Az ár, amit a játékért fizetsz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a régi játékok lehet, ez így is normális
új játékra mondd rá, hogy olcsó és akkor talán iagazat is fogsz beszélni nem pedig marhaságot
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
2. rég elmúlt már a ripek ideje
3. a modemen is túlléptünk már
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ez még anno az imperium galactica-val kezdõdött, majd jött az ut2003, most meg a wow és a kiegészítõje. a következõ befektetésem a warhammer online lesz, de csak akkor, ha a beta elnyeri a tetszésemet.
ebbõl is látszik, hogy "megválogatom", hogy mivel játszom.
nekem egy demo-ból általában lejön, hogy fogom-e kedvelni a játékot, vagy sem, megragad vagy sem.
s hogy miért veszem meg?
1. mert nincs kedvem crack-ekkel, és patch-ekkel pöcsölni
2. szeretném kiélvezni a játék minden feature-ét, nem egy lebutított/megcsonkított szarral akarok játszani
3. lusta vagyok dc-rõl letölteni 1-2kbyte/sec-cel
4. nem tudok jobb letöltõhelyet, de a ratyi sms-es warez oldalakban meg abszolút nem is bizok meg
5. mert megtehetem...egy game ára kb. annyi manapság, mintha elmennék 1-2x mulatni hétvégén, s meghívnám a haverokat 1 kör piára, magyarán simán kibírható, csak persze egy összegben kifizetve elsõre sokallja az ember (nameg ettõl függetlenül bulizni még lehet, a game addig is elpihen a gépen, polcon, etc.)
Hivatalos esetben "párszezerbe" kerül a feliratozás, de errõl majd Raveair, ha erre téved.
A jog szerint, mind a kép, hang ill. szövegállomány az adott kiadó tulajdona.
A "sufni" magyarítások pontosan azért nem jelentenek veszteséget a kiadónak, mert nem hivatalosak, viszont örömmel eltûrik õket, hiszen általuk növekedhet az értékesített példányszám. Sok esetben az ilyen házi készítésû feliratok, késõbb szerzõdést hozhatnak a fordítónak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
hm lol, elég sok magyarosítás létezik !!! nagyon sok 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Tinman: inkább feltelepítem a polcomon lévõt, ha játszani támad kedvem😊
/*WTF?!*/
Hogyan közlekedsz gyorsabban az autónál? BKV-val biztosan nem.
Természetesen nem a grafik a az elsõdleges, de ha egyéb szempontból jó egy játék, akkor a szebb grafika még bõven adhat hozzá annyit, hogy megérje.
"Egy normális szülõ NEM fog több százezret áldozni a 10-15 éves gyerekének, szinte félévente"
Arra nem gondolsz, hogy nem csak gyerekek játsszanak. Ha az embernek van munkája, és véletlenül nem keres rosszul, és mondjuk nem kell egy családot egyedül eltartania, akkor nem okoz problémát egy erõs gép fenntartása.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
/*WTF?!*/
Töredezettségmentesítőtlenítetthetlenségtelenítőtlenkedhetnétek!!!
"Az ASUS VGA kártyát tuti jót tud gyártani, de alaplapot NEM! NE VEGYETEK ASUS alaplapot."
Számok, az elmúlt idõk garanciális papírjai közt bogarászva:
xy idõ alatt eladva Asus alaplap 3 év garanciával ~100 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot vizsgálva garba elküldve 4 db.
xy idõ alatt eladva Asrock alaplap 2 év garanciával ~40 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot vizsgálva garba visszaküldve 12 db.
xy idõ alatt eladva MSI alaplap 3 év garanciával ~50 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot figyelembe véve, garba elküldve 19 db, ebbõl 17 db AMD procikat fogadott...khm.
Tovább is van, mondjam még?
"A GEIL-nál (a "márkás" memóriák közül) csak a Kingston és a Samsung gagyibb."
Totálisan laikus vagy a témában és a legnagyobb baj, hogy a hülyeséget hangoztatod is. Eleve a Samsung és a Kingston más kategória, mivel a Kingston világ életében minõségi és megbízható memóriákat produkált.
