Az ár, amit a játékért fizetsz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
Egyébként megint azt kéred rajtam számon, amit te is teszel.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Tudom most az jön, hogy utólag már kár magyarázni, de... á nem is magyarázom. XD
Ez alapján legalább 50 éves vagy. XD
Miért lenne nagy az arcom? Nem is ismersz. Ha néhány hsz alapján véleményt mersz rólam formálni akkor inkább maradtál volna csendben.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Nem, nekem a letöltött cucchoz pontosan 0 elvárásom van.
A _megvásárolt_ játékokkal szemben viszont lennének/vannak elvárásaim. De ezeknek általában meg is felel a stuff. Azért veszem meg.
Érdekes, hogy gyakorlatilag tökugyanazt csinálod, mint én, de mégis van elég arcod, hogy engem hülyézz le. Én legalább nem sunyi álszent módom teszem.
Egyébként igaza van a cikkírónak, régi, C64-es beidegzõdés. De ha rajtam múlik, nem változtatok rajta.
Mielõtt szardobálás lesz belõle. Én is warezolok. Nem szivesen, mert lusta vagyok órákat várni egy játékra és még a drága sávszélességem is le van kötve órákig. Inkább várok még valamelyik haver leszedi. :D Viszont mikor meg engedhetem magamnak és olyan játék jön ami tényleg érdekel azt meg veszem. Késõbb mikor már nem is szeretnék nem eredeti gémet a polcomon. A cracket viszont megértem én is így vagyok vele.
Igen, ha házhozszállítanák ingyen a lopott kenyeret, akkor nem járnék boltba.
Én eddig csak és kizárólag olyan játékért adtam ki pénzt, ami rákényszerített. Sõt, valójában csak az eredeti CD-kulcsot vettem meg. HL1+CS, Battlefield Vietnam, Battlefield 2, BF2 Special Forces(bár az nem érte meg). Kb ennyi. Ezek azok, amikre tényleg megérte a pénzt kiadni. Régebben több idõm volt, heti 2-3 játékot kivégeztem. Megérte volna "támogatni a fejlesztõket"? Azért a 6-10 óráért? Nem hiszem. Na meg a fejlesztõket, mi? Nem tudom, hogy pontosan mennyi a marketing része a dolognak, de felõlem az összes marketinges megdögölhet éhen, annyira hidegen hagy a reklám, mégis része az árnak. Hírforrásnak tökéletes az NForce, arra meg, hogy "csodálatos grafika, sok hosszú küldetés, korszakalkotó játékmenet", nem vagyok kíváncsi.
Szép doboz? Parasztvakítás. A DVD-tokos igénytelen, a doboz feleslegesen túl sok helyet foglal.
Szép korong? Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kellett beletennem a gépbe. Elsõ dolgom no-CD/DVD krekket szerezni, idegesít, ha egy játék fölöslegesen húzza az idõm, zúgatja a DVD-t.
Lehet bunkó parasztnak tartani ezért, de ez már csak ilyen. Amíg van alternatíva ingyen, addig hülye leszek érte fizetni. Kényszerítsenek rá tartalmas multiplayerrel, vagy plusz szolgáltatással, a warez tökéletes felszámolásával. Addig meg mûködik a kapitalizmus. Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Ha ez 0Ft, akkor annyiért tudták nekem eladni.
mivel még a harmadrangú, vagy egyéb okból kis példányszámban eladott játékokat is - úgy tûnik - érdemes kiadni (gondoljunk az inkább csak európában népszerû cdv stratégiákra), egy nagy címen igencsak komoly haszon lehet.
a terjesztés igazából a steam miatt izgat, mostanában elég sok komoly cím jelenik meg erre a platformra, és én elég pofátlanságnak tartom, hogy az ott megvásárolt gém uannyiba kerül mint egy dobozos verzió (pl bioshock 50-50usd). tudom, hogy vannak elõnyei: net esetén csak az acc kell és bárhol játszhatok a megvett játékommal, nem kell rettegni hogy meghal a hordozó, automata frissítés, nem köll elmászni a bótba stb, meg a content servereket is fenn kell tartani (nem tudom ezeknek 1általán mekkora hányada a valve-é), de akkor is úgy vélem, a valve aránytalanul nagy pénzeket szed be a terjesztésért - a mi zsebünkbõl.
