Az ár, amit a játékért fizetsz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
olcsóbb lesz mint az egész PC-t lecserélni, mégha drágább is rá a szoftver kicsivel
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
forgalmat csináljanak az ösellenség plázáknak
azért látom vannak itt is mániás õrültek
mirõl beszélsz te?
hol alakították a plázákhoz a tömegközlekedést?
max a pláza épült oda, ahol jó a közlekedés
a bevásárlóközpontok pedig jellemzõen az autópáályák mellé épültek
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
"evgyek, hanme" = "vegyek, hanem"
"eljesen" = "teljesen"
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
LOL, szerinted miért a gyerekes témát hoztam fel? Gondolkozz már!!! Kit érdekel, hogy egy felnõtt az általa megkeresett pénzt mire költi? Gondolhattad volna, hogy nem véletlenül nem említettem a felnõtteket.
Tavaly április óta nem fejlesztettem a gépen és érdekes módon minden full grafikával megy rezzenéstelenül. A BioShock is, persze nem DX10 módban (ami nagyjából semmivel se jobb, mint a DX9), ill. a Gothic 3 az egyetlen, ami nem százas, dehát az senkinél sem az. :) Csak nem hübelebalázs módjára kell hardvert venni, szépen össze kell válogatni az egymáshoz illõ alkatrészeket és nem spórolni az olyanokon, mint a márkás táp és memória.
Nem is szólva az enyhe árkülömbségrõl!
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Atyaég... infóban dolgozom már sok-sok éve, de az ilyen hsz-ektõl a falra tudnék mászni.
Infóban dolgozol? Én is! És nem csak a lábamat lógatom, és nekem nem kell átnéznem a garis papírokat, hogy tudjam, mivel van a gond, ugyanis én a frontvonalon dolgozom. (kisker, azon belül is én ügyfelezek) <#beka2>#beka2><#banplz>#banplz>
"Az ASUS VGA kártyát tuti jót tud gyártani, de alaplapot NEM! NE VEGYETEK ASUS alaplapot."
Számok, az elmúlt idõk garanciális papírjai közt bogarászva:
xy idõ alatt eladva Asus alaplap 3 év garanciával ~100 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot vizsgálva garba elküldve 4 db.
xy idõ alatt eladva Asrock alaplap 2 év garanciával ~40 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot vizsgálva garba visszaküldve 12 db.
xy idõ alatt eladva MSI alaplap 3 év garanciával ~50 db, ebbõl 1.5 év idõtartamot figyelembe véve, garba elküldve 19 db, ebbõl 17 db AMD procikat fogadott...khm.
Tovább is van, mondjam még?
Kit érdekel az MSI? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Az ASRock-nak is voltak (fõleg amikor elindultak) izonyat gány konstrukcióik, de a mostaniakkal nekünk nincs gond... Ha fölnézek a polcra, akkor a rakin lévõ alaplapok min 50%-a ASRock (a legtöbb embernek cak egy ócsó netes gép kell, kb 25%-os a játékosok aránya), és azokból is csak azok, amikrõl tudom, hogy nem szarok...
December óta ami ASUS lapot hoztunk, annak az 50-75%-a megjárta a garis ügyintézés lassú poklát...
Amellett, hogy az alaplap gyártó márkákat fikázzuk itt, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ezeken milyen chipset van! Pl. SIS-es szart csakis azért tartok polcon, mert Socket A -ban csakis az ASRock K7S41GX kapható (nagyker szinten). Intel CPU-hoz Intel, AMD-hez pedig nVidia (vagy ha Crossfire-t szeretne az ember ATI/AMD) chipset dukál.
"A GEIL-nál (a "márkás" memóriák közül) csak a Kingston és a Samsung gagyibb."
Totálisan laikus vagy a témában és a legnagyobb baj, hogy a hülyeséget hangoztatod is. Eleve a Samsung és a Kingston más kategória, mivel a Kingston világ életében minõségi és megbízható memóriákat produkált.
Rendszergazdák tömkelege kér szervereket Kingston ramokkal, és nem egy olyan céget tudnék mondani ahol az uptime években mérhetõ!
Még, hogy gagyi... élettartam garancia már jó ideje, nem is értem, minek reagálok ekkora baromságokra. Nonszensz.
