6682
Önbizalomhiány
  • campy
    #5957-hez annyit amit te is írtál szakadtjött mentet...nos itt igazából akkor az is számít az illető mennyire tudja az idegennyelvet állásinterjúnál kapásból...most teszem azt elmegyek totál felkészülten, végzettként, kúltúráltan felöltözve, udvariasan mit tom én elvagyok az interjún aztán azt mondják ok? elvileg akkor sem nyugodhat meg az ember mi? akkor mikor azt mondják Na köszönjük majd értesítjük biztosra vehető hogy az az értesítés nem történik meg mert kerítenek mást addigra...az nagy szívás...! ezért mondom vannak itt apró szemétségek amitől nekem ez az élet nem jön be...én pedig nem is értem miért próbálom megtörni a természet rendjét...mindent másképpen képzelek el nem ahogy leírják...
  • salsoul
    #5957:
    Ha nem veszik fel, akkor az azért van mert vagy nem keresik, vagy nem felet meg.
    Én sem vennék fel minden egyetemről szakadt jöttmentet, csak azokat akikben az értelem szikráját és fantáziát látok.

Aki pedig nem végzi el az egyetemet, az azért kerül be, mert valahogy az adott munkakör alacsonyabb szintjeibe bekerült és idővel kiváló szakember lett rengeteg referenciával.

Ha meg haveri alapon került be... az olyan céget az embernek jobb messziről elkerülnie, mert nem hozzáértőkkel együtt dolgozni...

#5958:
    Sajnálom, hogy nem tudsz konkrét helyzetektől elvonatkozatni, és nem tudod észrevenni mikor van valami példa, szemléltetés gyanánt írva.

A matematika nem azért nem megy valakinek mert hülye, hanem azért, mert nem szánja rá a megértésre, gyakorlására az időt. És pluszban még esetleg saját magában elkönyvelte, hogy ő hülye hozzá... és nem akarja... mindezt azért mert korábban valahol egy ponton elakadt.

#5959:
    Naés? Az olyan cég amelyiknek olyan a főnöke mint amit leírtál az a cég olyan is.
    Én a magam részemről nem kérnék belőle. És ha a felettese lennék pillanatok alatt repülne...

A jelenlegi munkahelyemen is volt egy tag aki egyfolytában szidta a munkahelyet, munkatársait aztán mikor felmondtak neki sírt, hogy ne rúgják ki...
  • Anaid
    Kedvesem, én nem egy példát láttam arra, hogy bizonyos nők úgy kisírták maguknak a dolgokat, ahogy kell. A főnökbácsi pár könnycsepp hatására baromira meg tudott puhulni. A nem nyafi nők meg küszködhettek...Ilyen az élet, ill. ilyen is.
  • campy
    a matekkal azért nem tudok egyet érteni, mert anyám pl nem egy hülye ember talpraesett minden...de viszont a matek sosem ment neki, nekem sem megy holott én sem vagyok egy hülye, iskolázatlan gyerek csak egyszerűen nem tudtam megszeretni kicsi koromtól a matekot azt annyi nem megy...van olyan aki megszakad matekból mégsem megy neki...ez felfogás kérdése nem feltétlenül akarat...jó tudom sokan utálják a matekot nem akarják csinálni, de aki csinálja és nem megy az hülye azonnal? nem hiszem maximum annyira humánus ember...na most megint lehet a Realizmus és a racionalizmus között vélni a különbségeket:D
  • campy
    köszi szépen nem kellett volna...:) logikus hogy a tudás a legfontosabb...jó rendben tegyük fel ha sikerül vkinek az egyetem van akit utána sem vesznek fel holott megfelelne...mást aki nem végez el egyetemet mondjuk meg semmit sem az pedig simán bekerül egy jó munkahelyre "kapcsolatokkal"
  • chhaya #5956
    [URL=http://jazsoli5.freeblog.hu/archives/2008/09/12/Reviczky_Gyula_Magamrol/]"Úgy tekints az emberekre,
    Hogy a föld se jó, se ferde:
    Se gyönyör, se bú tanyája,
    Csak magadnak képe, mása.
    Ki sóhajtoz, ki mulat.
    A világ csak - hangulat."[/URL]
  • sz4bolcs
    Amennyiben gépészmérnökin gyógyszerészetet tanítanak. :D
  • salsoul
    te ha elvégzel egy gépészmérnökit gyógyszerész állásra jelentkeznél?
  • sz4bolcs
    Ha nem felelt meg, akkor lehet azt mondani, hogy nem azt tanulta, amit keresnek.
  • salsoul
    szerintem persze
  • salsoul
    először próbaidőre... aztán vagy meghosszabítják a munkaszerződést vagy nem, mert nem felelt meg...
  • salsoul
    Tudod az ember nem szenvedésre hanem egy életen át tartó tanulásra van ítélve.
    És ha nem tanul önként, akkor jön a szenvedés.

(A matekkal (de a csajozással is) is csak addig szenved az ember amíg nincs a megfelelő tudás birtokában. Hisztivel és nyavalygás meg szerencsével viszont soha nem is lesz a megfelelő tudás birtokában...)

Van egy törvény ami ekképpen szól: az életképesebb - és nem a szerencsésebb(!!!) - marad életben. És az aki a mindenkori hullámokon nem kesereg, hanem meglovagolja azokat.

Megnyerő aranyembert kell csinálnod magadból -ha a minimálbérnél többre akarod vinni.

Gondolj arra, hogy a szart te sem szívesen veszed meg a boltban... ha belenyúlsz követeled vissza a pénzed...
  • sz4bolcs
    Ha az, amit tanulsz az egyetemen egybeesik azzal a tudással, amit a munkaerőpiacon keresnek, akkor felvesznek.
  • campy
    kinek találták ki ezt a világot ha az ember csak szenvedésre van ítélve???
  • campy
    feltételezem ahhoz h vki el tudja magát adni Qrvára határozottnak kellene lennie meg egy kis szerencse is mi? nos hiába végzek el akármilyen egyetemet akármilyen cuccost ha csak pofára vesznek e fel? vagy netán a kapcsolatok miatt? na ilyen a mai világ sajnos...am most igazad van...tudod mit megyek a híd alá
  • salsoul
    oké, ahogy akarod

A munakerőpiacon majd ígyis úgyis el kell tudnod adni magadat, meg kell tudonod győzni a munkáltatót arról, hogy a másik 1000 jelentkező - szarházi - közül te vagy az ő emberük. Magadat értékesíted. Hogy mennyiért - mennyire becsülöd túl vagy alá a kvalitásod, a munkádat, magadat, szaktudásod - az már a magánügyed.

A munkáltató nem fog jótékonykodni, és szánalomból alkalzmazni egy puhapöcst...
  • Fbn Lx
    úgyis megmagyarázzák neked, hogy mire van szükséged, csak figyelj
  • campy
    de remélhetőleg nem mélyebben...nem mindenkit érdekel a pénz tudom h megélés szempontjából fontos de számomra nem a pénz a legfontosabb...
  • salsoul
    az életben magadat is márketingelned kell, mert különben minimálbérre, koldusbotra jutsz
  • campy
    a pszichologus csak rondítana némely ember helyzetén:D egyébként Lazarus: nincs semmi kisebbségi érzetem, elégedett vagyok úgy magammal, se nem túlsúlyos se nem tulsovány nem vagyok mégis gond van nálam sok a félelem érzetem , de nem akarom újra elmondani mitől van...szval minden eset más!

Nessi: ha én nem akarnék marketinggel foglalkozni akkor minek kell h értsek hozzá?
  • NessieGraf
    Nemrég beszéltük ki errefelé, hogy sokszor a napi nemérzemjólmagam kipanaszkodás színtere a topik. Azzal nem szokott senki pszchomókushoz szaladozni. A felmerült problémák jó része megoldódik magától.

Testmagassággal sokat nem tudunk kezdeni, súly és egészségi problémákra megintcsak nem a pszicho... a megoldás. Sőt tudom, hogy mi, de nem illik itt a reklám.

Tervek és célok témája: bizonyos mértékig valóban segít, de komolyabb célok esetében minden esély megvan arra: dugába dőljenek hibás kitűzés esetén. Ennek elkerülése érdekében szervezési-tervezési tanácsadóra, később marketingesre van szükség.

Nincs munkahely témában ma már kevés a végzettség. Szükség van némi marketing és HR tudásra egy munkahely megtalálásához. Sokszor remek szakemberek sem találnak munkahelyet, néha azért, mert az állást meghirdető nem eléggé felkészült.

És ezek közül hány olyan dolgot találtál, amitől sok embernek elmegy a napi önbizalma, viszont iszonyatosan kevés a megoldáshoz, hogy tanulj meg küzdeni a céljaidért, legyél jobb abban, amit csinálsz, képes vagy rá, csak kezdj hozzá, meg ilyenek. Vajon hány olyan ember van, aki valóban pszichológushoz fordul, mert végül bekattan attól, hogy senki nem tudja neki megmondani: ki tud segíteni a megoldásban?

Egyedül a művészetekkel kapcsolatban mondható el, hogy az alkotó képes a feladat megoldására önmaga is, ha hozzákezd. Úgyhogy messze nem oldottad meg az ügyet.

Igazából én már jó ideje azon csodálkozom, hogy SG tagok többsége férfi és ennek ellenére pszichológiai megoldásban és/vagy lelki fejlődés területén gondolkodik mind.

RaulReal is akkor kezdett el sikereket elérni (remélem még bőven jut neki belőle az életben), amikor egészen praktikusan viselkedett. Talált olyan dolgot, ami érdekelte. És fordítói+írói tehetségét felhasználva megoldotta a feladatot.

Lehet, hogy a legtöbb probléma megoldása ilyen egyszerű? Valószínűleg. Elég felmérni, mi a feladat, mit tudunk magunk megoldani most, mit tudunk magunk megoldani némi hozzátanulással. Hogyan találjuk meg, milyen hozzáértésű embert keressünk adott problémánk megoldásához segítségül.