amúgy ha vki olcsón akar jót játszani, a lehetõség megvan, lejjebb is írtak pár példát, cs1.6 10, cs:s 20usd, fear multi ingyenesen letölthetõ - fps kedvelõk persze itt is elõnyben...
még egy dolog, volt szó a magyarításokról, hát biztosan van jól sikerült, de engem jobbára kiráz tõlük a hideg. volt olyan magazin, amelyet a játékért vettem meg (pontosabban mindet 8), és sajnos nem volt nyelvválasztás, muszáj volt a borzasztó magyarsággal megvert lokalizát verzióval játszani. ez megszokás kérdése (remélem nem sznobizmus), de engem kiráz a hideg a lokalizált verzióktól. kutatom a világot egy angol sabotainért, pedig a magyar 700ft, de az még ennyirt sem izgat... tényleg, van vkinek angol sabotain? 8)
na mind1, a magyarítás legyen választható, eredeti nyelven tanulásnak sem utolsó...
Tehát. Nem kell 4-6 havonta 100e.-ket költeni gépre. Mindenki egybõl azzal jön, hogy drága az alkatrész. Nem. Csak mindenki azt nézi, hogy ez-az 50-70-100e. Viszont, ha váltasz ott van a gépben a régi ami mondjuk és 20-40-50e-t. Neked csak a külömbséget kell kifizetni. És mingyárt olcsóbb. +, ha hozzá vesszük, hogy meg veszel egy gémet akkor olyat veszel amit késõbb is szivesen elõ veszel. Tehát eleve a (most kicsit a konzol felé is beszélek) lesz 1-1.5 év mulva egy olyan géped meglepõen olcsón ami ma felsõ kategóriás, vagyis a mai gémet azon már el futnak maxon. Meg az akkoriak is normálisan. Tehát meg veszel egy gémet 8-12e. között ( 1 konzol gém 14-20e. között van) És mikor egyszer nosztalgiázni akarsz már tökéletes minõségben fut. Ami nem is rossz, mert nem tûnik úgy, hogy csunyulna mivel az emlékeidben még med-low képek élnek, akkor meg már fullon nyomod. :D Konzol komplett váltás szintén ott régi, de a gém akkor is drágább és a graf sem javul, mert az fix.
Remélem meglehet érteni amit írtam, ha nem megpróbálom majd érthetõbben leírni. XD
másik oldalról megközelítve a kérdést: régen és is reklamáltam, milyen drágák a játékok, és sok mindenben a cikkíróval hasonló eredményre jutottam: egy jó játék , hosszú játékidõ, magas újrajátszhatósági érték esetén nem kidobott pénz még akár a 10-15k sem. vannak szingli játékok amelyeket 1-2-3 évente elõveszek (deus exek, nolfok, falloutok), illetve multik, amelyek bõven behozták az árukat (hl1/2 a cs miatt). ha megnézem, ezek mennyibe kerültek, és összevetem 1 mozijegy+járulékos költségek árával (nekem is ez a viszonyítási alap), ezek a játékok messze jobban megérik. ezek a játékok. mert a többség legtöbbünk számára érdektelen, és lehet az akkor is, ha a kritikák egekbe emelik. (fordítottja is elképzelhetõ, a zérus marketing miatt gyöngyszemek sikkadnak el, pl riddick vagy psi ops).