LOL.... Szerverek... Szerver ramokkal nem foglalkozunk mi, de azok egy teljesen más kategóriát képviselnek! Azok a mezei alaplapokba bele se mennének, vagy el sem indulnának! (buffered, ECC) Nem is szólva az enyhe
A Kingston-nál nem magukkal a ramokkal van a probléma, hanem a bõvíthetõséggel... pl. a legtöbb ram mellé nem lehet Kingston-t rakni, mert egyszerûen nem megy... (laikus szemmel a szokásos tünetek: fagyás, kékhalál)
Volt egy kolegám, akinek volt a gépében 2db 512MB PC3200 CL3 Kingston, és bõvíteni szeretett volna. Berakott a gépébe még 2db-t, futtatta a memória tesztet, és hopp... hiba, hiba, hiba... Nézett nagyokat, letesztelte a régi ramjai külön: TESZT OK! Letesztelte a másik kettõt külön: TESZT OK! Konklúzió: A Kingston még önmagával sem kompatibilis! A 4 modulon 3 féle chip volt, 2-n önnön, 1-1 db-on pedig más neves gyártóktól származó ramok, és az idõzítések pedig csontra ugyan azok. A kolegám: <#falbav>#falbav>
Vett inkáb Kingmax-ot, azóta nincs gondja. <#email>#email>
Továbbiakban pl az 512MB PC3200 CL3 Kingston nem hajlandó pár alaplapban elindulni... (a 256MB ugyanazon típusokban igen) Nem más memóriák társaságában, hanem TELJESEN EGYEDÜL!
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Nem fullos, mert akkor épp az volt a legolcsóbb Core2 duo processzor (a felvételeimet vágom/tömörítem, stb, arra kellett), 4GB-ot is tehettem volna bele, és 40-ért nagyon jó vétel volt az a videókártya. Ha fullost szeretnék, akkor most 4GB ram lenne benne, 4 magos processzorral, meg 8800GTX-szel. :) Ha sokat játszanék, akkor most lecserélném 8800GTS-re a videókarit, mert ár teljesítmény arányban az éri meg. A proci/ram azért lett ilyen, mert más okok miatt kellett. Az mellékes, hogy a kedvenc 1-2 játékom fullon mehet rajta. Csak arra akartam rávilágítani, hogyha már jó áron összehoz egy jó gépet az ember, akkor nem kell olyan sûrûn fejlesztgetni, hogy tartani tudja a szintet. Ha most csak játékra kellene egy jobb gép, akkor vszinüleg egy 4000+os AMD-t vennék, annak kisker ára olyan 17 körül van, szintén 2GB ramot, az már megvan 20-ból és egy 8800GTS-t, vagy várnék az utódjára, ami ilyen teljesítményû lesz, csak olcsóbban.
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Nem csak a "vérpistikék" várják el, hogy full grafikával játszhassanak. Vegyünk engem például :) Igazából nem nagyon szoktam játszani, csak 1-2 dolog van, ami le tud kötni. Régen persze ott ültem állandóan a gép elõtt, és warezoltam, mert nem volt ugye pénzem (most sincs :) ), viszont mostanra ez az egész lecsengett, és ami le tud kötni, az olyan kevés, hogy évente 1-2 játékot - fõleg ha lemegy az áruk - meg tudok venni. Egy-egy játékért én már 2000 forintot is nagyon soknak tartok, ezért ha már valamiért kiadtam 10 ezret (vagy 12-õt), akkor elvárom, hogy az úgy nézzen ki a gépemen, ahogy a készítõi megálmodták.
Ez olyan, mintha pl. az olcsóbb asztali DVD lejátszók csak VHS minõséget produkálnának. Megvennéd 5000-ért a kedvenc filmedet, aztán csak VHS minõségben láthatnád. Igen, a film által nyújtott élmény az ugyanaz lenne ha jó a film, viszont felháborító lenne az is, hogy csak úgy néz ki, ha már annyi pénzt kiadtál érte. Vagy nem? Ha mondjuk 500 forintos DVD-rõl, vagy másolt DVD-rõl lenne szó, akkor már nem akadnék fenn rajta. <#hehe>#hehe>
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Tavaly karácsony elõtt sikerült egészen jól "befektetnem" nehezen megkeresett pénzemet, és abból lett egy P5B-VM alaplap (hogy késõbb könnyebb legyen eladni, mint a sima P5B-t), egy E6300-as processzor, 2GB ram, meg egy nagyon jó áron megszerzett ATi 1900GT (a legolcsóbb bolti ára 57 ezer körül mozgott, nekem meg hozták 38-ért :) ). Mindent alap órajelen "hajtok", a processzort és a videókártyát is túl lehetne hajtani, bõven van bennük tartalék. De még így is elég jó maximális felbontáshoz (vannak akadások, de azok engem nem zavarnak). Ez a konfig már több mint fél éves, de ha fejleszteni akarnék, eladnám 20 körül a videókártyát és legrosszabb esetben 67-ért kapnék (bolti kisker áron) GF8800GTS-t, 320Mb-osat. Azzal, és a gép túlhajthatóságával további egy évre valószínûleg biztosítanám azt, hogy max felbontáson menjen minden. Ezért nem állja meg a helyét az az állítás, hogy havonta kellene vásárolni. Csak ügyesen kell csinálni, és mindig kell tartalékolni direkt arra pénzt, ha jönne valami jó vétel. Mert ha azt elszalasztja az ember, akkor utólag ha mégis kellene, jóval többet fizethet érte... :(
A jelenlegi kormány politikája egyértelmû, vidékre autópályát, olyanokat amik Budapestre vezetnek, Magyarországon autópályán csak Budapesten keresztül lehet keresztülmenni, ezt is csak azért hogy extra forgalmat generáljanak az oda koncentrált létesítményeknek.