Rendszergazdák tömkelege kér szervereket Kingston ramokkal, és nem egy olyan céget tudnék mondani ahol az uptime években mérhetõ!
Még, hogy gagyi... élettartam garancia már jó ideje, nem is értem, minek reagálok ekkora baromságokra. Nonszensz.
Egyébként Tinman, ráéreztél a dolgokra, köszi a hozzászólásodat 😊
Ez így nagyon nem igaz.
Ott voltam, emlékszem... 1988-ban mindenki a Battle Chess-t tolta C64-en, Amigán, de még Dos alatt is! Ráadásul egész szép sikereket értek el!
No és a Lost Vikings??????
2 évvel a Blackthrone elõtt jött ki és akinek anno volt PC-je vagy Amigája az nagyon is sokszor látta a Blizzard logot, mert ugye a LV nem volt egy túl könnyû játék! A Lost Vikings sikeréhez pedig ugye kétség sem férhet.
Legtöbbször osztom a nézeteid és nagyrészt most sincs ez másképp.
Annyit azért hozzáfûznék /70+ eredeti játékkal a polcomon/, hogy gondolkozzunk el azon, hogy nálunk a minimálbér 56k körül tendál és ehhez mérten 9900 Ft egy játékért bizony erõs, konzoltéren 15-16k meg pofátlanság. Nekem is van egy Final Fantasy X-em 16.000-ért és azt bizony még akkor vettem, amikor a minimálbér 33k körül volt!
És akkor most nézzük meg, tõlünk bármere mennyibe kerülnek a játékok...
Ugye, ugye... mirõl is beszélünk akkor?
Közben eszembe jutott egy EREDETI játékomról a HL2-rõl, az, hogy bár itt a polcomon, számlám van róla mégis egy nagy kalap xart sem ér, mert elindíthatatlan!
Történt ugyanis, hogy az akkori céges emailt adtam meg steam regisztrációkor és a szokásos név és password kombót rendre visszadobta, azzal, hogy rövid, hogy tegyél bele számot, nem ártana kisbetû/nagybetû variáció, ilyen már van, stb... elegem volt már, játszani akartam, így egy olyan kódot és nevet adtam meg amiben volt aztán minden.
Közben a céges email megszûnt, késõbb mikor újra próbáltam játszani, már hiába kértem emlékeztetõt, hiszen nem létezett a mail cím.
Írtam a supportra, több alkalommal is, számláról képet küldtem és az EREDETI játékommal és számlámmal VÁLASZRA SEM MÉLTATTAK!
A warez verzió persze indul... röhejes és szánalmas, hogy ennyire leszarnak a pénzedért.
Másik sztorim... megvettem a Guildwars MMO progit és jó 4 hónapot elvoltam vele, napi sok X sok órát. Gyûjtögettem egy szinte elérhetetlennek tûnõ páncélra és a ládában tartottam a hozzávaló nagyon ritka alapanyagokat, 4 hónapnyi "munka" és kínkeserves gyûjtögetés után indultam volna páncélt venni és ahogy áttettem a ládából az inventoryba a szükséges ritka és igen drága alapanyagot az egyszerûen eltûnt... vele együtt pedig 4 hónapnyi gyûjtögetés.
Írtam a supportra, ahonnan bár válaszoltak, de azt írták, hogy ez lehetetlen ilyen nem történhetett meg... ennyi.
Ezért kell fizetni? Az ilyen supportért, fõleg amit a Valve mûvelt?
3. sztori a HL2 EP.1. (igen, a fentiek után elõrendeltem a játékot).
Persze a wrz verzió elõbb a netre került, gondoltam megnézem 1-2 óra erejeig amíg a bolti meg nem jön.
3.5 órával késõbb a végére értem /pedig nem siettem/ és azonnal mondtam le a rendelést, ezt az átvágást meg dobtam a kukába.
Anno az Ep1. 5k-ról kezdett + 1k postaköltség.
Aki érteni akarja, az azt hiszem megértette, hogy a fenti cikk bár remek "letolás" és érzõdik kicsit, hogy a Bioshock kapcsán készült, de azért csak óvatosan azzal a havi fizetéssel és csak azt vegyétek meg, ami tényleg hosszú és tartalmas kikapcsolódást ígér, a többit még se letöltésre se méltassátok... majd , akkor ha EU szintû fizunk lesz.