de honnan tudhatjuk, hogy a játék, amelyért kiadunk 1-15000 pénzt _számunkra_ megéri az árát? elsõ lépésben nézünk értékeléseket a neten, de az sokszor nem sokat jelent (legalábbis az én esetemben). leszedjük a demót, de az megint nem sokat árul el - egy érdekes pályától lehet az egész játék rövid, vagy ami rosszabb, hosszú de egyhangú. oszt van egy olyan disznófülûség, hogy az ember illegálisan letölti, játszik vele és dönt. messze ez a legmegfelelõbb, minden más esetben eléggé lutri a játékvásárlás (ahhoz meg azért nem vagyunk jól eleresztve, hogy megvegyünk olyat, ami a polcon porosodik), plusz elõsegíti azt, hogy a vackot készítõk szépen elhulljanak.
szerintem a játékpiac a középút rablás szempontjából a zene (cd) ill. a film (dvd) között. egy zenei cd 3-4-5k, ami szvsz vicc. a játékokról volt szó. egy új, kurrens dvd viszont mejelenik 2800-3000 pénzért (pl 300), pedig valószínû, hogy ezek mögött van a legtöbb költség.
konklúzióa szokásos: annyiba kerül minden, amennyit mi hajlandóak vagyunk megfizetni. van ami számomra viccesen olcsó, más abszurdan drága.
bocs a kézmenésért (pár érdekes dolgot pedig még nem is érintettem 8).
itthon bevezetõ ár 9k
ezért nem kapsz semmit, max van magyar felirat, de ezt nem külön a magyar kiadás kedvéért teszik rá, hanem alapból rajta van.
Angliában pedig egy-két cím kivételével a blu-ray annyiba kerül mint a dvd
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ha kint olcsóbb, nem itt kell megvenni
max ha van vmi magyar extra
A grafikára csak azt tom mondani h van egy amd3800+ 2giga ram és ati1950prom, mégis néha olyan klasszikust tolok a gépen mint a transport tycoon...
És most jön az h mekkora stfunOOb vagyok :D
a legtöbb mai játék szavatossága ráadásul az árához képest enyhén szólva is szánalmas, szerintem. a single része újabban 10 órát sem tesz ki, legalábbis a legnépszerûbb mûfajnál, az FPS-eknél, lásd MoH Airborne. a multis része meg álatlában ugyanaz az unalmas szar. legalábbis annak aki játszott már igazi, kifejezetten multira készült játékkal.
eddigi legjobb befektetésem 12000-ért a bf2 volt bõ két éve. ma is játszom vele. de egy MoH Airborne-ért nem adnék 13000-et. ugyanaz az oldschool játékmenet, csak hype-olták ezzel a szarral, hogy bárhor kezdheted a pályát...lol...meg kell hozzá egy atomerõmû.<#szomoru2>#szomoru2>
mostanában megvettem ("használtan") 8000-ért az Armed Assault-ot, elég rétegjáték, realisztikus katonai szimulátor, de tudom hogy ronggyá játszom még a mini image-t is<#vigyor5>#vigyor5>. a másik meg amit meg fogok venni, magyar szinkronnal, bolti áron 8000 lesz, a Witcher-t.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
SWG anno 12.990.- volt itthon, Ausztriában 7990.- Mindezt úgy, hogy a 100 oldal körüli útmutató (full színes) és a nagy "karton" doboz (szintén színes) német nyelvû volt. Itthon tettek bele egy lapot amin magyar nyelven szerepelt hogy hogy kell telepíteni egy játékot...ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy itt nem csak egy DvD tok volt az egész játék (ebben nem vagyok biztos)
WoW:TBC CE külföldön ha jól emlékszem nem volt 15e itt majdnem 30e
A többit mi érdekel, azt majd ha a nálam lélektani 6.000 forint alá esik az ára. Azokat is megvenném a megjelenése napján, ha kb 6.000 lenne, vagy alatta. De így nem veszem meg.
A DS2-t már bejelõltem megvételre...1000 forintot bõven megér.
Ehez a fizetéshez ami nálunk van ez lenne minden játék valos ára.
Normális országokban a fizetéshez van alakitva minden.