A villamosközlekedést leépítik, helyette lesz metró meg busz, minél több átszállással.
És akkor majd hivatkoznak arra hogy nincs pénz. Dehogynem van pénz. 500 milliárd forintot költünk el egy olyan metróra amire egyáltalán nincs szükség, azt amit ez a metró 500 milliárdért félig megold, azt megoldhatná teljesen egy LRT is, ami fele annyiba sem kerülne.
MÁVot pedig nem fognak fejleszteni soha. Esetleg 1-2 EU beruházásból felújítanak bizonyos vonalszakaszokat hogy épp el ne rohadjanak már, és vesznek néhány új szerelvényt ami az állomány 3%-át teszi ki a jelenlegi újabb vasúti kocsikkal együtt (Desiro, Talent, Flirt). Amúgy meg fog szûnni az összes mellékvonal, azt szeretnék ha az emberek rászoknának az autóra mert úgy több pénzt lehet kilopni a zsebükbõl, ezen felül pedig eladják a mávot.
Jelen kormányunk elsõdleges politikája hogy eladni mindent ami mozdítható, az abból jött pénzt átforgatni a zsebekbe pályázatkiírásokkal drága beruházásoknál. Ezt persze csak egy bizonyos ideig lehet megcsinálni, mert egy idõ után már nem lesz semmije sem az országnak, csak fölösleges új metrója meg új autópályák. Esetleg idõközben jön néhány megszorítás szükségmegoldásképpen.
Az meg hogy mi lesz ezzel az országgal, egy kicsit sem érdekli a ma élõ politikusokat mert õk nem valószínû hogy megélik a hanyatlás idejét.
No mind1 , egy tipp : aki igazán kemény gépet akar nyisson a scsi hhd-k felé, vásárolsz egy RAID os SCSI vezérlõt 15-20e huf ért belevágsz a gépbe 5-8(max 28) darab 36gb os vinyót raid 0 ban. Aztán a map töltés mérhetetlen intervallumba csökken. És ha bele gondolsz hogy már egy 36gb-os hdd poton 20e huf-ért meg lehet szerezni... No meg azt is vegyük figyelembe hogy a cpu magok száma 4x nõtt az elmúlt években, a ramok sebessége viszont alig hogy meg duplázódik. Szerintem belátható idõn belül kezdhet ismerkedni a cluster fogalmával az egyszerû felhasználó.
egyébként meg a tömegközlekedés nagy szerepet kell hogy játszon a jövõben, mivel egy kocsiban kevesebb ember fér el mint egy vasúti jármûben -ami lehet akár villamos is- ráadásul a villamost nem kell tudni vezetni az utasoknak, nem nekünk kell bele tankolni, nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell kátyúkat kerülgetni és még azon sem kell idegeskednünk hogy ellopják-e avagy nem, sõt ahogy az elõttem szóló elmítette, út közben foglalkozhatunk mással is
persze vannak hátrányok is, jelenleg Budapesten sokszor kell átszállni és sajnos sok a fõirány, ami azt eredményezi hogy nagyobb a tömegnyomor, kevesebb az ülõhely
sajnos ma Budapesten a tömegközlekedés nem azért van hogy az embereknek jó legyen, hanem azért hogy forgalmat csináljanak azoknak a helyeknek ahol az emberek elbszhatják a pénzüket, pl bevásárlóközpontok, szórakozóhelyek
errõl szól az a vacak 4-es metró is sajnos, na meg arról hogy a politikusok cégei nyerik meg a kihirdetett pályázatokat, így az EU-s pénzeket sikeresen átforgatják a zsebekbe és a pártkasszába
ha ez nem lenne, akkor jobb lenne a tömegközlekedés mint az egyéni
de jelenleg három dolog számít ugye, pénz pénz pénz
és mivel az egyéni közlekedés terén több pénzt el lehet lopni az emberektõl ezért abban van a nagyobb üzlet
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
No de a hozzászólások hozták a szintet:P A cikkíró felvet 1 csomó értelmes témát, itt meg megy má meginn hogy te csóró vagy, neked anyádék veszik meg, mé nem isztokdugtokszívtok játék helyett, ezerszer lerágott gumicsont.