Elsõ vásárolt játék, és nagyott koppant az állam, mikor kiderült, hogy a köcsög Microfos egyszerüen ezeket az olcsó kiadású játékokat nem engedi fel a szerverekre, így a nettes multiplayernek lõttek. Nem kicsi volt a felháboródásom a legális vásárlok ilyen szintû lenézése és lekezelése...
Legközelebb majd jobban meggondolom, mikor mikrofos terméket veszek, mert még olcsón is megérzem az árát jócskán.
Mostanában pl a Mafia játékot tettem fel újra, mivel annak van hangulata.
Véleményem szerint a hc gamer nem feltétlenül egyenlõ azzal, aki csak akkor érzi jól magát, ha a legújjabb progikat maxon tudja zökkenõmentesen játszani. A hc gamernek mindegy a grafika, csak nyomulni lehessen, míg az utóbbi arra élvez el, ha minél élethûbb a grafika, a többi nem számít. Ismerek 1-2 ilyen embert, akinek a jó játék abban nyílvánul meg, h. jó a graf, de a JÁTÉK maga hidegen hagyja, csak legyen benne SM3.0 és HDR. Ehhh.
Viszont csak 1 olyan embert ismerek, aki a fizujának az utolsó forintját is a gépére költi (könnyû neki, hisz a szülei eltartják, ruházzák, stb).
Nintendo más tészta természetesen, ahogy azt megszokhattuk.
Gamer for Life
Az ASUS VGA kártyát tuti jót tud gyártani, de alaplapot NEM! NE VEGYETEK ASUS alaplapot.... <#ejnye1>#ejnye1>
Ha olcsót akartok ASRock (hiába az ASUS leányvállalata, 100%-ig más gárda), ha márkásat ABIT, ha márkás 3 év garisat Gigabyte...
pl.: Gigabyte 965P-DS3 bruttó 23520Ft, 3 év garancia
A GEIL ramokról is megvan a véleményem.... Az új gépembe anno vettem 2*1GB PC6400 GEIL Ultra KIT-et... Nem tudtam kitalálni, miért fagy, kékhalálozik a gép. Kiderült, hogy a memória cseréjével a gondok megszûnnek, pedig a memória 1000%-os teszt ok...
A GEIL-nál (a "márkás" memóriák közül) csak a Kingston és a Samsung gagyibb.
Samsungot max az ellenségiednek ajánlj, a Kingston-ok pedig van hogy másik Kingston-al is inkompatibilisek...
Aki 400-600k-ért vesz gépet az magára vessen... 100-130k körül már igazán jó játékra alkalmas gépet lehet kihozni, igazán ütõset pedig max 200-250k-ból... ennél többet nem érdemes a jelenlegi árakon rákölteni, hacsak nem akarsz 2,6-3GHz-es 4 magos procit... (230k+ önmagában)
A cikkben az E6300-t ajánlja... Azt a procit már nem is éri megvenni a E6320-hoz képest... ráadásul minek vegyen az ember egy brutális VGA kártyát, ha csak egy 1.8GHz-es CPU-t rak alá???
Ráadásul mely játék az, amely legalább a 2 magos procikat kihasználja??
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Amúgy teljesen egyetértek a cikkeddel és a legtöbb itteni ember is támogatja ezt a féle hozzáállást. Mivel kevés pénzünk van így olcsón veszünk játékokat.
Igaz, hogy warezolunk, de legalább így ki tudjuk szûrni azokat amiket nem érdemes megvenni, ha úgy gondoljuk, hogy késõbb megvesszük.
Ugyan miért is ne? Kisgyerek szülinapjára vagy karácsonyra kérhet egy-egy drágább/ új játékot, vagy mondhat 3-4-et is amit a szülõk esetenként olcsóbban megúsznak. Vagy õ veszi meg. Persze ez nem mindig áll, de legalább valamiféle mentalitást tanul a gyerek ilyen téren.
Amúgy az élet csupa kompromisszum. Aki amiatt nyávog, hogy nem az övé az aktuálisan legeslegjobb PC, amit a boltban kapni lehet (bár amúgy sem az övé, vannak milliós konfigok is), csak egy *elég* jót birtokol, az az élet más területein is így mûködik? Tévébõl csak a plazma? Autóból is a legutolsó Ferrari vagy Rolls Royce? Házból csak a kastély? Feleségbõl csak doktorált milliomos topmodell? Vagy hogy? Aki folyton a legjobb PC-t akarja birtokolni, gondolja át a saját értékeit, mert ha nem tudja a saját vágyait a lehetõségeihez igazítani, folyamatosan frusztrálódik és hamar kipusztul ebben a fogyasztás-orientált környezetben. Játszani a számítógéppel max FPS-sel jó, de egy hempergés a tengerparton vagy egy buli néha jobb, és ezért szívesen feláldozok 20% FPS-t.
(Az a baj, hogy a férfiak napról napra változó célok koncentrált megoldására lettek kitalálva. A kütyü hirtelen mindennél fontossá válik, megveszed a kütyüt, aztán csalódsz. Ezt használja ki a piac, hogy elvegye ez erõforrásaid. Tanulni kell a nõktõl, akik hosszútávú célokkal bírnak, másrészt ismerni kell önmagad és le kell tudni beszélni magad bizonyos dolgokról.)
<#banplz>#banplz>
Blackmail the Universe
Arról nem is beszélve, hogy egy játék árából megvan egy üveg whisky, amit megisztok 2-en hárman (sose voltam nagy alkesz, ne hurrogjatok<#vigyor2>#vigyor2>), egy-két sör, csajt is meghívod valamire és a többi. És ha összejön a csaj, õt is végig tudod játszani még 1x 2x...<#mf1>#mf1>
A cikk viszont nagyon király volt és érdekes. Több ilyet! Köszi Dojcsák Dániel!<#eljen>#eljen>
u.i.: szerintem nem érdemes azon összeveszni, kinek mi az igénye, kinek mennyi ZS-je van ilyen-olyan dolgokra. De mint mondtam HC gamerek, néha nyissátok ki az ajtót/ablakot, vagy go az elsõ szórakozóhelyre és nyálcsorgatás, egyebek!<#ravasz1>#ravasz1>
Blackmail the Universe
Ha valaki még egyszer ezen lovagol, kitörlöm az összes hszt ezzel kapcsolatban.
Saor Alba
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az itteni konzolhuszárok közül ki az, akinek nincs otthon PC-je. A PC nem csak játékra jó, legtöbbünknek kell a munkájához egy számítógép otthonra legalább egy dokumentum vagy egy ppt szerkesztéshez, na meg a gyereknek az iskolához vagy csak használni az internetet, tehát a játékkonfig árából simán le lehet vonni egy alap irodai PC árát, amit egyébként is kifizetnél és minden háztartásban ott van. Ha pedig komolyabban dolgozol géppel, akkor még többet. Nálam pl. csak a graf. kártya nevezhetõ a játékok miatti extra beruházásnak, ami a legfelsõ kategória esetén is jóval olcsóbb, mint egy konzol (sose volt legfelsõ kategóriás kártyám).
Nekem az az érzésem, hogy a játék PC ára miatt az szokott sírni, aki már legalább egyszer megvette az aktuális csúcskategóriás videókártyát, aztán küzd a kísértéssel, hogy ne tegye mégegyszer 😊
Nem kell idegeskedni, értjük, hogy te vagy a legnagyobb szakértõje a témának, és minden ilyen jellegû cikket neked kellene írni itt is és mindenhol... <#worship>#worship>
Az ilyen baromságok miatt megy a sok hozzánemértõ megvenni a csúcsgépeket, nem pedig azért mert szükség is van rá!Nem kell mindent elhinni ami le van írva<#nezze>#nezze>
Mellesleg az Obliviont tökéletesen élvezni tudtam az én gépemen is.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Persze ez csak álom <#zavart2>#zavart2>
Szerintem mindenkinek volt olyan játék, amit szeretett volna jobb gépen tolni, mint amivel épp rendelkezett!
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein