189
-
#69 Dani:
Legtöbbször osztom a nézeteid és nagyrészt most sincs ez másképp.
Annyit azért hozzáfűznék /70+ eredeti játékkal a polcomon/, hogy gondolkozzunk el azon, hogy nálunk a minimálbér 56k körül tendál és ehhez mérten 9900 Ft egy játékért bizony erős, konzoltéren 15-16k meg pofátlanság. Nekem is van egy Final Fantasy X-em 16.000-ért és azt bizony még akkor vettem, amikor a minimálbér 33k körül volt!
És akkor most nézzük meg, tőlünk bármere mennyibe kerülnek a játékok...
Ugye, ugye... miről is beszélünk akkor?
Közben eszembe jutott egy EREDETI játékomról a HL2-ről, az, hogy bár itt a polcomon, számlám van róla mégis egy nagy kalap xart sem ér, mert elindíthatatlan!
Történt ugyanis, hogy az akkori céges emailt adtam meg steam regisztrációkor és a szokásos név és password kombót rendre visszadobta, azzal, hogy rövid, hogy tegyél bele számot, nem ártana kisbetű/nagybetű variáció, ilyen már van, stb... elegem volt már, játszani akartam, így egy olyan kódot és nevet adtam meg amiben volt aztán minden.
Közben a céges email megszűnt, később mikor újra próbáltam játszani, már hiába kértem emlékeztetőt, hiszen nem létezett a mail cím.
Írtam a supportra, több alkalommal is, számláról képet küldtem és az EREDETI játékommal és számlámmal VÁLASZRA SEM MÉLTATTAK!
A warez verzió persze indul... röhejes és szánalmas, hogy ennyire leszarnak a pénzedért.
Másik sztorim... megvettem a Guildwars MMO progit és jó 4 hónapot elvoltam vele, napi sok X sok órát. Gyűjtögettem egy szinte elérhetetlennek tűnő páncélra és a ládában tartottam a hozzávaló nagyon ritka alapanyagokat, 4 hónapnyi "munka" és kínkeserves gyűjtögetés után indultam volna páncélt venni és ahogy áttettem a ládából az inventoryba a szükséges ritka és igen drága alapanyagot az egyszerűen eltűnt... vele együtt pedig 4 hónapnyi gyűjtögetés.
Írtam a supportra, ahonnan bár válaszoltak, de azt írták, hogy ez lehetetlen ilyen nem történhetett meg... ennyi.
Ezért kell fizetni? Az ilyen supportért, főleg amit a Valve művelt?
3. sztori a HL2 EP.1. (igen, a fentiek után előrendeltem a játékot).
Persze a wrz verzió előbb a netre került, gondoltam megnézem 1-2 óra erejeig amíg a bolti meg nem jön.
3.5 órával később a végére értem /pedig nem siettem/ és azonnal mondtam le a rendelést, ezt az átvágást meg dobtam a kukába.
Anno az Ep1. 5k-ról kezdett + 1k postaköltség.
Aki érteni akarja, az azt hiszem megértette, hogy a fenti cikk bár remek "letolás" és érződik kicsit, hogy a Bioshock kapcsán készült, de azért csak óvatosan azzal a havi fizetéssel és csak azt vegyétek meg, ami tényleg hosszú és tartalmas kikapcsolódást ígér, a többit még se letöltésre se méltassátok... majd , akkor ha EU szintű fizunk lesz. -
Inka #68 elnézést a helyesírásért, bekerült pár szarvashiba -
Inka #67 Tegnap vásároltam meg egy régebbi játékot, Age of Mythologyt Gold kiadásban viszontlag olcsón, kb. 3000 forintnyi összegért. Mivel jól szorakoztunk anno ezzel a játékkal, és csak most állok úgy anyagilag, hogy meg tudtam venni, ezért vettünk is két példányt.
Első vásárolt játék, és nagyott koppant az állam, mikor kiderült, hogy a köcsög Microfos egyszerüen ezeket az olcsó kiadású játékokat nem engedi fel a szerverekre, így a nettes multiplayernek lőttek. Nem kicsi volt a felháboródásom a legális vásárlok ilyen szintű lenézése és lekezelése...
