válsz a semmivel. És bármit csinálsz, akkor is az maradsz. Luft.))
Anaid üdv a klubban😊
Hiszen olyannak látjuk magunkat, mint amilyen képet a társadalom alkot rólunk. Mi van ha tévednek? Vagy mi tévedünk? Kinek van igaza?
Patthelyzet.
Szóalkotásból nem kapot ötöst...
Tetszik..... Jó az én-más-bizalom állapotában feredni<#nyes>#nyes>
Vagy talán az jött eddig le a hszeimbõl, hogy krónikus önbizalomhiánnyal küszködnék, szerintem nem, ugyanis valóban nem.
Ilyen az élet....
Bizalom a képességeidben, tehetségedben sat.
Hogy mutassak olyan embert?
Mutatom magamat.
Mondom, ugyan abban a szarban jártam mint ti, de van megoldás és ki lehet lépni. Nekem az elsõ nagy lépés a tánctanfolyam volt - de errõl már sokat és részletesen szóltam.
Igen erõsen munkált bennem, hogy majd milyen bénának tartanak, a csajok úgyis undorodni fognak tõlem majd sat. És legyõztem magam, és rájöttem, hogy csak fantomoktól rettegtem és féltem valójában, amiket magam teremtettem magamnak, és ezért nekem is kellett felszámolnom õket, a hozzájuk való kötõdésemet.
Ha csak negatív visszajelzéseket kapsz, mondjuk évekig...mutass
olyan embert akinek nem száll el minden önbecsülése. Régen nekem
is volt. Most csak...néha-néha.
Nem azért mert kívülrõl elzárják tõlük, hanem mert õk zárják el maguk elõl.
(Imádom, hogy mindenki extrém példákkal hozakodik elõ, hogy tutiezer100%igbiztos mód beleköthessen valamibe, nehogy hátha azt kelljen mondania, hogy jéé ez akár még mûködhet is. 😊
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
A nem megfelelõ táplálkozásba is belebetegedhet, letargiába süllyedhet. A bármilyen krachról meg ennyit. Azért mennyivel másabb vigyorogva, önbizalommal telve éhezni, hátha attól is jól lehet lakni!
Csak egy extrém példa. Nem kell azért mindenfélét csak és kizárólag az egyénre kenni. Az életünk kölcsönhatásokban létezik szerintem, nem lehet csak az egyént, meg csak a környezetet okolni. Mindkettõ formáló tényezõ. Csak vélemény.
Nem változtathat meg mindent az, ha az ember magabiztos és kedves, meg mosolyog, meg stb. az olyan nézetek, hogy ha te ilyen vagy, meg jó, meg izé minden jóra fordul nem igazak. Ezt meg én írom tapasztalatból.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Nem bizony.
Az önbizalom külsõ tényezõktõl független.
Az önbizalom ha kap egy pofont, negatív visszajelzést nem összeesik meg hullámzik, hanem megnézi, hogy mirõl van szó vagy hogy hol rontott a számításban, és amint lehet javítja a hibát.
Mert tudja, hogy emberbõl van ezért idõnként hibázik, és azt is tudja, hogy a hibái viszik elõre, tökéletesítik (az azokból való tanulás ugye).
A stabil önbizalmat nem ingatja meg semmi.
Ellenáll minden ostromnak, árnak, földrengésnek, tornádónak.
De ugyan úgy ellenáll annak, mikor hiúságának beszélnek, vagy dicsérik.
(A helyes önbizalomban nyilván alázat is van, ami meggátolja az elszállást)
#5730:
Lehet ellene tenni, ám akkor tényleg tenni(!) kell.
Gondolja arra, hogy pl matematikából sem 45 perc alatt tanulsz meg mindent, hanem sok-sok év alatt. (Tudom, ha nem lenne tankötelezettség azt sem tanulnád...)
#5733:
A megoldás a folyamatok tudatosítása.
Tudatosítása az önbizalomhiánynak, annak ingadozásának, annak kivizsgálásának, és a korrekciós programnak.
”neménvoltam” helyesen elmondta, hogy ez bizony kemény dolog, a korrekció több éves folyamat.
Ha tudatosan nem figyelek az önbizalom a kérdésre, akkor még ha a sikerek önbizalmat is adnak, az elsõ kudarc mindent lerombol.
Megoldás?
Idõ?
Tény és való, hogy az önbizalomhiány évek alatt épül ki és mivel gyakorlatilag a személyiségedet kell átformálnod a siker érdekében ez nem megy egyik napról a másikra, hanem egy kezdõ döntésre (pl. jobbá akarom tenni az életem) épülõ folyamat. Eközben sok elbizonytalanodás és kudarc lehetséges, de ha az ember halad akkor az ebbõl fakadó önsajnálat átalakulhat egy analitikus problémamegoldó képességgé. Ezt úgy értem, hogy ha valamit beszopunk, akkor a hiba tényleges okát keressük, elemezzük és újrapróbáljuk másképpen, nem pedig leülünk és sírunk. Leírva ez szép és könnyû, a megvalósítás pedig szar és kemény. Türelem kell hozzá és kurva nagy önfegyelem, hogy ne essünk az önámítás csapdájába. Hogy erre az önámításra kinek mennyire van hajlama, az személyiség kérdése, minél mélyebb annál hosszabb lesz a folyamat, mert minden alkalommal amikor saját magának hazudik az ember, visszaugrik egyet, és ezt ráadásul nehéz is kiszûrni mivel senkinek sem könnyû elismerni, hogy saját magát bassza át.
Csernus dokival kapcsolatban: a módszerei megosztottak, viszont hasznosak. Szerintem akaratgyenge embernek nem érdemes hozzá fordulnia, mivel nincs türelme a folyamat "menedzseléséhez", ha vkin azt látja, hogy tojik változtatni, azt elhajtja a francba. Viszont a másik véglet sem jó, amelyik csak lelket ápol és elsiklik a problémák fölött, mivel ennek ugye semmi haszna. Bár kinek mi a jó ugye...
na ez jó hosszú lett...