Szóval a fentiek figyelembevételével tulajdonképpen hol van a pszichológusokra szükség amúgy épeszű emberek esetében? Ott, ahol az illetőnek nem mondták meg, milyen szakterületen nézzen utána a problémájával kapcsolatos szükséges válaszoknak. Meg akkor, amikor tévképzeteket próbál megvalósítani. Például nem akkor kezd párkapcsolatba, amikor a megfelelő emberrel találkozik, hanem akkor akar mindenáron párt találni, amikor mások véleménye alapján elhiszi, hogy bármiről lemarad.

Mindezektől függetlenül még nagyon jól esik magunkból kibeszélni, mi nyomja a lelkünket épp.
  • Lazarus
    Nem, a topik zárható, lévén hogy az ügyet megoldottam. :D

De azért szólok egy bölcset is hogy ne harizzatok. Az önbizalomhiány oka hogy nem vagyunk elégedettek önmagunkal, szerencsés esetben ezen lehet változtatni amennyiben túlsúlyosak vagy éppen anorexiásak vagyunk. Amennyiben az elégedettlenség oka olyan forrásból fakad ami fölött nincs befolyásunk pl testmagasság vagy mittudom én pszihológus a megoldás. Előbbi esetben pedig egyszerűen csak meg kell tenni mindent hogy a kitűzött célt elérjük, de nem egyből fejjel a falnak hanem felkészüléssel és informálódással, tudjunk meg minél többet mindarról miként érhetjük el a kitűzött célt. Ha a cél a röptében feldolgozott felületes ismeretek által is reálisnak tűnik készítsünk tervet miként fogjuk azt elérni aztán bele lehet csapni a lecsóba. Nem biztos hogy a kitartásunk elegendő lesz ahhoz hogy a kitűzött célt véghezvigyük, előfordulhat hogy visszaesünk és eluralkodik rajtunk a lustaság, ez normális, mindössze annyit jelent hogy nem voltunk elég felkészültek. Kelj fel a földről és próbáld meg újra. Ha sikerült elérned a célod, legyen az bármi a belefektetett munkával arányos módon növeli az önbecsülést. Ne féljünk magunk elé nagy célokat kitűzni (reális, megvalósítható keretek között) ... ennyi volt az agymenésem, lehet kötözködni.
  • NessieGraf
    Ha csak úgy nem :D
  • Fbn Lx
    mert egy rabló szemét hivatás, csak kihúzzák az ember zsebéből a pénzt, be kéne őket zárni >|
    gondolom így értette!
  • NessieGraf
    Most ezt nem értem tisztán. Miért kell zárni valakit pszichológus mivolta miatt?
  • Lazarus
    Pszihológus!

zárható
  • salsoul
    igen, mert ő meg meri tenni az első lépést, még úgy is, hogy oltári nagy bukás is lehet dologból... sokakkal ellentétben

ráadásul valószínűleg hitt magában, és már régóta gyakorolt készült az eseményre
  • campy
    neked ennyi is elég h fogja magát és elmegy jééé?
  • salsoul
    ez van
  • Fbn Lx
    neked se
  • salsoul
    azoknak a sztároknak akikről te beszélsz nem önbizalmuk van hanem egy pénzéhes mendzserük aki a pénzszerzéshez használja fel őket...

a "félénk önbizalomhiányos angol mobiltelefonkereskedő" pedig FOGTA MAGÁT ÉS ELMENT(!) egy tehetségkutatóra... nem otthon sopánkodott...
  • campy
    persze most fogsz avval a szöveggel jönni hogy óóó ez a legritkább esetben fordulhat elő emberrel hát igen...ez az igazság általánosan sok ember megküzd a sikereiért...már ha van akarata
  • campy
    pl az olyan sztárok akik kemény munkával elérik a céljukat aztán ha már tul nagy az elvárás, nincs motiváció kihivás alkoholba fojtják bánatukat és jön a halál az öngyilkosság...ennyire értelmetlen...ezért tettem oda a bátor szót mert nyilvánvalóan ezek az illetők kokáztattak életük során volt önbizalmuk de meghaltak és elszurták az életüket felfelé mentek a lifttel később pedig az "autó" legurult a lejtőn a halálba...

egy félénk önbizalomhiányos angol mobiltelefonkereskedőből...mára ismert operaénekes lett egy tehetségkutató versenyből...megjegyzem semmit nem tett érte hanem ezt hívják szerencsének...de ettől függetlenül jo ember és nem vakította el a pénz
  • salsoul
    neked a nyílvánvaló sem lenne elég
  • Anaid
    Egyet értek az elmélet mindig "könnyebb" mint a gyakorlat.

Van aki meg gyakorlatban tudja és nem sokat filózik rajta, hogy hogyan sikerült, csak örül, hogy sikerült és kész.Itt szoktak bejönni a képbe mások a kérdéssel: Ugyan hogyan?
  • Fbn Lx
    mutass te a tiédből
  • Ronny
    biztos valami lottónyertes:)
  • salsoul
    egyet mutass
  • campy
    bátraké a halál, beszariaké a gazdagság bocsi de ilyet is ismerek és létezik ilyen:D
  • salsoul
    Bátraké a szerencse.
    Beszariaké meg a szar.