Legközelebb majd jobban meggondolom, mikor mikrofos terméket veszek, mert még olcsón is megérzem az árát jócskán. -
totya4 #66 Esküszöm, ennyi hülyét még nem láttam. Azt megértem ha valaki 640x480-ban nyomja mert gyenge gépen van, vagy online buzi és fél hogy a beszaggatás a veszét okozza, nade azért ne ócsárolják azokat akik teljes felbontásban szép minőségben akarnak játszani. -
Wittgen #65 Jelenlegi konfigom már több, mint 2 éves, nem is tervezem a cseréjét. Hogy miért? Mert filmet nézni lehet rajta, netezni, dolgozni szintén, valamint a manapság megjelenő progik mindegyike (1-2 kivételével) olyan fos, hogy nem éri meg rá pénzt kiadni, se hardvert venni hozzá. Pl én kevés progit veszek meg eredetiben, pont ezért (legutóbb pl vmilyen fos FPS élt vagy 10 percig a gépemen olya szar volt, már a címét is elfelejtettem).
Mostanában pl a Mafia játékot tettem fel újra, mivel annak van hangulata.
Véleményem szerint a hc gamer nem feltétlenül egyenlő azzal, aki csak akkor érzi jól magát, ha a legújjabb progikat maxon tudja zökkenőmentesen játszani. A hc gamernek mindegy a grafika, csak nyomulni lehessen, míg az utóbbi arra élvez el, ha minél élethűbb a grafika, a többi nem számít. Ismerek 1-2 ilyen embert, akinek a jó játék abban nyílvánul meg, h. jó a graf, de a JÁTÉK maga hidegen hagyja, csak legyen benne SM3.0 és HDR. Ehhh.
Viszont csak 1 olyan embert ismerek, aki a fizujának az utolsó forintját is a gépére költi (könnyű neki, hisz a szülei eltartják, ruházzák, stb). -
Dude64 #64 Khmm...GOW 9990, HALO 3 16 ezer, Oblivion 9990. De egy csomó 1 évnél idősebb játék megkapható 5 ezer forint alatt. Persze van HALO 3 Legendary edition 30 ezrért:)
Nintendo más tészta természetesen, ahogy azt megszokhattuk. -
#63 A cikk támogatói: ASUS, Intel, Geil.....
Az ASUS VGA kártyát tuti jót tud gyártani, de alaplapot NEM! NE VEGYETEK ASUS alaplapot....
Ha olcsót akartok ASRock (hiába az ASUS leányvállalata, 100%-ig más gárda), ha márkásat ABIT, ha márkás 3 év garisat Gigabyte...
pl.: Gigabyte 965P-DS3 bruttó 23520Ft, 3 év garancia
A GEIL ramokról is megvan a véleményem.... Az új gépembe anno vettem 2*1GB PC6400 GEIL Ultra KIT-et... Nem tudtam kitalálni, miért fagy, kékhalálozik a gép. Kiderült, hogy a memória cseréjével a gondok megszűnnek, pedig a memória 1000%-os teszt ok...
A GEIL-nál (a "márkás" memóriák közül) csak a Kingston és a Samsung gagyibb.
Samsungot max az ellenségiednek ajánlj, a Kingston-ok pedig van hogy másik Kingston-al is inkompatibilisek...
Aki 400-600k-ért vesz gépet az magára vessen... 100-130k körül már igazán jó játékra alkalmas gépet lehet kihozni, igazán ütőset pedig max 200-250k-ból... ennél többet nem érdemes a jelenlegi árakon rákölteni, hacsak nem akarsz 2,6-3GHz-es 4 magos procit... (230k+ önmagában)
A cikkben az E6300-t ajánlja... Azt a procit már nem is éri megvenni a E6320-hoz képest... ráadásul minek vegyen az ember egy brutális VGA kártyát, ha csak egy 1.8GHz-es CPU-t rak alá???
Ráadásul mely játék az, amely legalább a 2 magos procikat kihasználja?? -
#62 Tényleg buli, hogy mindenki beleköt a gépbe. Lassan Ati vs Nvidia vagy AMd vs Intel háború lesz itten:)
Amúgy teljesen egyetértek a cikkeddel és a legtöbb itteni ember is támogatja ezt a féle hozzáállást. Mivel kevés pénzünk van így olcsón veszünk játékokat.
Igaz, hogy warezolunk, de legalább így ki tudjuk szűrni azokat amiket nem érdemes megvenni, ha úgy gondoljuk, hogy később megvesszük.
Ugyan miért is ne? Kisgyerek szülinapjára vagy karácsonyra kérhet egy-egy drágább/ új játékot, vagy mondhat 3-4-et is amit a szülők esetenként olcsóbban megúsznak. Vagy ő veszi meg. Persze ez nem mindig áll, de legalább valamiféle mentalitást tanul a gyerek ilyen téren.
-
kukacos #61 Hát, akinek ez a problémája, talán pszichológushoz kellene fordulnia... Az én tapasztalataim szerint egy erősebb gép megvétele után 1-2 évig elviszi a legújabb játékokat. Legalábbis én kb 1-1.5 évente szoktam érezni, hogy ideje valami alkatrészt, elsősorban a videókártyát upgrade-lni, úgy 3 évente pedig hogy a konfigot lecserélni. Akkor sem a legjobbra, csak a legjobb ár-teljesítmény mutatójú kategória felső részére, vigyázva, hogy bővíthető legyen, pl. új csatolószabványok, CPU sorozatok megjelenésekor. Ez nekem elfogadható.
Amúgy az élet csupa kompromisszum. Aki amiatt nyávog, hogy nem az övé az aktuálisan legeslegjobb PC, amit a boltban kapni lehet (bár amúgy sem az övé, vannak milliós konfigok is), csak egy *elég* jót birtokol, az az élet más területein is így működik? Tévéből csak a plazma? Autóból is a legutolsó Ferrari vagy Rolls Royce? Házból csak a kastély? Feleségből csak doktorált milliomos topmodell? Vagy hogy? Aki folyton a legjobb PC-t akarja birtokolni, gondolja át a saját értékeit, mert ha nem tudja a saját vágyait a lehetőségeihez igazítani, folyamatosan frusztrálódik és hamar kipusztul ebben a fogyasztás-orientált környezetben. Játszani a számítógéppel max FPS-sel jó, de egy hempergés a tengerparton vagy egy buli néha jobb, és ezért szívesen feláldozok 20% FPS-t.
(Az a baj, hogy a férfiak napról napra változó célok koncentrált megoldására lettek kitalálva. A kütyü hirtelen mindennél fontossá válik, megveszed a kütyüt, aztán csalódsz. Ezt használja ki a piac, hogy elvegye ez erőforrásaid. Tanulni kell a nőktől, akik hosszútávú célokkal bírnak, másrészt ismerni kell önmagad és le kell tudni beszélni magad bizonyos dolgokról.)
-
Su0my #60 u.i.: nyuszis magazin előfizetve 500.. bocsi, ha reklámnak veszitek moderátorok, csak példaként írom ne töröölj kiiiii
-
Su0my #59 nekem 7 éves gépem van, 1x behalt villámcsapástól, akkor kellett cserélni 1-2 dolgot. XP SP2 vígan fut rajta, CS-zni szoktam elvétve(szigorúan 1.6, Source az nem az 'igazi', meg 1.6-on több barátom van), WoW-ot meguntam. 1.6-on kívül inkább pokerezek, néha MSN, online újságok, mail, álláskeresés, egyetemi dolgok elintézése. Most egy hatalmas beruházást tervezek: 1.1b-s MS egér, hozzá pad: kb 14ezer? Egér ebből 3k? Nyaram került annyiba, mint az itt említett csúcskonfigok, pedig még csak nem is nyaraltam(nem szeretek annyira). Az új játékokról nagyon keveset tudok, a nyomtatott sajtó szerintem drága (Playboy 760 forint, és mi van benne ->PC-s játkos újság 3k-és mi van benne ). Jó, nyilván régen én is nagy kocka voltam(napi 3-4 órát is gépeztem hehe ), de a nagy 20 éves fejemmel így esik jól az egész, nem is beszélve arról, h ha vettem volna egy csúcs/középkat gépet, esetleg 1-2 játékot, biztos marha király lennék 1-2 szemüveges srác szemében-ennek ellenére valahogy inkább a csajokat, bulikat választom. Életem lexarabb nyara volt kb, de még így is pár milliószor jobban jártam, mint ezek a HC gamerek. Srácok, néha álljatok fel a gép elől, MSN-en elég megbeszélni, este hova menjetek és ÉLJETEK!
Arról nem is beszélve, hogy egy játék árából megvan egy üveg whisky, amit megisztok 2-en hárman (sose voltam nagy alkesz, ne hurrogjatok), egy-két sör, csajt is meghívod valamire és a többi. És ha összejön a csaj, őt is végig tudod játszani még 1x 2x...
A cikk viszont nagyon király volt és érdekes. Több ilyet! Köszi Dojcsák Dániel!
u.i.: szerintem nem érdemes azon összeveszni, kinek mi az igénye, kinek mennyi ZS-je van ilyen-olyan dolgokra. De mint mondtam HC gamerek, néha nyissátok ki az ajtót/ablakot, vagy go az első szórakozóhelyre és nyálcsorgatás, egyebek! -
aDannyBoy #58 ez csak egy példa volt egy high endre, amit éppenséggel a cikk szerint is faszság megvenni. Teljesen mindegy mi van benne, lehetne más is, írhattam volna a 900 ezres dell xps-t is.
Ha valaki még egyszer ezen lovagol, kitörlöm az összes hszt ezzel kapcsolatban.
-
dmegyesi #57 Szánalmas ez a 400ezres konfig. Prohardvert nem olvasnak kedves SG cikkírók? Quad core lassabb a legtöbb esetben, mint egy sima Core2Duo. És akkor még a többi leírt dologról még nem is írtam. -
#56 Utálom a konzolokat. Bővíthetőség gyakorlatilag nulla, játék 15 kiló hozzá.. -
#55 "Asus Commando alaplap, X-fi hangkártya, 4 Gbyte Geil DDR2, 400 Gbyte SATA2 HDD, Intel Quad Core2 2,4 Ghz, Asus 8800 GTX)" Igazad van, azért ez 400kiló erős... Azonban, ezt a gyártóknak: Folyamat adják ki az új kártyákat pl. meg kell venned, mert a fél éve vásárolton már a tetris sem fut , de cserébe az új többet fogyaszt mint a többi hardvered együttvéve! Ezután dobhatod ki a méregdrága tápegységed... -
#54 De ha megveszed a csúcskategóriás gépet 400 000-ért akkor az már 1 hónap múlva gagyi lesz.Mert mindig jönnek az újjabb és újabb dolgok. -
kukacos #53 400 ezer egy csúcskategóriás PC-re nem is olyan sok, ha pl. megnézzük, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenki fenntart egy milliós autót, az esetek 50%-ában teljesen feleslegesen (pl. Bp-en leginkább kisgyerekes családoknak van igazán szüksége rá, a többieknek presztízs és kényelem - bár ez is szubjektív, én inkább gyorsan eljutok a célomba, mint hogy a dugóban hallgassam az 5.1-es szettemet).
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az itteni konzolhuszárok közül ki az, akinek nincs otthon PC-je. A PC nem csak játékra jó, legtöbbünknek kell a munkájához egy számítógép otthonra legalább egy dokumentum vagy egy ppt szerkesztéshez, na meg a gyereknek az iskolához vagy csak használni az internetet, tehát a játékkonfig árából simán le lehet vonni egy alap irodai PC árát, amit egyébként is kifizetnél és minden háztartásban ott van. Ha pedig komolyabban dolgozol géppel, akkor még többet. Nálam pl. csak a graf. kártya nevezhető a játékok miatti extra beruházásnak, ami a legfelső kategória esetén is jóval olcsóbb, mint egy konzol (sose volt legfelső kategóriás kártyám).
Nekem az az érzésem, hogy a játék PC ára miatt az szokott sírni, aki már legalább egyszer megvette az aktuális csúcskategóriás videókártyát, aztán küzd a kísértéssel, hogy ne tegye mégegyszer :) -
#52 "Mondd, te elolvastad a cikket egyáltalán? Nagyjából pontosan ugyanazt mondja, mint te." Hát nem teljesen a cikkíró a saját hozzá nem értésével vegyítette a cikket. Azért írtam le, amit 47# hsz azóta törölve= ahogy elnézem, valakinek nem tetszik az igazság. Bár ebben az országban ezt már megszokhattam volna, vajon miért nem csodálkozom. -
kukacos #51 Mondd, te elolvastad a cikket egyáltalán? Nagyjából pontosan ugyanazt mondja, mint te. De aranyos vagy, a fikázási lendület szépen átível a szövegeden :) Amelett, hogy egyetlen tényszerű kifogásod szubjektív, az Obliviont én pl. minden probléma nélkül játszottam PC-n.
Nem kell idegeskedni, értjük, hogy te vagy a legnagyobb szakértője a témának, és minden ilyen jellegű cikket neked kellene írni itt is és mindenhol... -
#50 Én széles látókörű gémer vagyok, már megbocsáss. Fáj az igazság vagy egyszerűen csak irigykedsz a másikra? Én csak a dolgok előnyét, hátrányát írtam le. -
neoG #49 "(pl.: Asus Commando alaplap, X-fi hangkártya, 4 Gbyte Geil DDR2, 400 Gbyte SATA2 HDD, Intel Quad Core2 2,4 Ghz, Asus 8800 GTX) Ebbe persze még nincs benne a sok kiegészítő és egy jó monitor, amivel együtt akár 600 ezerre is növekedhet a számla."
Az ilyen baromságok miatt megy a sok hozzánemértő megvenni a csúcsgépeket, nem pedig azért mert szükség is van rá!Nem kell mindent elhinni ami le van írva -
#48 Ja te meg véletlenül sem vagy konzol fanboy
Mellesleg az Obliviont tökéletesen élvezni tudtam az én gépemen is. -
sKie #46 Jah hat igen, van aki tobb szazezret ver el egy gepre a graf miatt, bar en nem neveznem hc gamernek. A hc gamer az, aki szinten elver egy valag penzt a gepere, hogy aztan ultra low grafon tolhassa 640x480-ban 6000 fps-sel. En is a leheto legjobban lehuzott grafon tolom 800x600-ban, fullra kihuzott brightness-szel. Ez akkor se fog valtozni, ha megveszem az UT3-at. Igaz kell egy uj gep hozza, de azt kihozom 120-150-bol, hogy aztan legyen 80 fps-em online jatekban bazi nagy palyan, mig a verpistikek toljak 20 fps-sel mindenfele csilli-villiben. Nekem nem kell a shader, meg a csicsa, meg a 10millio poligonos novenyzet, nem latni toluk semmit. Ugyse jatszom sok jatekkal, Starcraft 2-hoz meg pont nem kell majd a bika gep, uh azt meg lehet siman tolni full grafon bazi felbontasban, funbol. WoW-val ugyanez a helyzet. Jatekelmeny a lenyeg nem a graf. -
Skyline #45 Pont nem egy ilyen országban,mint M.O. kéne kifakadni a játékvásárlás hiányon és a warezra köpködni,cikkezgetni...Irogasson az összes warezgyűlölő a külföldi rumokra ahol kb 3-4szer többet keres egy átlagember,mint magyarországon,és érdekes módon ehhez képest a játékok erős 30-40%-al kevesebbe kerülnek..:)
-
#44 így van -
#43 Én mindig jobb gépen szeretném tolni, mint amilyennel rendelkezek :D -
#42 Szerintem ötvözni kellene az olcsóságot, a szép grafikát, a játszhatóságot, stb.
Persze ez csak álom
Szerintem mindenkinek volt olyan játék, amit szeretett volna jobb gépen tolni, mint amivel épp rendelkezett! -
#41 Így már más -
#40 természetesen :) -
#39 Ez így van, persze ez magánvélemény. -
#38 mondjuk sajnos sok esetben a név + a graf adja el a játékot, pl EA. :S
-
#37 lehet AA meg bloom meg HDR nélkül is élvezhető játékot csinálni, csak ennyit szeretne mondani sztem... -
#36 Ne értetlenkedj azt írtam hogy nekem más szempontok fontosabbak,nem azt hogy egy minimmális graf nem kell. -
neoG #35 -
Indigo #34 Sajnos tévedsz. -
#33 Egyetértek wedge31-gyel, nem a grafika a lényeg az FF7 a valaha készült legnagyobb jrpg egyesek szerint és sok FF frajongó így van ezzel...
Az érem másik oldala:
amíg a "verekedős" meg japán exluzív játékokat csak konzolra lehet kapni addig lesz Ps-em (tehát valszeg még egy darabig). Csak néhány cím amiért Ps2-t vettem GT sorozat, Final Fantasy, a Gundam játékok, DoA2, Tekken, Soul calibur sorozat, de még sorolhatnám... a témához meg úgy kapcsolódik,hogy nem csippelt a gép és minden gém eredeti... a Pc konfigom meg 3 éves és leszarom. arra jó amire kell Silkroad online, Battlenet, anime tőtésre meg fórumozásra. Majd akkor veszek másikat ha kifexik. Bár az Oblivionért talán vennék egy konfigot, de az is ott áll a polcon eredetiben a megjelenés napjától :) de majd
-
Indigo #32 Mit értetlenkedsz? Nem bérből és fizetésből élő kisjóskáról volt szó a cikkben, meg nem is átlag játékosról... Az adott konfig grafikabuziknak való felsőkategóriás gép, és teljesen érdektelen, hogy te milyet raknál össze mennyi pénzből... Akinek erre van ingerenciája és megteheti, hogy zsebből kipengesse rá az árát, azt pont nem fogja érdekli, hogy párezerrel kevesebbért majdnem olyat kap... Nem értem ezt a nagy sírás-rívást a felsőkategóriás gépekkel kapcsolatban. Nem kötelező olyat venni. Egy tisztességes, több évre szóló konfigot ki lehet hozni nagyon baráti áron. Meg amúgy sem kell kötelezően a legújabb játékokkal max felbontáson max részletességgel játszani (attól nem lesz jobb a játék).
Én pl minden gépemet előre tervezve több évre vettem meg, és igyekszem a végletekig kihasználni (apróbb fejlesztésekre azért szoktam áldozni). Most egy 3 éves konfigom van, és azon tolom a frissen beszerzett HL2-met (game of the year edition - HL2 + HL1: Source + HL2 Deathmatch + HL1 Deathmatch: Source + Counter Strike: Source - 3990 Ft, ha már itt tartunk... baromi jó vétel volt). Amúgy sem feltétlenül szoktam egyből rácuppanni a legfrisebb játékokra, inkább várok velük 1-2 évet, addigra bagóért meg lehet kapni, és számomra ugyanazt az élmény nyújtják. Sőt, pár hónapja vettem 1990-ért a HL1 Anthology-t, még csak most vittem végig a két kieget (sokéves játékok), de még most is nagyon élveztem. Amúgy sem szoktam 5-6 ezer HUF-nál többet költeni egy játékra, legyen az bármilyen jó. Van türelmem kivárni, amíg lemegy az ára.
Ki-ki pénztárcája szerint vásárolgasson, de azért nem kell hőbörögni, ha valakinek nincs pénze a legújabb cuccokra... -
#31 Szerintem nincs igazad, a játékélmény szerves része a grafika! -
csgj #30 persze, hogy így van, engem sem a graf érdekel, én csak más emberekről írtam így... -
csgj #29 én annyit se tok érte fizetni, nekem az is sok... sorry :P