Most voltam kint egy ismerösömnél Irországban,kereken 2500 eurot keres mint pioncér + a jatt.
Van nekki xbox360 és ps3 is,nem részletre vette ott ez ismeretlen fogalom az ilyen cumokra.
Esze ágában sincs letölteni mikor meg tudja venni eredetibe,ja és 2-3 honap és már akár 50% is csökkenhet egy játék ára.Nem ugy mint nálunk,meg nem beszélve a megélhetésröl.
Nagyábbol minden ugyan annyiba kerül mint itt egy két dolog olcsobb kint.
Ami nagyon tetszet az a kaják minösége,nincs agyon tartositva semmi.
Erre mint megtudtam nagyon ügyelnek kint,a tejnek tej ize volt az itthoni meg sem közeliti.Igaz drágább kint a kaja mint itthon de legalább kaja.
Az ö fizetésükhöz képest,nem drága a kaja.
Mint megtudtam jó magyar szokás szerint mennyibe kerül ez az.
Albérlet rezsivel 450euro
Kaja:1 hétre kb 150euro de akkor nagy bevásárlást csinált,és a hütö zsufolásig.
Szoval böven marad pénze szorakozni,sörözni stb.
na a sör az nem volt semmi meg nem mondom mi volt a neve,valami fekete szinü.
De rohadt erös és finom volt igaz 1db literes korso 13euro volt de a második után már nagyon meg kellet gondolni kérek e még.A világos sörök többnyire 6 euro volt.
Szoval nincs értelme a itteni dolgokat össze hasonlitani a kintivel.
Pláne a legtöbb játék nem is magyar nyelvü igy még árulni sem engedném öket.
Ha már odáig vanak a fogyasztó érdekeivel.
Probálna meg valaki eladni kint egy magyar nyelvü játékot ennyiért,körbe is kasztrálnák a kiadot.
Saor Alba
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
egyet értek veled
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
kedves "kukacos" es ha veletlenul 6 evesen 1 misiert veszed, es 12 evesen 300 ert eladod, akkor mar a te szamitasod szerint is csak 10 ezerrol indul a havi 70-80 ezred. de hidd el, szinte senki sem szamolja igy a gepkocsi havi fenntartasi koltsegeit. de persze nem akarlak en teged meggyozni. koszonom...
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Saor Alba
Való igaz azonban, hogy a szoftver könnyû sokszorosítása megengedne speciális üzleti modelleket. Sok okból a kiadók az erõsen differenciált árat nem tartják elfogadhatónak. Valóban megindulna a szoftverimport, és a nyugati vásárlók meg fel lennének háborodva, többet vesztenének a bizniszen, mint amennyit nyernek. Egyébként finoman nyitnak ebbe az irányba, Mo.-on kb. 10-20%-kal alacsonyabbak az árak.
Csak 1 dolog az amit észre kell venni. Az ország GDP-jét a környezõ országokéhoz... Amíg angliában havi átlag 800ezret keres boldog boldogtalan (jó aztis nézhetjük h ott minden drágább, de nekik még ígyis olcsó), addig itthon az emberek (családok) 60-70%-a alig tudja a havi fizetését beosztani, vagyis nem engedheti meg magának a 12k-s játékokat. Innentõl kezdve vagy olcsóbban küldik a játékokat a kiadók a hasonló helyzetû országokba (mindenki hozzánk fog játékot venni, de legalább +pénz, ami az országot segíti), vagy sopánkodhatnak h fú milyen nagy az illegális letöltés... De az h amerikában, és mindenhol azonos áron árulják a játékokat röhej. És ezért nem értem az amcsikat, mert nekik kb 3-4000ft-ba kerülnének a játékok, és ígyis csesznek megvenni. Undorító.
Persze ez h nekünk is adnak valamit (az EA-t nagyon bírom amiatt h magyar felirattal/szinkronnal forgalmaz sok játékot) akkor bisztosan nem marad el a köszönet.
(a CrySis-t 100% hogy megveszem dobozosan...)
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400