Önbizalomhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy fogjam fel, hogy ne bajt okozzon.
Kicsit összehajigáltam a szöveget bocs.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Unatkozol? Hát mit ne mondjak, nekem se túl mozgalmas manapság az életem. Voila, itt el lehet "hyülyülni", meg komoly dolgokról is dumcsizni ez is egy elfoglaltság. Én majdnem mindig találok egy-két témát, ami érdekel és éppen "aktív".
Azt meg, hogy "csoszognak-e...":én nem hallottam semmilyen csoszogást a sulid tájékáról.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Mondjuk úgy, hogy untatnak a hétköznapok.
De nem kell félni, nézzünk csak körbe egy kicsit...1-2 országgal arrébb, ha van valami gond a suliban...lõdöznek, mint az állat...ha nem tetszik valami, akkor leölik manapság a másikat.
Ki tudja, lehet, hogy az én sulimba is csoszog néhány ilyen pszichopata, uzival a táskában, azt ha kisül a biztosíték már osztják is a skulót alá COD <#zavart2>#zavart2>
Az emberek zömében nem attól félnek, hogy majd egyszer meghalnak, azt mindenki tudja, hogy meghal. A félelmet az okozza, hogy nem tudják milyen meghalni. Nem? Melyiket nevezzük halálfélelemnek? Vagy azt, hogy ragaszkodnak az élethez és nem akarják elveszteni?
Minthogyha most totál nem ugyanarról beszélnénk...
Mr. Egyszerélünk Materialista csak kitalált személy, bárminemû hasonlóság élõ személyekkel csak a véletlen mûve. Ezen sorok írója elhatárolódik ezen véletlen egyezésektõl.
És a "tegyük fel, hogy" példában felhozott egyszerélünk materialista fejével gondolkodunk, szemlélõdünk.
Nem azt nézzük, hogy én vagy te hogy gondolkodunk, hanem hogy õ hogy, de ha nem tudsz elvonatkoztatni magadtól, akkor tényleg hagyjuk.
Többször nem fogok róla vitázni. Bocs.
Hogy valakinek fáj egy ember elvesztése az már egy külön történet, aminek köze nincs ahhoz, hogy a példánk emberét mennyire nyomja a haláltól való félelem.
Az nyomasztó, emeber elvesztés érzés az elvesztõt nyomja. Nem a haldoklót. Nem haldokló terhe, gondja. Õt ez a kérdés nem érdekli. Mint ahogy az elvesztõt sem érdekli a haldokló félelme, terhe csak a saját vesztesége és saját félelme a saját halálától.
És nem is félsz tõle?
A lelki teher nagysága attól is függ, a környezet hogyan reagálja le. A saját lelki terhét csökkenthetik a hozzáállással, növelhetik. Szerintem nem kérdés. Ha magára hagynák egy kórteremben tök egyedül tuti hatással lenne a lelki állapotára is, ezért nem teszik (remélem).
Mivel egy ember halála nem csak rá tartozik abban az értelemben, hogy a hiánya másoknak is fájhat majd, nos szerintem, igen tartozik másra is. Van egy mondás, miszerint ha egy ember meghal, neki már nem fáj semmi, de a szeretteinek fel kell dolgozzák lelkileg az õ hiányát, néha ezért nekik nehezebb.
Lehet jobban értem, mint hiszed.
Adott egy ember akit nyomaszt a rák, a rák által a halál és fél és retteg.
Mi tud valaki más átvállalni ebbõl a (lelki) teherbõl? Tud-e ezen bárki is könnyíteni neki? Tartozik-e ez még rajta kívül valaki másra?
Az orvosok gyógyítják-ha lehet- a szerettei meg törõdnek vele.
Miért raksz fel ilyen idióta kérdéseket? Nem szeparálják el sehol a világon a beteg embereket és nem hagyják magukra.
Én még nem hallottam olyan példát, hogy egy gyógyíthatatlan embert a betegsége miatt (már ha ilyen jellegû) kiközösített volna a civilizált közösség. Sõt jobban igyekezett kedvesnek lenni, segíteni neki.
A delfinek pl. sérült tásukat nem hagyják magára, felcipelik a felszínre, hogy levegõt vehessen...stb. Te írtad, hogy hiszed mi különbek vagyunk az állatoknál, vagy vmi ilyesmi....
Kire tartozik ez még rajta kívül, kinek a vállát nyomja még?
Ki tudná átvállalni a rákját vagy annak egy részét?
Hú, nehéz szülés volt, hosszú vajúdási idõ.....De csodaszép gyerek lett!
Holott fel kellett volna rá figyelnem, mert amolyan kis vörös lámpa volt a mûszerfalon ami azt jelezte, hogy valami gáz van.
Már csak azért is, mert ugyan ez a lámpa (beszólás) másnál nem világított.
Annak a kérdésnek a vizsgálata, hogy milyen alapon szóltak be, már egy teljesen másik (elterelõ!) téma.
Kipécézett - szégyen de nem neki. Többen egy ellen sose fair és nem dicsõséges.
Sajna ez a tiszta lappal indul érettségi után az életbe nem mindig igaz.
(Vagy pedig nem jól értelmezem) Addigra 18 éves, sok ember ismeri, véleményt formált róla, õ is magáról...stb. Felelõs lesz, mert meg van határozva egy idõpont a 18 év, de hogy valóban megérett-e a felelõsségre az egyénenként más idõpontban következik be (vannak felelõsségteljes 16 évesek és totál felelõtlen 20 évesek), csak hát kellett egy idõpontot meghatározni....
Szal szerintem az hogy egy ember hány évesen lesz valóban érett arra, hogy valóban tudjon bizonyos dolgokon változtatni eredményesen az mindenkinél máskor érik be. Ez is bizonyos kényszer, amelynek van akik meg tudnak felelni, van akik nem. Próbálni lehet, akkor is, ha nem érett rá, csak a kudarc visszább vetheti. Sajnos mostanában kicsit gyorsan igyekeznek felnõni a gyerekek. Én ennek nem örülök.
Az utolsó mondatról az jutott az eszembe, hogy valóban néha könnyebb név nélkül, más néven ismeretlenekkel megbeszélni nagyon cikis dolgokat, tanácsot kérni, kevesebb lehet a kellemetlen következmény.
Véleményt leírni pedig jópáran nem mernének névvel, arccal. Ez egyéni felelõsségvállalás kérdése.
Nagyon ritka, hogy a kipécézõhöz nem csatlakozik a környezet egy része, mert:
1. de jó vicc
2. õ erõsnek látszik, inkább csatlakozom, minthogy engem is megtaláljon.
A két állítás közül gyakran egyik sem igaz. Viszont mindig igaz: amíg adom, nem én kapom.
Úgyhogy ez egy nagyon furcsa területe a visszajelzéseknek, kapcsolatoknak, közösségeknek. Azt gondolom, hogy aki pl. most érettségi elõtt áll és a kipécézettek között van, az rövidesen komoly sorsforduló elé néz. Amikor elszakad a megszokott környezet egy részétõl. Mikortól egy új kapcsolatrendszert kell kialakítson úgy, hogy tiszta lappal indul.
Ez lesz az a pont, amikor felelõs a tetteiért. Itt kiiktathatja az életébõl az azt megkeserítõ elemeket. Aki akkor nem próbálja meg ezt, az hibát követ el önmagával szemben.
Aki meglépi és sikerül, az viszont sokkal sikeresebb ember lehet, mint azok, akik eddig nagynak, erõsnek tûntek. Mert sokkal edzettebb lelkileg.
Amúgy meg komoly személyiségfejlesztõk sem mondják soha, hogy fordulj ki magadból, légy másmilyen. Csak azt: élj a lehetõségeiddel és emelkedj felül a besorolásokon.
Az meg természetes számomra, hogy a fáradt gõzt ilyen helyen engedik ki. Idegen környezet. Elolvassák amit ír, válaszolnak neki, de ha kikapcsolja a gépet, nem csesztethetik. Ezért nem beszél meg ilyen dolgokat hozzá közelállóval.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Abban meg igazad van, hogy mindenki eldöntheti, kinek ad a véleményére, kinek nem.
Huntofának meg nem lehet igaza. Még egy újszülöttet is tisztelnünk kell. Aki nem adja meg a kellõ tiszteletet másoknak, fõleg úgy, hogy maga nem járt az õ cipõjükben, az olyan, akinek a véleménye nem mérvadó. A kertemben álló kivágott fa maradékának se adok a véleményére. Ettõl akár ki is röhöghet, sõt bárki gondolhatja: igaza van.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
"Pascal mondja: élvezet a vihartól hányt sajkán ülni, ha tudjuk, hogy az elveszni nem fog; s nem ilyen-e annak élete, ki vészei között teljes bizodalommal emeli tekintetét ég felé? Ki a gondviselésben nem kételkedik, az elõtt minden egyéb kétely elveszti kínzó fontosságát."
Gyönyörûséges, de néha milyen jó letenni az igát és megpihenni kicsit, egy szeretett ember karjába omolva nevetni, vagy sírni....
- hogy senki sem kap nagyobb terhet, mint aminek az elviselésére képes.
- hogy senki sem kap olyan feladatot amit ne tudna megoldani.
"Az én igám könnyû, az én igám gyönyörûséges."
Én sem bírok mindent, más sem.
"A legnagyobb tudás: tudni, hogy gyengék és mégis erõsek vagyunk."
Ismét elnézést kérek, hogy az embert többre tartottom valami elveszett elfuserált önállótlan lehetetlen lénynél. Elnézést kérek. Komolyan.
Folyamatosan ebbe a hibába esek. Nézzétek el.
Mondd kedves Salsoul, miért játszod az érthetetlent?
Nem úgy tûnt, hogy az lennél. (Jaj, bókoltam egyet, hogy történhetett ez meg! Nem is értem.)
Ám felnõttektõl független benne az az erõ ami tanulásra és tapasztalásra ösztönzi. Az amiért megtanul járni, beszélni.
Anaidnak igaza van. A gyerek úgy tanulja meg a dolgokat, hogy utánozza azokat, akiket lát. Ha nem látna két lábra egyenesedett embereket, eszébe sem jutna neki is két lábra állni.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Egyébként totál értelmetlenrõl beszélünk, egy csecsemõ felnõttek nélkül életben sem maradna....Táplálkozni sem tud egyedül.
Szerintem térjünk vissza a topic témájához, vagy fejezzük be ezt az értelmetlen vitát.