(from index blog)
valami miatt megéri a játékokat maygarítani
ha senki nem venné nem lenne a FIFA07-ben magyar kommentár, máshol szinkron, stbm szal lényhesen több játékot veszünk meg mint 10 éve, méghozzá azért, mert kb. 1/2-2/3-ára estek az árak
ennél lényegesen többet költök könyvre, dvdre egy éveben
""Nem arról beszélek, hogy nem tartom drágának (még mindig)"
akkor talán mégis drága, nem ? :\"
Ha megtanulnál rendesen olvasni, vagy értenéd amit olvasol, akkor nem kellene feleslegesen vitatkoznunk. Ezt írtam: Összességében valóban olcsóbbak lettek. Nem olcsóak, hanem olcsóbbak!
Mármint nem abszolút értékben, hanem relatíve. Érted???
na, hát ez csak az olyan önelégült barmokra igaz, mint pl. te (épp sikerült leírnod magad)
"Nem arról beszélek, hogy nem tartom drágának (még mindig)"
akkor talán mégis drága, nem ? :\
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
lol nekem nem... Jól is néznék ki, ha saját jövedelembõl nem futná rá.
"amíg 10k lesz egy szgépes game (mert hát a konzolos ûber árakról ne is merjünk beszélni) nem fognak tömegével járni a boltba értük"
Vagy mégis? http://www.sg.hu/cikkek/49770/megjelent_a_wow_burning_crusade
A Bioshock-ot is elkapkodták a megjelenés napján, már az elsõ pár órában... Nem mindenki olyan lepukkant csóró, mint te...
"ha 10k-t simán kipengeted, mit jelenthet neked 13-16k(ugye konzol)!"
Én a 10k-t nem pengetem ki, általában várok kicsit, mint azt lentebb írtam is. Nem arról beszélek, hogy nem tartom drágának (még mindig) a frissen megjelent játékokat, de összességében ma már Mo-n is egyre többen megengedhetik maguknak ezt a fajta szórakozást, mivel relatíve ma sokkal olcsóbban hozzájuthatsz egy játékhoz, mint 10 évvel ezelõtt.
gratulálok, hogy épp õk jutottak eszedbe! <#levele>#levele>
amíg 10k lesz egy szgépes game (mert hát a konzolos ûber árakról ne is merjünk beszélni) nem fognak tömegével járni a boltba értük, ha 10k-t simán kipengeted, mit jelenthet neked 13-16k(ugye konzol)!
semmiség
Tudod mit jelent az, hogy reálérték?
Olcsó game, jó game, azzal mindenki jól jár.<#eljen>#eljen>
Medal of Honor Warchest = 4k HUF. #1 vétel volt!
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Kb 3-4 éves lehetek azon a fotón, amelyiken házunk építésénél fogom a csákányt, és úgy teszek, mintha keményen dolgoznék :) Aranyos kép :)
/ON
"10k még mindig 10k"
Igen, 10k az 10 évvel ezelõtt is 10k volt, viszont akkor az a pénz sokkal többet ért, mint ma... Egy 10k-s játék árát ma már sokkal könnyebben kipengeted, mert az ma már apuci havi fizujának csupán töredéke. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor vagy nagyon fiatal vagy még, vagy nagyon fogyatékos...
a neves játékok még mindig 10k-ért/többért kaphatók, eltekintve a "pl flatout 2, ami bár nem annyira neves, de a magyarországi kiadónak hála magyarországhoz méltó áron adta ki újonnan a játékot"
ilyen kivételek vannak, de a nagy része még mindig a 10k-hoz közelít
10k még mindig 10k, akár többet ér, akár nem
pláne akiknek nincsen havi 100 nettójuk
ezt fogd fel, aztán talán leesik mirõl beszélsz te/ti
Blackmail the Universe
na amit akartam mondani: köszönjük meg a kiadóknak vagy nem is tudom kiknek, hogy a magyar valuta romlásával és gazdaság csökkenésével blabla (nem vok közgazdász:) ) nem tart lépés pl a PC-s játékok ára! 7 éve (sõt!! 8-9) lényegében nem sokat mozdult a játékszoftverek ára. Igaz, engem hidegen hagy, HL1 amikor megvettem, 2000 forint volt, azóta CS1.6, mondanom sem kell, hányszorosan érte meg? WoW is kiegészítõstül mindenestül 14e HUF (igaz, havi 3e, de van két ingyen hónapod, ha megveszed mind2-t). Nem drága, de azért inkább járjatok moziba, itt a moziünnepek is pl, holnap is tart, xar filmek, de 360-ért be lehet rájuk ülni. és az 360 FT + egy kis kaja+üdítõ+pia, 3-4 ezerbõl csaptok egy jó kis napot/estét, mennyivel jobb?
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe